1200Km Marmara turu Tüm deneyimlerim

Motosikleti
Honda Hornet 500
Öncelikle merhaba bu benim motosiklet ile ilk uzun yol tecrübem o yüzden bazı hatalarım yanlışlarım olabilir bu doğrultuda sevgi ve saygı içinde yorumlarınızı bekliyorum, bu yazımda ilk defa uzun yola çıkmayı düşünen forumdaşlar ve yaptığım hataları ve yolculuğu foruma kaydetmek için yazıyorum teşekkür ederim.

Öncelikle ilk uzun yolculuğum olduğu için çok heyecanlıydım sınav stresi gelecek kaygısı arasında sıkılmıs patlamıs iken cepte biriktirdiğim ufak birikim ile bu kaçamağı yapma kararı aldım.

Motoru kendimce ihtiyaç olanlar şekilde yükledim yükleme sırasında yapılan hatalar vs bu kısmı gezi yazımın sonunda paylaşıcağım okumak fikir sunmak yapılan yanlışları görmek isteyen bakabilir.

İstanbul-Uçmakdere-Çanakkale-Assos-Bergama-İstanbul

Çıkış rotam İst Ümraniyeden uçmakdere ilk durağım burası idi.

İnanılmaz güzel bir yermiş bu yasıma kadar gelmediğim için çok pişman oldum uçmakdere sahil yolundan ziyade Tekirdağ-Uçmakdere arasındaki o dağ yolu çok daha güzel şuan çiçekler böcekler her yer de şahane görüntüler vardı. Bir iki kere viraj kaçırmam ile tadım ufak kaçtı ama anı yakalamaya devam ettim.

Şarköy de köfteci haritasından tabiki köfte yedim lokasyonu aşşağıya bırakıyorum ben kaliteyi ortalama buldum lakin uzun yolculuklarda cidden yorgunluk vs yemek tadı alınmıyor bile yemek yemek için yiyorsun.

-----

Uçmak dereden sadece benzinliklerde mola vererek köprüye geldim feribot köprüden pahalı :D köprüden geçtikten sonra Çanakkaleye zaten çok az bir mesafe kalıyor yaklaşık 70-80km hiç sıkılmadan yavaş yavaş devam ettim ve Çanakkaleye vardım.

Şehire en son 12-13 sene önce gelmiştim özgürce motosiklet sürmek çok keyif verdi lakin zamanım çok kısıtlı oldugu için pansiyona geçip dinlenip gelibolu da şehitlikleri gezmem lazımdı.
380km yi 3.8L yakıt ortalaması ile agresif ve sakin mix sürüş olarak tamamlamısım. (Honda hornet 500 2025)

Pansiyonda çok oyalanmadan feribot ile kilitbahire geçtim gidiş 280tl dönüş alırsanız yarısı ödüyorsunuz (420tl) bu tarife bir de motosiklet için cidden çok pahalı aklınızda olsun.

Geliboluda bu rotayı tamamladım sadece geliboyu motosiklet sürmek için bile gezebilirsiniz mükemmel sahil yolları tarla içleri ve bir yandan o güzel yolları gezerken atalarımızın çok değil bir 100 sene önce tüm bu yolların tarlaların bir arazi değil de vatan için ecdadımızın şehit olduğu düşündüğünüzde derin duygulara dalıyorsunuz. Tüm yolculuğu ben tek tamamladım eğer yanımda bir kişi daha olsaydı daha derin duygular yaşayıp daha derin anılar yaşayacağımı düşünüyorum.

Çanakkaleye gitmek gezmeyi düşünen kişiler için tavsiyem lütfen 1 günde benim yaptığım gibi geçiştirmeyin 2 gününüzü ayırın 1 gün gelibolu 1 gün şehir merkezi için şehir aynı şehir demeyin lütfen ayrı bir havası var cidden anlayamadım o havayı , gece kordon da yürümek bile çok zevkliydi.

kordon da akşam yemeği için çorbacı önerim her türlü çorba var ve keyifli ucuzdu. Çorba sonrası ise gece takılması için hangover da 1-2 saat takıldım herkes biliyor zaten lokasyonu onu atmaya gerek yok :) Bu gece burda konakladım ve bir sonraki gün aslında bursa dan İstanbul'a dönüp rotamı tamamlıyacaktım lakin bir anda plan ve heyecanla rotamı uzatma kararı aldım olmayan bütçemi harçlıklarımı son raddesine kadar kullandım :) . Rota Asos-Burhaniye.

--------
Bundan sonraki tüm rotalar plansız hangover da 1-2 saat planlama ile düzenlenmiştir artık olduğu kadar modun da idim.

Çanakkaleye veda ettikten sonra planım Babakaleden sertifika almak (asya kıtasının en ucu ) Behram Asos antik kent - Küçükkuyu Addattepe köyü ve Zeus altarı idi sonra burhaniyede konaklıcaktım.

Navigasyon acizliğinden hatasından dolayı babakale yerine direk asos antik kente gelmiştim babakaleye git gel yapmak takribi 80-90km yapıcaktı ve gezeceğim çok yer vardı gözüm kesmedi ve iptal ettim.

Asos antik kente çıkan yol büyük kaldırım taşları ile çıkıyor antik kente motor ile çıkmanızı kesinlikle ve kesinlikle önermiyorum 7-8 kere sıcak büyük köy kaldırım taşı diyim şehirlerdeki olan değil, pürüzsüz olan taşlar düşme tehlikesi atlattım. motoru köy içinde bırakın 10-15 dk tepeye yürümenizi tavsiye ediyorum düşşe idim çok tadım kaçardı büyük ihtimal.
İnanılmaz güzel bir yer antik kent içinde şehir tiyatrosu bulunuyor ben iniş yolunu bulamadım dışardan resimleyebildim tepede antik kentin içindeyken tüm assos ayaklarınızın altında denizin o berrak şeffaf mavisi göz kamaştırıyor rotamda en sevdiğim 1. yer oldu. Antik kenti gezdikten sonra doğru rotanızı antik limana çeviriyorsunuz denize girerim diye mayo almıstım burda yüzdüm su mükemmel durumda bu aylarda bile kesinlikle deneyimleyiniz. Serinledikten sonra rotamı adattepe köyüne çevirdim.

------
Adattepe köyü ve zeus altarı burda bulunuyor zeus altarı orman yangınları dolayı eylül ayına kadar kapalı olması lazım o yüzden deneylimleyemedim. Adattepe köyü gayet şirin yol üzerinden gezerken görmenizi önerdiğim bir yer çok bir espirisi yok :D gördüm demek için görebilirsiniz bu civarda mıhlı taş köprü ve mıhlı şelalesi var aslında orayı görmek istiyordum lakin yine navigasyon acizliğinden kaçırmısım (bir yandan da iyiki gitmemişim dedim burhanıye gelirken çünkü hava 35 dereceydi ve artık başım dönüyordu.)

https://maps.app.goo.gl/ow7pSyTFPiNzboEs5
akşam yemeğini bu lokasyonda beyti kebap yedim fiyat performans kaliteliydi öneririm. Bu civarda çok pahalı yerler varmış dikkat ediniz özellikle assos da adam çarpıyorlar.

Burdan artık sıcakdan baş dönmesi ve yorgunluk ile Balıkesir burhaniyede kendimi pansiyona attım tüm gece dinlendim gece 11 gibi dışarıya çıkıp kokoreç aktivitesi yaptım çok beğenmedim için yazımda paylasmıyorum.

Artık istanbula dönüş zamanı gelmişti sabah 9 gibi yola çıktım İzmir bergama yı düşük beklentilerle gittim lakin gezilmesi geren top 10 yerlerden bir yer oldugunu sonradan araştırmam la öğrendim ilerde yeni motosikletimle turuma başlayacağım noktam burası çünkü eksik gezdim ve daha fazla vakit geçirmek istiyorum çok büyük tarihsel anıları ve hikayesi olan bir mekan.

Benim hatam sadece asklepionu gezmek oldu burası şehir hasthanesi gibi bir yer tedaviler burda yapılıyormus ve 3500 kişilik yarım daire bir açık hava tiyatrosuna sahip bu benim öğrendiğim kadar ile nadir miş.

Eğer yolunuz bergama ya düşerse pergomon antik kenti var oraya da bakmanız orda ise türkiyede bulunan en dik tiyatrolardan bir tanesi bulunuyor tamamen dağın yamacına inşa edilmiş malesef görme imkanını kaçırdım lakin ilerdeki maceralarıma ışık tutuyor artık orası.

Burdan transit şekilde istanbula kadar gittim yalova da yemek molası verdim çok yorulduğum için bursayı gezemedim bir sonraki maceralamara ekleyeceğim.
Buraya kadar okudu iseniz size çok teşekkür ediyorum benimle bu macerama eşlik ettiniz. Öneri ve görüşlerinizi saygı çerçevesi içinde her zaman açığım. Bundan sonrası yazım ise son cümlelerim ve ilk defa uzun yol yapmak isteyen arkadaşlarım abilerim için ilk defa uzun yol yapmış olan birisi ağzından teşekkür ederim.

Güzel bir çanta veya tulumba çanta , arka çanta nasıl rahat hissediyorsanız kesinlikle yağmur geçirmemesine dikkat edin.
Motorunuzun dinamiğine uysun benim yan çantalarım motorun arka kanat grenajlarına geldiği için iç hacmini küçülttü bir sonraki turumda sele üstü tulumba çanta satın alacağım
Tüm ilk yardım kiti motor bakım aletleriniz yanınızda ufak bir kutuda olsun alyan anahtar vs tek tek yazmayacağım milyonlarca içerik vs var bunun hakkında.
Kesinlikle benim yaptıgım hata yağmur yağar diye kışlık montumuda yanıma alıp yük etmekti bu havalardan sonra kaliteli bir yağmurluk alsanız o yeterli olucaktır.
GP komp. hız sabitleyici kiti aparatı aldım çok eğlenceli bir şey ve rahatlatıcı lakin otoban dışı kesinlikle kullanamayınız çok tehlikeli ve sorumluluk gerektiriyor dikkat ediniz.
Tıkaç ve bellik çok önemli tüm yolda bana sağladığı avantajları sayamam yoksa edininiz.
Naked motosiklet evet uzun yolda yoruyor ama yapılmayacak şekilde değil güzel hız bantlarında çok keyifli lakin sport touringe geçme kararı aldım.

Tüm bu maceram bana 1200km ve boş bir cüzdan bıraktı öğrenci olmak bu devirde bu tür maceralar için çok zormuş boş bir cüzdan güzel bir anılar ile yüzümde eve döndüğümde değişik duygulara kapıldım. Havaların ısınması ile en azından bir masrafdan kaçmak için kamp turu yapabilirim en azından gereksiz fahiş olan pansiyon fiyatlarından kurtulurum. Denemeyi düşünen ben tekim tek yapamam diyen varsa 1dk değil 1sn düşünmesin hayatımda geçirdiğim en ama en güzel 3 günüm dü yolda özgürce gezmek özgürce istediğin yeri tek bir şekilde yorumlamak duraksamak hiç bir şekilde edinip kazanamazsınız hayatınızda her köşesinde yanınızda bir eş dost arkadaş olmıyacak tek eğlenebilen insan bu hayatta her şey de 1-0 öndedir bana göre..

Tüm yazıyı okuyanlar için çok teşekkür ediyorum bir ömür sağlıklı bir şekilde motosiklet sürmenizi diliyorum saygılar.:):)
Burak Özlü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar