hergün tokat delisi oluyosun kanka
hala ne diyosun
hala ne diyosun
valla bende bu bakımda castrol koydum..eskiden beri shell kullanıyordum..castrol koyunca viteslerdeki kemikler geçti. vitesler daha iyi geçmeye başladı. ama motor daha geç ısınıyor..ısıtmak için daha fazla bekliyorum.
hergün tokat delisi oluyosun kanka![]()
![]()
hala ne diyosun![]()
ne kırıyonuz la almıyım anahtarıızı bak!
tabikide fikirlerimizi beyan edicez sonuçta zar zor alınıyor mallar firmalarda babamızın oğlu değilEstf Hcı bana söyle varsa yanlışımız öğrenmiş oluruz biz buralarda öğrendik çoğu şeyiYanlışımız söyleniyo diye küscek kırılcak halimiz yok dimi ama
İlk olarak Araba ve motor yağı çok farklı şeyler .. Motorsikletler 2 katı fazla devir çeviriyor .. castrol buna dayanamıyor araba için kullanılabilir ama motor için castrol kesinlikle tavsiye etmiyorum eksiltecektir yüksek ihtimal , vites geçişleri sertleşecek titreşim artacaktır .. tecrübeyle sabittir , tüm ustaların ortak görüşüdür sorabilirsin ..:cat:
Viskoziteye gelince .. Bu konu çok komplike .. Bi kaç örnek vercek olursak ..
1.Eski motorlarda kaçağı engellemek adına kalın yağ kullanılır (40bın km ve üstü ) Yüksek viskoziteli ..
2.Yeni motorlarda ince yağ kulalnılıp parçalar daha rahat ve stabil alıştırılır ..
3.Yaz ve kış viskozitesi olayı ..
Havaların değişmeye başladğı civarda yani ilkbahar ve sonbahar aylarında viskozite değişimi yapmak iyidir ve tavsiye edilir ..
Soğuk havada atıyorum ,10-40 dan 15-50 geçmek sakıncalıdır .. ama ısınmaya bşlayan havalarda değişimi yapmanın zararı yoktur ..
aynen bunun gibi sıcak havalardan kışa girerkende sonbaharda serin havalarda 10-40a geçiş yapılması uygundur ..
Benim şmdiye kadarki araştırdığım tecrübe ettiğim ve tartıştığım yağ değişme , marka ve viskozite olayı kısaca böyle hacı .. Karışık mı oldu bilmiyorum ama inş anlatabilmişimdir ..
kapismak isteyen varsa kapimiz acik buyursun gelsin![]()
Çağatay hayırdır kardeş :silent:
600 f aldın herhalde :cherry:
abi bir tanıdığın ki bende ha dese alacamda dayatıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/116983-cbf-150-mi-ybr-125-mi.html
beyler konudan kan çıkacak biraz karıştırsak mı ben yemi attım:queen:
bende ortaya bi karışık yaptım :queen: :queen:
hehe fena karşık olmuş ben bide yukardaki videoyu görünce koptum![]()
sen lastiğe hava basmassın ben seni gene geçerim yavrumm:cherry:
hergün tokat delisi oluyosun kanka![]()
![]()
hala ne diyosun![]()