Philip Morris grubu sigaraya zam geldi Diyanet İşleri başkanı istifa !!!

Başkası tarafından zehirlenmek istememek art niyet mi?

:) Kendimi bir an İlk okulda hissettim.. Örtmenim Ahmet Kalemimi düşürdü ..

Karşımda anlayan biri olsaydı emin ol uzun uzun usanmadan anlatırdım. Velakin , Kitap gibi sessiz olmanın daha iyi bir tercih olduğunu görüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

68 liraya rothmans blue içiyordum 76 lira yapmışlar.
250 TL olsun da içen içmeyen belli olsun :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
:) Kendimi bir an İlk okulda hissettim.. Örtmenim Ahmet Kalemimi düşürdü ..

Karşımda anlayan biri olsaydı emin ol uzun uzun usanmadan anlatırdım. Velakin , Kitap gibi sessiz olmanın daha iyi bir tercih olduğunu görüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

250 TL olsun da içen içmeyen belli olsun :)
Allah aşkına anlat çok merak ettim. 1 tarafın kendini ve çevresini zehirlemesiyle, diğer tarafın ikisinin de zehirlenmesini istememesinin neresi art niyet bir öğrenelim.

Sen bana diyorsun ki ben istediğim yerde sigara içerim, çevredekilerin ve kendimin sağlığı hiç umrumda değil,
Ben de diyorum ki ne kendini zehirle, ne çevrendekileri.

Hadi benim art niyetimi tartışalım. Geber mi diyim? Art niyet bence geber dersem olur. Ben sana hem kendini hem beni zehirleme diyorum. Art niyet bunun neresinde?

Motosikleti
D400
Allah aşkına anlat çok merak ettim. 1 tarafın kendini ve çevresini zehirlemesiyle, diğer tarafın ikisinin de zehirlenmesini istememesinin neresi art niyet bir öğrenelim.

Sen bana diyorsun ki ben istediğim yerde sigara içerim, çevredekilerin ve kendimin sağlığı hiç umrumda değil,
Ben de diyorum ki ne kendini zehirle, ne çevrendekileri.

Hadi benim art niyetimi tartışalım. Geber mi diyim? Art niyet bence geber dersem olur. Ben sana hem kendini hem beni zehirleme diyorum. Art niyet bunun neresinde?

abi bak aslında önceki sayfada anlattım diye hatırlıyorum; gıcıklıgına içenler hariç aslında normal sabit mekanlarda sigara dumanı ya da başkasını zehirleme olayı tamamen içmeyenlerin suçu.

Kapalı alanda sigara yasagı mevzusu olana kadar herkes kapalı mekanlarda oturuyordu. Sonra bu yasak geldi herkes bahçelerde oturmaya başladı sigara ictiği için. Bu sefer kalabalıgı gören içmeyenler de bahcede oturmaya başladı. Ama gelip "bizi zehirliyorsunuz" diyorlar. ee kardeşim geç içerde otur, siz bizim peşimizden geliyorsunuz. :D

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Buradakilerin yaşı şehirlerarası otobüslerde, trenlerde vs. sigara içilen günleri hatırlamaya yeter mi bilemiyorum ancak berbat günlerdi...Ankara-Ayvalık yolu şimdiki gibi konforlu değil iken, 13-14 saat süren yolculuk sonunda sersemlemiş halde inerdim otobüsten. Mola yerlerinde yemek yiyen insafsızlar, otobüse biner binmez sigara yakarlardı. O sis bulutu altında yolculuk yapmayan şimdiki yeni yetmeler hiç konuşmasın bir zahmet. Çamaşırlarınız her ne kadar yıkansa da, çıkmazdı e meretin kokusu...

Bir de enteresan durum var. Kafe, restoran, yeme içme mekanlarındaki yer paylaşım mantığı hep sigara içmeyenlerin aleyhine. Sözde açık alan dedikleri bahçenin üzeri açılır/kapanır tente ile kapatılır, yazın serinletilir, kışın ısıtılır ve fiilen kapalı alan ve yasal olarak sigara içilmeyecek hale getirilmesine rağmen, burası sigara içenlere tahsis edilir. Sigara içmeyenler ise, iç tarafa, mekanın en karanlık, en izbe, en ışıksız yerlerine yönlendirilir. Eee ne oldu, bahçe dediğiniz üzeri yine kapalı mekan, sigara içenlere tahsis edildi. Bunu sorduğum tüm mekan işletmecilerinin yanıtı standart: "burada sigara içmeye izin vermesek, kimse gelmiyor!" Kimi kandırıyorsunuz?

Sigaraya üniversiteden mezun olduktan sonra başladım. 8 yıl kadar içtim. En son kısa Camel içerdim. Bir gün çok yakın bir arkadaşımla sidik yarışına girerek bıraktım. Yıl 1999. O günden bu yana 1 tek dal içmedim. Arkadaşım başladı :) Şu anda gerçekten kokusuna dayanamıyorum. Değil yanımda, 50 m uzağımda içilsin, o mekanı terk ederim.

Türkiye'de ilginç şeyler olur. Sözde sigara içilmeyen alan yaratırlar, etrafını boyarlar falan. Ama herkes o alanda içer. Eskiden daha fenaydı. Son son bu konuda yol aldık. Sigara ve içkiden nemalanma bitmeden bu sorun da bitmez. Sigara keyifli tamam da, insanın kendine yaptığı en büyük ihanetlerden biri.

Bırakabilen bıraksın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar