Kırıkkale’de feci kaza! Uzman çavuş hayatını kaybetti

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçenlerde ayıptır söylemesi akşam geç vakit yemek yapmaya üşendim, Getir üzerinden her zaman söylediğim yerden pizza siparişi verdim. Normalde 20 dk'da kapıma gelirken 40. dk'da telefonum çaldı, restoran aradı ve dedi ki "birader kusura bakma kurye geç geldi" ben zaten müşteriyle "biraderli miraderli konuşmasından restorana gıcık oldum. Sonra kurye arkadaş pizza teslimi için geldiğinde "Abi özür dilerim, geç getirdik, restoran sizi aramış böyle böyle demiş ama işin aslı ben restorana vardığımda pizzanız henüz hazır değildi, restoran kendini kurtarmak için yalan söylüyor" dedi. Ben de "Kardeş problem değil, olur böyle şeyler, hatanın kimde olduğu zerre umrumda değil, 15 dk geç yemek yesek ölmeyiz, sen dikkatli sür" dyerek tip verdim gönderdim.

Bu Google ya da yemek siteleri üzerinden olumsuz yorum olayı hakikaten insanları manyak etti.

Eğer linç edilecekse ,tepki gösterilecekse , 1 otomobil alırken vergi olarak 2 otomobil parası da kendilerine isteyenler ,işsiz gençleri motokuryelik yapmaya mahkum edenler eleştirilsin.

Gidin sabahları okul önlerine bakın , özel okulların değil ,kenar mahallelerdeki devlet okullarının önüne , insanlar çaresizlikten çocuklarını scouter'ın üstünde taşıyorlar , o yağmurun altında kaloriferi açık bir otomobilin içinde ,güvenle seyehat etmek istemezler miydi?
Hurda bir demir yığınına verecek paraları olmadığı için bu eziyeti çekiyorlar.

Üniversite mezunu gençlerimiz , hayata tutunmak ,ihtiyaçlarını karşılamak , üç kuruş harçlıklarını çıkarmak için motosiklet üstünde hayatlarını tehlikeye atıyorlar , neden ? İki tane fazla paket taşıyıp biraz daha para kazanabilmek için.

Linç edeceksiniz bunlara sebep olanları edin ,gücünüz gariban emekçilere mi yetiyor ?
İşsiz gençleri motokuryelik yapmaya iten kişiler, motokuryelerin başka iş bulmasına engel mi oluyor?
İşsiz gençleri motokuryelik yapmaya iten kişiler, trafik kurallarına uyulmaması için ekstra çaba mı harcıyor? Motokuryelerin trafik kurallarına uymayabileceği şeklinde kanun mu var?
Bu durumda motokuryelik yapmayan diğer kişiler, (inşaatta çalışanlar, pazarda meyve satanlar, garsonluk yapanlar, pompacıda çalışanlar) kanun ve kurallara uymalı mı yoksa uymamalı mı?
Güzel kardeşim insanlar motokuryeleri veya diğer sürücüleri( buna elektrikli bisiklet ve dolmuş ve taksi sürücüleri de dahil) kurallara uymadığı için eleştiriyor. Sadece trafikte değil, görevini hakkıyla yapmayan, kanun ve kurallara uymayan herkes eleştiriliyor. Eleştirilmelidir de. Üniversite mezunu gençlerimiz üniversiteye girmeden önce, ben iş bulabilir miyim veya bu meslekte başarılı olabilir miyim diye düşünmeden gidip okul okurlarsa, ihtiyaç fazlası personel olan sektörlere yönelirse sonuç bu olur. İş bulamaz sürünür. Herkesin amacı masa başı iş bulayım, akşama kadar çay kahve içeyim muhabbet edeyim , aybaşı da maaşımı alıp tatile gideyim. Yok öyle bir dünya. Herkes çok çalışacak. Herkes gittikçe kötüleşen şartlarda yaşayacak. Devir böyle bir devir. Eğer bu zor ortamda başarılı olmak istiyorsan, kendini geliştireceksin. Akşamları kahveye değil dil kursuna, bilgisayar kursuna yada kaynakçılık veya tornacılık kursuna gideceksin, öğreneceksin. Boş zamanlarında karı kız peşinde koşmayıp, 2. işi yapacaksın. Kendini kurtaracaksın.
Bırak başkalarını onu bunu. Kendini kurtar. Bunlara sebep olanları eleştirecek gücün varsa buyur eleştir.
Anlamadığınız şey şu. Bu durum son 20 yılda böyle olmadı. Belki 200 yıldır bu şekilde oluyor. 200 yıldır kaynaklar hep zenginlere akıyor ve halklar hep fakirleşiyor. Bu yeni bir şey değil. Hep böyleymiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar