İzmir ve Çevresindekiler için 14.12.2025 İzmir Karagöl Programı

Motosikleti
D400
Herkes Stelvio Stelvio diyip duruyor. Videolardan baktım. Stelvo virajları Karagöl yolu virajlarının yanında zemzemle yıkanmış gibi kalır. Ayrıca yolda sürüş kabiliyetini arttırmak için kuyu misali çukurlar da var. Viraj yapacaklar da Karagöl yolunda yapsınlar da göreyim.

ne karagölmüş be :D

spill e cıkalım bence

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tire üzerinden dağ yollarını kullanarak İncirliova'ya inip sonrasında Ortaklar'da çöpşiş ya da öncesinde Tire'de Tire tostu etkinliği de yapılabilir. Hem bol bol sürmüş oluruz, hem temiz hava alırız, hem de güzel bir yemek yemiş oluruz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Üç beş kalp daha atarsan bana crf aldıracaksın :D
Ne zor bir şeymiş bu kararsızlık.
NC'den sonra çok zayıf gelir. Ayrıca 70-80kg üzeri insanlar için amortisör yaylarının mutlaka değiştirilmesi lazım; motosiklet resmen çöküyor. Dipleyen amortisör hem çok rahatsız hem de tehlikeli; biniciyi düşürür.

NC'den sonra çok zayıf gelir. Ayrıca 70-80kg üzeri insanlar için amortisör yaylarının mutlaka değiştirilmesi lazım; motosiklet resmen çöküyor. Dipleyen amortisör hem çok rahatsız hem de tehlikeli; biniciyi düşürür.
Bu arada amortisörü değiştirdikten sonra benim motor çok değişti. Önceki halini anlatmaya kelimeler yetmez.
Tekrar çok teşekkür ederim .

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Programı yapanların da organizasyona katılanların da eline sağlık gençler.👏👏👏

Bu tür toplu sürüşlerde bazen şeytan dürtmesi sonucu yeteneğimizden ve tecrübemizden ve/veya motosikletimizin yapabileceğinden fazlasını yapmaya kalkışabiliyor ve asıl amaç ve niyet öyle olmasa bile farkında olmadan öndekine yetişmeye ve hatta grupta/çevrede bulunanları sürüşümüzle etkilemeye bile yeltenebiliyoruz.

Tüm bunlara bir de yol ve trafik şartlarının bize anlık olarak hazırlayabileceği mıcır, yağ, çukur, tümsek, büyük-küçükbaş-iki ayaklı-4 ayaklı hayvanlar gibi nahoş sürprizler de eklenince patates çuvalı gibi iyice savunmasız olabiliyoruz.

Böyle toplu sürüşlerde en büyük endişem bu kadar keyifli bir organizasyonda bir/birkaç arkadaşımızın gözümüzün önünde kazaya karışması.

Ankarada bir çekirdek ve bir de kalabalık bir grubumuz var ve onlarla yaptığımız sürüşlerde de baştan "herkes kendinden sorumludur" desek de tek bir dikkatsizlik bile herkesin keyfini kaçırabilecek sonuçlara gebe olabiliyor.

Böyle güzel bir buluşma konusunun altına bunları yazdığım için affedin beni a dostlar.

Kalabalık sürüşlerde mesh destekli kaliteli bir İnterkom (mümkünse Sena marka) kullanılmasını şiddetle tavsiye etmeye devam ediyorum.

Grupta arkadan gelmekte olanları anlık olarak uyarmak çok ama çok önemli.

Yaşlandıkça daha bir temkinli oluyorum galiba.

Tekeriniz düz bassın.

Herkese selamlar.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Tire üzerinden dağ yollarını kullanarak İncirliova'ya inip sonrasında Ortaklar'da çöpşiş ya da öncesinde Tire'de Tire tostu etkinliği de yapılabilir. Hem bol bol sürmüş oluruz, hem temiz hava alırız, hem de güzel bir yemek yemiş oluruz.
Yarın taslak yapayım, şen akıncılar gibi akalım dağ geçitlerinden...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motosikleti yemek yemek için icat edilen araç gibi görüyormuşsunuz gibi algı yaratıyorsunuz...
İlerde hepiniz race makinaya binip göbeği depoya yaslayacaksınız haberiniz olsun.. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkes Stelvio Stelvio diyip duruyor. Videolardan baktım. Stelvo virajları Karagöl yolu virajlarının yanında zemzemle yıkanmış gibi kalır. Ayrıca yolda sürüş kabiliyetini arttırmak için kuyu misali çukurlar da var. Viraj yapacaklar da Karagöl yolunda yapsınlar da göreyim.
Stelvio'ya iki ay kadan önce gitti bir arkadaşım, honda cb500x ile geçti. yazın geçmiştim bir de soğuk karlı halini göreyim diye gitmişti. Oranın bir numarası yok, bizdeki kemaliye taşyol ya da derebaşı virajları çok daha tehlikeli demişti ki oraları da geçmiş. henüz 3 yıl önce başladı motora ama 45bin km yol yaptı, yeri geliyor çamurda devrile devrile gidiyor ama yine geziyor. forum falan takılmıyor, takılsa çağıracağım buraya.
Şimdi afrika planları yapıyor, oraların yollarına CRF 250 olur herhalde diyordu.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Daha önceki bir mesajımda da yazdığım gibi CRF'nin süspansiyonunu en sert'e aldırdım ve normalde 85, ekipmanlarla 95 kg olan benim bile sürüşüme çok fayda sağladı bu.

Tabii ki sert yay ya da daha da iyisi hyper pro komple komponent değişimi ile motosiklet evrim geçiriyormuş.

2009 Eylül ayında Münihten araç kiraladık ve 2008 model Citroen Picasso ile her fırsatta otobanları kullanarak Avusturya üstünden Venedik'e gittik.

Dönüşte otobanlara hiç girmedim ve birkaç saat yol aldıktan sonra kahverengi bir tabelada Stelvio levhasını görünce dibim düştü ve rotayı oraya çevirdim.

Zirveye kadar geldikten sonra navigasyonu açıp rotaya öyle devam ettik ama o da bizi zirvenin başka bir çıkışından indirip başka bir otoban istikametine soktu.

Otobandan gitmek istemediğim için ben de aynı yolda gerisin geriye zirveye çıktım tekrar ve bu kez tamamen köy yollarından geçen 3. bir rotadan indik Stelviodan.

Bir de motosikletle geçmek lazım oradan da ama ülkemizde ne yollar var yurtdışına çıkmadan önce keşfedilmeyi bekleyen.

Alttaki konuda da bahsettiğim gibi Sivas Divriği-Malatya Arapgir-Ercincan Kemaliye üçgeninde özellikle de Arapgir-Kemaliye arası bizi bizden aldı.

Hem asfaltı kaliteli ve hem de virajları da tempolu sürüşe uygun şekilde geniş ve yerine göre iniş ve çıkış da barındırıyor.

Altımda CRF 250 yerine daha performanslı bir motor olmuş olsaydı keşke dediğim çok ender günlerden birisiydi o gün.

Sizin sürüşte yol bozuk olduğu için çoğu yeri ütüleyip minimum gaz keserek geçebilen bir motosiklet olurdu CRF.

Tabii ki ilk kez geçilen bir rotada yolu, eğimi, yüzeyi vb çok iyi bilerek gaz açmak lazım.

https://www.motosiklet.net/forum/ko...e-dogu-anadolu-ve-dogu-karadeniz-turu.222917/

Selamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar