Kuanza, 2004 yılında o debriyajı defalarca söktüm taktım ama ne yazık ki tam olarak hatırlayamıyorum.Bahsettiğin parça aşağıdaki linkte görülen 3 numaralı parça herhalde:
http://www.mz-b.com/k251/251t45.htm
Debriyaj manetini çektiğin zaman o parça olduğu yerde sağa doğru döner (sol yandan parçaya doğru bakıyoruz).
Vida mantığı vardır.Vidayı sağa çevirince içeri doğru girmek isteyecektir.Fakat burada parçanın gideceği bir yer olmadığı için karşısındaki kapağı kendine doğru çeker.
Kapağın altında yaylar var bildiğin gibi.Debriyajı çekerek, yay gücü ile krank miline ittirilen 13 numaralı debriyaj koniğini, karşısındaki krank milinin yine konik şekilli yatağından ayırmış olursun.Böylece debriyaj tası motor gücünden kurtulur ama halen hafif bir temas ve dönüş vardır.
Şimdi sizin sorununuz anladığım kadarıyla şu:
Yukarıda bahsettiğim 3 numaralı parçanın, debriyaj manetini çektiğimizde aslında sağa mı yoksa sola mı döndüğünden emin olamadım.Bu noktada yanlış takma ihtimali var mı?Bir göz atın eğer varsa doğru taktığınızdan emin olun.
Eğer bu noktada bir yanlışlık yoksa sorununuz büyük ihtimalle 13 numaralı "debriyaj koniği" denen parçada.
Yeni debriyaj balatası değiştirildiği halde manet çekildiğinde debriyaj halen ayırmıyorsa, yani motor 1. vitese takılamıyorsa ve herşeyin doğru toplandığından eminseniz sorun %90 bu parçadadır.
Bu parçanın krank miline geçen tarafındaki temas yüzeyleri zamanla aşınıyor.Yenisini yanına koyup çok dikkatli incelemedikçe anlamanız mümkün değil.
Neticeyi eklersen bizde öğrenmiş oluruz.Kolay gelsin.