TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
valla bende bu bakımda castrol koydum..eskiden beri shell kullanıyordum..castrol koyunca viteslerdeki kemikler geçti. vitesler daha iyi geçmeye başladı. ama motor daha geç ısınıyor..ısıtmak için daha fazla bekliyorum.

Sen 1000 km de bi yağ değiştirion hacı ayçiçek yağı bile koysan aynı sana .. Castrol en fazla 1000kmye dayanır zaten ötesi yok .. Ben o 1600 km lik yolda motul yerine castrol koysaydım motor yatak sarardı :) Ve seninki tamamen pskolojik .. 2000den aşağı apachede 3500den aşağı cbr de yağ değişmedim , o uzun yol dışında en ufak eksiltme olmadı ve yağı dibine kadar kullanan biri olarak bu sözlere güvenebilirsin ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------

hergün tokat delisi oluyosun kanka :D :p
hala ne diyosun :p

Okan bizimle abanta gelseydin keşke :D görürdün o zaman tokat neymiş .. :queen: 2apachenin yanına senide koyar tokatlardım :p Selo dayıda seni tokatlardı :D sabriyi bilmiorum ama azimli olduğu kesin :p

Beyler şu da var; Castrol'un, Shell'in, Ipone'un hangi yağını koyuyorsunuz? Vizikote olarak değil, çeşit olarak.

Daha tam sentetik yağ koymayı denemedim ancak yarı sentetik Castrol'dan bir şikayetim olmadı.
Mobil 1 denedim. Yarı sentetik o da iyiydi.
Shell var şuan. Mineral. Debriyaj balatamın karakterini değiştirdi. Viteste problem yok da, kavrama değişti. İyi ya da kötü olarak yorumlayamam ama değişti.

Ha ama şu yorumu kendimce getirebilirim. 40 liralık yağı (tam sentetik, Ipone Katana, Motul 300v gibi) 3000 km kullanacağıma,
20 liralık (yarı sentetik Castrol, Mobil 1 gibi) yağı 1500km kullanırım.

Estf Hcı bana söyle varsa yanlışımız öğrenmiş oluruz biz buralarda öğrendik çoğu şeyi :) Yanlışımız söyleniyo diye küscek kırılcak halimiz yok dimi ama :)

İlk olarak Araba ve motor yağı çok farklı şeyler .. Motorsikletler 2 katı fazla devir çeviriyor .. castrol buna dayanamıyor araba için kullanılabilir ama motor için castrol kesinlikle tavsiye etmiyorum eksiltecektir yüksek ihtimal , vites geçişleri sertleşecek titreşim artacaktır .. tecrübeyle sabittir , tüm ustaların ortak görüşüdür sorabilirsin ..:cat:
Viskoziteye gelince .. Bu konu çok komplike .. Bi kaç örnek vercek olursak ..
1.Eski motorlarda kaçağı engellemek adına kalın yağ kullanılır (40bın km ve üstü ) Yüksek viskoziteli ..
2.Yeni motorlarda ince yağ kulalnılıp parçalar daha rahat ve stabil alıştırılır ..
3.Yaz ve kış viskozitesi olayı ..
Havaların değişmeye başladğı civarda yani ilkbahar ve sonbahar aylarında viskozite değişimi yapmak iyidir ve tavsiye edilir ..
Soğuk havada atıyorum ,10-40 dan 15-50 geçmek sakıncalıdır .. ama ısınmaya bşlayan havalarda değişimi yapmanın zararı yoktur ..
aynen bunun gibi sıcak havalardan kışa girerkende sonbaharda serin havalarda 10-40a geçiş yapılması uygundur ..

Benim şmdiye kadarki araştırdığım tecrübe ettiğim ve tartıştığım yağ değişme , marka ve viskozite olayı kısaca böyle hacı .. Karışık mı oldu bilmiyorum ama inş anlatabilmişimdir ..
tabikide fikirlerimizi beyan edicez sonuçta zar zor alınıyor mallar firmalarda babamızın oğlu değil:) hacı bende öğrendiklerimi aktarayım wdan sonraki 50 olduktan sonra 10w50da yazın aynı özellikte 15w50de w öncesi kışın için önemli buralarda da tam tersi sürekli marka ve viskozite değişikliğini kimse önermez zaten yağın özelliğini değiştirince ondan sonraki 3 değiştirmede de yağ eksiltir ben motulla kıyasladığımda(ikiside 10w50 idi) hiçbir fark göremedim desibel ölçümü bile yaptık aletle(hani şu yarışmalarda kullanılan alet) ha bu arada motulda 300cc. eksiltme yapıyordu castrolde 200e yakın yapıyordu tabi birde motul koyduğum zaman yaz aylarıydı bu konuda esas karşılaştırmayı bu sene yapıcam bak hatta aşağıdaki yağı kullanmıştım:) he 40 numaralı yağ koyunca hepsi bir süre sonra iş görmez vitesler sert olur tabi bunu arabalarda da fark edersin araçlarda 40 numara yerine 30 numara kulanırsan sarsıntısı artar sesli çalışır:)
http://www.feyizoglu.com/10W50-Motosiklet-Yagi_46837.html#0

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------

kapismak isteyen varsa kapimiz acik buyursun gelsin :)

bursaya gelin otobana çıkalım:queen:

Çağatay hayırdır kardeş :silent:

600 f aldın herhalde :cherry:

abi bir tanıdığın ki bende ha dese alacamda dayatıyor:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/116983-cbf-150-mi-ybr-125-mi.html

beyler konudan kan çıkacak biraz karıştırsak mı ben yemi attım:queen:

abi bir tanıdığın ki bende ha dese alacamda dayatıyor:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/116983-cbf-150-mi-ybr-125-mi.html

beyler konudan kan çıkacak biraz karıştırsak mı ben yemi attım:queen:

bende ortaya bi karışık yaptım :queen: :queen:

Yahu arkadaşlar birşey sorucam Kâğıthane veya eyüp çevresinde oturan var mı? son 2-3 gündür işim dolayısı il buralarda motor kullanmak zorundayım arkadaş o nasıl rampalar öyl hm dar hm çok dik n çıkılıyor n iniliyor...karşıdan biri gelse hem inişte hm çıkışta ölüm resmen:) valla orada yaşayana da motor kullanana da helal olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar