İlk Motor Önerisi Bütçe 120-130K

Motosikleti
arora quantum 125
Herkese merhaba yeni A ehliyeti aldım ve almadan önce B ehliyeti ile 50/125 cc scooter ile başladım motor sürmeye ve 4 ay sonra onu sattım ve artık 250cc bandında ikinci el bir motor bakıyorum. Racing ve scooter düşünmüyorum onun dışındaki tüm önerilerinize açığım, teşekkür ederim.

Yan başlıkta 250 lik Husqvarna Svartpilenden bahsediyorlar. Oraya da bir göz atabilirsiniz.

ben model önerisi yapmayacağım ama kısıtlı bütçe olduğu için sıfır motosiklet almak yerine fazla km yapmamış ikinci el bakmanızı önereceğim ve motosiklet dinamiklerine alışana kadar risklerin daha fazla olmasından dolayı kaza yapma yada basit düşmeler de dahil motosikletin de zarar görmemesi için koruma demirleri olan modelleri seçmenizi öneririm, artık tecrübesiz tecrübeli diye ayrım yapmadan her kullanıcının motosikletine koruma aksesuarları takması faydalı olur fakat özellikle yeni kullanıcıların aklına gelmeyen bir şey bu. Yeni motosiklet başlayacaklar kaza yapacaklarını yada kaza yapmasalar bile motorun bir şekilde devrilip hasar alabileceğini akıl edemeyebiliyorlar.

Motosikleti
arora quantum 125
ben model önerisi yapmayacağım ama kısıtlı bütçe olduğu için sıfır motosiklet almak yerine fazla km yapmamış ikinci el bakmanızı önereceğim ve motosiklet dinamiklerine alışana kadar risklerin daha fazla olmasından dolayı kaza yapma yada basit düşmeler de dahil motosikletin de zarar görmemesi için koruma demirleri olan modelleri seçmenizi öneririm, artık tecrübesiz tecrübeli diye ayrım yapmadan her kullanıcının motosikletine koruma aksesuarları takması faydalı olur fakat özellikle yeni kullanıcıların aklına gelmeyen bir şey bu. Yeni motosiklet başlayacaklar kaza yapacaklarını yada kaza yapmasalar bile motorun bir şekilde devrilip hasar alabileceğini akıl edemeyebiliyorlar.
merhaba cevabınız için teşekkür ederim peki 250 cc bir motor için tavan km kaç olmalı yüksek ccler için 30-40k kmler normal kabul edilebilir diye duymuştum ama küçük ccler için top km kaç bakılmalı, bir de sıvı soğutma çok gerekli midir kısaca ikinci elde neye dikkat edilmeli biraz bahsederseniz çok sevinirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

teşekkür ederim

Yan başlıkta 250 lik Husqvarna Svartpilenden bahsediyorlar. Oraya da bir göz atabilirsiniz.

teşekkürler

Hint grubuna bakabilirsiniz bajaj ve tvs
teşekkür ederim

Ben 3 yıldır dominar d400 kullanıyorum, sıfır almıştım, ilk motorum. 51 bin km de. Bende kroniklerinden headerstaki katalizör dağılması sonrası 15 binde blok kitlendi garanti sıfırladı, alttaki ekranının bozulması sonrası km saymama gibi şeyler oldu, garantiden değişti. Garanti varsa kronikleri servis karşılıyor. 2024 model öncesini alırsanız servise headersta katalizör varsa aldırmak istediğinizi söyleyin. En büyük kroniği o.

5000-6000 km lik uzun yollarda kullanmaya devam ediyorum, bu motor uzun yol seviyor, şehirde biraz mundar edildiğini düşünüyorum. Alıp satmayı düşünmüyorsanız 2. el max 15-20 bin km de alınabilir. Bu motorun frenleri bence pek iyi değil, trafikte durabileceğiniz kadar mesafeli sürmenizi tavsiye ederim. Lastiği rosso 3 gibi iyi bir şey yapabilirsiniz. Sağnak yağmurda bile yol tutuşu mükemmele yakın olur.

Motosikleti
Honda Hornet 500
Şahsi fikirlerimi sorucak olursanız marka model olarak önerilerim bütçe gözetmeyerek yazıyorum çünkü gönderide bütçe belirtilmemiş
kesinlikle ve kesinlikle 10.000 km altında bir cb 250r tercihen 2022+ üzeri yeni kasa olursa çok daha iyi ölümsüz bir şekilde sürebilirsiniz hem karizmatik hem retro boyunuz kaç cm bilmiyorum ama biraz küçük ebatlıdır sürme ve deneyimleme imkanım oldu ses ve kullanım çok keyifli diğer önerilerim duyumlarım sadece..

d250
tvs raider 200
cf serisi önermiyorum
2. el mt25 bakmayınız çok hor kullanılmıs oluyorlar.

Ben 3 yıldır dominar d400 kullanıyorum, sıfır almıştım, ilk motorum. 51 bin km de. Bende kroniklerinden headerstaki katalizör dağılması sonrası 15 binde blok kitlendi garanti sıfırladı, alttaki ekranının bozulması sonrası km saymama gibi şeyler oldu, garantiden değişti. Garanti varsa kronikleri servis karşılıyor. 2024 model öncesini alırsanız servise headersta katalizör varsa aldırmak istediğinizi söyleyin. En büyük kroniği o.

5000-6000 km lik uzun yollarda kullanmaya devam ediyorum, bu motor uzun yol seviyor, şehirde biraz mundar edildiğini düşünüyorum. Alıp satmayı düşünmüyorsanız 2. el max 15-20 bin km de alınabilir. Bu motorun frenleri bence pek iyi değil, trafikte durabileceğiniz kadar mesafeli sürmenizi tavsiye ederim. Lastiği rosso 3 gibi iyi bir şey yapabilirsiniz. Sağnak yağmurda bile yol tutuşu mükemmele yakın olur.
400 lük bir makine veya d400 çok agresif ağır ve sert gelicektir :)

400 lük bir makine veya d400 çok agresif ağır ve sert gelicektir :)

Bende d250 alacaktım aslında ama vitesi göstermiyor diye bunu almıştım :ROFLMAO: Eline sahip oluyorsa sıkıntı olmaz, bir aya falan alışır ;)

Ağırlık biraz sorun evet ama harekete geçince ağırlığı gidiyor bence, şahsi olarak da 80 kiloya çıkana kadar biraz zorladı şimdi normal geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar