Ölene Allah'tan rahmet dilerim. Video kaydında ortalık tam belli olmuyor, sanki otomobil sürücüsü devamı olmayan bir yola gitmeye çalışıyormuş gibi ama Google haritalardan kaza yerini buldum. Adam karşıya geçmeye çalışıyor, kusurlu bir durum yok. Motosiklet sürücüsünün geldiği yer çukurda kalıyor, ikiside birbirini görememiş olabilir. Sonuç olarak motosiklet çok hızlı.
Kaza yeri: 39.85718661364692, 33.54893066979508
Kaza yerine haritadan baktığımda iki şeyi çok net görüyorum .
1. Rahmetlinin 200 km lerin üzerinde hız yaptığı caddede kaza yerinin aynısı 6 tane kavşak var. Birisi olmasa diğerinde sobelenecekmiş eninde sonunda
2. Motosiklet otomobile çarptığı noktadaki yol genişliği o aracın kapatamayacağı kadar geniş. Arabanın arkasında motosikletin geçebileceği alan fazlası ile var. Kaçınma manevrası ile rahatça kurtulabilecek bir pozisyon. Tabi hızı makul seviyelerde olsaydı.
Sonuç olarak fikrimi değiştiriyorum , bence burada otomobil sürücüsünün yapabileceği hiçbirşey yok. Coğrafi nedenlerden dolayı kavşağa girdiğinde motosiklet falan görmüyordu adamcağız . Motorun kadraja girmesi ile kazanın olması arasında 5 saniye var ki buda mesafenin en az 300 mt olması demektir. Otomobil harekete geçmeye karar verdiğinde ortada motosiklet falan yoktu .