Bu arada önemle arz ederimki dostlarım, çadır alınacaksa bazı kırıterlere özen gösterilmesi Camp esnasında konforu artırır.
*Çadırın motosiklet ile taşımaya uygun küçük ebatlı olması.
*Hafif olması takribi 2 kilo yu geçmemesinde fayda var.(tabi böyle çadır bütceyi baya zorluyan cinstendir belirteyim.)
*Su almaması da cok önemli, lakin bir branda ile uzun vadeli çözüm sağlanmış olabilir.
*Birde çok elzem olmamakla beraber önünde bir ayakkabı tentesinin olmasıda çok işe yarıyor.
*Çift tenteli olan çadırlarda daha sıcak oluyor.
*Birde içerden buhar yapmıyacak nemi hap setmeyen nefes alan çadır almaya özen gösterin.(sonra ıslakıslak toplamakzorunda kalırsınız ve koku yaparzamanla.)
*Uyku tlumunu ise ebatlarınıza uygun ve eşli gelenler için birleştirile bilir uyku tulumu alın.
*Mat e gelince de çok abartıp buyuk ebatlı kalın mat ler seçmeyin sonra tasımada zorluk ceker benim gibi ortadan ikiye kesersiniz

*Yanınızda mumkün mertebe içinde kaşık ve çatalda barındıran çakılar dan bulundurun.Hem yemek yer hem bıcak açacak vs olarak kullanırsınız.
*Termos bardak ama abartılı olmasın küçük bişey yeterli.
*İş eldiveni de olsa fena olmaz hani şu genelde turuncu renkli içi bez olan basit inşaat eldivenlerinden.Malum tabiat da her an su bulunmadıgı için elinizinde böyle bir mazeme cok işe yarıyor odun ve kömür toplamak ufak tefek motor tamir işlerinde elinizin batmasını engeller.(hatta benim kamplarda olmazsa olmazımdır.)
*Birde fileli şapka ve sinek kovucu siprey de bu gideceğiniz bölgede olmazsa olmazlardan.(lakin hava bozarsa sinek olmaz ama buseferde başka sorun olucak oda yağmur.
*Yağmur içinde yanınızda 2*2 bir naylon branda iş görecektir onu yoldan gölbasından gecerken hırdavatcılardan cok ucuza alabilirsiniz.
Çadırdan girdik yağmur tentesinden cıktık , neyse bukadar yeterli çok konustum .
Benden bukadar ,