castrolde 15w50 hiç duymadım ben bulursam 10w50 bulamazsam 10w40 kullanırım motulda kullandım fakat hiçbir fark gözlemlemedim ikisi arasında hem hızlanma hem sesizlik(db ölcen aletle denedik) hem titreşim hemde vites geçişlerinde
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------
hacı castrolü kötülüyonda bizim kargo doblosu 650 bin km gitti bakımlar hariç hiçbir değişen olmadı tahminizim dahada giderdi fakat iş yaptığımızdan aksatmamak adına motor yaptırmaya tercih ettik alındığından beri hep castrol kondu

bu arada bu söyleyeceğim ortaya hacı sürekli yağ markası ve viskozitesi değiştirmek iyi bişey değildir haberiniz olsun motor sürekli yağ eksiltir
Estf Hcı bana söyle varsa yanlışımız öğrenmiş oluruz biz buralarda öğrendik çoğu şeyi

Yanlışımız söyleniyo diye küscek kırılcak halimiz yok dimi ama
İlk olarak Araba ve motor yağı çok farklı şeyler .. Motorsikletler 2 katı fazla devir çeviriyor .. castrol buna dayanamıyor araba için kullanılabilir ama motor için castrol kesinlikle tavsiye etmiyorum eksiltecektir yüksek ihtimal , vites geçişleri sertleşecek titreşim artacaktır .. tecrübeyle sabittir , tüm ustaların ortak görüşüdür sorabilirsin ..:cat:
Viskoziteye gelince .. Bu konu çok komplike .. Bi kaç örnek vercek olursak ..
1.Eski motorlarda kaçağı engellemek adına kalın yağ kullanılır (40bın km ve üstü ) Yüksek viskoziteli ..
2.Yeni motorlarda ince yağ kulalnılıp parçalar daha rahat ve stabil alıştırılır ..
3.Yaz ve kış viskozitesi olayı ..
Havaların değişmeye başladğı civarda yani ilkbahar ve sonbahar aylarında viskozite değişimi yapmak iyidir ve tavsiye edilir ..
Soğuk havada atıyorum ,10-40 dan 15-50 geçmek sakıncalıdır .. ama ısınmaya bşlayan havalarda değişimi yapmanın zararı yoktur ..
aynen bunun gibi sıcak havalardan kışa girerkende sonbaharda serin havalarda 10-40a geçiş yapılması uygundur ..
Benim şmdiye kadarki araştırdığım tecrübe ettiğim ve tartıştığım yağ değişme , marka ve viskozite olayı kısaca böyle hacı .. Karışık mı oldu bilmiyorum ama inş anlatabilmişimdir ..