dün yazlığa gitmiştim, dayım da benim tavsiyemle sl150 almıştı.o da gelince fırsatı kaçırırmıyım hemen atladım motora 2 gün boyunca bayaa bir gezdim tozdum tuzlada.bayaadır gitmiyordum yazlığa ama dün ve bugün bol bol dolandım.yayla mahallesine doğru giden yolda oldukça büyük bir yamaha bayii açılmış.onun hemen yanında da servis görünüşlü bir motorcu daha vardı.isim vermiim şimdi.neyse bir baktım önünde 150 zc duruyor.hemen çektim benim motoru sağa, indim başladım incelemeye.hatta satıcıya bilmiyor gibi sordum biraz, bu kaç bg, max hızı ne diye falan.amcam 13 beygir dedi motora!!! ben nette 9 beygir diye gördüm dediğimde " ben 13 biliyorum" diyip kestirip attı.bilmiyorum artık
motosiklet hakkındaki genel izlenimlerim şunlar...
- önderin dediği gibi gösterge panelinin alt kısmındaki plastik aksam iyi oturtulmamış, geçiş yerleri açıkta duruyor ama açıkçası çok da fazla rahatsız etmiyor gözü...
- motor genel olarak tahminimden bayaa bir küçük geldi gözüme(ilk defa yanına gidip bakıyorum motoru).özellikle baş siyah kısım resimlerde ne kadar büyük görünüyorsa yakından o kadar ince ve küçük geldi gözüme...
- gidonun hemen altında çakmak yuvası, altında idare edecek genişlikte bir eşya koyma bölmesi ve onun biraz altında da kısmen kilitli bir kask koyma çengeli var ve çengel plastik aksama kısmen gizlenmiş...
- genel büyüklük olarak zat 150 bu motora göre bayaa bir büyük duruyor ama kağıt üstünde cm olarak aralarında çok da fazla bir fark yok(4-5 cm sanırım).ama bu küçüklük hissi sanırım 150 zc nin ince yapısından kaynaklanıyor...
- artçının arkasındaki siyah uzantı(çanta koyulabilir dediğimiz) metalden yapılma sanırım ve üzerinde "max 5 kg" ibaresi var ve üztü düz.yani bir çanta aldığımız zaman çantanın alt kısmındaki vidaların geçeceği delikler yok.Bu da bana çanta alındığı zaman nasıl takılacağı endişesini getirdi.Belki yeni çantalar farklı bir sistemle takılıyordur ama bilmiyorum.öyle bir şey yoksa mecburen o kısmı deldirmek gerekecek çanta için.tabii çantanın alt tabanı için biraz ince kaçabilir o kısım, ölçmek biçmek lazım artık...
- motorun görüntüsü gerçekten çok hoş.bazı detaylar da insanın hoşuna gidiyor(çakmak, kask kilidi vs...) ancak yakından mutlaka görülmesi gereken bir motor çünkü gerçekten sanal ortamda ne kadar resimlerine bakarsanız bakın yanına geldiğinizde size resimlere bakarken hissettirdiği büyüklüğü sunmuyor(mesela 151 rs veya 150 hs bile genel görünüş olarak bu motordan daha oturaklı ve geniş duruyor bana göre)...
bence güzel bir motor, ama açıkçası ben biraz daha beklemeye karar verdim.bakalım 1 ay sonra yaz bitimi ne gibi kampanyalar türeyecek, azalan motor satışlarını ateşlemek ve eldeki malları tüketmek için.belki o zaman daha büyük bir motoru daha uygun fiyatlara alabilirim.açıkçası benim şu anki modum start'dan hibernate'e döndü...
sizlerinde motor hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, gün doğmadan neler doğar değil mi?
hepinizin rüzgarı bol, artçısı taş olsun... :bounce: