cbf 150 ailesini yeni katıldım herkese iyi bayramlar
umarım bu motordan memnun kalırım
Hayırlı olsun. Yeni motorunu kazasız belasız kullanman dileğiyle :rendeer:
ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM.SİTENİZİ TAKİP EDİYORDUM.BENİ ETKİLEMENİZ NETİCESİNDE BEN DE CBF 150 ALDIM.2008 15500 KM. DE UZUN ZAMANDIR ( 20 SENE) MOTOR KULLANMADIM.BİZİM ZAMANIMIZDA BENZİNE YAĞ DA KONUYORDU. YANİ TEKNOLOJİ ÇOOOK İLERLEMİŞ.HONDA ÇOK SERİ MOTOR.VE STOP ETTİRİYORUM:mrgreen:KULLANMAYI KOLAYLAŞTIRACAK BİR ÖĞRETİM KILAVUZU , DÖKÜMAN TAVSİYE EDR MİSİNİZ? HONDANIN BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU GİBİ.:queen:
Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanırsın umarım.
Aşağıdaki bağlantıya sağ tıklayıp farklı kaydet diyerek kılavuza ulaşabilirsin.
http://www.cbfturkiye.org/indir/klavuzlar/CBF150.pdf
Bunun haricinde ,sürüş incelikleri için forumun
"Sürüş Teknikleri" kısmını detaylıca incelemeni, okumanı tavsiye ederim.
CBF150 için ise önceki sayfalardan okuyarak gelirsen aklındaki tüm sorulara yanıt bulabilirsin.
yav ağalar abiler bende 2008 model 26 000 km de CBF 150 var aldığımdan beri yaklaşık 29 km lik bi yol gidiyorum ama yokuş yukarı keskin virajllar var yolda tabi viraja girerken gazı kesiyorum viraj bitiyor gaz veriyorum gazı kesiyor tekrar alıyor tamamen sürül keyfimi bile kacırıyo ne bu sorun başka arkadaşlarda bu varmı bunu bilen varsa ALLAH rızası için yardım edin valla ben bu motoru dereden aşağı atacam cok moral bozucu bu gaz kesme olayı nedir yardım lütfen bilen varsa
150 CC bir motor yokuş yukarı gayet normal şekilde hız ve devrini düşürür.
Bende Ankara'da cinnah caddesi yokuşuna 90 km/s ile girdikten sonra sert yokuşun ortalarına doğru 3.vites ve 60 km/s hızlara düşüyorum. Bu gayet doğal. Otomobillerin bile sert yokuşlarda hızları düşer ki bizim motor 150 cc. gayet normal.
Senin hız düşmesinden kastın 1.vitese kadar düşmekmi? Detaylandırabilir misin?
arkadaşlar bende motorumu satıyorum hayırlısı ile scootera binmek niyetiyle tanıdık buradan bi dostumuza giderse sevinirim en azından benim gibi bakan birileri olur işallah
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-orjinal-sahibinden-tertemiz-ve-bakimli/detay
Hayırlı uğurlu olsun Muratcım. İnşallah kısa sürede satabilirsin. Senin motor gayet temiz, inşallah alan arkadaşta senin kadar temiz kullanabilir
Arkadaşlar bayramınız mübarek olsun. Ben halen para biriktirip motor alacağım, ppfff... Para biriktiremiyorum

ama bir kredi kartım olsa çoktan almıştım. Sıfır alırdım walla, ama yok elde avuçta yok
Seninde bayramın mübarek olsun İbrahim. Her işte bir hayır vardır. Sıkma canını. :rendeer:
Bir honda'm var artık

)))
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız sürüşler.
benim cbf 150 gitti yerine sym gts 250i evo geldi.
Oo Barış usta gayet yakışıklıymış kerata.
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız sürüşler...
merhaba benim cbf 150 ile ilgili sorum olacaktı. bu motor 90 km hız için uygun mu? ya da şöyle sorayım motorun gücüne,cüssesine en uygun motoru sıkıştırmayan hız kaç olmalı?ben bu motoru almayı düşünüyorum. uzun yol olarak ankara-izmir arası kullanıcam. o yüzden düz yolda biraz sürat yapmasını istiyorum. 90 km hızı geçmem zaten. bir de şunu soracaktım acaba bu hızda motor devri yaklaşık kaç olur. malum devir saati yok motorda.
90 km/s uzun yolda gayet uygun bir hız. Düz yolda zorlanmadan rahatça gidilebilir.
Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılıcam kısmetse.
Öncelikle ilk hedefim cbr 125 r almaktı ama ailem cbr 125 r'ye sıcak bakmıyor. Bende dün yakından inceledim cbr 125 r'yi soğudum biraz gerçekten küçük motor 100 lük mondialler kadar. CBF 150 ile başlangıç yapabilirmiyim. Sizce nasıl motordur. İyi kötü yanlarını bana açık net bir şekilde açıklarmısınız? Birde şu ayak marşı olmaması konusunda iyi kötü bir açıklama yaparsanız oda çok iyi olur.
GERÇEKTEN BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN CEVAPLAR BEKLİYORUM. BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
Motor aldım alalı henüz ayak marşına ihtiyacım olmadı. Büyük motorların da çoğuında ayak marşı yoktur.
Cbf150 büyük motor değil tamam, commuter bir motor için ayak marşı da olsa güzel olabilirdi.
Ama eksikliği kesinlikle hissedilmiyor. Kışın dahi sürekli kullanmama rağmen eksikliğini hissetmedim.
ayrılmıs ve cift seritli yollarda 110 son sınır arabalar için bizim için kaç km ?
bazen benım aklımdanda büyük cc ye gecmek geliyor ama hız limitleri biraz düşündürüyor geriye sadece tork ve pahalı malzeme kalıyor:silent:
01/09/2010 tarihi itibariyle yeni trafik kanununda hız sınırları güncellendi.
Bizim cbf150'ler ruhsatı kontrol ederseniz L3 sınıfında.
Yani 70 olan hız limiti 80 olarak güncellendi.
%10 sollama payı ile 88 km/s sonrası radar cezası yazabilirler.
NOT : Bayram boyunca memlekette olduğum için internete erişim imkanım olmadı.
Tüm arkadaşlarımın geçmiş bayramlarını tebrik ediyorum.
Allah nice bayramlara eriştirsin. :rendeer: