Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeşil sigorta kestirdim ve 20 euro farkla asistan hizmet satın aldım Anadolu Sigorta dan
Herkese öneririm
1. ARAÇ TEMİNATLARI
1.1. Yol Kenarında Onarım
Sigortalı aracın kaza veya arıza durumunda olay yerinde müdahale için , mümkün olması halinde, yol kenarında
onarım ekibi şirketimiz tarafından gönderilecektir. Verilecek hizmet bedeli sigortalı tarafından karşılanacak olup
organizasyonşirketimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Yol yardım ekibinin gönderilmesi mümkün olmayan hallerde
aracın en yakın servise çekimi yapılacaktır. şirketimiz’nin servis ortamındaki hiçbir onarıma ilişkin sorumluluğu yoktur.
1.2. Aracın Çekilmesi
Trafik kazası veya arıza durumunda, şirketimiz; Sigortalı aracın en yakın servise naklini veya yoluna devam etmesi için
uygun biryere konulması için gerekli organizasyon 250 Euro’ya kadar sağlanılacaktır.
Aracın yükünden dolayı çekilmesine engel bir durum var ise yükün boşaltılmasından ve fiziki çevre emniyet tedbirlerinin
alınmasından şirketimiz sorumlu değildir.
1.3 Aracın Vinç ile Kurtarılması
Bir karayolunda giderken sigortalı aracın devrilme veya şarampole yuvarlanma nedeniyle hareketsiz kalması durumunda,
mümkün olabilen durumlarda kurtarılması için gerekli organizasyon 500 Euro limite kadar sağlanacaktır.
Aracın yükünden dolayı kurtarılmasına engel bir durum var ise yükün boşaltılmasından ve madeni yağ/akaryakıt taşıyan
araçların kurtarma hizmetlerinde fiziki çevre emniyet tedbirlerinin alınmasından şirketimiz sorumlu değildir.
1.4 Konaklama
Aracın aynı gün tamir edilememesi halinde, aracın onarımı süresince azami 4 gece kadar gecelik 160 Euro limitli, maksimum
4 kişi dahilinde otel masrafları (standart oda+kahvaltı) ödenir.
1.5. İkametgaha Geri Dönüş veya Seyahate Devam
Tamir süresi arızalanmayı izleyen 48 saati aşarsa, şirketimiz, Lehdarların Daimi ikametgaha dönüşlerinde meydana gelen
seyahat masraflarını veya Lehdarlar seyahate devam etmek isterlerse, seyahat için planlanan yere kadar olan seyahat
masraflarını ödeyecektir. Ancak bu son seçenek dahilinde yapılacak olan masrafların, Daimi ikametgaha dönüş masraflarını
(ekonomik sınıf bilet olarak) aşmaması gerekir.
1.6 Tamir Edilen Araca Dönüş
Kaza veya arıza sonucu, zarar gören araca; tamir edildikten sonra dönüş şirketimiz tarafından karşılanacaktır. Tamir edilen
araca dönüş masrafları taksi veya toplu taşıma ile gerçekleştirilecektir
Bu iyiymiş, yeşil sigorta yaptırırken aklımda bulunsun.
Ben de geçen hafta kaskomu yeniledim, 31 Ağustos'a kadar avrupa ülkeleri şeklinde yurtdışı klozu eklettim 1000TL falan farketti.
90 günlük yeşil yaptırdım, yol asistan hizmeti ile beraber 80 euro yerine 100 euro tuttu Anadolu sigorta.
Kasko varsa yurtdışı teminatı da ekletmek lazım.
90 günlük yeşil yaptırdım, yol asistan hizmeti ile beraber 80 euro yerine 100 euro tuttu Anadolu sigorta.
Kasko varsa yurtdışı teminatı da ekletmek lazım.
Transit vize geçişlerinden özellikle vurgularsanız çok sevinirim. Dönüş rotanızı özellikle vize alınması zor yerler olduğu için merak içerisindeyim. Rota tam yapmak istediğim rota.
Asistan hizmeti vermişler de, 250eur'a kadar çekici ile motoru alıp 2-3km öteye çekerler heralde anca =)
Ben en son 2'dir avrupaya kasko bile olmadan gidiyorum, bir de gerizekalı gibi sürmeye gidiyorum zaten. şimdi düşününce nereden geldi bu cesaret kendim de merak ettim.
Arkadaşlar selamlar
30 Haziran akşam 22.00 de Balıkesir den çıktığımız yoldan 13 Temmuz 22.00 civarı Balıkesir e tekrar geri döndük
İlk hedef amacımız Edirne çıkış Bulgaristan,Romanya-Macaristan-Slovakya-Çekya-Polonya-Litvanya-Letonya-Polonya ,, dönüş Almanya üstünden Hollanda ve dönüş Almanya - Avusturya - Slovenya-Hırvastistan -Sırbistan - Bulgaristan - Eve dönüştü.
-------
Yola çıkmadan 3-4 gün önce eşim rahatsızlandı, soğuk algınlığı durumu. Ama baya rahatsız. Acile gittik, durumu anlattık yola çıkacağız vs. Verdiği ilaçlar eşimi 3 günde toparladı.
Yola çıkmadan 1 gün önce ben rahatsızlandım. Gündüz hem ben hem eşim doktora gittik tekrar. Bize antibiyotik verdi yurt dışında rahatsızlanırsanız başlarsınız diye.
Enerjimiz düzelince akşam 22.00 gibi yola çıktık. Amacımız Edirne de kahvaltı molasının ardında Bulgaristan ı pas geçerek Bükreş Romanya ya varmak.
Edirne ye zor vardık. Normalde saatlerde sürüş yapabiliriz enerjimiz düşmez gece gündüz.
Edirne de çorba vs içtik sabah Ayçiçeği restaurantta. Yola o an devam edemeyeceğimize karar vererek saat sabah 07.00 den 14.00 e kadar dinlenip uyuyacağımız bir otel ayarladım.
Uyuduk dinlendik enerjimiz yerine geldi.
Hamzabeyli sınır kapısından rahatça 15-20 dk da geçerek Bulgaristan a geçtik. Bu arada çokça ağırvasıtaların kullandığı bir kapı gibi gördüm. Bu arada sınır kapısına yakın yol güzergahı LEŞ gibi pislik içinde her taraf.
Türk gümrüğünü geçtik Bulgar gümrüğünde de esprili komik bir memur denk geldi sohbet muhabbet geçtik.
Yanlış hatırlamıyorsam ESKİCUMA ya kadar yol köstebek yuvası gibi. Bir ara amortisörler zarar görecek diye düşündüm gerçekten o derece kötü.
Bükreşe 200 km kala bir noktada inanılmaz enerjim çöktü. Yemek yemek için bir köy girişinde durdum. Karşı şeritte de 2 tane motorcu ve 1 bulgar anlaşmaya çalışıyorlar
Bizi de çağırdılar gittik. 2tane fransız motorcu baya eski kasa Bmw motorlar ile Fransa dan yola çıkıp Gürcistan a sürüp oradan aşağı ineceklermiş vs. Onlarda market arıyorlarmış.
Takıldılar peşimize markette ayrıldık, Bulgar arkadaşın tarif ettiği yerde yemek yemek için oturduk. Yağmur başladı.
Romanya cephesinde şimşekler çakıyor
Sipariş ettiğimiz yemek 5 dk daha geç gelse bayılabilirdim. O derece kötü durumdayım.
Yemeği yedik, yağmurlukları giydik. Yola çıktık. Yolun yarısında bir kahve molası verdik.
Akşam 21-22 arası Bükreş e ulaştık. Otel rezervasyonunu yemek yerken yaptım. Modum düşük olduğu için 4x4 lük bir otel ayarlayamadım.
Gece biraz havasızdı otel ama kapıda 4-5 tane farklı ülkelerden Gs ler vardı, belkide otel bize güzel gelmedi.
Sabah normalde erken kalkıp bükreşi kısa dolaşıp Transfagarasan yoluna devam edecektik. Ama 1 gece daha kalmaya karar verdik. Daha güzel bir otel ayarladım. Erken checkin ile gittik dinlendik.
Bükteş te Atatürk büstünü , parlemanto binasını vs yarım günde gezilecek yerlerini gezdik. Daha önce gidip çok memnun kaldığımız Restaurant Hanu' lui Manuc https://maps.app.goo.gl/Qdchj6o6gn2nnLUu6 da yemek yedik.
Otelimizde dönüp iyice dinlendik.
Sabah Transgarasan a yola çıktık. Normalde ara yollardan gidip köyleri güzel yerleri görmeyi planlıyordum ama otobandan Curtea de Agreş üstünden bağlandık. Transfagrasan geçidinin başladığı köy yolları bile harika doğaya sahip bence.
Dağ geçidi çok güzeldi. Trafik azdı. Motor kafilesi genelde karşı şeritten yani Sibiu tarafından daha yoğundu.
Yol kenarıdna 1 anne ve 2-3 yavru ayı gördük, biraz ilerleyince bir anda yol kenarında ayakta gaffur gibi dikilen büyük bir ayı vardı.
Sibiu ya yaklaştıkça dağ tırmanışı başladı Balea gölüne doğru tırmanırken rakım baya yükseldi, kenarlarda kar yığıntıları vardı hava orada baya soğudu.
Sibiu ya 45 - 50 km kala Alexandru's Royal diye bir pansiyon altı restaurant a zar zor vardım. Orada yemek yedim ama hastalığımın pik yaptıği bir andı. Yemek beni ayağa kaldırmadı bu sefer.
Tylol Hot vs yaptım, uyudum biraz işletmeden müsade isteyip. Sağlık sigortamın çağrı merkezini aradım hastahaneye gitmek için, ancak eşim Sİbiu da hastahaneye gitmeyelim daha büyük bir yerde gidelim deyince Kaloşvar Cluj a doğru son sürat gitik.
Güzel bir otel ayarlamıştım. Gittik dinlendik, çarşı pazar gezdik. Çok beğendik. Akşam yemeğini otelde yedik, Oteldeki garsonlardan birisi SriLanka lı bir müslümandı. Yemekte beni kötü görünce buradaki hastahaneler iyidir dedi.
Yemekten sonra biraz düzeldim ama akşam 23.00 gibi hastahaneye gitmeye karar verdik. Uber çağırdım yerel normal devlet hastahanesine gittik.
İngilizcem turistik olarak fena değil ama hastahane terminalojisi yok ingilizce olarak bende.
Chatgpt ye hem romence hem ingilizce yazı hazırlattım.
Gittiğimde hastahane baya eski geldi gözüme, bina zaten eski bir yapı ama içerisi doktor kaynıyor. Baya yoğun çalışan var.
Kısa özet geçiyorum instagram MOTOSİKLETGEZİLERİMİZ sayfasından hastahane maceramızı dinleyebilirsiniz.
Tetkiklerden sonra beni ambulans ile farklı bir hastahaneye sevk ettiler. Enfeksiyon hastalıkları hastanesi. Orada yeni ilaçlar yazdılar. Gece 02.00 civarı otele geri döndüm. Antibiyotik kullanmama kızdılar. influenza B teşhisi koydular. Tabi kan tahlili, covid testi vs vs.
İlaçlarımı sabah eczaneden alıp 1 gece daha konaklayıp yola çıktık.
Devamı gelecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada Bükreş i zaten biz çok sevmiştik, daha önce de 1 gece konaklamıştık. Kaloşvar Cluj ü de çok beğendik. kesinlikle öneririm.
Kaloşvar dan Budapeşte Macaristan a geçtik.
Bilgi: Bulgarisyan otoyolları motosiklet için VİNYET istemiyor, Romanya da istemiyor. Ancak Macaristan Vinyet istiyor. Online olarak alınabiliyor. Hgs gbi plaka dan takip ediliyor. Otoyol da kameralardan vinyet takibi yapılıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Budapeşte de 1 gece konakladık. Budapeşte gerçekten güzel bir şehir. En az 2 gün zaman ayrılmalı. Özellikle gece tekne turu yapılmalı. Biz günbatımında yaptık çok güzeldi.
Şehirlerde yapacağımız etkinlikleri GETYOURGUİDE kullanarak buluyor ve satınalıyorum genelde.
Daha önce de Budapeşteye motosiklet ile gitmiştim ama 1-2 saat durum devam etmiştim. 1 Gece konaklayarak hafif tempo gezdik dolaştık. Kesinlikle öneririm. İnstagram sayfamızda öne çıkarılanlardan hikayeler arasında birkaç görüntü mevcut.