Çin malı motorlara her fırsatta laf atanlara duyurulur

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çinliler olmasaydı ben de motor süremiyor olacaktım... allah razı olsun. türkiyede motor süren çoğaldıysa = Çinli sebedi...

senin düşüncene katılıyorum ve destekliyorum:):cat:
motorların çoğalması demek tonlarca ağırlıktaki arabaların azalması demektir yanlız bi sorum var lütfen bunu objektif cevapla ;elindeki motoru aynı paraya alırken daha fazla kalite ve sağlamlık bulsan ülke geneli%80 %90 iyi kalite standardı olsa daha iyi olmazmı bide aldığın motorun türkiyeye çinden gelişi ne kadar :)

KaraVelioğlu;800456' Alıntı:
bi sorum var lütfen bunu objektif cevapla ;elindeki motoru aynı paraya alırken daha fazla kalite ve sağlamlık bulsan ülke geneli%80 %90 iyi kalite standardı olsa daha iyi olmazmı bide aldığın motorun türkiyeye çinden gelişi ne kadar :)

merhaba KaraVelioğlu.

soruna hiç kimsenin "hayır, daha iyi olmazdı. bu paraya bu kaliteden fazlasını istemiyorum" diyeceğini sanmıyorum.

"iyi marka" dediğimiz firmalar, daha ucuza sunabilirlerdi ürünlerini.
o zaman kimse bu çinko motorlara yönelmezdi. yaklaşık 500$'lık motorlara deveyükü para harcamak, akıllı olan hiç kimseye cazip gelmezdi.

ilk motorumu almaya çabalarken, aylarca yamaha ybr125 hayali kurmuş, alabilmek için 88 çeşit takla atmıştım.

forumlarda her daim okuduğumuz şuydu;
aman ha çin malı almayın.
zinciri, kayışı kopuyor,
cıvataları düşüyor,
fren balatası fırlıyor,
ampulleri patlıyor,
debriyajı cırtlıyor,
grenajı zırtlıyor,
bilmemnesi pırtlıyor,
vs. vs...

eee...:silent: o halde yapacak bir şey yoktu...
kesinlikle capon malı alınacak, çine-mine bulaşılmayacak...

gözüme kestirdiğim, ve bana en makul gelen motor olan ybr125'in fiyatı 3150 ytl. idi. (her bayide bu fiyat değişiyor, 50-100-150 lira arası oynamalar oluyordu)
taksit, maksit, vade, çek-çük, mok-püsür, vs. hiç bir şey kabul etmiyorlardı. burunlarından kıl aldırmıyorlardı. kredi kartına uyguladıkları faizle ise, motor neredeyse 1,5 katı fiyata maloluyordu. (bu anlattıklarım, 2005 yılı, eylül-ekim zamanlarıdır.)
zaten o limitlerde kredi kartım da yoktu.

ehliyet kursuna yazılmış, sınava girmiş, kazanmış, a2 zımbırtısını cebime koymuştum. (eğitim pisti haricinde, 1 m. bile ehliyetsiz motor sürmedim)
kask, dizlik, mont, eldiven, balaklava ve depoüstü çantamı da almıştım.
ama gel gör ki, motoru alamıyordum.

canıma tak etti, gittim mondial bayiine, KT125'i gördüm, fiyatını-taksidini sordum, ve "tamam anasını satayım" dedim. "bunu alıyorum"
ve aldım. bkz...>>> http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/5663-ilk-motorumu-aldimmm-heeeyoooooooooo.html

aradan 22 ay geçti.
hayatımda yaptığım en güzel işlerden biriymiş motosiklet sahibi olmak.
pek çok arkadaşın iğrenç ve sakat bulduğu bu motorla, dolu dolu, harika 2 yıl geçirdim.
şu an bana ait, %100 orijinal Çin malı 2 adet motorum var. ve arkadaşıma ait ybr125'de sürekli bende.

3 motoru da kullanıyorum, ve hepsinin arasında en sorunsuzu, en faydalısı bu ÇİN MALI mondial kt125 oldu.

şehiriçi sürekli kullanıyorum. uzun-kısa gezilere çıkıyorum. henüz canımı sıkacak bir hadise yaşatmadı bana. 6000 km. yaptım, "tık" demedi. rutin bakımını yapıp, istediğim yere gazlıyorum.
geçen ay kt125'le memleketim Elazığ'a gitmeyi planlamıştım, bazı sebeplerden ötürü gerçekleştiremedim.

hala, poposunu hiç bu seleye koymamış, bazı "marka delisi" arkadaşlardan saçma sapan fikirler, yorumlar geldi/geliyor.
yeni arkadaşlar bu saçma yaklaşımlardan etkilenip sıkıntıya giriyor.
biz satmak istediğimizde alıcı bulamıyor, büyük zararlar görüyoruz.

Çin malı motorlardan sıkıntı çekenler yok değil tabii ki.
ama, aldığı motora yarış motoru, dağ-tepe motoru, nakliye kamyonu motoru, uçak motoru muamelesi yapıp, cılkını çıkarıp, cazlayanlar da yok değil.:bounce:
adam 5000 km kullanıp, 1 kez bile yağını değiştirmemiş, servise girmemiş, yatak sarınca da garanti isteyip, firmayı tehdit ediyor.
"sizi basına verecem, irezil edecem" (bu vatandaş motorunun selesini yakmış, fotosunu çekip hemen kovadaki suyla söndürmüş ve basına göndermiştir. birkaç sitede haber olunca, firma rest çekip, "seni mahkemeye verelim de gör gününü" deyince de paçası tutuşup özür dilemiş, paşa paşa gidip sele almış ve motoru tamircide yaptırmıştır. :) o firmanın servisler müdürünün ağzından dinledim. onun yalancısıyım.)

başka birisi, psikopat ayaklarına yatıp, baltayla motora saldırıyor, bir yerlerden aşağı yuvarlıyor, topik açıp,
"bakın ben böyle yaptım çinoğlu çin şeysine" yazıyor.
"ha ha haaaa... iyi yapmışsın... şak şak şak..." yazıp, tebrikler sunuluyor psikopat efendiye.

daha dün, birisi başlık açmış, henüz 209 km kullandığı, ne olup bittiğini anlamadığı motorun ampulünü, benzinini bahane edip, "ben sıkıldım, Çin mallarına boykot yapıcam" diyor.
aynı vatandaş "yaşım tutmuyor, ehliyetim yok, sorun olur mu?" diye de soruyor.
bu soruyu sorabilen insanın beyanlarına göre o firma ve çin malları hakkında ileri- geri yazışmalar gerçekleşiyor.:silent:
bu arada bizde, bir tarafımızı yırtıyoruz motoru satacaz diye.
cep telefonu fiyatına verebilmek için, neredeyse yemin edecez sorun yok, gül gibi motor diye...:bounce:
ilanımızı okuyan birileri de parmak sallıyor bize;
"hımmmm... seni gidi yalancııııı... sorunsuz motor ha? bakımlı motor ha? hadi oradan pis sahtekaaaarrr...
bu motor Çin malıııı... kesin bi moku vardır bunuuunnn... yoksa niye satıyorsun iyiyse, güzelse?":bounce:

capon motorunu satanlar "yükseltmek, büyütmek" için satarlar, çin motorunu satanlar, "kesin bi moku olduğu için" satarlar.
bu kanıyı zihinlere yerleştiren tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, başka birşey demiyorum.:bounce:

ben motorumu aldıktan 2-3 ay sonra "iyi motor firması" beldeyama ne yaptı dersiniz??? :silent:
ybr125'in fiyatını 3150 liradan, 2500 liraya çekti.:cyclopsan kredi kartına da, sıfıra yakın tek çekim faizi uyguladı.
gel de, fıttırma...
bildiğim tüm küfürleri, pervasızca ve sansürsüz saydırdım ... hala da aklıma gelince esirgemiyorum. ::rantinp:

biz motosikletseverleri "yolunacak kaz" gibi gören tüm anlayışlara karşıyım. sırf bu yüzden özellikle honda'ya gıcık olduğumu bilenler vardır.

ben, ayağımı yorganıma göre uzattım, ve parama göre Çin malı aldım. hala onu kullanıyorum.
motoruma arap beygiri, yük kamyonu, yarış motoru muamelesi yapmıyorum. olabildiğince düzgün kullanıyor, bakımlarını aksatmıyorum.
o da beni, her istediğm yere götürüp getiriyor.
iett'den, minibüsten kurtuldum. az yakıp, çok gidiyorum.

mutluyum.
sıkıntım yok.

sizce kötü mü yapmışım? :silent:

Son düzenleme:
hala, poposunu hiç bu seleye koymamış, bazı "marka delisi" arkadaşlardan saçma sapan fikirler, yorumlar geldi/geliyor.
yeni arkadaşlar bu saçma yaklaşımlardan etkilenip sıkıntıya giriyor.
biz satmak istediğimizde alıcı bulamıyor, büyük zararlar görüyoruz.

capon motorunu satanlar "yükseltmek, büyütmek" için satarlar, çin motorunu satanlar, "kesin bi moku olduğu için" satarlar.
bu kanıyı zihinlere yerleştiren tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, başka birşey demiyorum.:bounce:

:

harikasın yaaa vede cok haklı tebrik ederim:rendeer:

Cihan Kardeşim takdir ediyorum seni.Helal olsun diyorum.Söylenenler doğru belkide 10 yıllık hayalimdi motosiklet,çok istedim,dişimden tırnağımdan artırdım,500 ytl maaşımın 250 sini taksidine ayırarak kanuni rokko 150 aldım.Çinliler olmasaydı benimkisi hep hayal olarak kalacaktı.Bizde isteriz tabi herkesinki gibi gösterişli 500lü 600lü cb li xli bilmemneli japon motor ama gücümüz buna yetiyor napalım.Japonlar bu fiyata yaptıda bizmi almadık.
Aldım,hayallerime kavuştum,pişmanda olmadım.Herkes hayallerine kavuşsun inşallah,bigün benimde olacak diyenlerinde en kısa sürede olur inşallah.

renk daşım gültekin kardeşim şimdi ben artniyetli bir insan dahi olsam senin bu yazdıklarına yanlış diyemem :cat:
bide dünyada malına eşşoleşşek muamelesi yapan kişilere dayana bilecek bir ürün üretilmedi buraya kadar tamam:cat:
ancak yanlış anlama sizin gibi iyi kullandığı halde mutlu olan kadar bizim gibide 'iyi' kullandığı halde memnun olmayan hatta mağdur olan var(ben sattım) işte buradaki %50 %50 kalite standardı kabul edile bilir deyil benim dikkat çekmek istediğim nokta bu gelişmiş ülkelerde bu standart kötü bi standart benim bu yazdıklarıma katılmamak için ya kaarım gitcek diye işine gelmeyen yada anlamak istemeyen katılmaz
bide bir ürünü karalamak onun deyerini düşürmek okadar kolay deyildir insanlar bir şeye paraverirken ya iyi analiz eder yada zamanla o ürün kendini genel anlamda gösterir sıfır ve iknci el değeride belirlenir yani herşey hakettiği deyeri görür çin malları motorların fiyatlarının düşmesi sAtışlarının azalmasını ben buna bağlıyorum ziira kimse lafla veya dedikoduyla birşeyin deyerini düşüremez

çin malları düzelecek ancak sebebi insan faktörü veya onlardan deyil inanların bilinçlenmesi ve tavrını koyması olacaktır

benim bu düşüncem hayata geçmiş olsa sadece 3.dünya ülkeleri ve ülkemize gelen bu tür standartsız(kötü demiyorum) mallar daha çabuk kendine çeki düzen verir senin samimiyetine inanarak yazıyorum sevgiler saygılar :cat:

Son düzenleme:
Bu sözüm her fırsatta çin malı motorları karalayanlara ve çin malı motoru kullanıcılarınadır:
2 yıldır motor kullanıyorum ilk motorum çinli :) asya 150 t1 motorumu hala kullanıyorum 12000 km yol yaptım.10 kez istanbul-sapanca arasında uzun yol yaptım.motorum bir kez beni yolda bırakmadı ufak tefek sorunlar dışında sorunlar çıkarmadı hatta iddia ediyorum 2 yıllık bir çinli motordan beklenmeyecek kadar iyi durumda şimdi motorumu yükseltmek ve tarzımı değiştirmek için 250lik bir chooper almak istiyorum ama çinli motorumu satmak hiç istemiyorum çinli motorum olmasaydı belki şu anda motorlar benim için sadece uzaktan izlediğim iki tekerlekli bir araç olacaktı.şimdi ise hayatımın önemli bir kısmını motor oluşturuyor.
bence çin motorlarını bu kadar karalamayalım.motora gerekli özen gösterilirse çinliler de uzun yıllar kullanılabilir.3-4 milyara japon maksiscooter vardı da biz mi almadık
--------------------------------------------------------------------------
arkadaş lar benim 4 cu cin malı motorum ha daha önceleri 3 tanede alman kullandım mz 50 cn 150cc 250cc 150 cc mz bir günde 2 defa motor kitledi sorun yaglamadan dolayı neyse son aldıgım cin malı zealsun GS 250 CC TURİNK SPOR sıfır almama ragmen ilk yola cıktıgımda 460 km yol aldım yarı rampa yarı düz ve tamgaz sadece motorun eksoz zundakı koruyucu kapagın vidası düş müş başkada hiç bir sorun yaşamadım yagını bujisini degiştir yola devam şuan 4 ay kadar oldu 5000 km deyim hala devam ediyorum motorun tek farkı ünlü bir marka yazmaması ben kimseye birşey kanıtlamak zorundada deyilim hala kendi markası yazıyor motorun üzerinde her markaya saygı duyarım hiç kötü motor yoktur sadece kötü motor kullanıcısı vardır.:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
slm

ümmet agbi ne kadar benzin masrafı oldu türkiye turunda pekhi

iki motorla 15 türkiye turu yaptım.1.si mondıal 125 mt idi,2.si şimdiki motorum yani motaran.10 tur 71 km ilk motorla,41255 şimdiki motorla hepsinin yakıtını bilmek zor ama şöyle söyleyim ayda 8000 km yaptığm zaman kesin olmamakla beraber yanılmıyorsam 550 -600 ytl yakıta gitmiştir.

Gültekin Kardeşim herseyı mukemmel şekılde anlatmış bende ek olarak sölemek istediğim şu Özellikle yetkili satıcılara seslenmek istiyorum. Yamaha Honda Kawasaki Fiyatları düşürün VADE FARKI Almadan 24 Ay gıbı uygun fıyatlarda Motor verin alalalım. Ve Çin Motor u alıpta memmnun olmayan arkadaslar
Motor a Eşşeğe bıner gıbı bınıp Dag bayır dolaşıp Motor a bakmazsan Kusura bakma o MOTOR Senı yolda da bırakır Her parçası da dokulur,elbette Yap Yap GEZ GEZ Onda sonrada Vay çin malı iyi değil hertarafı dökülür demeye baslııorsunuz hiç kendınızde aradgınız yok suçu anlamadım gitti Bence Motor sevdalıları İçin Eger para ımkanınızda sıkıntılıysa Çin Motorları Eniyisi :bounce:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
paranızı sokağa atmaktan ve kendine eziyet yapmaktan başka bişey değil geçen yaz ARN150 aldım o bile okadar iç açıcı değil ki kötünü iyisi bi motor gittim 1000km uzağa pedere verdim o binsin nasıl biniyolar o vorul vorul!! 151rs lere aslında o arkadaşlar bu çinlileri öven kendini bukadar ezik göstermekten zevk alan arkadaşlara 1 saatliğine aprilia veya gilera nın 50cc motorlarını kullandıracaksın bak ozaman tekrar binebiliyolarmı övebiliyolarmı ben çinli lere kızmam parasını sokağa atan vatandaşıma kızarım alırsın bnersin yarı fiyatına satamazssın kaliteli olup kaliteli yaşamak lazım 150cc lik heryeri zırıldayan bi neüdüğü belirsiz bi scootere bineceğine 2. el hurda bi japon italyan motoru al merak etme bişey olmaz olsada gam yemezssin bide bu zatlara kasıla kasıla binmiyolarmı nasıl tav oluyorum anlatamam vaah vaah

Motor a Eşşeğe bıner gıbı bınıp [/B] :bounce:
dostum ben motora dedemlerin eski insanların eşşeğe bindiği gibi şevkatle yavaş yavaş adam gibi onun bi canlı olduğunu hissetmeye çalışarak biniyorum nolcak şimdi sizin orda eşşeğe nasıl biniliyo onu anlat insanlar kendi hayvanlarına nasıl davranıyo onu anlat insanlar kendi malına nasıl davranıyo bana bunu anlat
ben boyabatlıyım bizim orda av köpeği için cinayet işleniyo eskinin eşşeği şimdinin bineği motorcuyu kötülüyceksen eşşekli konuşma ,
eşşoleşşek varsa motoruna kötü davranan ona ne dersende dinde bile binek rahmettir ona göre biraz daha dikkat et uzatma

Son düzenleme:
Motosikleti
Dl650vstorm
2 yıldır çin malı scooter kullanıyorum çinli lerden deyil, türk montajcılardan şikayetçiyim motorda tık yok ama montajdan kaynaklanan 4 -5 sorun yaşadım nihayet servis sorunu çözdü motor şimdi canavar gibi servise yeni bi usta geldi motoru ordan aldığımı bilmiyor bunun montajını kim yapmış yav dedi .SİZ dediğmde yüzünü görmeliydiniz.....

kim ne derse desin kardeşim. milletin ağzı torba değil işte. tutturmuşlar bi çin malı almayın. paramız olsa honda alırdık naapalım yani? motora binmeyelimmi konuşturcaksınız beni....:pr:

ona bakcak olursanız mondialin bir sürü chooper nakedn modeli var neden hep scooter üZerine yorum yapılıyor ? neden çin malı chooper almayın denmiyor ? mondial bi racing yapsa şöle 3-4000 ytlye bi 600 c'lik bişey yapsa "almıycam" diyen delikanlı çıksın sölesin burda ?

Son düzenleme:
yaw arkadaslar ona kalacak olsa mondial bi italyan malı bakın buda mondial piega ama alası hakiki italyan 1000cc

buda adresi bakın bakalım nasıl motorlar var
http://www.mondialmotoforum.com/Mondial_models_Starfighter.htm

Son düzenleme:
kardeşim bende mondial 100kh motorsiklet war 4300 km de lastik oldu kabak vites dişlileri dağaldı. Ama yinede sağlam çıktı. Arkadaşımda bisan lifan 100 cup var oda çin 5400 km de 2 kere conta yaktı sonra supaplar dağaldı motor horozlarının 1 tanesi değişti bisana 2,300 ytl verdi ben mondiale 1.350 ytl verdim hem ben daha hor kullanıyorum mondial daha saglam çıktı. :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Valla arkadaşlar çin malı motoru ümmet abiye sormak gerekli. Şahsen ben kendisine ilk 120 kilometrede yolda kaldığımı söylediğimde imkansız olduğunu söyledi. Halbuki ben motorun rodajı bitmeden son süratta aralıksız ne kadar gidebileceğimi hesaplıyordum :) ve ayrıca bu şahıs çin malı 2 motorlar 50000 km yol yaptı. Yolda kaldığını hiç duymadım. Bence kullanmaya bağlı. Eğer benim gibi kullanıcak arkadaşlar varsa sıfır çin malı yerine 2. el japon alsınlar. Çok daha sağlam ama parçası pahalı bu seferde. Yani en güzeli motoru düzgünce kullanmak. Eğer motorun son hızı 100 ise 60ı geçmemek :)

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
 MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  Tehdit edici, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek yasaktir. Bu tarz yazışmalar yapan kullanıcıların üyelikleri iptal edilecektir.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

evel allah 5tane aslangibi şehidin torunuyum hiç bişeyden korkmam evel allah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar