Ben Sigara içmeyenleri anlayabiliyorum . Ama Neden içmiyorsunuz diyede sorgulamıyorum.Herşeyi anlıyorum ama sigara içenleri anlamıyorum, neden içiyorsunuz?
Ben Sigara içmeyenleri anlayabiliyorum . Ama Neden içmiyorsunuz diyede sorgulamıyorum.Herşeyi anlıyorum ama sigara içenleri anlamıyorum, neden içiyorsunuz?
21. yüzyıla geldik, o kadar teknoloji gelişti ama teknolojinin geliştiği kadar tıp bilimi gelişmedi. Sigara alkol vb. her tür şey olsa da zarar görmemizi sağlayacak tedaviler bulunmadı hala.İçmeyen bilmez ama kokusu ve sağlığa zararı olmasa sigara çok güzel bir şey.
Abi şimdi ben sigara içiom sporda yapıyorum ibadet ediyorum ama fik fik huylarımda var bilemedim diyanet de benim gibi takılıyor herhaldeMarlboro Edge Blue olmuş 82 TL
Eyyy Diyanet İşleri Başkanı in ulen Ayasofya'nın minberinden!!
Mantıklı bir soru sorulmuş. Kanser olabileceğini bile bile, o pis kokusuna rağmen neden içilir ki?Ben Sigara içmeyenleri anlayabiliyorum . Ama Neden içmiyorsunuz diyede sorgulamıyorum.
Mantıklı bir soru sorulmuş. Kanser olabileceğini bile bile, o pis kokusuna rağmen neden içilir ki?
Sevmiyorsunuz. Bağımlısınız. İçmediğiniz zaman yoksunluğa giriyorsunuz. O yüzden içince mutlu olduğunuzu sanıyorsunuz. Ben de sadece son 6 yıldır içmiyorum. Bu işin 2 yüzünü de biliyorum.Çünkü seviyoruz.
Sevmiyorsunuz. Bağımlısınız. İçmediğiniz zaman yoksunluğa giriyorsunuz. O yüzden içince mutlu olduğunuzu sanıyorsunuz. Ben de sadece son 6 yıldır içmiyorum. Bu işin 2 yüzünü de biliyorum.
Onun da tadı güzel değil ki? Şeker konmadan içilmiyor meret. (Şekersiz çayı sadece soğuksa içebiliyorum - sıcakken midemi bulandırıyor.)tadı da güzel değil ki gidin çay için yav
Getirisi çok fazla. Dünya kadar vergi topluyor devletler. Ayrıca başka kapitalist oluşumlar da var; bunların fonladığı sağlık sistemine de güzel kazanç bırakıyor sigara içenler. Devletler zarar etse bile bu oluşumlar zarar etmiyor, olay da o zaten.Bıraktıktan sonra karımdan özür diledim. İçmeyene hakikaten çekilir koku değil. Ayrıca herkes tarafında zararlı olduğu bilindiği halde neden üretim devam eder? Devlet bütçesine büyük ihtimalle sağlık açısından yükü baya vardır. Belki getirisi götürüsünden fazladır.
2021 yılında devletin vergi geliri 1 trilyon 164,8 milyar lira oldu. Bunun 205,4 milyar lirası ÖTV'den oluştu. Alkollü içkilerden alınan ÖTV 22,8 milyar TL; sigaradan alınan ise 67,6 milyar TL oldu.Bıraktıktan sonra karımdan özür diledim. İçmeyene hakikaten çekilir koku değil. Ayrıca herkes tarafında zararlı olduğu bilindiği halde neden üretim devam eder? Devlet bütçesine büyük ihtimalle sağlık açısından yükü baya vardır. Belki getirisi götürüsünden fazladır.
Tam aksine tıp bilimi geriye gidiyor. 1930'larda 20.679 doktor LUCKIES'in daha az tahriş edici olduğunu söylüyormuş.21. yüzyıla geldik, o kadar teknoloji gelişti ama teknolojinin geliştiği kadar tıp bilimi gelişmedi. Sigara alkol vb. her tür şey olsa da zarar görmemizi sağlayacak tedaviler bulunmadı hala.
Oha2021 yılında devletin vergi geliri 1 trilyon 164,8 milyar lira oldu. Bunun 205,4 milyar lirası ÖTV'den oluştu. Alkollü içkilerden alınan ÖTV 22,8 milyar TL; sigaradan alınan ise 67,6 milyar TL oldu.
yeşil ayın 2021 yılında bütçesi 87 milyon 396 bin 627 TL https://www.yesilay.org.tr/assets/uploads/pdf/2021-Faaliyet-Raporu.pdf
yani devletimiz 1 koyup 781 almış
Ona Bakarsan Kola daha Tehlikeli , Hazır Gıdalar daha Tehlikeli.Mantıklı bir soru sorulmuş. Kanser olabileceğini bile bile, o pis kokusuna rağmen neden içilir ki?
Herhangi bir cafede oturduğumuz zaman iç mekan dış mekan farketmez, içtiğin sigarada ciğer ikimizin de oluyor. Kendi sağlığını düşünmeyen başkasınınkini düşünmez haklısınız. Siz kanser riskine karşı sigara içiyorsunuz, çevrenizdekileri de zehirleyip, hakkına giriyorsunuz.Ciger benim.. Sana ne ?