Kırıkkale’de feci kaza! Uzman çavuş hayatını kaybetti

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçenlerde ayıptır söylemesi akşam geç vakit yemek yapmaya üşendim, Getir üzerinden her zaman söylediğim yerden pizza siparişi verdim. Normalde 20 dk'da kapıma gelirken 40. dk'da telefonum çaldı, restoran aradı ve dedi ki "birader kusura bakma kurye geç geldi" ben zaten müşteriyle "biraderli miraderli konuşmasından restorana gıcık oldum. Sonra kurye arkadaş pizza teslimi için geldiğinde "Abi özür dilerim, geç getirdik, restoran sizi aramış böyle böyle demiş ama işin aslı ben restorana vardığımda pizzanız henüz hazır değildi, restoran kendini kurtarmak için yalan söylüyor" dedi. Ben de "Kardeş problem değil, olur böyle şeyler, hatanın kimde olduğu zerre umrumda değil, 15 dk geç yemek yesek ölmeyiz, sen dikkatli sür" dyerek tip verdim gönderdim.

Bu Google ya da yemek siteleri üzerinden olumsuz yorum olayı hakikaten insanları manyak etti.

Eğer linç edilecekse ,tepki gösterilecekse , 1 otomobil alırken vergi olarak 2 otomobil parası da kendilerine isteyenler ,işsiz gençleri motokuryelik yapmaya mahkum edenler eleştirilsin.

Gidin sabahları okul önlerine bakın , özel okulların değil ,kenar mahallelerdeki devlet okullarının önüne , insanlar çaresizlikten çocuklarını scouter'ın üstünde taşıyorlar , o yağmurun altında kaloriferi açık bir otomobilin içinde ,güvenle seyehat etmek istemezler miydi?
Hurda bir demir yığınına verecek paraları olmadığı için bu eziyeti çekiyorlar.

Üniversite mezunu gençlerimiz , hayata tutunmak ,ihtiyaçlarını karşılamak , üç kuruş harçlıklarını çıkarmak için motosiklet üstünde hayatlarını tehlikeye atıyorlar , neden ? İki tane fazla paket taşıyıp biraz daha para kazanabilmek için.

Linç edeceksiniz bunlara sebep olanları edin ,gücünüz gariban emekçilere mi yetiyor ?
İşsiz gençleri motokuryelik yapmaya iten kişiler, motokuryelerin başka iş bulmasına engel mi oluyor?
İşsiz gençleri motokuryelik yapmaya iten kişiler, trafik kurallarına uyulmaması için ekstra çaba mı harcıyor? Motokuryelerin trafik kurallarına uymayabileceği şeklinde kanun mu var?
Bu durumda motokuryelik yapmayan diğer kişiler, (inşaatta çalışanlar, pazarda meyve satanlar, garsonluk yapanlar, pompacıda çalışanlar) kanun ve kurallara uymalı mı yoksa uymamalı mı?
Güzel kardeşim insanlar motokuryeleri veya diğer sürücüleri( buna elektrikli bisiklet ve dolmuş ve taksi sürücüleri de dahil) kurallara uymadığı için eleştiriyor. Sadece trafikte değil, görevini hakkıyla yapmayan, kanun ve kurallara uymayan herkes eleştiriliyor. Eleştirilmelidir de. Üniversite mezunu gençlerimiz üniversiteye girmeden önce, ben iş bulabilir miyim veya bu meslekte başarılı olabilir miyim diye düşünmeden gidip okul okurlarsa, ihtiyaç fazlası personel olan sektörlere yönelirse sonuç bu olur. İş bulamaz sürünür. Herkesin amacı masa başı iş bulayım, akşama kadar çay kahve içeyim muhabbet edeyim , aybaşı da maaşımı alıp tatile gideyim. Yok öyle bir dünya. Herkes çok çalışacak. Herkes gittikçe kötüleşen şartlarda yaşayacak. Devir böyle bir devir. Eğer bu zor ortamda başarılı olmak istiyorsan, kendini geliştireceksin. Akşamları kahveye değil dil kursuna, bilgisayar kursuna yada kaynakçılık veya tornacılık kursuna gideceksin, öğreneceksin. Boş zamanlarında karı kız peşinde koşmayıp, 2. işi yapacaksın. Kendini kurtaracaksın.
Bırak başkalarını onu bunu. Kendini kurtar. Bunlara sebep olanları eleştirecek gücün varsa buyur eleştir.
Anlamadığınız şey şu. Bu durum son 20 yılda böyle olmadı. Belki 200 yıldır bu şekilde oluyor. 200 yıldır kaynaklar hep zenginlere akıyor ve halklar hep fakirleşiyor. Bu yeni bir şey değil. Hep böyleymiş.

İyi olmuş demekten kendimi alamıyorum
En azından kendisi öldü gitti başkalarının hayatını karartmadan kurtulduk
Yaşadığım şehirde bunun gibi 10-12 kişilik bir serseri grubu var ve hepsi kolluk kuvveti olduğu için bir şekilde cezadan kurtuluyorlar
Daha dün akşam hanımı öldürüyorlardı neredeyse itler.
Geceleri plakalarını söküp milletin canına düşüyorlar.
Öldükleri zaman asla rahmet dilemem kimse kusura bakmasın

Asıl benim kafama takılan şey şu oldu, düşünsenize arkadaşınız öyle ya da böyle hatalı ya da hatasız bir kazaya karışıp canından oldu hem de çok feci bir şekilde ve bu olay gözünüzün önünde oldu. Artistlik için belli ki hız denemesi yapıyor ve kameraya çekiyorsunuz bu arada. Abicim adam ölmüş, lan insan aziz hatırası için bari o görüntüleri paylaşmaz internette hıyar adamlar

Motosikleti
DOMİNAR 400 UG 23
Motor süren herkes bir gün mutlaka bir kerede olsa o adrenalini yaşamak için gazı sonuna kadar açar. Gece görüşün düşük olduğu yollarda uzun süreli bunu yapmak çok tehlikeli. Araba çıkmazsa hayvan çıkar, tepki yine aynı olurdu. Ben olsam gece o cesareti bulup gazlamazdım. Olan olmuş giden gitmiş, adettendir motorcuyu linç edelim. Hiç bir kaza tek başına olmaz. Forumda birisi bir veri paylaşmıştı. Amerika'da bir üniversite araştırma yapmış. Motorcuların karıştığı kazaların büyük bölümü araçların karıştığı kazalar. Motorlular tek başına araçların tek başına karıştığı kazalardan daha az kazalara karışmış. Ülkemizde müthiş 4 teker sürücüleri var Maşallah. Motorcular çöp. Motor formunda motosikletliyi gömüyoruz :) Kazadan sonra hiç motor sürmedim, araç sürdüm ve hala araç sürüyorum. Aracımda da kamera var. Görüntüleri yotube da yayınlasam fenomen olurdum. Sadece gaza basıp direksiyon çeviren tipler. Hiç kimse kusura bakmasın araç sürücüsü asli kusurlu. Yok görmedim, hızlı geldi, falan filan. Bunların hepsi bilmem ne yedim ayağı. Motoru görmemiş olma ihtimali mümkün değil. Herkes kendi bildiğine inansın, benim bildiğim bu. Motorcular kardeş :) Bizim evin önünde kontrolsüz kavşaktan dönen sürücü 2 motorcuyu öldürdü. Adam sarhoş. Bahane ne biliyor musunuz? çok hızlıydı, görmedim. Çok hızlıydı birden bire geldi. Ne bir den bire geldi. 125 cc motor ne kadar hızlı olabilir. Boku ye sonra kılıf ara.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Hiç kimse kusura bakmasın araç sürücüsü asli kusurlu. Yok görmedim, hızlı geldi, falan filan. Bunların hepsi bilmem ne yedim ayağı. Motoru görmemiş olma ihtimali mümkün değil. Herkes kendi bildiğine inansın, benim bildiğim bu ...
Daha önce yazıldı; motorcu şehir içinde 200 km/s ile gitmeseydi arabacı hangi kusuru işlerse işlesin bu kaza olmayacaktı.

Parmağa değil parmağın işaret ettiği yere bakmak gerekir.

Daha önce yazıldı; motorcu şehir içinde 200 km/s ile gitmeseydi arabacı hangi kusuru işlerse işlesin bu kaza olmayacaktı.

Kesinlikle. Şahsen Motorun Hatalı Olduğunu Düşünüyorum.

İşin uzmanı değilim ama olayda tek bir kusur ve tek bir kusurlu olduğunu düşünmüyorum.

Herkes az veya çok bir şekilde suça ortak.

Belli ki o görüntüler tesadüf değil, çekmek için daha önceden anlaşmışlar, yapılan eylem planlı, programlı, kafalarında ki programı bozan otomobil sürücüsü.

Abi sen yapıştır, bizde çekelim diyenlerinde hiç mi suçu yok..

Trafikte kendimizi sakındığımız kadar başkalarını da sakınmalıyız. Beğeniriz, beğenmeyiz, cahildir, ulemadır. Hepsi bizim insanımız, hepsi biziz. İnananı inanmayanı, farklı milliyetten olanı. Hepsi memleketimizin değeri.

yanlış zaman, yanlış mekan, yanlış hız, gerisi sonuca etki eden detaylar..

hmmm.. dediğin doğru gibi geliyor ama..
arabacı da yola öyle atlamasaydı motorcu 240kmh ile de gitse bu kaza olmayacaktı. bu da doğru.

Motosiklet sürücüsünü haklı görmenin savunmanın falan peşinde değilim. Gece vakti böyle toplaşıp kenara çekip arkadaşlarla oturmalar yanlarından süratli geçmeler falan.. baştan sona ofsayt bir gece, biraz niyet okuyup haddimi aşıyorum ama, belli yani.. burada hemfikiriz.
lakin motosiklet sürücüsünün herhangi bir kusuru da bir yola kontrolsüz şekilde çıkılması hatasını kapatmıyor veya yok etmiyor. 80 ile giden bir motorcuyu da öldürebilirsin hatalı şekilde yola atlayarak, 30kmh ile gideni de öldürebilirsin. yola hatalı atlama suçunun etkisi, atladığın yoldaki diğer paydaşın hangi kusuru işleyip işlemediğinden bağımsız bir durum.

şimdi "gibi" dememin arkasındaki düşünce şu. filtrelemelerdeki yaşanan problemlerde de, trafikteki diğer tüm sorunlarda da bir şeyi hep gözetmeye çalışıyorum ben. "statükoyu değiştiren ne yaptığına dikkat etmeli". burada dümdüz yolunda giden bir araç ve başka bir yolu kesen bir diğer araç söz konusu. şimdi 200kmh ile gidilmemesi gereken yerde/zamanda/durumda giden birinin kazasında bunu söylediğim için taraflı bakıyor gibi görünebilirim ama, gerçekten eğer "statükoyu değiştiren ne yaptığına bakmalı" düsturunu edinirsek, trafikteki kazaların/problemlerin çok büyük kısmı azalacaktır, ve bunu azaltmanın da daha etkili bir yöntemi olduğuna inanmıyorum. hız her zaman yapacak insanlar, bunu en tartışmaması gereken kitle biziz bence. bu olacak. hep oldu hep olacak yani. hız yapanlara müsamağa göstermek amacıyla söylemiyorum bunu, inanmayanlar olacaktır mutlaka ama :)

Motosikleti
DOMİNAR 400 UG 23

Sana göre öyle bana göre değil. Kazaya karışan herkesin bir payı var. Motorcu ne hız ile gelirse gelsin o araca çarpacaktı. Telafi etmesi de imkansızdı. Kaldı ki adam 200 km hızla da gelmiyor. Araç sürücüsü asli kusurlu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar