Buji piposunu ve buji kablosunuda değişmende fayda var. Kimse önemsemez ama bir motor 3 yaşına gelmişse pipo ve kablo mutlaka değişmeli.
Şunuda kontrol et , benzin hortumları ve benzin filtresi . Bnm benzın hortumu uzerındekı , fıltredekı kağıtlar şişmiş karbüratöre benzin gitmemişti kablolar temızlendı filtre değişti sorun kalmadı
rölantide durmayan motor gaz nasıl yer adamımöyle olsa asıl gaz verince sorun olmazmı, benimki sadece rölantide yapıyor.
"hemen subap düşünmemek gerekir" demiştim ama o şıkırtı sesi subap değil mi:silent:
Cdi ile ilgili olmasın? Bir tanıdıkta benzer motor varsa değiştirip denemek iyi olur.
Yada hiç sağını solunu elletmeden git bir ustaya ayak üstü sor bakalım ne diyecek.Bu da bir yöntem ve ben arada kullanırım.Bedava olduğu için sorun olmuyor.Az çok birşeyler bildiğimden usta saçma sapan birşey söylerse zaten ciddiye almıyorum gidip bir başkasına soruyorum.
bugün bi ustaya sordumi siboplarda kaçak olabilir dedi, sibop dediği subapmı acaba, başka birşeymi yoksa
Evet o ama senin dediğin hiç değil, eğer türkçeye taktıysan.Doğrusu supap.
Bkz:türk dil kurumu Hatta sibop daha doğru bir tanımlama.Türk dil kurumuna göre supap ile eş anlamlı.
Gelelim senin derdine.
Sana kolay gelsin.
Kontak anaktarı yada bobinin topraklaması diyeyim bende.Kontaktaki çalışmayı engellemeyen kabloları söküp dene.Birde kontaktan hariç stop anaktarı varmı?
buji başlığı ve ateşleme bobinini değiştirdim ama sorun devam ediyor. değiştirdiğim günden beri hiçbişey yoktu ama bugün yine hortladı, sürekli olmuyor zaten ama neden olduğunu bulmalıyım, canımı sıkmaya başladı çünkü
nasıl stop ettiğini ise şurdan dinleyebilirsiniz.
0.17 de ve 1.04de bariz şekilde belli oluyor.
(motorun sesi garip geliyor ama telefonun dandik çekmesi yüzünden, normalde böyle değil)
http://www.youtube.com/watch?v=qIOv6mK4w0w