Motor Neden Stop Eder?

Motorum 1-2 ay önce açılmıştı ve o günden beri olan bir sorun ama motor bozulmayınca bende yeni yeni dert edinmeye başladım. Bu kadar uzun süre bozulmaması garip dimi:)
Neyse, motor rölantide iken arada bir tekliyor, stop edecek gibi oluyor ama genelde etmiyor (arada bir stop ediyor).
Rölantisi düşük değil, hatta yüksek onu geçiyorum o yüzden.
Motorun yakıtında bir artma yok (3,2-3,3lt), gidişinde bir sorun-tekleme ve performansındada düşme yok.

Peki bunun sebebi nedir?

Sentesi yada subap ayarı yanlış ise başka ne tür bir belirti verir? Yada başka sebebi varsa ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler

Benimki soğukken yapıyor aynısını, biraz ısındıktan sonra birşeyi kalmıyor.Konuyu takipteyim ben de merak ettim şimdi.

Benimki soğukken yapıyor aynısını, biraz ısındıktan sonra birşeyi kalmıyor.Konuyu takipteyim ben de merak ettim şimdi.

benimkinde tam dikkat etmedim ama sıcakken olduğunu hatırlıyorum, daha bugün oldu çünkü. soğukkende oluyor ama hatırladığım kadarıyla. sürekli olmuyor ama, mesela sabah motoru çalıştırıp rölantide bırakıyorum hiçbir sorun yok, olsa bu zamanda olur. kafasına göre yani.

benimki soğukken yapıyor ayar oluyorum bazen....
ısınınca problem yapmıyor...

Aynı sorun bendede vardı bujiden kaynaklanıyomş değiştirdim sorun kalmadı dostum

Aynı sorun bendede vardı bujiden kaynaklanıyomş değiştirdim sorun kalmadı dostum

evet aslında olabilir. motor toplanırken garip bi marka buji takmıştı, bu iyimidir demiştim, iyi olmasa takarmıyım abi diyince iyi demiştim bende. ngk alayım, deniyim yine.

İnsallah sorunu en kısa zamanda çözersin geçmiş olsun çok can sıkıcı bi durum yaşadığm için biliyorm:)

aslında konuyla alakasız olucak ama merak ettim. motoru yaptırdım demişsin. sıfırladın sanırım. nerede ve kaça yaptırdın biraz detay verirmisin.

aslında konuyla alakasız olucak ama merak ettim. motoru yaptırdım demişsin. sıfırladın sanırım. nerede ve kaça yaptırdın biraz detay verirmisin.

krank, egzantrik bilyeleri, keçeler, segman, vsvs. silindir-piston filan değişmedi yani. 300tl para ödemiştim.
ümraniyede mondial servisine yaptırmıştım ama artık tavsiye etmiyorum orayı, yaptıkları hatalar yüzünden çok uğraştım.

krank, egzantrik bilyeleri, keçeler, segman, vsvs. silindir-piston filan değişmedi yani. 300tl para ödemiştim.
ümraniyede mondial servisine yaptırmıştım ama artık tavsiye etmiyorum orayı, yaptıkları hatalar yüzünden çok uğraştım.

şu an için rektefe ihtiyacım yok ama bende sormuştum benim ustaya. oda 300 gibi bi rakam çıkardı. her şey dahil. biraz fazla geldi açıkçası sonuçta bin liralık motor için. neyse üstad sağol.

bu çin malı motorların bujisi adi oluyor dıolar bujiyi değştr kardesm

ben bosch buji kullanıyorum şuan ustamdan memnunum işçiligi çok iyi en son silindir üst kapak ve ekzantirik zincir degişti :rendeer:

buji olabilir, yada hava ayarı. hemen subapları düşünmemek gerek.

aynı dert bendede vardı hava ayarı yaptılar hiç bir şey kalmadı subap karıstrma aynı şeyleri bende yaptım :D

bujiyi değiştirdim 3-4 gün sorun yoktu ama dün yine başladı.
hava ayarını ne tarafa yapmalıyım peki. şu ankinden dahamı zengin olmalı dahamı fakir.

_w_

Motorum 1-2 ay önce açılmıştı ve o günden beri olan bir sorun ama motor bozulmayınca bende yeni yeni dert edinmeye başladım. Bu kadar uzun süre bozulmaması garip dimi:)
Neyse, motor rölantide iken arada bir tekliyor, stop edecek gibi oluyor ama genelde etmiyor (arada bir stop ediyor).
Rölantisi düşük değil, hatta yüksek onu geçiyorum o yüzden.
Motorun yakıtında bir artma yok (3,2-3,3lt), gidişinde bir sorun-tekleme ve performansındada düşme yok.

Peki bunun sebebi nedir?

Sentesi yada subap ayarı yanlış ise başka ne tür bir belirti verir? Yada başka sebebi varsa ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler

dostum bende şöyle bir problem oluyodu. 80-90 süratle giderken boşa alınca motor stopluyordu. subap ayarını yaptırdım sorun düzelmişti.

bujiyi değiştirdim 3-4 gün sorun yoktu ama dün yine başladı.
hava ayarını ne tarafa yapmalıyım peki. şu ankinden dahamı zengin olmalı dahamı fakir.
Buji piposunu ve buji kablosunuda değişmende fayda var. Kimse önemsemez ama bir motor 3 yaşına gelmişse pipo ve kablo mutlaka değişmeli.

dostum bende şöyle bir problem oluyodu. 80-90 süratle giderken boşa alınca motor stopluyordu. subap ayarını yaptırdım sorun düzelmişti.

yaptıriyimde düzgün adam yokki, kime yaptırıcaz.

Buji piposunu ve buji kablosunuda değişmende fayda var. Kimse önemsemez ama bir motor 3 yaşına gelmişse pipo ve kablo mutlaka değişmeli.

onuda değiştiriyim bakiyim ne olacak.

değiştirdim 2 gün önce ve sorun çözüldü gibi. gerçi bujiyi değiştirdiğimdede 3-4 gün hiç sorun olmamıştı sonra yine hortlamıştı. umarım sorun bu kez çözülmüştür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar