14 Yaşındayım 150 cc MondiaL aLdım

bu konu başlığı altında -bilinçli- tüm abilerime ablalarıma katılıyorum,hak veriyorum...
ben 16 yaşımdayım bu eylülün 17 sinde 17'im den gün alacağım...(92)
ben motosikletimi aldığımda (seninkinden 151 rs) 10.07.07 idi tarih o kadar ateşliydimki o kadar hız tutkunuydumki kendime bi hava kaptırmışım yani Rossi gelse tozuma boğacağım onu gibisinden...
Tarih 16.07.07 motoru alalı 6.gün virajı 55-60 ile alırken çakıl taşları sonucu virajı tamamlayamayıp kaldırıma girdim...Sonuç sağ el çatlak alçıda Allah'a bin şükür bu siteyi takip ediyordum ve kafamda KASK vardı her yerimde yaralar kanlar falan kask parçalandı yüzüme bir sıyrık alamadan atlattım...
Eeee noldu işmdi diceksiniz...İşte ben o kazadan sonra bilinçlendim arkadaşlar 1 ay sonra motoruma bindiğimde kafamda kaskım üzerimde montum ayaklarımda bot vardı ve daha bir çok eksik o zaman öğrenciyim ona gücüm yetti ve ben o halde 151 rs ye biniyodum düşün...artık 120 mt ilerdeki dükkanımıza bile en az kask ve montla gidiyorum...
Sonunda canımı sokakta bulmadığımı fakat istemeyerekte olsa yasalarımızı ihlal etmekteyim çünkü ehliyete yaşım tutmuyor...
Sana kim ne derse desin sen yine biniceksin o motora 2 hafta sokaklarda 2 hafta bile sürmez (bana öle oldu) hooop trafiktesin...O yüzden babanın durumuda iyi iken git bütçenize göre kask mont alın bari en azından ufacık bi önlem almış olursun...Bak ben burdaki abilerimi ablalarımı dinlemedim pişman oldum sağ kolum çatladı dersimi aldım kazadan sonra...
Yeniden tüm abilerime ablalarıma teşekkür ederim...
Sen nasıl olsa istesende istemesende sözümüzü dinlemicen bari koruma al önlemin olsun hadi iyi geceler...

yaw anlamıyorum çocuklara motor alırlar neden böyle yapıyorlar babalar anlamıyorum al bir PC veya playstation ne bılım başka hediyeler al 14 yaşındaki çocuga motor alıyorsun.ondan sonra diyorsunuz zaman değişti hiçte bile eskilerin adamları degişiyor şimdiki gençlere fırça kayıyorsunuz... BİR AZ DAHA DUYARLI DAWRANALIM LÜTFENN !!!!!

Senin yaşındaki insanlar genellikle bisiklete biner hatta binmelidir de.

kasksız binip,bir yere çarpma..150 likte olsa çıktığı sürat senin için tehlikeli olabilir..motosiklet çakallık yapmak için kullanılmaz,üstüne 3 kişi binme.Kızlara hava atıcam diye kendini tehlikeye atma.Benden söylemesi..

bu konu başlığı altında -bilinçli- tüm abilerime ablalarıma katılıyorum,hak veriyorum...
ben 16 yaşımdayım bu eylülün 17 sinde 17'im den gün alacağım...(92)
ben motosikletimi aldığımda (seninkinden 151 rs) 10.07.07 idi tarih o kadar ateşliydimki o kadar hız tutkunuydumki kendime bi hava kaptırmışım yani Rossi gelse tozuma boğacağım onu gibisinden...
Tarih 16.07.07 motoru alalı 6.gün virajı 55-60 ile alırken çakıl taşları sonucu virajı tamamlayamayıp kaldırıma girdim...Sonuç sağ el çatlak alçıda Allah'a bin şükür bu siteyi takip ediyordum ve kafamda KASK vardı her yerimde yaralar kanlar falan kask parçalandı yüzüme bir sıyrık alamadan atlattım...
Eeee noldu işmdi diceksiniz...İşte ben o kazadan sonra bilinçlendim arkadaşlar 1 ay sonra motoruma bindiğimde kafamda kaskım üzerimde montum ayaklarımda bot vardı ve daha bir çok eksik o zaman öğrenciyim ona gücüm yetti ve ben o halde 151 rs ye biniyodum düşün...artık 120 mt ilerdeki dükkanımıza bile en az kask ve montla gidiyorum...
Sonunda canımı sokakta bulmadığımı fakat istemeyerekte olsa yasalarımızı ihlal etmekteyim çünkü ehliyete yaşım tutmuyor...
Sana kim ne derse desin sen yine biniceksin o motora 2 hafta sokaklarda 2 hafta bile sürmez (bana öle oldu) hooop trafiktesin...O yüzden babanın durumuda iyi iken git bütçenize göre kask mont alın bari en azından ufacık bi önlem almış olursun...Bak ben burdaki abilerimi ablalarımı dinlemedim pişman oldum sağ kolum çatladı dersimi aldım kazadan sonra...
Yeniden tüm abilerime ablalarıma teşekkür ederim...
Sen nasıl olsa istesende istemesende sözümüzü dinlemicen bari koruma al önlemin olsun hadi iyi geceler...

yok abi dinliyorum merak etme Geçmiş olsun bu arada saol.

sen su fotolarını vıdeolarını bı koy bakalım 3 gundur konusuyorsun bırde mondıalın resımlerını koy onuda bır gorelım merak ettım ben valla.ozellıkle zxi

ZX10-R Amcamın oglunda VARDI yazmıştım okuda konuş. Kendi motorumun resimlerimi videolarımı koyucam nere koyim koymayanın... ben tmm mı

kasksız binip,bir yere çarpma..150 likte olsa çıktığı sürat senin için tehlikeli olabilir..motosiklet çakallık yapmak için kullanılmaz,üstüne 3 kişi binme.Kızlara hava atıcam diye kendini tehlikeye atma.Benden söylemesi..

yok merak etme benim işim havayla deil.Kimseyi takmam kendim gezerim.Ben o motoru hava atmak için deil gezmek için aldım

zx10-r ben nerdeyse her hafta iş için çorluya gidiyorum birgün bi çayını içmeye gelirim...Bak çaylar benden sen öğrenci adamsın...
Sana ciddi bir tavsiyede bulunacağım madem bu kadar kendine güveniyorsun,cbr125 cup a katıl kendini ispatla sonra RedBull rockies cup a katıl dereceye girersen motogp 125 kategorisinde yarışırsın.Tabii bu redbull olayı her sene yurtdışında belli tarihlerde düzenleniyor...Böylece bir trafik canavarını trafiğe çıkmadan motor zevkini doya doya yaşar bir motosiklet camiasıda gazetede 3.sayfada bir eksik haber daha okuruz

beklerim yemin ediyorum beklerim abi.Senle yüzyüze konuşmayı çok isterim.Msnde konuşalım sen geldiğn zaman söz veriyorum buluşuruz.

Bi kuyreden geçen gün şu lafı duydum bu lafı ZX10-R sana itaf ediyorum;
"Rossi tamam iyi yarışçı ama versinler ona ybr 125'i gelsin İstanbul traiğine kapışalım."Çok uzun süre gülmeme neden oldu.Versinler ZX10-R'ede zx10r i görün pistlerde...
Neyse uslubuna edecek lafım yok seni ciddiye alıpta burada parmaklarını yoranda kabahat.
Daha çok büyümen lazım çok...Umarım motosiklet hayatın boyunca hiç kaza yapmazsın trafikte ama şunuda ekliyim umarım ilk polis çevirmesinde o altında ki motoru bağlarlar ve adli işlem uygulamaya başlatırlar ama 14 yaşında olduğun için bunu bile kar çıkartıp arkadaşlarına ben farklıyım muhbbeti yaparsın.

bu çorluda kolay kolay motoru bağlayamazlar.Ben senin gibi deilim kendimi bişi sanıp hava atym

yazılarına 2 değıl 12 kere dıkkat et yazmadan once 10 dakıka dusun... o artıslık yaparak cevap verdığın kısler belkı senın baban yasında...

Sende konuyu tamamen okiyp cvp yaz tmm mı.Burda sorumun alakası yok verdiqin cvp la neden yazıyosun..Maksat post kasmak mı ? Babam yaşında oldugunu biliyorum ama o lafı kime dese o kişi sinirlenir isterse 10 yaşında olsun

Son düzenleme:
Tecrübe 4 senede kazanılacaksa,4 sene beklesin kimsenin canını tehlikeye atmasın!

başkalarının canını tehlikeye atmasın demişsin çok güsel katılıyorum yanlız motoru ehliyet kullanmıyo tecrübe kullanıyo kardeşimiz gerekli tavsiyeleri aldı hız yapma kalabalık ortamlara çıkma tirafikten uzakdur yer böyle öğrenilir miniklerin yarışlarını hepimiz biliyoruz cros motorlarda nasıllar on numara minübüs şöförlrini görüyoruz bir kazada 15 kişi gidiyo ona nedemeli peki başkalarının canı yokmu orda hemde ehliyetide var öyle değilmi...samimi söylüyorum 12 yaşında 10 yaşında ufaklıklar bir bisiklet kullanıyolar sokakalarda yemin ederim ben öle bisiklet kullanamıyorum demekki ehliyet değil tecrübe gerek bu şu demek değil ehliyeti boşver almana gerek yok tabiki almalı inşallah alıcakta kardeşimiz negüzel yenin yeni gençlik içinde otor yaygınlaşıyo korkutmayalım...unutma kimse duanla yaşamıyoki bedduanla ölsün

başkalarının canını tehlikeye atmasın demişsin çok güsel katılıyorum yanlız motoru ehliyet kullanmıyo tecrübe kullanıyo kardeşimiz gerekli tavsiyeleri aldı hız yapma kalabalık ortamlara çıkma tirafikten uzakdur yer böyle öğrenilir miniklerin yarışlarını hepimiz biliyoruz cros motorlarda nasıllar on numara minübüs şöförlrini görüyoruz bir kazada 15 kişi gidiyo ona nedemeli peki başkalarının canı yokmu orda hemde ehliyetide var öyle değilmi...samimi söylüyorum 12 yaşında 10 yaşında ufaklıklar bir bisiklet kullanıyolar sokakalarda yemin ederim ben öle bisiklet kullanamıyorum demekki ehliyet değil tecrübe gerek bu şu demek değil ehliyeti boşver almana gerek yok tabiki almalı inşallah alıcakta kardeşimiz negüzel yenin yeni gençlik içinde otor yaygınlaşıyo korkutmayalım...unutma kimse duanla yaşamıyoki bedduanla ölsün

unutma kimse duanla yaşamıyoki bedduanla ölsün
Lafın güzel abim doğru diosun Tecrübe konuşuyor.. : )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sende konuyu tamamen okiyp cvp yaz tmm mı.Burda sorumun alakası yok verdiqin cvp la neden yazıyosun..Maksat post kasmak mı ? Babam yaşında oldugunu biliyorum ama o lafı kime dese o kişi sinirlenir isterse 10 yaşında olsun

konuyu ılk sayfasından acıp okudum merak etme
lan bebe senın gece ruyanda gorduğun seyı dıkkate alıp sana cvp yazıyoruz burdakı herkes aynı sekılde sana bağzı gerceklerı gostermeye calısıyolar babanın sevkatlı kollarının altından cıkda gor gercek hayatı ordan hersey toz pebme bırısın carparsan (ıns boyle bırsey olmaz ama sende akıllanamzsın neyse) ıste o zaman gorursun nasılmıs 14 yasında motor kullanmak artıslık yapmak baban yasındakıler lan lun yazmak ne dıyon sen demek bırak ya...

14 yasinda genc bir motosikletciye sahip cikacaginiza , onu ezmeye, yerin dibine batirmaya, kabiliyetini bilmeden kucumsemeye calisiyorsunuz... yazik.
Aranizdan kac kisi once ehliyet sonra motosiklet aldi?
Madem kin kusacaksiniz , bu cocukcagiza degil asagidaki konuya kusun...
http://www.motosiklet.net/forum/mot...ise-yakalanip-motorunu-kaptirmayan-varmi.html
Yetenek mevzusuna gelince ; gecen sene cbr125 kupasinda 13 yasinda bir arkadasimiz yarisiyordu. Emin olun sizden benden daha yetenekli biri. Yetenek olarak ele alirsak; yolda birine carpma yuzdesi sizden daha dusuktur!
Tecrube olarak ise; hicbirimiz dogustan tecrubeli dogmadik...

Kanunlara uymamayi savunuyor degilim. "Trafige cik" diye bir cumle hic kullanmadim.
Ama cikarsa da cezasini vermek size degil , polislerimize kalmistir...

Bizim bu konuda amacimiz , sovmek, kucumsemek , beddua etmek degil ; bilgilendirmek , egitmek , dogru yolu gostermektir.
Ha, siz "motora binme" diyerek cok buyuk fayda sagladiginizi mi saniyorsunuz? Sizce siz yazinca altinda motoru olan biri motora binmeyecek mi?
Eger fayda saglamak istiyorsaniz tekme atmayin, el uzatin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
GorkeM ukalaca cevaplarına ve lan lı lunlu konusmalarının karşısında nasıl sahıp cıkılabılır topığı bastan sona bı oku ve uyelere verdığı cevaplara bak benım tek sınır olduğum nokta o oldu ayrıca ben ehlıyetımı aldıktan 1 yıl sonra motor sahıbı olabıldım...buda kucuk bı nottu ..

Olaya iki yönlü bakmak lazım. Bir ehliyetsiz ve küçük yaşta trafiğe çıkmak. İki motosiklet sürmek ve/veya sürmeyi öğrenme arzusu. Böyle bakarsanız zaten tartışma da olmaz.

Öncelikle genç arkadaşımızın motosiklet sürme arzusunu anlamalıyız ki; hemen sinirlenip uygunsuz yorum yapmayalım veya hevesini kırmayalım ama bunun yanında trafiğe çıkmasına da göz yummalıyız ki; prensiplerimizle, oluşturmak istediğimiz kültürle ters düşmeyelim.

Öncelikle eli kolu yetişen, belli fiziksel ve akli özelliklere sahip her insan motosiklet kullanabilir, düşer kalkar ama iyi kötü kullanabilir sonuçta. Fakat trafiğe çıkmak için bu akli değerlerin daha da gelişmiş olması gerekmektedir. Bu sebeple Zx10r'ın motosiklet kullanmasında sakınca yoktur fakat trafiğe çıkması veya trafiğe çıkmasa bile halka açık yerlerde motosiklet kullanması oldukça tehlikelidir. Neden tehlikelidir peki?

Sonuçta 14 yaş ergenlik dönemidir ve bu dönemin başlıca özelliklerini çoğumuz biliyoruz, sonuçta hepimiz aynı yoldan geçtik. Ergen birinin bir kaç özelliğini sıralamak gerekirse;

Kişilik yeni oturmaktadır, her ne kadar olgun olsa da ancak nispeten (yani yaşıtları ile karşılaştırıldığında) olgundur yani daha gerçekten olgun değildir çünkü yaşanmışlık, hayat tecrübesi düşüktür. Bu da sorumluk almayı başka insanları düşünmeyi zorlaştırır. Kendini kanıtlama ve toplumda yer edinme adına her an beklenmeyecek ve tehlikeli(ekstrem) hareketler yapabilir ki çok normaldir. Dikkat dağınıklığı, düşünceli haller görülebilir vs. bu ve buna benzer sebeplerdendir ki; dünyanın bir çok yerinde (hatta her yerde) ehliyet alma yaşı ortalama ergenliğin bitme yaşına eşittir kimi yerlerde 16 kimi yerlerde 17'dir.

16 olan yerlerde de 50cc. üzerine izin verilmemektedir ve bizim trafik anlayışımızla uzaktan yakından alakaları yoktur. 17 olan yerlede ise ilk iki yıl 125 veya 33bg. sınırlaması uygulanmaktadır. (Türkiye hariç)

İşte bu yüzden Zx10r trafiğe çıkmamayı bırak, özel kapalı alanlar dışında dahi o motosikleti kullanmamalısın. "E ben nerede kullanacağım?, çok seviyorum, çok istiyorum ama" dediğine eminim ama işin kuralı bu, yapacak birşey yok ve inan bu kurallar senin benim daha medeni, daha düzgün yaşamamız için koyuluyor... Bu sebeple kurallara şimdiden saygılı ol ve çevrene de bunu öğütleki ileri de hak hukuk aradığın zaman olmadığını görmeyesin. Belki bu son cümlem sana uzak kalıyor ama olsun ben söyleyeyim.

Sen ne kadar konuya hakim olduğunu, iyi kullandığını düşünsen de, henüz iyi kullanamıyorsun bu bir gerçek. He iyi kullanmaktan kastım ne peki?

Sorun bu işte belki piste çıksak bana nal toplatacak kadar iyisin fakat inan konu bu değil, göremeyeceğin o kadar çok şey var ki şu an... Anlaman da o kadar güç ki, işte bütün bu yazdıklarımın temelini de aslında anlamayacak olman oluşturuyor zaten. Bu yazıp çizdiklerimi daha iyi anlayacak konuma geldiğinde işte o zaman trafiğe çıkma zamanın gelmiş olacak belki de, tamamını çok çok iyi anlayıp benzer öğütleri verdiğin zamansa daha farklı olacak herşey, belki o hastası olduğun zx10r'ın 2015 modelinin üzerinde olacaksın, bilinçli bir kullanıcı olarak, kim bilir?

Ehliyet almaya hak kazanacak yaşa geldiğin zaman zannetmeki, özel güçlerle donanacaksın zaten öyle bir iddiam da yok ama farkında olmadan bazı şeyler değişecek, hayata bakışın bile gelişecek işte bu sebeple şu an ne kadar yetenekli olursan ol hatta Görkem'in örnek verdiği 13 yaşındaki çocuk kadar olsan da senin motosiklet kullanma yerin sadece ve sadece pistler veya dağ bayırdır.

Bu sebeple o scoterı ya sat 50cc.'lik kros bir makina al veya sadece scoterını piste çıkar. Görkem, o delikanlı için "trafiğe çıksa belki sizden iyi olur" demiş fakat bu konuda malesef Görkem'e katılmıyorum sonuçta o daha 13 yaşında belli becerilere sahip olabilir fakat iş sadece beceri, yetenek işi değil. Yukarıda yazdığım şeyler gerçekten çok önemli.

Ben her zaman eğri oturup, doğru konuşma taraftarıyım, bu sebeple bu kadar uzatarak yazdım. Ben araba kullanmayı 13-14 yaşında öğrendim babamın arabasını kaçıra kaçıra. Evet ehliyetsiz trafiğe çıktım, yazlık yollarında el frenleri çektim, e-5'in köprü girişinde saçma sapan bir hareketim yüzünden spin de attım (nasıl biri bana çarpmadı halen bilmiyorum ama hayatımın korkusuydu) ama yaptıklarım aklıma geliyor da sadece Allah korumuş diyorum neden böyle delicesine işler yaptığımı, sebeplerinin neler olduğunu o gün bilmiyordum ama şimdi biliyorum, yukarıda da az çok yazdım.

Eğer ciddi bir denetim olsaydı ülkemizde ben bunların yarısını yapar mıydım acaba? Benim başıma bir iş gelmedi belki ama ya gelseydi? Gelmesi o kadar kolaydı ki ama olmadı işte... Baştan engellenebilmek riski azaltmak adına çok önemlidir. Senin başına gelmeyeceğini nereden bilelim, o yüzden çoğumuz engel olmak durumundayız.

Ben hatalarımı şu an görüyorum ve son söz olarak diyorum ki; içindeki arzu ve isteği görmeme ve birebir yaşayarak bilmeme rağmen, kullanma kardeşim, sebep ne olursa olsun trafike, halka açık yerlerde kullanma çünkü neler yapabileceğini ve yaptıklarının nasıl sonuçlanabileceğini de biliyorum...

Olaya iki yönlü bakmak lazım. Bir ehliyetsiz ve küçük yaşta trafiğe çıkmak. İki motosiklet sürmek ve/veya sürmeyi öğrenme arzusu. Böyle bakarsanız zaten tartışma da olmaz.

Öncelikle genç arkadaşımızın motosiklet sürme arzusunu anlamalıyız ki; hemen sinirlenip uygunsuz yorum yapmayalım veya hevesini kırmayalım ama bunun yanında trafiğe çıkmasına da göz yummalıyız ki; prensiplerimizle, oluşturmak istediğimiz kültürle ters düşmeyelim.

Öncelikle eli kolu yetişen, belli fiziksel ve akli özelliklere sahip her insan motosiklet kullanabilir, düşer kalkar ama iyi kötü kullanabilir sonuçta. Fakat trafiğe çıkmak için bu akli değerlerin daha da gelişmiş olması gerekmektedir. Bu sebeple Zx10r'ın motosiklet kullanmasında sakınca yoktur fakat trafiğe çıkması veya trafiğe çıkmasa bile halka açık yerlerde motosiklet kullanması oldukça tehlikelidir. Neden tehlikelidir peki?

Sonuçta 14 yaş ergenlik dönemidir ve bu dönemin başlıca özelliklerini çoğumuz biliyoruz, sonuçta hepimiz aynı yoldan geçtik. Ergen birinin bir kaç özelliğini sıralamak gerekirse;

Kişilik yeni oturmaktadır, her ne kadar olgun olsa da ancak nispeten (yani yaşıtları ile karşılaştırıldığında) olgundur yani daha gerçekten olgun değildir çünkü yaşanmışlık, hayat tecrübesi düşüktür. Bu da sorumluk almayı başka insanları düşünmeyi zorlaştırır. Kendini kanıtlama ve toplumda yer edinme adına her an beklenmeyecek ve tehlikeli(ekstrem) hareketler yapabilir ki çok normaldir. Dikkat dağınıklığı, düşünceli haller görülebilir vs. bu ve buna benzer sebeplerdendir ki; dünyanın bir çok yerinde (hatta her yerde) ehliyet alma yaşı ortalama ergenliğin bitme yaşına eşittir kimi yerlerde 16 kimi yerlerde 17'dir.

16 olan yerlerde de 50cc. üzerine izin verilmemektedir ve bizim trafik anlayışımızla uzaktan yakından alakaları yoktur. 17 olan yerlede ise ilk iki yıl 125 veya 33bg. sınırlaması uygulanmaktadır. (Türkiye hariç)

İşte bu yüzden Zx10r trafiğe çıkmamayı bırak, özel kapalı alanlar dışında dahi o motosikleti kullanmamalısın. "E ben nerede kullanacağım?, çok seviyorum, çok istiyorum ama" dediğine eminim ama işin kuralı bu, yapacak birşey yok ve inan bu kurallar senin benim daha medeni, daha düzgün yaşamamız için koyuluyor... Bu sebeple kurallara şimdiden saygılı ol ve çevrene de bunu öğütleki ileri de hak hukuk aradığın zaman olmadığını görmeyesin. Belki bu son cümlem sana uzak kalıyor ama olsun ben söyleyeyim.

Sen ne kadar konuya hakim olduğunu, iyi kullandığını düşünsen de, henüz iyi kullanamıyorsun bu bir gerçek. He iyi kullanmaktan kastım ne peki?

Sorun bu işte belki piste çıksak bana nal toplatacak kadar iyisin fakat inan konu bu değil, göremeyeceğin o kadar çok şey var ki şu an... Anlaman da o kadar güç ki, işte bütün bu yazdıklarımın temelini de aslında anlamayacak olman oluşturuyor zaten. Bu yazıp çizdiklerimi daha iyi anlayacak konuma geldiğinde işte o zaman trafiğe çıkma zamanın gelmiş olacak belki de, tamamını çok çok iyi anlayıp benzer öğütleri verdiğin zamansa daha farklı olacak herşey, belki o hastası olduğun zx10r'ın 2015 modelinin üzerinde olacaksın, bilinçli bir kullanıcı olarak, kim bilir?

Ehliyet almaya hak kazanacak yaşa geldiğin zaman zannetmeki, özel güçlerle donanacaksın zaten öyle bir iddiam da yok ama farkında olmadan bazı şeyler değişecek, hayata bakışın bile gelişecek işte bu sebeple şu an ne kadar yetenekli olursan ol hatta Görkem'in örnek verdiği 13 yaşındaki çocuk kadar olsan da senin motosiklet kullanma yerin sadece ve sadece pistler veya dağ bayırdır.

Bu sebeple o scoterı ya sat 50cc.'lik kros bir makina al veya sadece scoterını piste çıkar. Görkem, o delikanlı için "trafiğe çıksa belki sizden iyi olur" demiş fakat bu konuda malesef Görkem'e katılmıyorum sonuçta o daha 13 yaşında belli becerilere sahip olabilir fakat iş sadece beceri, yetenek işi değil. Yukarıda yazdığım şeyler gerçekten çok önemli.

Ben her zaman eğri oturup, doğru konuşma taraftarıyım, bu sebeple bu kadar uzatarak yazdım. Ben araba kullanmayı 13-14 yaşında öğrendim babamın arabasını kaçıra kaçıra. Evet ehliyetsiz trafiğe çıktım, yazlık yollarında el frenleri çektim, e-5'in köprü girişinde saçma sapan bir hareketim yüzünden spin de attım (nasıl biri bana çarpmadı halen bilmiyorum ama hayatımın korkusuydu) ama yaptıklarım aklıma geliyor da sadece Allah korumuş diyorum neden böyle delicesine işler yaptığımı, sebeplerinin neler olduğunu o gün bilmiyordum ama şimdi biliyorum, yukarıda da az çok yazdım.

Eğer ciddi bir denetim olsaydı ülkemizde ben bunların yarısını yapar mıydım acaba? Benim başıma bir iş gelmedi belki ama ya gelseydi? Gelmesi o kadar kolaydı ki ama olmadı işte... Baştan engellenebilmek riski azaltmak adına çok önemlidir. Senin başına gelmeyeceğini nereden bilelim, o yüzden çoğumuz engel olmak durumundayız.

Ben hatalarımı şu an görüyorum ve son söz olarak diyorum ki; içindeki arzu ve isteği görmeme ve birebir yaşayarak bilmeme rağmen, kullanma kardeşim, sebep ne olursa olsun trafike, halka açık yerlerde kullanma çünkü neler yapabileceğini ve yaptıklarının nasıl sonuçlanabileceğini de biliyorum...

::haapppy:::biggrinn::plus1:::cat: HELAL OLSUN

Forumdan Uzaklaştırıldı
yok abi dinliyorum merak etme Geçmiş olsun bu arada saol.

ZX10-R Amcamın oglunda VARDI yazmıştım okuda konuş. Kendi motorumun resimlerimi videolarımı koyucam nere koyim koymayanın... ben tmm mı

yok merak etme benim işim havayla deil.Kimseyi takmam kendim gezerim.Ben o motoru hava atmak için deil gezmek için aldım

beklerim yemin ediyorum beklerim abi.Senle yüzyüze konuşmayı çok isterim.Msnde konuşalım sen geldiğn zaman söz veriyorum buluşuruz.

bu çorluda kolay kolay motoru bağlayamazlar.Ben senin gibi deilim kendimi bişi sanıp hava atym

aynen katılıyorum helal olsun:cat::cat::rendeer:

slm arkadaşlar bu arada ben caner vallaha güzel kardeşim Zx10-R hefesini anlıyorum ve sen burdan ne duyarsan duy bunlar senin için bişey ifade etmiyecek belli sonuçta sen o motoru alıyon ve kontaga basıyorsun işallah üzücü bi olyla karşılaşmassın buna en çok sana motoru alan baban üzülür
babam bana bırak motoru canım acır diye bisiklet bile almamıştı ben kendime ayit bisikleti 17 yaşıma gelince aldım ben b sınıfı ehliyet aldıgımda babam arabayı sattı ama şimdi gerçekten onları iyi anlıyorum eger ben o heycanla bi kazada bulunmuş olsaydım babam SADECE KEŞKE diyecekti ve ben kesinlikle kaza yapardım çükkü hız tutkunuydum

Arkadaşlar, çocuğa çok fazla yüklenmişsiniz. elinizi vicdanınıza koyun .hangimiz 14 yaşında iken bir şekilde motorsiklete kavuşsaydık 18'i bekleyip ehliyet alana kadar binmeyeceğim , istemem derdik ? (gerçi burada , o babanın hangi akla hizmeten o motoru oğluna aldığınıda öğrenmek lazım.)

Güzel kardeşim. öncelikle trafiğe çıkmayacağım diye kendini kandırma , bizi de ayaküstü yeme. illaki çıkacaksın.illaki sürat yapacaksın, hepimiz o yollardan geçtik.nasıl bir şeydir hepimiz biliyoruz.bundan dolayı sana bu kadar uyarı ve tavsiye geliyor.ve bunca uyarı senin iyiliğin düşünülerek yapılıyor.

bende ,sana ve yaşını doldurmadığı için ehliyet almayan ama yinede motorsiklet kullanmak isteyen diğer kardeşlerimize bir kaç ilave tavsiye vereyim, dinlemen menfaatinedir. ama istersen dinleme sonuçlarına katlanırsın.

- babana derhal kask , dizlik , eldiven ,bot ve korumalı mont aldır.hava sıcak , yakın mesafe takmasan da olur , ben ustalaştım , mondial 150 için gerekmez demeden, nereye gidersen git full korumalı kıyafet giy. yoksa kolun bacağın kafan ya yaralanır ya da kırılır. bundan kaçış yoktur.

- internetten , özellikle youtube dan bol bol kaza görüntüsü izle . ki motorla en ufak bir kazada veya yana yatmada , başına neler gelir bunları öğrenirsin.( ve şunu göreceksin bu görüntülerde kaza geçirenlerin tamamına yakını acemi değil , aksine bizde olmayan mükemmel yollarda ve motorla yıllarını geçirmiş.usta sürücülerdir. onların başına bunlar geliyorsa aceminin başına gelecekleri sen düşün, işin ucunda ölüm , kalıcı sakatlık , perişan bir aile , hastane masrafları ve kanuni sorumluluk var)

-Asla ama asla yarışma.sakın arkadaşlarının gazına gelme. sen kaza geçirirsin sonun ya mezar ya da hastane odası , onlarda yürür evlerine giderler.belli bir süre sonra seni hatırlamazlar bile.

- motora binmeden önce Bırak alkol almayı , antibiyotik bile alma, hatta kolonya bile koklama

-en iyi motor zaptedebildiğin motordur. düz yolda basmak veya basit dönüşler yapmak motor kullanmak demek değildir.virajlarda, kötü yolda veya trafikte kontrol edemeyeceğin motora bırak binmeyi yakınından bile geçme.bunu en iyi düştüğün vakit anlarsın.

-trafiğe asla çıkma. illaki çıkacaksan ilk önceleri birilerinin ardçısı olarak trafik te motorların başına neler gelir, bir motor trafikte nasıl ilerler , türkiyede motorsikletlilerin başına diğer şöforler yüzünden trafikte neler gelir ,arçı olarak gözlemle.

- yok illaki motor kullanarak trafiğe çıkacaksan yanında mutlaka tecrübeli bir başka motorcu olsun. seni trafikte mümkün olduğu kadar kollasın.

( şimdi diğer üyeler bana kızacaklar ama kendimizi kandırmayalım bu çocuk 4 yıl beklemez illaki çıkar. bir kazaya karışmadıkça da bana bir şey olmaz diyerek ,devamlı çıkacaktır.bu zaten hepimiz biliyoruz)

- çok detaylı bir ilk yardım çantası taşı.mümkünse kan grubunu kaskına yazdır.

Motorun hayırlı olsun kardeşim. bakımını ihmal etme.motorunu hem onun hemde kendi limitlerinde kullan.umarım dediğin gibi tenhalarda kullanırsın.

sana son tavsiyem , ilerde BOYUNDAN BÜYÜK MOTORLARA BULAŞMA.en iyi motor her anlamda rahatlıkla kontrol edebileceğin motordur. ( mecazi anlamdada olsa umarım ne demek istediğimi anlamışsınıdır.)

Son düzenleme:
GorkeM ukalaca cevaplarına ve lan lı lunlu konusmalarının karşısında nasıl sahıp cıkılabılır topığı bastan sona bı oku ve uyelere verdığı cevaplara bak benım tek sınır olduğum nokta o oldu ayrıca ben ehlıyetımı aldıktan 1 yıl sonra motor sahıbı olabıldım...buda kucuk bı nottu ..

evet konunun basinda bir hata yaptim. fakat ozurumu diledim, farkli bir yerde de kabalik yaptiysam gosterin lutfen..

:) işte tmm şu 13-14 yaşında arabayı kacırıp trafiğe çıktıgını filan söledin ya..Tşkr ederim.Herkes anlamıştır yaşın önemli olmayıp tecrübenin hayata sahip olduğunu.Ve burdada abimzn yazısı ile tartışma kalmadı. Teşekkür ederim abi :)

Arkadaşlar, çocuğa çok fazla yüklenmişsiniz. elinizi vicdanınıza koyun .hangimiz 14 yaşında iken bir şekilde motorsiklete kavuşsaydık 18'i bekleyip ehliyet alana kadar binmeyeceğim , istemem derdik ? (gerçi burada , o babanın hangi akla hizmeten o motoru oğluna aldığınıda öğrenmek lazım.)

Ne diym ya :) abi gerçekten sordugun sorunun cvb ını doqru olarak binmem diyebilcek warmıdır acaba :( nese . Ama beni düşündüğünüz için tüm sitedeki iyi niyetli abilere teşekkür ederm :) Onların bana olan tavsiyelerini bi ortak noktada buluşturucm.

Son düzenleme:
Khutuck'un dediği gibi 14 yaşındaki çocuk 30 yaşındaki bir adamdan bazı durumlarda daha olgun olabiliyor.

Arkadaşım aslında artık biz ne söylesek boş. Ama benim söylemek istediğim bazı şeyler var...
Babanın yaptığını benim aklım almadı. Şahsen ben 14 yaşındaki oğluma ne kadarda iyi kullansa motosiklet almam. Ben 23 yaşında ilk motosikletimi alana kadar babamı ikna etmek için akla karayı seçtim. Babamın bana dediği kendi canının yanmasından çok başkalarının canını yakarsan o zaman daha çok üzülürsün, kahrolursun. Motoru ne kadar iyi kullanırsan kullan sonuçta bende senin yaşlarından geçtim... O yaşlarda bisikletle yaptığım kazalarda bile ölüm tehlikesi atlattım, ki senin altında 100 km hızlara kadar çıkabilen bir motosiklet var. Ben yaptığın işi doğru bulmuyorum... Ama yazılarından motosiklet hakkında biraz bilinçli olduğunu seziyorum. Sakın korumalarını takmadan motosiklete binme ! Sana ne kadar o motosiklete binme dense bile artık olan olmuş sen o motosiklete bineceksin... Çok ama çok dikkatli ol. Çünkü ehliyetin yok. Herhangi bir kazada sen haklı bile olsan ehliyetin olmadığı için haksız durumdasın. Allah kaza bela vermesin....
Hayırlı olsun.

dgrmr
Bu konuda sana katilmadigimi belirtmek isterim abi.
Oncelikle
Görkem, o delikanlı için "trafiğe çıksa belki sizden iyi olur" demiş fakat bu konuda malesef Görkem'e katılmıyorum sonuçta o daha 13 yaşında belli becerilere sahip olabilir fakat iş sadece beceri, yetenek işi değil. Yukarıda yazdığım şeyler gerçekten çok önemli.

yorumundan , benim yazdigim yorumu tam okumadigini anliyorum.
Ben o yorumu yazarken ozellikle "yetenek olarak ele alirsak" demistim.
Fakat sonrasinda arkadasin trafige cikmasini savunmadigimi soyledim.
Cunku sadece yetenek trafige cikmak icin yeterli kriter degildir, senin de bahsettigin gibi.

Benim vurgulayarak bahsetmek istedigim -ki sanirim senin kadar duzgun yorum yazamadigimdan dolayi anlasilamiyor- kucuk yasta motosiklete baslayan arkadaslari bilgilendirmenin yarari.

Biliyorsun , ortaokulda hepimiz kurallari cignemisizdir. Neden?
Bize "sunu yapma!" , "bunu etme!" , "merdivenlerde kosma!" derler, fakat aldiris etmeyiz. Ancak birisi merdivenden dusup bacagini kirinca anlariz neden yasak oldugunu. Belki kimse anlatmamistir neden merdivenlerde kosmanin zararli oldugunu belki de biz dinlememisizdir.

Demek istedigim. Biraz empati kullanin. 14 yasindasiniz , babaniz size motosiklet almis. Bir amca da gelmis "motosiklete binme!" diyor...
Amcayi dinler 17 yasina kadar motosikleti kenara mi atarsiniz? Hic sanmiyorum.

Bu yuzden bizim yapacagimiz sey bilgilendirmek. Onceki mesajimda da yazdim simdi de yaziyorum...

"Trafige cikma! Motor senin neyine! Kucuksun daha sen!" yazmak yerine;
"Trafige cikma! Ama cikarsan ehliyetsizlikten yuksek para cezasi yersin, hatta hapise bile dusebilirsin... Bir kazaya karisabilir , kendi yasindan kucuk birine bile zarar verebilirsin... ;

yazilmasi , onun icin cok daha yararli olacaktir.
Anlatabiliyor muyum?

Deli Çerkes
:cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar