okan bey teşekkür ederim bilgiler için. sabit hızla hararet yükselmiyor otomobilde de mantık aynı motor devri yükseldikçe devir daim de artar buna bağlı olarak hararet sabit kalır ya da düşer. düşük sürat yüksek devir ya da yüksek devir düşük sürat harareti arttırır. dur kalklar düşük viteste sürüşler buna en büyük nedendir.Normal koşullarda Hayabusa dahil hiçbir motor 80-90 ile giderken hararet falan yapmaz , 80-90 ile giderken GSR gibi bir makinayı 6. vitese alırsanız devir düşüklüğünden dolayı makina daha fazla gaz ister ve pistonlara akıttığınız fazladan benzin verim düşüklüğü nedeni ile güç olarak değil ısı olarak ortaya çıkarak motorunuzun hararet yapmasına neden olur. GSR için 80-90 km süratlerde ideal vitesler 3-4 olmalıdır.
Deneyin haklı olduğumu göreceksiniz.
Sevgilerimle
Önemli Not: 3-4 ile gidersek fazla yakar diye düşünen arkadaşlar denediklerinde bunun tam tersi olduğunu görecekler. Motosikletler ideal devirlerinde kullanıldıklarında en az benzini tüketirler ve GSR için ideal devir aralığı 6000-9000 devir arasıdır . Makinayı bu devirlerde kullanırsanız hem hararet yapmaz hem az yakar.
Değerli hocam beni yanlış anlamayın sakın. Ben defalarca kez denedim ve halen zaman zaman denerim, her zaman maximum vites minumum devir altında en iyi değerlere ulaştım. (hem hararet hem yakıt tüketimi için) Yalnız şu şartlarda=> Düşük devirde kullanılan motor haliyle yokuşlarda ve ani gaz açmalarda çok kolay vuruntu-detonasyon olayına giriyor. Bunu motorun yaydığı titreşimden-sesten herşeyden anında farkedebiliyorum ve hemen vites küçültüyorum.(ki çoğu zaman motorumun karekterini bildiğim için bu olmadan vitesi küçültürüm) Bu da bol bol vitesle oynamayı gerektirebiliyor şartlar uyarınca. Motosikletin 6. vitesde gidip de 4. vitestekinden çok yakabilmesi ancak bu şartlarda mümkün olabilir bence. (ki bu şartlarda motoru mahvederiz) 600cc lik 4 silindirli bir motosiklet 90 ile giderken 4500 devir civarında oluyor ve bu hız-devirde kepekliyi rahatlıkla çıkabiliyor. Ben 6. viteste 4000 devirde 90km/s ile gidiyordum(arka dişliyi küçülttüğüm için eskiden 80km/s idi) ve 3,5lt/100km civarı yakıt tüketiyorum bu hızda sabit gidersem. Motorum 98 hp, gsr ve fazer motoru ile hemen hemen aynı karektere sahip. Benim motorumda veya benzeri bir motosiklette kimsenin (motoru düşük devirden dolayı zorlanma-vuruntu yapacak kadar zorlamadığı sürece) 3. , 4. veya 5. viteste 6. vitestekinden daha az yakıt tüketebileceğini ve daha az hararetle gidebileceğini sanmıyorum. Ben denemelerimde hep bu sonuca ulaştım, tekrar tekrar deneyebiliriz de.Normal koşullarda Hayabusa dahil hiçbir motor 80-90 ile giderken hararet falan yapmaz , 80-90 ile giderken GSR gibi bir makinayı 6. vitese alırsanız devir düşüklüğünden dolayı makina daha fazla gaz ister ve pistonlara akıttığınız fazladan benzin verim düşüklüğü nedeni ile güç olarak değil ısı olarak ortaya çıkarak motorunuzun hararet yapmasına neden olur. GSR için 80-90 km süratlerde ideal vitesler 3-4 olmalıdır.
Deneyin haklı olduğumu göreceksiniz.
Sevgilerimle
Önemli Not: 3-4 ile gidersek fazla yakar diye düşünen arkadaşlar denediklerinde bunun tam tersi olduğunu görecekler. Motosikletler ideal devirlerinde kullanıldıklarında en az benzini tüketirler ve GSR için ideal devir aralığı 6000-9000 devir arasıdır . Makinayı bu devirlerde kullanırsanız hem hararet yapmaz hem az yakar.
Merhaba Arkadaşlar, Ankara Yıldız'da oturuyorum. Yeni shadow (2006 model vt750c) kullanıcısı ve forumun taze üyesiyim. Her ne kadar biraz pratik eksiğim olsa da ankara etkinliklerine katılmak isterim. Görüşlerinizi bekliyorum. Hepinize selamlar.
Değerli hocam beni yanlış anlamayın sakın. Ben defalarca kez denedim ve halen zaman zaman denerim, her zaman maximum vites minumum devir altında en iyi değerlere ulaştım. (hem hararet hem yakıt tüketimi için) Yalnız şu şartlarda=> Düşük devirde kullanılan motor haliyle yokuşlarda ve ani gaz açmalarda çok kolay vuruntu-detonasyon olayına giriyor. Bunu motorun yaydığı titreşimden-sesten herşeyden anında farkedebiliyorum ve hemen vites küçültüyorum.(ki çoğu zaman motorumun karekterini bildiğim için bu olmadan vitesi küçültürüm) Bu da bol bol vitesle oynamayı gerektirebiliyor şartlar uyarınca. Motosikletin 6. vitesde gidip de 4. vitestekinden çok yakabilmesi ancak bu şartlarda mümkün olabilir bence. (ki bu şartlarda motoru mahvederiz) 600cc lik 4 silindirli bir motosiklet 90 ile giderken 4500 devir civarında oluyor ve bu hız-devirde kepekliyi rahatlıkla çıkabiliyor. Ben 6. viteste 4000 devirde 90km/s ile gidiyordum(arka dişliyi küçülttüğüm için eskiden 80km/s idi) ve 3,5lt/100km civarı yakıt tüketiyorum bu hızda sabit gidersem. Motorum 98 hp, gsr ve fazer motoru ile hemen hemen aynı karektere sahip. Benim motorumda veya benzeri bir motosiklette kimsenin (motoru düşük devirden dolayı zorlanma-vuruntu yapacak kadar zorlamadığı sürece) 3. , 4. veya 5. viteste 6. vitestekinden daha az yakıt tüketebileceğini ve daha az hararetle gidebileceğini sanmıyorum. Ben denemelerimde hep bu sonuca ulaştım, tekrar tekrar deneyebiliriz de.
Dogru secim yatigimi soyleyerek icimi ferahlattiniz. Arkadaslarimin, enduroya karsi tum muhalefetine ragmen shadowu secmis oldum. Gercekten de bagliyor kendine. Gezi davetlerinize memnuniyetle katilirim. SelamHoş geldiniz, çok doğru bir motor seçimi yapmışsınız-önce tebrik ederim :cherry: İnş birliktede süreriz...
Dogru secim yatigimi soyleyerek icimi ferahlattiniz. Arkadaslarimin, enduroya karsi tum muhalefetine ragmen shadowu secmis oldum. Gercekten de bagliyor kendine. Gezi davetlerinize memnuniyetle katilirim. Selam
Mustafa Bu düşüncene katılmıyorum zira biz bu boku beceremiyoruz arkadaş!
en son ki gölbaşı iftar buluşmasında herşey gün gibi ortadaydı,
Muhabbet esnasında hep söyledik hatta bazı kararlarda aldık ama burda hiç yazılmadı bu bilen bilmeyen duyan duymayan kalmasın diye burda da diyorum..
gölbaşına giderken ilk çoklu gidişimdi.
baktım herkez dağınık gidiyodu. Ama akşam çıkarken biraz daha derli toplu idi bence.
olması gerekeni yazdım bana kızma![]()
Merhaba Arkadaşlar, Ankara Yıldız'da oturuyorum. Yeni shadow (2006 model vt750c) kullanıcısı ve forumun taze üyesiyim. Her ne kadar biraz pratik eksiğim olsa da ankara etkinliklerine katılmak isterim. Görüşlerinizi bekliyorum. Hepinize selamlar.
Bir gün herkes choppercı olacak ozanım biliyoz duu yaaaTazae kan hayırlı olsun hoşgeldin Shadow kardeş :flower: Soner bak yeni chopper'cılar geliyo tek değiliz sayımız artıyor
Enduronun avantajlarının farkındayız ama chopper çok başka bir kafa, bence orta-siklette en yakışıklı japondur kendileri, bir daha alacak olsam yine shadow alırdım, içiniz rahat olsun :wiinkk: Hem enduro kaçmıyor ya onuda alırız zamanı gelince :cherry:
1. Burası ne mt ve de rc sen eski yeni kim düşük cc büyük cc kim çırak patron kim belirlemezsen öndeki arkaya arkadaki öne de geçer zincirleme tüm motorları da devirir arkadaş.!
2. Bunca yıldır buradasın ben en öndeyim arkada bu kişi var diyemiyosan hala mutavazilik yapıyosan sonuçlarına da katlanacaksın!!!
3. Şimdi neden chopper grupları ayrı süpersportlar ayrı gruplara sahip buradan anlayabiliriz. Sen r1 kullanan gsr600 kullanan adama arkada kal dersen o iş de sıkıntı olur. Grup la gidemeyecek kadar hızlı adam yolunu zaten bulur.
Dogru secim yatigimi soyleyerek icimi ferahlattiniz. Arkadaslarimin, enduroya karsi tum muhalefetine ragmen shadowu secmis oldum. Gercekten de bagliyor kendine. Gezi davetlerinize memnuniyetle katilirim. Selam