- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
- Konu Yazar
- #1,081
Sevgili Alp Bey, bilgilerinizle bize yön verdiğiniz ve yardımlarınız için saygıyla selamlıyorum. 96 model 301 Mz.imle ilgili iki sorunum var.
1- Vites biraz sert,
2-Ön fren biraz sıkıyor, usta tamir etmiş gibi yaptı ama sonuç aynı, önerinizi bekliyorum.
Selamlar.
1. sorununuz basit... Ya yağı kalındır ya da debriyaj teli rahat çalışmıyordur... Ustanıza yağını kontrol ettirin... Kalın yağda vites geçişleri sert olur...
Debriyaj teli eğer kablonun içinden paslanmışsa zor çalışır siz debriyajı çekmek için fazla güç harcarsınız... Ve tam olarak çekemediğniz için vites sert geçer... Bunu debriyaj telinin başından WD40 sıkarak halledebilirsiniz... Eğer açılma olmuyorsa değiştirin....
2 sorununuzu ben hep yaşadım.... Gerçekten önüne geçemiyorsunuz... Sırf bu sebepten sıfır balata alıp yarıdan fazlasını taşladığımı bile hatırlarım.... Mzlerin geneli bu şekilde... Diğer Mz lerle kıyaslayıp pes etmiştim zamanında...
Sorunun ne olduğu bile anlaşılmıyor..Fren merkez lastiklerini bile söktüm değiştirdim....Gene sonuç nafile... 3 gün sonra Gene sıktı gene sıktı..
Hızı ve gücü etkilemiyor... Sadece bu günkü şartlarda 5 kuruş fazla yaktırır...
Sorun etmemenizi tavsiye ederim.... :cat::cat: