MT25 2015 Bloktan ses gelmesi?

Motosikleti
MT 25
MT25 2015
65.000 KM
Yağ Pompası değişti.
Yağ bakımı, hava filtresi vs. henüz yeni değişti 2 - 3 hafta olmuştur.

Herkese selamlar bugün işten dönerken yolda birden motora bir şey oldu tam olarak anlayamadım ne olduğunu güçten düştü gaz açıyorum ama sanki motor gitmiyor gibiydi. Sonra sesi falanda değişmiş gibi hissettim kafamı blok kısmına zincir kısmına doğru eğdim evet bir değişik ses geliyordu 5000 devir ile 6000 devir arasına gelince sanki bir şakırdama sürtme sesi geliyor gibiydi debriyaj sıkıyorum ses kesiliyor debriyajı bırakıp tekrar vitesteyken o ses geliyordu neyse dedim eve geçince bakarım.

Eve geldim motoru boşa alıp yine aynı şekilde 5000 devire geldim viteste olmamasına rağmen tekrar aynı sesi işittim sadece 5000 devir ile 6000 devir arasında bu sesi alıyorum onun haricinde o ses yok.

Bayır aşağı inmeye çalıştığım da da vites 1deyim mesela hani motorun hızlanması gerekirken 15 16 arasında gidip geliyor kompresyonunada bir etkisi oldu. Acaba dedim eksantrik zinciri ile mi alakalı ondan mı geliyor ses falan diye düşündüm. Daha sonra çok anlamadığım için blok kısmından yapay zekaya detaylı bir şekilde anlattım ve "En yüksek ihtimal olarak Eksantrik Zinciri, Kılavuzları ve Gergi Sistemi" ile alakalı olabileceğini söyledi. Bir diğer seçenek olarakta "Krank Ana Yataklarında Boşluk" olabileceğini söyledi.

Detaylı bir şekilde her şeyi anlatmak gerekirse:

Hantallık başladı.
Gazı bırakınca ani hız düşüşü (çok sert değil ama hızlı düşüyor hızı)
Sürtünme sesi gibi bir ses şakırtı gibi bir şey geliyor.
Rölantide hiçbir ses yok blokta. Gaz vermeye başlayınca 5000 ile 6000 devir arasında bir yerde o ses var sadece.
1000-4000 devirleri arasında ses yok keza yine 6000-14.000 devir aralığında da o ses yok.
Daha önce hiç blok açılmadı. (Eksantrik zinciri falan hiç değişmedi.)
Titreşimde arttı.
Debriyajı sıksam da o devirler aralığında geliyor o ses sıkmasamda (buradan debriyaj tası vs. falan ile alakalı olmadığını anlayabiliyorum.)

Daha önce bu gibi bir şey yaşayan varsa beni aydınlatabilir mi acaba? Yani umuyorum ki eksantrik zinciri gergi vs. ile alakalıdır krank olayları korkutuyor maddi olarakta :D

(Video falan istenirse çalıştırır sesi yakalamaya çalışır videoyu yüklerim buraya)

Yapay zeka ile konuşmalarımızı da okumak isterseniz onuda şöyle spoiler olarak paylaşayım konuyu kirletmesin bakmak isteyenler için spoiler içerisinde konuşma metinlerimiz;

ECvglc.jpg

ECvce3.jpg

ECvqgH.jpg

EEMlNi.jpg

EEMBS1.jpg

EEMoHW.jpg

EEMRA3.jpg

EEMuTy.jpg

EEMAAI.jpg

EEMLBZ.jpg

EEMnq8.jpg

EEMUri.jpg

EEMqIC.jpg

EEMvB1.jpg

EESWiW.jpg

EESTyM.jpg

EESCBq.jpg

EESkdc.jpg

EES3aj.jpg

EESbfI.jpg

EESrz6.jpg

EES0k8.jpg

EES5ax.jpg

EESiyF.jpg

Son düzenleme:
Herkesin yaşadığı ortak bir sorun yakaladığımı düşünüyorum. Özellikle üstadım @Motoseverrr bilgisi dahilinde detaylandırırsan sevinirim.
Şuana kadar ne zaman düşük hacimli motosikletler serviste bakım yapsa, aradan 1 2 hafta geçmeden bir arızası çıkıyor. Bunun bir sebebi var mı ?

Motosikleti
MT 25
Bu da video; ses aralıklı aralıklı geliyor görüldüğü üzere özellikle dediğim gibi 5000 devir ile 6000 devir aralığında geliyor altında ve üstünde almıyorum o sesi.

Ses rezonans sesine çok benziyor, bu kilometreye kadar eksantrik zincirinin değişmemiş olmasıda aslında bir ipucu. Genelde eksantrik zincirinin sesi rölantide gelir ancak zincir tam aşınmamış olup belkide paletler aşındığından ötürü ses yapıyor olabilir. Yatak sesi rölantide her zaman belli olmasada ufak gaz vermelerde kendini belli edebiliyor.

Sadece rölantide çalışan bir videoda ekleyebilirseniz sağlıklı olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herkesin yaşadığı ortak bir sorun yakaladığımı düşünüyorum. Özellikle üstadım @Motoseverrr bilgisi dahilinde detaylandırırsan sevinirim.
Şuana kadar ne zaman düşük hacimli motosikletler serviste bakım yapsa, aradan 1 2 hafta geçmeden bir arızası çıkıyor. Bunun bir sebebi var mı ?
Aslında sebep belli bütün kontrollerin sağlanmaması, tamamen yetkili servis veya bilinçli bakımlar yapıldığında problemler olmaz ancak zamanında değişmeyen malzemeler bu tarz problemler açıyor.

Motosikleti
MT 25
Ses rezonans sesine çok benziyor, bu kilometreye kadar eksantrik zincirinin değişmemiş olmasıda aslında bir ipucu. Genelde eksantrik zincirinin sesi rölantide gelir ancak zincir tam aşınmamış olup belkide paletler aşındığından ötürü ses yapıyor olabilir. Yatak sesi rölantide her zaman belli olmasada ufak gaz vermelerde kendini belli edebiliyor.

Sadece rölantide çalışan bir videoda ekleyebilirseniz sağlıklı olur.

Aslında sebep belli bütün kontrollerin sağlanmaması, tamamen yetkili servis veya bilinçli bakımlar yapıldığında problemler olmaz ancak zamanında değişmeyen malzemeler bu tarz problemler açıyor.
Hemen ekliyorum hocam rölantide. Rölantide herhangi bir ses vermiyor. Motor sesi sağlıklı geliyor ama yine de hemen ekliyorum.

Hocam bir de sesten ziyade motorun kompresyon mu denir ona ne denir tam bilmiyorum ama inanılmaz arttı. Yani motor freni çok etkili inanılmaz düşüyor gazı bırakınca hız.

@Motoseverrr

şöyle iki video şeklinde ekledim hocam.

Son düzenleme:
Eski çıkan filtre elinizdemi? eğer elinizde ise içini açıp çapaklara bakmanız faydalı olacaktır.

Titreşim artması yatak boşluklarının artmasından kaynaklıda olabilir veya eksantrik zinciri uzadığından ötürü zamanla milimetrik kaydığı içinde problem yapıyor olabilir. Hemen yatak demeden önce külbütör mekanizması kontrol edilmeli.

Hangi devir aralığında o ses en şiddetli şekilde geliyorsa o devir aralığında video çekip at en iyisi. Bu sesin çok benzeri arkadaşın aynı motorundan geliyordu ve fazla ilerlemediği için sadece yatak değişerek kurtardı. Sorun ne olursa olsun bu şekilde motoru kullanmadan güvendiğin bir ustaya ya da servise götür.

Motosikleti
MT 25
Geçmiş olsun, yatak sesi. Üstüne gitmezsen krankı da bozar.
Demeyin hocaamm etmeyiinn

Eski çıkan filtre elinizdemi? eğer elinizde ise içini açıp çapaklara bakmanız faydalı olacaktır.

Titreşim artması yatak boşluklarının artmasından kaynaklıda olabilir veya eksantrik zinciri uzadığından ötürü zamanla milimetrik kaydığı içinde problem yapıyor olabilir. Hemen yatak demeden önce külbütör mekanizması kontrol edilmeli.
Maalesef değil hocam. Ama derseniz ki yağ değiştir kontrol et elimde yağ mevcut. Temizler, kontrol ederim. Hangisi daha iyi bilemedim hocam yataktan ise masrafı ne çıkar eksantrikse masrafı ne çıkar hiç bir fikrim yok.

Hangi devir aralığında o ses en şiddetli şekilde geliyorsa o devir aralığında video çekip at en iyisi. Bu sesin çok benzeri arkadaşın aynı motorundan geliyordu ve fazla ilerlemediği için sadece yatak değişerek kurtardı. Sorun ne olursa olsun bu şekilde motoru kullanmadan güvendiğin bir ustaya ya da servise götür.
Hocam yani nasıl söyleyeyim devamlı gelmiyor o ses şöyle ki; 5000 - 6000 devir aralıklarında geliyor ama gelmediği de oluyor kafasına göre tabii çoğunlukla geliyor. Ve sesi bugün almaya başladım zaten şöyle gelişti bugün birden gaz keser gibi oldu kesmedi sonra güçten kesti anlamadım sanki silindir 1e düşmüşte öyle davranıyormuş gibi oldu. Yani top speed görmeye kalksam şuan maks 150 görür daha üstünü görmez sanmıyorum.

Gazı bıraktığım gibi hızım normale göre daha hızlı düşüyor.
(ek bir şey daha hocam yatak sesinden eminsiniz ama rölantide motorun sesi çok düzgün bu kadar emin bir şekilde nasıl bu kanıya vardınız anlamadım doğrusu)

Son düzenleme:
İnşallah yatak değildir, inşallah motoseverin dediği gibi nispeten daha rahat çözülecek birşeydir ama arkadaşın motorunu ben de kullandım. 5 bin devire kadar sorunsuz ama 5 binden sonra metal birşeyler sürtünüyormuş gibi kalın bir ses geliyordu ve yığılıyordu motor o ses gelince. Sen 4 bin deviri geçmeden en acilinden ustaya götür. Bu şekilde binmeye devam edersen nispeten insaflı bir fiyata çözebileceğin sorun çok canını acıtacak hale gelebilir. Motoru o hale gelen adamı da gördüm, adam gözümün önünde yaşlandı. Hafta içi yemeden, içmeden motora baktır acilen. Hayırlısı olsun.

Yağ filtresini söküp içini kesip çapak kontrolü yapmanızda fayda var, eğer sarı çapak ve metal rengi çapak görürseniz motora müdehale etmeden bırakınız.

Motosikleti
MT 25
İnşallah yatak değildir, inşallah motoseverin dediği gibi nispeten daha rahat çözülecek birşeydir ama arkadaşın motorunu ben de kullandım. 5 bin devire kadar sorunsuz ama 5 binden sonra metal birşeyler sürtünüyormuş gibi kalın bir ses geliyordu ve yığılıyordu motor o ses gelince. Sen 4 bin deviri geçmeden en acilinden ustaya götür. Bu şekilde binmeye devam edersen nispeten insaflı bir fiyata çözebileceğin sorun çok canını acıtacak hale gelebilir. Motoru o hale gelen adamı da gördüm, adam gözümün önünde yaşlandı. Hafta içi yemeden, içmeden motora baktır acilen. Hayırlısı olsun.
teşekkürler hocam .. umarım motosever hocamın dediği gibidir gerçekten.. birde hocam bende ki ses metal bir şey sürtüyormuştan ziyade sanki vida gevşemişte onun titreşim sesi geliyormuş gibi tiz bir ses..

Yağ filtresini söküp içini kesip çapak kontrolü yapmanızda fayda var, eğer sarı çapak ve metal rengi çapak görürseniz motora müdehale etmeden bırakınız.
yarın sabahtan ilk olarak bunu kontrol edeceğim hocam yağını da değiştirmeli miyim bilemedim.. üst kapak açılırsa yağ değişmiş olmayacaksa değiştireceğim eğer zaten değişecekse gidip bir ustada kontrol sağlamak daha mı iyi olur acaba?

Sadece filtre değiştirip eksik olan yağı tamamlamak işinizi görecektir ancak ses bahsettiğiniz devirlerde yaptığı için ve çekişten düşürdüğü için kol yataklarında boşluk olma ihtimali yüksek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar