Bugün 30 Ağustos
Arkadaşlar şu bütün konuşmaları yersiz buluyorum. Ukalalık zannetmeyin ama herkes bütçesi kadar motosiklet alıyor ve herkes kendi motosikletinden memnun veya değil. Asıl konu Çin,Japon,Alman,İtalyan,Amerikan motorları değil. Asıl konu 1923 den bu yana bir tek Türk motosikletinin yapılmaması veya yapılamaması.(Belki yapılmıştır o konu hakkında bilgim yok. Ben yapılmadı diye biliyorum.) Yine bildiğim kadarıyla tek Türk malı Devrim marka araba var. Eskişehir de üretilmiş. Ancak küçük bir aksamadan dolayı seri üretime geçilememiştir. Bir de Anadol var. Fakat onun kaportası Türk yapımı motoru ise Ford.Kanuni marka motosikleti Türk malı sanıyordum fakat bu sitede öğrendiğim kadarıyla onlarda Çin'li çıktı.
Şu 1,50 boyundaki adamlar Çinliler ve Japonlar (forumda okuduğum kadarıyla) 200-300 $ a ürettiği malları bize 5-6 bin ytl ye çatır çatır satıyor. Bizde şu iyiydi bu kötüydü bunun kavgasını yapıyoruz.Biz niçin yapamıyoruz? Harley Davidson küçük bir atölyede başlamış motosiklet yapmaya. Bizdemi çok pahalı yoksa biz tembel Türkler olarak "Kahraman Türkler olarak Tarihe adını yazdırmış" dedelerimizin kemiklerini mi sızlatıyoruz.
Sadece motosiklette değil bu. Porselende giyimde vs. herşeyde. Nerde Dünya devi Türk tekstili.Reklamlar yapıyolar "Bu Türkler de fazla oldu artık diye" Yoksa bizi mi kandırıyor bu reklamlar. Aynı reklam markanın ürünü fahiş fiyatlarda geziyor. Bu ülkenin yarısından çoğu asgari ücret denen yaşam sınırının altıda yaşıyor. Bir sürü işsiz genç kardeşim var.
Arkadaşlar adamlar kıytırık 1-2 tane mühendis bulup veya taklit edip çatır çatır bize mal satıyolar. Bizim Türk makine mühendisleri mi bilgisiz acaba bu memlekette ters giden birşeyler mi var ?(Mühendis kardeşlerim umarım kızmaz). Biz niçin yapamıyor ve bu adamların (Çinli veya Japon) mallarının kalitesi üzerine yorum üzerine yorum yapıyoruz.
Hazıra alıştırıldığımız gibi her şeyi artık hazır bekliyoruz. Motosikletin Çin malı mı sağlam yoksa diğer dış menşeili mallar mı diye biribirimizi yiyoruz.
Bir Türk makine mühendisi çıksın ben şu marka motosiklet yaptım arkadaş . Gerçek Türk malı desin. Ucuz fiyata da satsın.İnanıyorum ki bu motosiklet Çin malı motosikletlerin bu memleketten ayağını kesecektir. Bakın o zaman Çin malları gerçek değerinde satılıyormu satılmıyor mu görelim.
Bu konuda site yöneticisi arkadaşlarımın affına sığınarak soruyorum. Bu forumdaki insanlar o marka ve model motosikletleri alacağına bu paraları kendi motosikletimizi yapmak amacına kullanabilirlermiydi? Böyle bir oluşum içne giremezmiyiz? Bu belkide internet üzerinde kurulabilecek olan bir motosiklet fabrikasının temelleri olamaz mı? Sakın yanlış anlaşılmasın. Bu adam bizi internet üzerinde kandırıp paralarımızı almayı düşünüyor diye. Ben sadece bir fikir atıyorum ortaya. Bilgi almak için. Katılıp katılmamak size kalmış. Veya bu işin maliyetlerini araştırıp bilgi sahibi olan AR_GE yapmış olan arkadaşlarım beni bilgilendirirse çok iyi olacak. Ayrıca bu arkadaşlarıma çok müteşekkir olurum. Bu gerekli bilgilere gerekli imkana sahip bir mühendis olsam çoktan araştırırdım veya motoru çizerdim.(Hep resim derslerim zayıf olmuştu

) Ama birşeyler yapıp bir Türk motosiklet markasının ortaya atılmasından çok mutlu olacağım.
Yukarıda söylediğim gibi kimse para yatırsın bu paralarla ben fabrika yapacağım motosiklet üreteceğim diye bir söylemim yok. Fakat bu konuda mühendis,doktor,işçi öğrenci herkesin fikri nedir öğrenmek istiyorum. Bilgilendirirseniz mutlu olurum.
Başınızı ağrıttım. Ama bu memleket için motosiklete tutkun bir insan olarak aklımdan böyle fikirler geçirdim. Katılan veya katılmayan arkaşlarıma teşekkür ediyorum. Sözlerimi yüce Atamızın sözleriyle bitiriyorum.
Hiçbir sözümde milletime karşı geri alma durumunda kalmadım. Onları söylerken bir hayal peşinde koşan gibi, hayal şakıyan bir şair gibi değil, onları söylemekliğim bu milletteki kabiliyet unsurlarını bilmekliğimden idi.Mustafa Kemal ATATÜRK1923