- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yok öyle şey; evlilikte son sözü hep koca söyler. (Peki karıcığım.)Evli erkekler ikiye ayrilir, kilibik olanlar ve kilibik oldugunu kabul etmeyenler![]()
Yok öyle şey; evlilikte son sözü hep koca söyler. (Peki karıcığım.)Evli erkekler ikiye ayrilir, kilibik olanlar ve kilibik oldugunu kabul etmeyenler![]()
Rakı ortamını apaçi apaçi yapsak daha sağlıklı olur. Yengelerle program da piknik miknik tarzı bir şey olmalı.
No alkol,bol protein, bol kolestrol
Bir dahaki program belli...
Gölde kaz çevirme..
Kazı gölde hazır tutuyoruz![]()
Bir sonraki etkinlik rakı makı onu geçin. Ortak bir lokasyonda atıyorum Balıkesir gibi, çevre illerden de gelebilecek olanların katılımıyla olsun. Mevsim kış, Balıkesir gibi iç taraflarda hava ve yol durumu kötü ise Çanakkale, Ayvalık gibi bölgelerde de bir şeyler düşünülebilir.
Motosiklet farklılığı bir şeyi değiştirmezdi çünkü yol berbattı, tarla gibiydi, çukur doluydu. O motorlar da çukurlara girmemek adına senin, bizim yaptığımızı yapacaklardı.Bir şey soracağım. Karagöl yolunu hepimiz gördük. Bu yolu tiger 1200 yada 1250 gs yada Vstrom 1050 ile çıksaydık sürüş konforu değişir miydi?
Mesela dönüşte yanımdan vstrom 800 de geçti. Bir müddet beraber sürdük. Sonrasında benim yavaş ve aheste sürüşümden sıkılmış olacak ki, beni geçti.
Gidişine dikkat ettim. O motor (vstrom 800 de) yerden yüksekliği ve genel duruşu itibarı ile daha konforlu görünmesine rağmen o firkete virajlarda ve dar yollarda NC kadar iyi dönememiştir diye düşünüyorum. Nc ağır olmasına rağmen yere yakın olması o yolda büyük avantaj sağladı. Özellikle amortisör değişiminden sonra.
Bunu Mertowski nin Daşhının iki kişi, yüklü, ve 125 cc olmasına rağmen virajlardaki seriliğinden anlayabiliyoruz. Hafif ve yere yakın olması güçlü ve yüksek olmasından daha önemli. Karagöl yolu için diyorum.
Bu arada @mertowski kırbaç vuruşunu da unutmuş değilim. Orta Asya bozkırlarında at süren Moğol beyleri gibiydi.
Tabi ki ama şunu demek istiyorum. Daha güçlü ve ağır motorla o yol daha konforlu olur muydu. Yada Motor Crf olsaydı daha rahat çıkar mıydık.Motosiklet farklılığı bir şeyi değiştirmezdi çünkü yol berbattı, tarla gibiydi, çukur doluydu. O motorlar da çukurlara girmemek adına senin, bizim yaptığımızı yapacaklardı.
Bence tamamen kullanıcının eğitim ve tecrübesiyle ilgili bir konu bu.Tabi ki ama şunu demek istiyorum. Daha güçlü ve ağır motorla o yol daha konforlu olur muydu. Yada Motor Crf olsaydı daha rahat çıkar mıydık.
O halde haftaya Karagöl yapan var mıBence tamamen kullanıcının eğitim ve tecrübesiyle ilgili bir konu bu.
O halde haftaya Karagöl yapan var mı
Tecrübemiz artsın.
Karagöl'ün zemin çok bozuk, ben mekanı sevdim ama yolunu sevemedim. Sana yakın Spil dağı daha iyi bir tercih olurdu.O halde haftaya Karagöl yapan var mı
Tecrübemiz artsın.
Bunu Mertowski nin Daşhının iki kişi, yüklü, ve 125 cc olmasına rağmen virajlardaki seriliğinden anlayabiliyoruz. Hafif ve yere yakın olması güçlü ve yüksek olmasından daha önemli. Karagöl yolu için diyorum.
Bu arada @mertowski kırbaç vuruşunu da unutmuş değilim. Orta Asya bozkırlarında at süren Moğol beyleri gibiydi.
O halde haftaya Karagöl yapan var mı
Tecrübemiz artsın.

Eğer mangal vs yapılacak ise Manisa girişinde süreyya piknik alanı var. Orası da olabilir.Karagöl'ün zemin çok bozuk, ben mekanı sevdim ama yolunu sevemedim. Sana yakın Spil dağı daha iyi bir tercih olurdu.
DL'lerin amortisörleri bozuk yolda epey iyi iş çıkarıyor aslında. Hem NC750X hem de DL650 kullanmış biri olarak bozuk zeminde DL avantajlı derim.Tabi ki ama şunu demek istiyorum. Daha güçlü ve ağır motorla o yol daha konforlu olur muydu. Yada Motor Crf olsaydı daha rahat çıkar mıydık.
2000 yılı Nisan son hafta, yürüyüşte çok zeki bir arkadaşım yemek olarak sarmısaklı bir yemek getirmişti, benim tansiyon düştü - hipotermiye 5 kala...Gölün karşısına geçip 10 dakika durman yeter di hissetmen için
Ağustosta bile çadırla gidiyorsanız uyku tulumsuz gece geçiremezsiniz.. Ateş yakmak da yasak![]()
Karagöl yolunu klasman dışı tutmak lazım... Çünkü normal bir yol değil..Araba içinde..Bir şey soracağım. Karagöl yolunu hepimiz gördük. Bu yolu tiger 1200 yada 1250 gs yada Vstrom 1050 ile çıksaydık sürüş konforu değişir miydi?
Mesela dönüşte yanımdan vstrom 800 de geçti. Bir müddet beraber sürdük. Sonrasında benim yavaş ve aheste sürüşümden sıkılmış olacak ki, beni geçti.
Gidişine dikkat ettim. O motor (vstrom 800 de) yerden yüksekliği ve genel duruşu itibarı ile daha konforlu görünmesine rağmen o firkete virajlarda ve dar yollarda NC kadar iyi dönememiştir diye düşünüyorum. Nc ağır olmasına rağmen yere yakın olması o yolda büyük avantaj sağladı. Özellikle amortisör değişiminden sonra.
O yolu viraj viraj - bisiklet yüzünden ezbere bildiğim halde CBF ile 2 kez yol kenarı su hendeğine girip, çıkmak için bir sürü numaralar denemiş biri olarak kesinlikle doğru.Karagöl yolunu klasman dışı tutmak lazım... Çünkü normal bir yol değil..Araba içinde..
Dağ tırmanışı sadece..her türlü handikap var... Çukur, rampa , aşırı keskin virajlar, yer yer yolun ıslaklığı, ..
yüksek cc li makinalarda konfor artar ama sürüş zevki azalır... Devamlı yolu takip edip konsantreni bozmaman lazım çünkü makina büyük ve ağır.. Her an yan yatabilir...
Dünkü 800 lü arkadaş ta çok tecrübeli diildi aslında...Hatta çok hatalı şekilde kullanıyordu..Sizleri bir kaç defa virajlarda gereksiz sıkıştırdı.. Sizden sonra benimle oynamaya çalıştı... Canı çok sıkılmış eğlence arıyordu..
sigara molası vermeme rağmen bana tünellerde yetişti ve uzadı gitti..
O yol 250 cc enduro tarzı (CRF250-KLX250-KTM250 Vb.) keyfinden yenmez...Makineler hem güçlü hem bozuk satıhta sıkıntı çıkarmaz...
Motosiklete yeni başlayanlar ve acemiler için uygun bir rota değil..İnişi çok tehlikeli riskli bir rota...
BU rotayı daha önce sürdüm. Açıkçası seyir tepesi veya yukarıdaki spil piknik alanına gitmeyeceksem pek sürmek istemem. karagöl rotasına göre daha az virajlı daha geniş bir yol. Daha kalabalık. Daha soğuk. Buluşacaksak deniz kenarı bir yerde buluşalım. Hem kolay ulaşım olur hem de sıcak olur. Gerekirse çadır da kurarız. Hipo kamp olabilir mesela.Benim arkadaşın motür ile ilgili bir tecrübesi yok. Bir kaç virajda dengemi bozdu.
Kırbaç vururken motür şasesinin esnediğini hissediyordum. Aha şaseyi kıracağız şimdi dedim bir ara.
Karagöl yerine bu rotayı tercih edebilirsin.
Rota sonunda Ayşe Hanım Lokantası'nda bir kelle paça iç.
Yazın kışlık - kışın yazlık yerlerde buluşmalı motürcü milleti.BU rotayı daha önce sürdüm. Açıkçası seyir tepesi veya yukarıdaki spil piknik alanına gitmeyeceksem pek sürmek istemem. karagöl rotasına göre daha az virajlı daha geniş bir yol. Daha kalabalık. Daha soğuk. Buluşacaksak deniz kenarı bir yerde buluşalım. Hem kolay ulaşım olur hem de sıcak olur. Gerekirse çadır da kurarız. Hipo kamp olabilir mesela.
Hipocamp, camping place, Gumuldur, Izmir
www.hipocamp.com
BU rotayı daha önce sürdüm. Açıkçası seyir tepesi veya yukarıdaki spil piknik alanına gitmeyeceksem pek sürmek istemem. karagöl rotasına göre daha az virajlı daha geniş bir yol. Daha kalabalık. Daha soğuk. Buluşacaksak deniz kenarı bir yerde buluşalım. Hem kolay ulaşım olur hem de sıcak olur. Gerekirse çadır da kurarız. Hipo kamp olabilir mesela.
www.hipocamp.com
BU rotayı daha önce sürdüm. Açıkçası seyir tepesi veya yukarıdaki spil piknik alanına gitmeyeceksem pek sürmek istemem. karagöl rotasına göre daha az virajlı daha geniş bir yol. Daha kalabalık. Daha soğuk. Buluşacaksak deniz kenarı bir yerde buluşalım. Hem kolay ulaşım olur hem de sıcak olur. Gerekirse çadır da kurarız. Hipo kamp olabilir mesela.
www.hipocamp.com