solmyr arkadaşım geçmiş olsun motordaki o tip sorunları inan bende yaşadım. kanuni motorları dahil tüm çin motorlarının ortak sorunu bu. bu sorunlar motorların eski bisikletçi veya ehliyetsiz birtakım kimseler tarafından toplanmasından kaynaklanıyor. bir de bu kişilere kanuni servis yetkisi verilmiş. ben aldığımda motor çalışmıyordu ve arka stop farı yanmıyordu. inanır mısınız 5 kez yetkili servise götürdüm. en sonunda "hocam bu motordan buralarda senden başka kimsede yok bende zaten elektrik aksamından anlamam git karşıki oto elektrikçisinde yaptır" dedi bende tanıdığım bir elektrikçiye götürdüm usta sağolsun seleyi söktü "hocam kablosu çıkmıştır" dedi çıkan kabloyu taktı yetkili servis olacak arkadaş tüm kabloları koruyan koruma kılıfını da sıyırmış (herhalde şase yapsın yolda yanıyım diye) onuda yerine tekrar taktı. bu olaydan sonra motoru gerçek bir ustaya götürdüm tüm ayarlarını yaptı motorum şu anda 1500 kmde sorunsuz çalışıyor motor yağ değişiminde motoru yine yetkili servisine götürücem sadece yağ değiştirip garanti belgesine kaşe bastırıcam motorumda problem çıkarsa da yine o ustaya götürücem. kanuni servislerinin durumu malesef bu (en azından benim bulunduğum bölgede) sanada aynı seyleri tavsiye ederim yoksa yazık motoruna.
herkese servise ihtiyaç olmdan kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim. kaskınızı ve koruyucu giysilerinizi takmadan motora binmeyin.
herkese servise ihtiyaç olmdan kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim. kaskınızı ve koruyucu giysilerinizi takmadan motora binmeyin.