biraz uzun oldu kusura bakmayın ilk kez yazıyorum
herkese cümleten merhaba arkadaşlar. forumu bir süredir takip ediyodum bugün üye oldum. 29 yaşındayım istanbulda 10 yıldır b sınıfı araç kullanıyorum ama bir süredir motora heves ediyodum direksiyon sınavına geçen hafta girdim kısmetse ehliyeti alıcam ay sonuna kadar. ekipmanlar için fiyat araştırması yapıyorum sıra motor bakmaya geliyo artık ve ilk motorum olacak. ybr ve cbf arasında kalmıştım açıkcası ybr ye daha yakındım fakat yollarda daha çok cbf kullanıldığını gördüm hatta kurye işiyle uğraşan kardeşlerimizin de çoğunlukla cbf kullandığını gördüm. bu kadar insan kullanıyosa hele kurye işiyle uğraşanlar kullanıyosa bir bildikleri vardır diye düşündüm ve cbf ye karar verdim. aslında sıfır almak istiyodum ama hondanın son kampanyasını kaçırdım. açıkcası acemi de olduğum için sıfır motora da yazık ederim diye düşünüyorum. sizlerden bi konuda yardım istiyorum, yağ yakıyo mu falan diye sormayacağım efendi gibi kullanılırsa yakmayacağını düşünüyorum hem sadece haftasonları binicem. aslında daha ziyade uzun yol (çanakkale balıkesir belki izmir kim bilir) 2011 ve daha yeni model 4.000 - 4.250 tl civarı 20 bin 30 bin civarı kilometredeki bir cbf alsam diyelim ki motor beklediğim gibi çıkmadı kazık yedim (bilen bi arkadaşla bakacağım fakat istanbulda motorların hırpalanmış olma ihtimali fazla, motordan da pek anlamıyorum)en fazla ne kadar masraf çıkarır. yani motor iyi çıkmasa bile 500 - 800 - 1000 tl civarı bi masrafla motoru beni uzun yola götürecek biçimde toplatabilir miyim, (burda masraftan kastım mekanik masraflar, yani tabi top case veya yan çanta gibi uzun yol aksesuarları değil); aslında 20-30 bin km binmek de istiyorum. baya uzun yazdım vakit ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler. belki bir kaç link de atarım görüşleriniz benim için önemli