Motor Neden Stop Eder?

aynı sıkıntı bende de vardı ve artık motorum çalışmıyor. daha yeni oldu. dediğin gibi buji piposu ve bujiden olabilir mi?

Bende aynı sorunu yaşıyorum bazen. Geçenlerde ışıkların olduğu bir kavşağa yaklaştığımda debriyajı çekip vites düşürecekken, stop etti motor, arkadanda arabalar geliyor ve yeşil yandı...neyse telaş yapmadan ani olarak çalıştırıp yoluma devam ettim...bazen özellikle debriyaj çektiğimde stop ediyor motor, bunun özel bir nedeni var mı?

Buji piposunu ve buji kablosunuda değişmende fayda var. Kimse önemsemez ama bir motor 3 yaşına gelmişse pipo ve kablo mutlaka değişmeli.

Doğru tespit.:cat:

Konuyu yeni gördüm aşağı doğru okurken bakalım gelmiş mi cevap diye, gelmiş. :)

Motor ara sıra çalışmamazlık yapıyorsa, çalıştığı zaman da gayet sağlıklı ve sorunsuz çalışıyorsa bilin ki elektriksel bir problem vardır. Çünkü supap, karbüratör yada sente ayarlarında sorun olsa her zaman sorunlu çalışır.

Arıza tespiti basitten karmaşığa doğru yapılır.En basit ihtimaller elendikten sonra karmaşıklara geçilir.Ki genellikle de sorunlar zaten basittir.Ama zamanında müdahale edilmez yada kasap tamircilerin eline teslim edilirse ufak bir kablo kopuğu için adam şanzıman indirir, karbüratör söker.Onun maksadı para kazanmak.Motoru yapmak değil.Bunu da unutmayın.

Bazı modellerin kendine has kronik sorunları oluyor mesela ybr'nin kontak problemi.Kullandığımız modele göre bunları da öğrenmek lazım.Bu forum o açıdan son derece faydalı.Modellere göre başlıklar ayrı ayrı.

Buji denilen şey pahalı bir parça değil.Bu sınıf motorlarda en iyisi 3 lira falan.

buji başlığı ve ateşleme bobinini değiştirdim ama sorun devam ediyor. değiştirdiğim günden beri hiçbişey yoktu ama bugün yine hortladı, sürekli olmuyor zaten ama neden olduğunu bulmalıyım, canımı sıkmaya başladı çünkü
nasıl stop ettiğini ise şurdan dinleyebilirsiniz.

0.17 de ve 1.04de bariz şekilde belli oluyor.
(motorun sesi garip geliyor ama telefonun dandik çekmesi yüzünden, normalde böyle değil)

http://www.youtube.com/watch?v=qIOv6mK4w0w

Şunuda kontrol et , benzin hortumları ve benzin filtresi . Bnm benzın hortumu uzerındekı , fıltredekı kağıtlar şişmiş karbüratöre benzin gitmemişti kablolar temızlendı filtre değişti sorun kalmadı

Şunuda kontrol et , benzin hortumları ve benzin filtresi . Bnm benzın hortumu uzerındekı , fıltredekı kağıtlar şişmiş karbüratöre benzin gitmemişti kablolar temızlendı filtre değişti sorun kalmadı

öyle olsa asıl gaz verince sorun olmazmı, benimki sadece rölantide yapıyor.

"hemen subap düşünmemek gerekir" demiştim ama o şıkırtı sesi subap değil mi:silent:

Koray bey, sorun çözüldü mü ? Benzer sıkıntıyı bende yaşıyorum. Herzaman değil yapmıyor ama hiç olmayacak bir yerde trafik ışıklarında durunca stop ediyor. Daha önce benim motorda bobine giden kabloyu değiştirdiler. Geçici süre yapmadı, sonra tekrar başladı. Sorunun nedenini bulabilirsen bilgi ver, problem beni de ilgilendiriyor. Halen elektrik tesisatı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Regülatör ne durumda? Ucuzsa hiç düşünmeyin değiştirin.

Akü kutup başlarında temassızlık yok di mi?Gevşek kutup başları sıkıntı yaratır.Sıkı ve oksitsiz olmalı.

Kablolar ve bağlantı noktaları kontrol edildi mi?

sorun çözülmedi, devam ediyor hala, elektrik tesisatından değil sanırım çünkü bu olay olurken motor sarsılıyor baya

konjektör yeni değişti, bütün kabloları söküp tektek kontrol etmiştim, hiçbir sorun yok.

Cdi ile ilgili olmasın? Bir tanıdıkta benzer motor varsa değiştirip denemek iyi olur.

Yada hiç sağını solunu elletmeden git bir ustaya ayak üstü sor bakalım ne diyecek.Bu da bir yöntem ve ben arada kullanırım.Bedava olduğu için sorun olmuyor.Az çok birşeyler bildiğimden usta saçma sapan birşey söylerse zaten ciddiye almıyorum gidip bir başkasına soruyorum.

Cdi ile ilgili olmasın? Bir tanıdıkta benzer motor varsa değiştirip denemek iyi olur.

Yada hiç sağını solunu elletmeden git bir ustaya ayak üstü sor bakalım ne diyecek.Bu da bir yöntem ve ben arada kullanırım.Bedava olduğu için sorun olmuyor.Az çok birşeyler bildiğimden usta saçma sapan birşey söylerse zaten ciddiye almıyorum gidip bir başkasına soruyorum.

sürekli olan bir sorun olsa parça değişiminde hemen anlarım ama 1 hafta olmuyor sonra zırt pırt oluyor.
bugün bi ustaya sordumi siboplarda kaçak olabilir dedi, sibop dediği subapmı acaba, başka birşeymi yoksa

bugün bi ustaya sordumi siboplarda kaçak olabilir dedi, sibop dediği subapmı acaba, başka birşeymi yoksa

Evet o ama senin dediğin hiç değil, eğer türkçeye taktıysan.Doğrusu supap.
Bkz:türk dil kurumu Hatta sibop daha doğru bir tanımlama.Türk dil kurumuna göre supap ile eş anlamlı.

Gelelim senin derdine.

Sana kolay gelsin.

Kontak anaktarı yada bobinin topraklaması diyeyim bende.Kontaktaki çalışmayı engellemeyen kabloları söküp dene.Birde kontaktan hariç stop anaktarı varmı?

Evet o ama senin dediğin hiç değil, eğer türkçeye taktıysan.Doğrusu supap.
Bkz:türk dil kurumu Hatta sibop daha doğru bir tanımlama.Türk dil kurumuna göre supap ile eş anlamlı.

Gelelim senin derdine.

Sana kolay gelsin.

o kadar kurcalamayalım:)

Kontak anaktarı yada bobinin topraklaması diyeyim bende.Kontaktaki çalışmayı engellemeyen kabloları söküp dene.Birde kontaktan hariç stop anaktarı varmı?

aslında yan ayağın orda bişey var, ayak açıkken bujiye elektrik gitmesini engelliyor, orayı vurmuştum bi ara yerdeki bir demire, onada bi bakiyim
ayrıca bir stop anahtarı yok.

Kullandığın benzinden yapar, benzin inceltici koy sonra o benzin bitene kadar kullan, shel den al onun 95 oktavn benzini iyi

karbüratörün bir parçasında gariplik vardı o değişti, manifold değişti, 25tl bayılıldı, sorun devam ediyor. tamircide anlamıyor arkadaş nası bişeydir bu

buji başlığı ve ateşleme bobinini değiştirdim ama sorun devam ediyor. değiştirdiğim günden beri hiçbişey yoktu ama bugün yine hortladı, sürekli olmuyor zaten ama neden olduğunu bulmalıyım, canımı sıkmaya başladı çünkü
nasıl stop ettiğini ise şurdan dinleyebilirsiniz.

0.17 de ve 1.04de bariz şekilde belli oluyor.
(motorun sesi garip geliyor ama telefonun dandik çekmesi yüzünden, normalde böyle değil)

http://www.youtube.com/watch?v=qIOv6mK4w0w

0,17dek, ve 1.04deki ses bende motor soğukken seninkinden çok daha fazla sayıda oluyor.

giderken hiç bir sıkıntı yok, motor düzde 7500 devire (95 km/citroen c4 onaylı) kadar çıkabiliyorken ilk çalıştırmada, motor soğukken yapıyor.

benim motorda bir de rölanti saçmalığı var. kafasına göre 1000-1500-2000 devirden birini seçip onda çalışıyor. motor ısınınca 2000de sabit kalıyor. her depoda 135 yerine 110 km yapıyorum.

sorununu çözebilirsen buraya da yazabilir misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar