Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bizimle hiç bir bağlantısı yok olayın Cem adamın dediğine göre bayaa mazisi varmış :) ömrü dolmuş bunun dedi hatta :)

Bayram da geliyor. Eğer bayram da izmir denizli arası yolculuk yapacak varsa, ve salihli üzeri yolu kullanacak olursa, hem gelsin çayımı içsin, hemde şu fazeri yakından bir inceleme fırsatı bulayım.

Söylemeyeyim dedim ama söyleyeyim herkes bilsin ve dikkat etsin fakat bir kaç ustaya sorduğuma göre kronik sorunlarından biriymiş Fazer'ın müşür patlaması

orj. normal fiyatı 310 fakat bayaa konuştuktan sonra 250tl müşürü aldık 100tl işçilik aldılar 350tl ye bize Kappa'k oldu fena oldu :)

Öğrenci olduğum için bana çok fena dokundu herkese göre değişir tabi kimine uygun gelebilir fiyat :)

E_N

Söylemeyeyim dedim ama söyleyeyim herkes bilsin ve dikkat etsin fakat bir kaç ustaya sorduğuma göre kronik sorunlarından biriymiş Fazer'ın müşür patlaması

orj. normal fiyatı 310 fakat bayaa konuştuktan sonra 250tl müşürü aldık 100tl işçilik aldılar 350tl ye bize Kappa'k oldu fena oldu :)

Öğrenci olduğum için bana çok fena dokundu herkese göre değişir tabi kimine uygun gelebilir fiyat :)

banada otobüsle gitmek dokunuyor dolmuşcuya rica ediyorum kampüsün önünde ben inenken ara gazı açıyor.

bir kaç ustaya sorduğuma göre kronik sorunlarından biriymiş Fazer'ın müşür patlaması

hah bi kronik sorunumuz daha oldu hamdolsun...bi de o bozulsun diye mi bekleyecez..

hah bi kronik sorunumuz daha oldu hamdolsun...bi de o bozulsun diye mi bekleyecez..

her ustanın/bilenin lafına kulak asmamak lazım ona bakılırsa Barkın da yerden yere vuruyor fz'yi... işin aslını kullanan biliyor elbet. aynı şeyi 2005 model sedan corolla alacağım zaman demişlerdi gittim aldım araba maşallah taş gibi, bi sürü arabanın kaldıramayacağı şeyi atlattı hala dipdiri. millete bakmayacaksın herkes bişey söylüyor... Bu yazdıklarım müşür ile ilgili yazı yazan arkadaşa değil kesinlikle, sakın yanlış anlaşılmasın. Ustalar yeni elementler uydurmaya bayılıyor

bugün güzelyalıda (izmir) yürüken bi fazer gördüm park halinde...sahibini buldum çalıştırttım sesine bakmak için...35000 km de..sesi dipçik gibiydi..motorda şıkırtı namına hiç bişey yoktu valla...

bugün güzelyalıda (izmir) yürüken bi fazer gördüm park halinde...sahibini buldum çalıştırttım sesine bakmak için...35000 km de..sesi dipçik gibiydi..motorda şıkırtı namına hiç bişey yoktu valla...

İzmir de iseniz buyrun bir de bu Fazer'ın sesini dinleyin :)

---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

her ustanın/bilenin lafına kulak asmamak lazım ona bakılırsa Barkın da yerden yere vuruyor fz'yi... işin aslını kullanan biliyor elbet. aynı şeyi 2005 model sedan corolla alacağım zaman demişlerdi gittim aldım araba maşallah taş gibi, bi sürü arabanın kaldıramayacağı şeyi atlattı hala dipdiri. millete bakmayacaksın herkes bişey söylüyor... Bu yazdıklarım müşür ile ilgili yazı yazan arkadaşa değil kesinlikle, sakın yanlış anlaşılmasın. Ustalar yeni elementler uydurmaya bayılıyor

Dediğinize kesinlikte katılıyorum fakat kendini kanıtlamış Ustalardan duyduğum için ben inandım bu söyleyene, yoksa kesinlikle aynı fikirdeyim sizin tepkinizi verirdim :) Ama tabii ki yine de ne kadar doğrudur tam bilemem, kanıtlanmış birşey değil sonuçta :/

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner

Kullanım farkı :)

Herkese merhaba,
Bu FZ6 bölümüne attığım ilk mesajım. Umarım kafama yatan bir FZ6N bulurum ve daimi müptelası olurum mu bölümün :)

Aşağıdaki sorumu "genel" bölümüne sormuştum ancak burada cevaplanması daha kolay olur gibi. İzninizle aynen copy-paste:

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğimiz gibi 2004ten itibaren Yamaha FZ6'nın kabaca 78 ve 98 beygir olarak 2 farklı motor versiyonu var. (kasa ve donanım farklılıkları hariç). Ya da en azından ben böyle biliyorum.

Bu iki motoru ilk bakışta nasıl ayrırt edebiliriz? Alırken soracağız tabii ki, ya da ruhsatta yazıyordur ancak gözle ayırt edebilmenin yolu nedir? Fazer ya da naked fz6 versiyon için değişir mi bunlar?

Ben naked fz6 bakınıyorum ama bu iki versiyon arasındaki farkları anlatabilecek bir arkadaş varsa sevinirim. 78 ve 98 nasıl ayırt edilir? Teknik farklar nedir aralarında ki?
78den 98e çevirim mümkün müdür?
Bonus soru: Naked FZ6 nın ABS li versiyonu var mıdır? (Fazer s2 değil)

Eğer çevrenizde veya kendinizin satmayı düşündüğü aracınız varsa alabilirim. (naked)
Turuncu siyah şasi ise direkt atlarım hatta. ABS de varsa kesin anlaşırız ;)
Teşekkürler.

Motosikleti
78 ve 98hp olaylarına yardımcı olacak kriterler

78 ve 98 hp lerin ayırt etmekde çok basit

1.sele kilidinin yanında kask kilidide bulunur 78lerde 98lerde tek kilittir

2.78lerde artcı pegleri arka maşaya yakındır 5 ila 7cm boşluk vardır.

3.78lerde headersların tam altında radyator suyu kabı vardır siyah kutu 98lerde bu arka maşanın üzerindedir.

4.gaz kelebeğinde çift tırnak vardır 78lerde 98lerde tek tırnak,tırnak sebebiyle 78lerin gaz kolu az çevrilir 98 ler tur atar nerdeyse

5.Arka fren hidrolik kutusu 98 lerde alüminyum şase arkasındadır 78 lerde eksoz kelepçesi önünde size görünür bir yerdedir.

Yardımı dokunur diye düşünüyorum :cat:

İzmir İl Temsilcisi
Topigi canlandıralım biraz hep yorum hep yorum olmuyor :) arada fotolarla süslemek lazım :)

xQvNMji.jpg

V6ZyFYv.jpg

UU6SHaF.jpg

Motosikleti
Yok ki şöyle motorumuz, yaldır yaldır boy gösterelim :cherry:

Motosikleti
teheh ne ünvanı yav, ben de burada okuduklarımla öğreniyorum oğlumu :mrgreen: satmadım satamadım, dediğin gibi kıyamadım çektim ilanımı :mrgreen:

Bak burada benim oğlum ::160::

1379657_10153311354830220_2005996576_n.jpg

Bunlar da Benden Gelsin Bakalım :cat:

yaaa Benim Hiç Motorla Resmim Yok Şimdi Anladım Hep MOtorun Resmini Çekmişim :farao:

Buda Benim :p

Aynen Kaplama Yaptırdı Arkadaş Ama yakından Çin Malı Motor Gibi Duruyor Görseniz :santa:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar