Philip Morris grubu sigaraya zam geldi Diyanet İşleri başkanı istifa !!!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İçmeyen bilmez ama kokusu ve sağlığa zararı olmasa sigara çok güzel bir şey.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İçmeyen bilmez ama kokusu ve sağlığa zararı olmasa sigara çok güzel bir şey.
21. yüzyıla geldik, o kadar teknoloji gelişti ama teknolojinin geliştiği kadar tıp bilimi gelişmedi. Sigara alkol vb. her tür şey olsa da zarar görmemizi sağlayacak tedaviler bulunmadı hala.

Motosikleti
D400
Sevmiyorsunuz. Bağımlısınız. İçmediğiniz zaman yoksunluğa giriyorsunuz. O yüzden içince mutlu olduğunuzu sanıyorsunuz. Ben de sadece son 6 yıldır içmiyorum. Bu işin 2 yüzünü de biliyorum.

20 yıldır sigara içiyorum; son birkaç yıldır sosyal içici moduna geçtim.

İş günlerinde 3-4 tane; hafta sonları genel olarak hiç icmiyorum. Bir mekana vs gidesem alkolün yanında bol bol iciyorum.

Cuma öglenden pazartesi sabaha kadar hiç icmediğim çok zaman oluyor; elim ayağım da titremiyor öyle aramıyorum da.

Ha uzun vadeli içmediğimde (1 hafta sonrası) evet eksikliğini çekiyorum.

Yani birkaç yıldır sigarayı yoksunluk /icmem lazım / rutin modundan çıkardım. Bu nedenle evet gayet de severek içiyorum :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tadı da güzel değil ki gidin çay için yav

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bıraktıktan sonra karımdan özür diledim. İçmeyene hakikaten çekilir koku değil. Ayrıca herkes tarafında zararlı olduğu bilindiği halde neden üretim devam eder? Devlet bütçesine büyük ihtimalle sağlık açısından yükü baya vardır. Belki getirisi götürüsünden fazladır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
tadı da güzel değil ki gidin çay için yav
Onun da tadı güzel değil ki? Şeker konmadan içilmiyor meret. (Şekersiz çayı sadece soğuksa içebiliyorum - sıcakken midemi bulandırıyor.)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bıraktıktan sonra karımdan özür diledim. İçmeyene hakikaten çekilir koku değil. Ayrıca herkes tarafında zararlı olduğu bilindiği halde neden üretim devam eder? Devlet bütçesine büyük ihtimalle sağlık açısından yükü baya vardır. Belki getirisi götürüsünden fazladır.
Getirisi çok fazla. Dünya kadar vergi topluyor devletler. Ayrıca başka kapitalist oluşumlar da var; bunların fonladığı sağlık sistemine de güzel kazanç bırakıyor sigara içenler. Devletler zarar etse bile bu oluşumlar zarar etmiyor, olay da o zaten.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2021 yılında devletin vergi geliri 1 trilyon 164,8 milyar lira oldu. Bunun 205,4 milyar lirası ÖTV'den oluştu. Alkollü içkilerden alınan ÖTV 22,8 milyar TL; sigaradan alınan ise 67,6 milyar TL oldu.

yeşil ayın 2021 yılında bütçesi 87 milyon 396 bin 627 TL https://www.yesilay.org.tr/assets/uploads/pdf/2021-Faaliyet-Raporu.pdf

yani devletimiz 1 koyup 781 almış

Motosikleti
D400
Dua edin içiyoruz yoksa o vergileri başka türlü alırlar :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Valla topluyor evet ama sağlık üstüne etkisi ile sağlık harcamasına ne kadar harcıyor acaba? Orta büyüklükte bir ameliyatın nekahati içmeyende 1 gün sürüyorsa, içende 5-6 güne çıkabiliyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
21. yüzyıla geldik, o kadar teknoloji gelişti ama teknolojinin geliştiği kadar tıp bilimi gelişmedi. Sigara alkol vb. her tür şey olsa da zarar görmemizi sağlayacak tedaviler bulunmadı hala.
Tam aksine tıp bilimi geriye gidiyor. 1930'larda 20.679 doktor LUCKIES'in daha az tahriş edici olduğunu söylüyormuş.:rolleyes:
(Ahanda belgesi: Magazine of Wall Street 26 Temmuz 1930)
old%2Fcontent_media%2Ffbc82329b32f7d63d6724f4acc7bc1dd.jpg

old%2Fcontent_media%2F5bdea1a57f9d4fc84c632a643f217ba7.jpg

old%2Fcontent_media%2F2686ae3bd6449351d4596c590c0af541.jpg

Devamı için tıklayınız...

Motosikleti
?
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Marlboro'nun reklam figürü olan kovboy abimiz akciğer kanserinden ölünce tüm dünya "Şimdi s.çtık" dedi. Döt korkusundan bir anda sigara karşıtı kampanyalar başladı.

Mantıklı bir soru sorulmuş. Kanser olabileceğini bile bile, o pis kokusuna rağmen neden içilir ki?
Ona Bakarsan Kola daha Tehlikeli , Hazır Gıdalar daha Tehlikeli.

Ben Kimsenin Kimseye bir şeyi empoze etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün Sigaranı sorgulayan , yarın saçının şeklini sorgular.
Kimse bana '' sağlığını düşündüğü için soruyor '' demesin. Kimse Kimsenin sağlığını zerre düşünmez , Bir komşunuz Vefat ettiğinde Cenazesine gitmeye üşenen bir yapımız var , kiminde çok kiminde az , Yani falancanın sağlığı filancanın umurunda değil , öyle bir Dünya yok. Haa Anne bu soruyu sorsa onu anlarım , İnsanı hayatta tek düşünen varlık Anne'dir gerisi hikaye..
Bugün sigaranı soran , yarın Kulağındaki küpeni sorar , kolundaki dövmeni sorar.. İsteyen ot içer afedersin isteyen b.k içer.. Ciger benim sağlık Benim , kapalı mekanda içmiyorsam kime ne ? Ben bunu işgüzarlık olarak görürüm. Yani bunları aşmak gerek. herkesin aklı var fikri var..

Ha şimdi bu kadar yazdım yazdım yinede olmadıysa.. en kısa cevap.

Ciger benim.. Sana ne ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ciger benim.. Sana ne ?
Herhangi bir cafede oturduğumuz zaman iç mekan dış mekan farketmez, içtiğin sigarada ciğer ikimizin de oluyor. Kendi sağlığını düşünmeyen başkasınınkini düşünmez haklısınız. Siz kanser riskine karşı sigara içiyorsunuz, çevrenizdekileri de zehirleyip, hakkına giriyorsunuz.

O ciğer sadece sizin değil yani.

Haa Şöyle.. Dökülün işte böyle. İşin Özü Üzüm yemek degilmiş :))

Bir kezde haklı çıkmasam ya , sorunun ardındaki art niyeti bilmesem ya... Yine Bingo !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar