Çin malı motorlara her fırsatta laf atanlara duyurulur

Melocan kkardes guzel sölemişşş Honda , Yamaha , regal raptor, bu gibi Motorlar 2000 3000 ytl ye 24 ay vade farkı almadan taksıt yaptı da bız mı aldık bıız de ısterız ıyı motor olsun para olsa bızde bılırız ybr125 leri regal raptorlar ı tiger250 liler almayı ama işte para yokkkkk herkesin maddı gucu neye yetıorsa onu alıyor bu kadar karalanmamalı cın malları bence sorun nerdeyse onu çözmelı cozum yolları arıyacagımız yerdee cın MALı kotu hayatta alma elınde kalır vs vs ...dıceğimize yardımcı olalım bırbırımıze cın malı dıe es gecmeyelım bu forum nıye kuruldu _?? neden böle forum sıtelerı var__?? Motorcular kaynaşsın Motorcular sohbet etsın buluşsun Bırbırlerıne yardım etsın dıe var degıl mı
Onun İçin bırbırımıze yardım edelım DESTEK YERINE KÖSTEK OLMAYIN
BU bahsettiklerin de çin malı yalnız...(Raptor ve Tiger)

Talkie orda sölemek ıstedıgım 4000ytl 5000ytl 10,000ytl lik o motorları sadece örnek amaçlı yazdım bu kadarını okudun sadece onlar mı gozune carptı nedemek istedıgımı anlayamadıysan tekrar oku tekrar bana söledıklerımı yazdırma

Kral444 elbette yazdıklarının hepsini okudum ve yapılmış olan bir yanlışı düzeltmek için bunu belirtme ihtiyacı hissettim.Bu motorlar hakkında fazla bilgisi olmayan arkadaşların zihninde farklı bir imaj oluşabilir.Ben de Çin malı Raptor kullanıyorum ve pek te memnun değilim açıkçası.Sonuçta şunu söylemek istiyorum tipine bakarak 3.000-3.500 YTL verip şık görünüşlü bir Çin malı alacağınıza aynı paralara taş gibi bir YBR125 alabilirsiniz.

Kral444 elbette yazdıklarının hepsini okudum ve yapılmış olan bir yanlışı düzeltmek için bunu belirtme ihtiyacı hissettim.Bu motorlar hakkında fazla bilgisi olmayan arkadaşların zihninde farklı bir imaj oluşabilir.Ben de Çin malı Raptor kullanıyorum ve pek te memnun değilim açıkçası.Sonuçta şunu söylemek istiyorum tipine bakarak 3.000-3.500 YTL verip şık görünüşlü bir Çin malı alacağınıza aynı paralara taş gibi bir YBR125 alabilirsiniz.

sen memnun olmaya bilirsin ama ben gayet memnunum kc kez söledim tekrar sölüyorum 2000 ytl'ye ybr veya cbr versinler alalım sence çin olmasaydı bu sitede bu kadar millet olcakmıydı cok merak ediyorum

Bugün 30 Ağustos

Arkadaşlar şu bütün konuşmaları yersiz buluyorum. Ukalalık zannetmeyin ama herkes bütçesi kadar motosiklet alıyor ve herkes kendi motosikletinden memnun veya değil. Asıl konu Çin,Japon,Alman,İtalyan,Amerikan motorları değil. Asıl konu 1923 den bu yana bir tek Türk motosikletinin yapılmaması veya yapılamaması.(Belki yapılmıştır o konu hakkında bilgim yok. Ben yapılmadı diye biliyorum.) Yine bildiğim kadarıyla tek Türk malı Devrim marka araba var. Eskişehir de üretilmiş. Ancak küçük bir aksamadan dolayı seri üretime geçilememiştir. Bir de Anadol var. Fakat onun kaportası Türk yapımı motoru ise Ford.Kanuni marka motosikleti Türk malı sanıyordum fakat bu sitede öğrendiğim kadarıyla onlarda Çin'li çıktı.

Şu 1,50 boyundaki adamlar Çinliler ve Japonlar (forumda okuduğum kadarıyla) 200-300 $ a ürettiği malları bize 5-6 bin ytl ye çatır çatır satıyor. Bizde şu iyiydi bu kötüydü bunun kavgasını yapıyoruz.Biz niçin yapamıyoruz? Harley Davidson küçük bir atölyede başlamış motosiklet yapmaya. Bizdemi çok pahalı yoksa biz tembel Türkler olarak "Kahraman Türkler olarak Tarihe adını yazdırmış" dedelerimizin kemiklerini mi sızlatıyoruz.

Sadece motosiklette değil bu. Porselende giyimde vs. herşeyde. Nerde Dünya devi Türk tekstili.Reklamlar yapıyolar "Bu Türkler de fazla oldu artık diye" Yoksa bizi mi kandırıyor bu reklamlar. Aynı reklam markanın ürünü fahiş fiyatlarda geziyor. Bu ülkenin yarısından çoğu asgari ücret denen yaşam sınırının altıda yaşıyor. Bir sürü işsiz genç kardeşim var.

Arkadaşlar adamlar kıytırık 1-2 tane mühendis bulup veya taklit edip çatır çatır bize mal satıyolar. Bizim Türk makine mühendisleri mi bilgisiz acaba bu memlekette ters giden birşeyler mi var ?(Mühendis kardeşlerim umarım kızmaz). Biz niçin yapamıyor ve bu adamların (Çinli veya Japon) mallarının kalitesi üzerine yorum üzerine yorum yapıyoruz.

Hazıra alıştırıldığımız gibi her şeyi artık hazır bekliyoruz. Motosikletin Çin malı mı sağlam yoksa diğer dış menşeili mallar mı diye biribirimizi yiyoruz.

Bir Türk makine mühendisi çıksın ben şu marka motosiklet yaptım arkadaş . Gerçek Türk malı desin. Ucuz fiyata da satsın.İnanıyorum ki bu motosiklet Çin malı motosikletlerin bu memleketten ayağını kesecektir. Bakın o zaman Çin malları gerçek değerinde satılıyormu satılmıyor mu görelim.

Bu konuda site yöneticisi arkadaşlarımın affına sığınarak soruyorum. Bu forumdaki insanlar o marka ve model motosikletleri alacağına bu paraları kendi motosikletimizi yapmak amacına kullanabilirlermiydi? Böyle bir oluşum içne giremezmiyiz? Bu belkide internet üzerinde kurulabilecek olan bir motosiklet fabrikasının temelleri olamaz mı? Sakın yanlış anlaşılmasın. Bu adam bizi internet üzerinde kandırıp paralarımızı almayı düşünüyor diye. Ben sadece bir fikir atıyorum ortaya. Bilgi almak için. Katılıp katılmamak size kalmış. Veya bu işin maliyetlerini araştırıp bilgi sahibi olan AR_GE yapmış olan arkadaşlarım beni bilgilendirirse çok iyi olacak. Ayrıca bu arkadaşlarıma çok müteşekkir olurum. Bu gerekli bilgilere gerekli imkana sahip bir mühendis olsam çoktan araştırırdım veya motoru çizerdim.(Hep resim derslerim zayıf olmuştu :)) Ama birşeyler yapıp bir Türk motosiklet markasının ortaya atılmasından çok mutlu olacağım.

Yukarıda söylediğim gibi kimse para yatırsın bu paralarla ben fabrika yapacağım motosiklet üreteceğim diye bir söylemim yok. Fakat bu konuda mühendis,doktor,işçi öğrenci herkesin fikri nedir öğrenmek istiyorum. Bilgilendirirseniz mutlu olurum.

Başınızı ağrıttım. Ama bu memleket için motosiklete tutkun bir insan olarak aklımdan böyle fikirler geçirdim. Katılan veya katılmayan arkaşlarıma teşekkür ediyorum. Sözlerimi yüce Atamızın sözleriyle bitiriyorum.

Hiçbir sözümde milletime karşı geri alma durumunda kalmadım. Onları söylerken bir hayal peşinde koşan gibi, hayal şakıyan bir şair gibi değil, onları söylemekliğim bu milletteki kabiliyet unsurlarını bilmekliğimden idi.Mustafa Kemal ATATÜRK1923

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
yahu arkadaşlar bu tartışmalar hiiiiç bitmez.isteyen çinde biner ,japonda,amerikanda.kalite herzaman paraya orantılıdır.honda benim motorun aynısı versin 2400 ytl ye ona bineyim.aynı model onlarda 12000 ytl ben çinden memnunum arkadaş.

yahu arkadaşlar bu tartışmalar hiiiiç bitmez.isteyen çinde biner ,japonda,amerikanda.kalite herzaman paraya orantılıdır.honda benim motorun aynısı versin 2400 ytl ye ona bineyim.aynı model onlarda 12000 ytl ben çinden memnunum arkadaş.

hah ağzını öpem abi yaaaaaaaa bizde onu anlatmaya çalısıyoruz

Ümmet abimmm sen bıtanesın işte budurrrrrrrrrrr.....
honda yapsın bı chopper 2000ytl ye alayımmmm yaptıda almadıkkkk herkesın gelırı belli neden daha polemık yaratıorsunuz anlamıorum kı para yok dendıgınde anlamıormusunuz herkesın gelır duzeyı bellı herkes gucune yetenı alıor BENIMDE 5000 6000YTL Para olsa en kral motor almasını bende bılırım ama bazı arkadaslar daha anlamakta ısrar edıyorlar yoktan anlamıorlarrr eger madem bu kadar Çin mallarına gıcıksanız moderatorlere soyleyelımmm sıte 2ye ayrılsın Çin malı kullananlar yerlı malı kullananlar dıye bu kadar yeter arkadaslar ama lütfen herkessss ın madddı durumu neyse onu alır yardım edecegınız yere daha da zorlatıorsunuzz pess :pr:

Son düzenleme:
Çin Malı dediğimiz Mondialler Hedefını büyütmüş elbette buuyutecek ama iş bunla bıtmıor ki Servis ağını ve bol parça yapsınlar deriim.. Çin Malını sevmeyen arkadaslara da sunu sölümm Her Motor bozulur Motoruna afedersınız ama eşşeğe bıner gıbı bınersenız bozulur tabıı
Motor canınız gıbı olmalıııı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
canım kardeşim sendede bi eşşektir gidiyo bi ara bahsettin döndün dolaştın gene hortlattın eşşek diye nedir senin bu eşşeklerle alıp veremediğin pastırmacı kardeşim:)
gerçekten şu anda gülüyorum şimdi ata veya eşşege binen ilk anadolu insanı ,eşşekki en faydalı hayvanlardan biri ,geçmişte en azından, bide eşşek hız yapmak hava atma hayvanı deyildir eşşegi yedirirsin içirirsin senindir o ,o bi canlıdır senin işini görür sen vefalıysan oda sana çok vefalıdır seni taşır yükünü taşır ancak sahibi eşşoleşşeklik yaparsa ona çok yük veya eziyet ederse inatcılık yapar hatta üstünden atar bide yerde tepik atar sonuçta eşşeği kullananın koruması kaskıda yok mazallah yani:mrgreen:
yani sadece motora binen malını sevmez eşşeğe binende malını sever hatta motoru her ne olursa olsun (1000lik veya 100lük )eski insanarın yada çifçilerin eşşeğe duyduğu vefayı ve şevkati gösterse artisler azalır ozaman anlata bildimmi :)

Son düzenleme:
karaveli kardesimmmmmmmmmmmmm hahaahahaha bılmem ıcımden geldı yazmakkkk yazdımmmmmmmm bendeeeee :queen:

ben motosiklet tamircisiyim inanın vidasını sıkmaya bile korkuyorum çin motosikletine binenlerin işi şansa kalmış ne zaman nerede ne olacağı hiç belli olmaz çinliler geldiğinden bu yana mesleğimden soğudum hiç kimseyede önermiyorum bu forumu açan arkadaşın scooter ının aynısı geçen geldi normal yolda giderken şasesi kırılmış motosiklet ortadan ikiye bölünmüş kimseye tavsiye etmiyorum beni zengin edecekseniz alın

kullanıma ve sansa baglı bence tanıdıklarımdan bılıyorum daha ilk aydan marş dinamosunda arıza cıkaranı ve her hafta servise gideni kullanıcılara Allah kaza bela vermesın

bence bisorun yok arkadaşlar benim gözümde japonları artmıyor hem daha önce kaç kez söledim cbr'yi veya ybr'yi 2200'e verdilerde biz gidip çinmi aldık herkes maddiyata göre alıyor

katılıyorum...hiç olmazsa biraz kolaylık yapsalar peşin fiyatına taksitlendirme yapsalar da rahat etsek...yok işte nasıl olsa b.k gibi satılıyo diyolar:farao:

nazillide otm diye bir yer var internet sitesi de var adamlar tüm motosikletlerini peşin fiyatına 18 taksit yapıyolar.ne güzel işte.mondial değil de şu zealsunu gözüm tuttu (125-6 modeli) bi bakmaya gitcem en kısa zamanda...

Son düzenleme:
Arkadaşlar,

bencede bu konuya artık bir sonverin! yoksa sonu gelmeyecek.

MCT 250 ile 29 Nisan 2006 dan buyana 21500 km yol katettim! Bunun 20000'i artçım ile! Ben kesinlikle memnunum motosikletimden.Ödediğim para son kuruşuna kadar helal olsun.

Çinlileri yermek sonderece yersiz ve önyargılı.

İyiki Çinlileri ithal etmişler:cat:

Arkadaşlar,

bencede bu konuya artık bir sonverin! yoksa sonu gelmeyecek.

MCT 250 ile 29 Nisan 2006 dan buyana 21500 km yol katettim! Bunun 20000'i artçım ile! Ben kesinlikle memnunum motosikletimden.Ödediğim para son kuruşuna kadar helal olsun.

Çinlileri yermek sonderece yersiz ve önyargılı.

İyiki Çinlileri ithal etmişler:cat:

katılıyorum yaaaaaaaa sonu gelmez bu tartışmanın kim neye binerse biner kimsenin kimseye laf dokundurması gerekmez

hondada ufk tefek sorunda olmuo çin malı kdr rezil bişey görmedim...

son noktayı şu şekilde koyuyorum...
Çinlilerin gelmesi ne kadar iyi ne kadar kötü oldu tartışılır ama şu bir gerçek.herkes bütçesine göre alıyor motorunu.forumlarda görüyorum bir çin malı makina alayım mı diye soruyorlar kimisi ben memnunum sende memnun kalırsın kesin al diyor kimisi çinli mal kaç diyor kimisi ben aldım sorun çıkardı alma diyor.uyacağımız yorum 3. sü olsun.NEDEN?çünkü bazı çin mallarının durumu ortada deyim yerindeyse dökülüyor.kimse sağlam fln demesin bizzat kendim gördüm adam mondial 150 hs sinin ön grenajını sökmüş çıkan manzara direksiyonu tutan şase adı altındaki 2 demir çubuk:farao:sonra fren hortumu kopması eksoz patlaması vs.araştırırsanız bu olayların çinli scooter larda çok fazla görüldüğünü anlarsınız.şimdi madem bu mondial çok sağlam marka bu kadar insan yalan mı söylüyor?olayın başka boyutu.incelemelerim sonucu en az sorun çıkaran yaygın motosikletler 125 kt ile 250 mct.açıkcası hiç şikayet duymadım.bir 125 kt sürücüsü 15000 km yapmış memnun musun diye sordum sadece ilk aldığımda bujiyi değiştirdim dedi.eyv. dedim.demek ki sağlam mallar da çıkabiliyormuş bu pazardan.melocan arkadaşın dediği gibi hondayı yamahayı adam gibi fiyata satsınlar haftada 1 zamlamasınlar taksit olanağı fln bişiler yapsınlar alalım tepe tepe binelim.kime sorsanız çinden kaçın uzak durun ama davulun sesi uzaktan hoş gelir.peki o motosikleti alacak para yoksa?mobiletlerin bile 1200 liraya satıldığı zamanlar çinliler çıkageldi millet bunlara yöneldi.sonra bu aşırıya kaçtı ortalık çinli motor çöplüğüne döndü.inanmayacaksınız ama doktorlar bile buna isim koydular artık mondial vakası diye.çünkü artık nazillideki hastanelere hemen hergün motordan düşen adamlar doluşuyor.söylemek istediğim adi çinli motorların gelmesinin bir başka sonucu da bilinçsiz eğitimsiz sürüş.artık ünlü züccaciye mağazalarında bile mondial.her tarafta mondial.nereye baksak plastik yığınları.neden?çünkü onun üstüne insan binecek.bir can taşıyacak üstünde.bu canı da plastik yığını üzerinde taşıyorlar işte.arkadaşlar söylencek şey çok ben bu konu hakkında dolusuna şey yazarım mondial olsun diğer çinli markalar olsun plastik yığınları üreten firmalara aşırı derecede zaafım var mondial almayı düşünmüyorum ama güzel fiyatına göre alınabilir malları da var. kt 125 buna iyi bir örnektir.sonuç olarak alınır mı alınmaz mı bunu bütçe ve kredi taksit imkanları belirler.ben yine de mümkün olduğunca çin mallarından uzak durulmasını çinlinin en güzelinin yerine japonun en düşük (misal ybr 125) modeli her zaman iyidir.

ben yine de mümkün olduğunca çin mallarından uzak durulmasını çinlinin en güzelinin yerine japonun en düşük (misal ybr 125) modeli her zaman iyidir.
:thumleft::thumleft: ben de bunu demek istemiştim ama sanırm yanlış anlaşıldım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar