Arkadaşımdaki KUBA benim MONDiAL'den daha az yakıyor bundan eminim ama tabiki 130 KM hızla giden araç muhakkak normalin üzerinde yakacaktır ister MONDiAL ister KUBA farketmez.
Kuba'nın gaz vermeden tek marşta çalışmasına hayranım. Sırf onun için benim MONDiAL'ın karbüratörünü değiştirecem.
Benim MONDIAL'ı KUBA servisine götürdüm. Ustaya bunu sordum çalıştırırken neden illa gaz vermek zorundayım diye. KUBA tek marşta çalışıyor ama benim nalet olası çalışmıyor.
Ne yapmamız lazım dedim. Neyi değiştirmemiz gerekiyor?
Ateşleme bobini mi?
Akü mü?
Karbüratör mü?
Usta dedi ki; Bunların karbüratöründeki gaz pistonu hava/benzin karışımını sabit tutamıyor ve sizin MONDiALlerdekinden farklı olarak KUBA'nın karbüratöründeki rolanti ayar vidasının solunda tek kulağı vidalı baş parmak büyüklüğündeki kapak gibi bişeyi gösterdi.
Bir ara kendi gözümle gördüm MONDiAL'IN servisinde karbüratörün gaz pistonunu çıkarmışlardı siyah plastik gibi çok adi bişeye benziyordu. Benim gözüm hiç tutmadı. Hatta çoğu zaman gaz kolunun boşluğunu aldığımda motorun devrinde farkedilir biçimde düşme gözlemliyorum. Motor soğuk iken gaz kolunun boşluğunu aldığınız anda stop ediyor. O devreyi hızlı bir şekilde çok fazla gaz vermeden atlaya bildiyseniz kurtuldunuz.
Benim bildiğim gaz pistonu dediğiniz şey pırıl pırıl olur krom renginde keskin hatları vardır. Yuvasına oturduğu zaman boşluk olmaz.
Ben gaz vermeden çalışan ayarı kendi motosikletime yaptım.Ne olcakki böle olsa uççazmı

.Sonra tekrar eski ayarına getirdim.Gaz veripte çalışmasından memnunum.Mondialin karburatör'ü honda cg karburatörüyle aynıdır ve 79 yılından beri bu seri kullanılmaktadır.Markası keihin'dir.Aracın üstünde tek japon malı parçadır.

Klasik Bmw motorlara şöle bi eğilin karburatörün üstünde ne yazıyor bir bakın.Tabiki keihin.Aksini iddia edeni fotoğrafla ikna edebilirim.Ve söylenenin aksine gaz pistonu siyah boyalı metaldir.Benim motor saat gibi çalışıyor.Bunu yüzde 70 karburatörün sağlığına borçluyum.
arkadaşlar bu motordaki en büyük problem arka amortisörün sertliği buna çare bulmak için cup modelinin arka amortisörlerini takmak istiyorum bilgisi deneyimi olan varsa yazsın
Öle diyonda sert amortisör görmemişin

.regal raptor yada çin malı chopper lara biniyorum amortisör hiç yokmuş gibi..şap şap tahtayla vuruyolar sanki popoya