Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2941

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Alıntı g.tosunoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese tekrardan merhabalar motoumu aldığım gün (hiç şaşmaz çekerim zaten böyle şeyleri) sol arka sinyalim kırıldı.Stopta bi problem yok çalışmasında da bi sıkıntı yok fakat yerinde durmuyor kablo tutuyor sadece. Bunun için stop komple mi değişmesi gerekir yoksa sadece linkteki ürün yeterli olur mu?

    http://www.dokuyucu.com.tr/asp/produ...RKA-SINYAL-SOL

    Herkese tekrardan teşekkürler.
    Eğer nikelaj kısmından kırıldıysa yani nikelaj kırıldıysa 2 seçeneğin var. 1. yeni bir nikelaj almak ki nikelaj sadece bir sitede var oda 47 lira
    http://www.motosikletsepeti.com/urun/arka-stop-baglanti-nikelaji-kuba-superlight/3246
    birde bu linkte var fakat ön siparişle diyor. Yani ellerinde yok sen onlara ön sipariş veriyorsun onlarda fabrikaya bilidiriyor. Bende burdan almak istedim iletişime geçtim fakat fabrikada üretmediği için alamadım. 2. seçenekte benim yaptığım gibi çamurluğa bağlaman.
    İki sinyalide çıkar yerinden. Kablolarını uzunluğunu ayarlarak kes. Çamurlukta sağ ve solda iki adet alyanla açılan vidalar var onları çıkart. Kestiğin kabloları o vida yerlerinden geçir ve sinyalin kablolarıyla birleştirip bantla. Nikelaja nasıl bağlıysa aynı şekilde sinyalleri çamurluğa bağla. Ben böyle kullanıyorum. Bende sol sinyalimi kırdım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2942
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Alıntı lkrkc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar
    Ben de superlight 200 kullanıcısıyım.Motosiklet hakkında olumlu-olumsuz yanlarını kendimce söyliyim.Bu arada belirteyim motosiklet bilgim çok fazla değildir.Sadece gözlemlerimi söyleyeceğim.

    OLUMSUZ YÖNLERİ
    1- Bence en kısa sürede lastiklerini değiştirmeniz gerekebilir.Yol tutuşu çok iyi değil.Abartı kötü değil ama iyi de değil.
    2- Vites geçişlerinde özellikle boşa geçişte zorlanıyor.(Tabi bunun yağla da alakası olabilir 1000 bakımında soracam ne marka yağ koyduğunu.Kaliteli yağdan sonra boşa geçişteki sorun düzelirse buradan bilgi veririm.
    3- Acilen ve ilk yapmanız gereken yine şahsi fikrimdir. Aynalardan kurtulmak.Çok uzun olmasam da boyum 170 cm görüş acısı çok kotu dirseklerinizi görüyor.Ama tabi öyle aynalardan kurtulmak kolay iş değildi benim için siz zorlanmayın hemen söyleyim nasıl yapacagınızı. superlight 200 aynasi 8 mm ancak her 8 mm ayna da uymuyor giriş kısımları kısa kalıyor motor için bu sebepten tavsiyem. Bir motosiklet tamircisine gidin veya benim yaptığım gibi 10 mm lik bir kılavuz kullanarak ayna yuvasını 10 mm cevirin ve istediğiniz 10 mm lik aynayı takın.
    OLUMLU YÖNLERİ

    1- Fiyatına göre bence iyi kalitede
    2- gaz tepkileri gayet iyi rodaj döneminde çok zorlamasam nadir hız yaptım son hızım 110 du.
    3- Titreşim düşük süratlerde yok. 90 sonrası biraz var ama acemi olsam bile beni çok etkilemedi.
    4- frenleri bence yeterli gözüküyor.
    5- ben sekli için almasam da şekil konusunda etraf tarafından çok iyi tepkiler alıyorum.


    Aklıma gelenler bunlar soru sormak isterseniz bilgim dahilindeyse cevaplayabilirim.
    Merhaba Hocam hala kullaniyor musunuz?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------

    Merhaba arkadaslar bu motor hakkinda bilgi almak istiyordum, bu motor uzun yola gelir mi tur icin, eksi yonleri nelerdir? Tesekkurler

  3. #2943
    Ofius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2016
    Şehir
    Gümüşhane
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Hocam hala kullaniyor musunuz?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------

    Merhaba arkadaslar bu motor hakkinda bilgi almak istiyordum, bu motor uzun yola gelir mi tur icin, eksi yonleri nelerdir? Tesekkurler
    Sayfa 141'de shadowmaster abimizin hazırladığı bir pdf dosyası var onu İndirirseniz sorularinizin motoru uzun süredir kullanan biri tarafından cevaplandığını göreceksiniz sizin için yeterli olacaktır. Fazlasını arıyorsanız farklı kullanıcı deneyimlerini içeren 148 sayfalık dev forum okumanız için sizi bekliyor iyi günler dilerim.
    omrustun bunu beğendi.

  4. #2944
    BonezCrusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Süperlight 200
    Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şİmdi yeni motorumun tel jantlarında bu problem var,bazı jant telleri korozyon ve paslanma durumları oluşmuş.Bu metlayn çözermi acaba bu sıkıntıyı?
    Merhaba Blackghsot , öncelikle yeni motorun hayırlı olsun,kazasız ,belasız. Bence denemekte fayda var metlaynı, nikelajları parlatma ve oksit konusunda iyidir, biraz uğraştıracaktır tek tek tel jantta , pas giderme sonrası farklı bir kimyasal bulabilirsen eğer koruyucu tarzda bir tabaka bırakıcak (silikonlu boya koruyucuları gibi)sonraki süreçte daha rahat olucaktır bence , bu arada tahminde yanılmadık filtre olayında, kalem genişliği kadar dar olan boğazı açtım sorun çözüldü.
    Ride to Live , Live to Ride

  5. #2945

    Üyelik
    08 Mart 2016
    Cevap için teşekkürler yarın ilk işim çamurluğa bağlama olucak hem daha iyi görüneceğini düşünüyorum.

  6. #2946

    Üyelik
    17 Ekim 2015
    Şehir
    Adana/Seyhan
    Motosikleti
    Superlight 200
    @shadowmaster teşekkürler, hemen bulup bakıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:09 ----------

    [IMG][/IMG]


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:27 ----------

    evet yapabildim sonunda
    Bulduğum sisibarın yuvaları oturmadığından dolayı mecburi kesme kaynatma işi yaptık, bununla beraber arka kısmındaki ufak demiri de kestirip resimdeki gibi arkaya stop lambasının izasına kadar uzattırdım ki gezi esnasında çantalarımızı rahatlıkla oturtabilelim diye, aynı zamanda iki kaskın birini oraya birini tepeye asarak bağlayabiliyorum bu şekilde.
    Sis Farları hediye olarak arkadaşımdan geldi ,gece güzergahım karanlık olduğu ve sis farının ışık düzeyi yetmeyeceğinden dolayı ilk işim içindeki yuvaları ile beraber farları değiştirerek çift devre yapıp uzun kısa yapabileceğim hale getirmek oldu (çok ta güzel oldu).
    Yedek parçacıdan bir adet cg kütük aldım gidona bağladık ve yeni bir kablo ile bağlantılarını yaptık, kütükte bulunan sağ sol sinyal düğmesini "uzun/kısa/kapalı" olarak sis farı bağlantısına çevirdik. Kütükteki far açma kapama düğmesini ise sinyallere bağladık adı şimdi aklıma gelmeyen bir modül ile "dörtlü sinyali" motora eklemiş olduk. Kütükte boşta kalan korna düğmesine ise köpek kovucu bağlamayı düşünüyorum ama ona daha fırsatım olmadı maalesef.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yükleyebilirsem karanlıktaki ışık faydasının videosunu yüklemeye çalışacağım, bu mesajdan sonra yükleyememiş olur isem o konuda da yardımlarınızı rica edeceğim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:45 ----------

    Sis farlarımın Gece görüşüne etkisi



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:24 ----------

    Buda dörtlülerin ve sis farlarının gündüz çekimi



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 05:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:28 ----------

    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @afu ; güle güle kullan

    @kubilay ; susuyor ne demek ? Devir kesici gibi bir anda güçten mi düşüyor motor yoksa o aralıkta tıkanıyor mu ? 7000 RPM'de olmamalı bu. Muhtemelen buji piposu ya da kablosu akım kaçırıyor ve hava ayarında bir sorun var. Motoru orta sehpaya al boşta iken 7.000 RPM çevir bakalım ne olacak ?
    aynı şeyi bende yaşıyorum, kesici falan girmiyor devreye, motor güçten çekişten düşmüyor ama 7000 i ve 110 u geçmiyor.
    Adana da olduğum için cikle ile hiç işim olmadığından hiç açmadım da şimdiye kadar hep en altta duruyor bende.
    burakcvck ve polo34 bunu beğendiler.

  7. #2947

    Üyelik
    13 Şubat 2016
    Şehir
    Safranbolu/Karabük
    Motosikleti
    Superlight 200
    Arkadaşlar merhaba. Yağmurlu sürüşlerde ön tekerden sıçrayan çamurlu sular ayaklarıma çok fazla geliyor. Bunu önlemek için ön çamurluğun en arka kısmına bir ek uydurmayı düşünüyorum. Şöyle güzel şık bir önerisi olan varmı.

  8. #2948

    Üyelik
    11 Ocak 2014
    merhaba, SL200 kullanıcısıyım. 2014 model, amortisör ile ilgili sıkıntı var sanırım,kasislerden geçerken veya durduğu yerde motor yaylanınca fazlasıyla rahatsız edici bir gıcırtı sesi var.Sorunu nasıl halledebilirim acaba? Ustaya sorduğumda fabrika çıkışlılar da ve havalar yüzünden olduğunu söylemişti zamanla geçer dedi ama hala aynı. 2. olarak yan çantaları sökerken arka çamurluğun iç tarafında da vida var,ulaşması zor. nasıl sökebiliriz?

  9. #2949

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Ben elimle içteki somunu tutarak lokma ile çanta içindeki vidayi söküyorum iyice gevsedikten sonra hızlıca somunu çeviriyorum. Eğer somun elinizden kayarsa sıkı tutamazsaniz 13 anahtari tutturup açmalısiniz. Ben elimle açtım takarken sıkı olsun diye anahtarı tutturup lokma ile sıktım
    Eğer hiçbirsekilde elim girmedi dersenizde bir kişi bulun çamurlugu elinizi sokacağıniz yerden tutup çeksin çamurlukla lastik arasındaki boşluğu arttırsin yani

  10. #2950

    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Rks cruiser 250
    Alıntı Umutlu153 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @shadowmaster teşekkürler, hemen bulup bakıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:09 ----------

    http://<a href="http://hizliresim.co...W4.jpg</a></a>
    http://i.hizliresim.com/GR0yW6.jpg

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:27 ----------

    evet yapabildim sonunda
    Bulduğum sisibarın yuvaları oturmadığından dolayı mecburi kesme kaynatma işi yaptık, bununla beraber arka kısmındaki ufak demiri de kestirip resimdeki gibi arkaya stop lambasının izasına kadar uzattırdım ki gezi esnasında çantalarımızı rahatlıkla oturtabilelim diye, aynı zamanda iki kaskın birini oraya birini tepeye asarak bağlayabiliyorum bu şekilde.
    Sis Farları hediye olarak arkadaşımdan geldi ,gece güzergahım karanlık olduğu ve sis farının ışık düzeyi yetmeyeceğinden dolayı ilk işim içindeki yuvaları ile beraber farları değiştirerek çift devre yapıp uzun kısa yapabileceğim hale getirmek oldu (çok ta güzel oldu).
    Yedek parçacıdan bir adet cg kütük aldım gidona bağladık ve yeni bir kablo ile bağlantılarını yaptık, kütükte bulunan sağ sol sinyal düğmesini "uzun/kısa/kapalı" olarak sis farı bağlantısına çevirdik. Kütükteki far açma kapama düğmesini ise sinyallere bağladık adı şimdi aklıma gelmeyen bir modül ile "dörtlü sinyali" motora eklemiş olduk. Kütükte boşta kalan korna düğmesine ise köpek kovucu bağlamayı düşünüyorum ama ona daha fırsatım olmadı maalesef.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yükleyebilirsem karanlıktaki ışık faydasının videosunu yüklemeye çalışacağım, bu mesajdan sonra yükleyememiş olur isem o konuda da yardımlarınızı rica edeceğim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:45 ----------

    Sis farlarımın Gece görüşüne etkisi

    https://www.youtube.com/watch?v=KodTVrSX1gA

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:24 ----------

    Buda dörtlülerin ve sis farlarının gündüz çekimi

    https://www.youtube.com/watch?v=Px6FDQjjILc

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 05:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:28 ----------



    aynı şeyi bende yaşıyorum, kesici falan girmiyor devreye, motor güçten çekişten düşmüyor ama 7000 i ve 110 u geçmiyor.
    Adana da olduğum için cikle ile hiç işim olmadığından hiç açmadım da şimdiye kadar hep en altta duruyor bende.
    güzel olmuş, led far hangi marka, yaptığın işlemleri anlatırmısın

  11. #2951
    burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2015
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    @umutlu Gidondan da bir fotoğraf alabilir miyiz, yeni taktığıniz kütüğü merak ettim

  12. #2952

    Üyelik
    17 Ekim 2015
    Şehir
    Adana/Seyhan
    Motosikleti
    Superlight 200
    @exhell led değil normal far lambası var üstünde, farlar hediye geldi ben iç duyu ve lambasını değiştirip çift devreli normal far haline getirdim, iç lambası da normal farın çift devreli lambası, süs olarak kullanacağım zaman kısaları yakıyorum, aydınlatma amaçlı olduğu zaman uzunları yakıyorum, ama bir eksisi var şu an için, içine koyduğum lamba yuvaya büyük gelip farın ön camına çok yaklaştığı için hafiften eritmeye başladı sıcaktan, o yüzden lazım olmadıkça uzunları açmıyorum artık sis farında. Resimde de bağlantı şeklini koydum, farlar bağlantısız geldi, kaynakçıya götürdüm bağlantı yapmasını söyledim, böyle bir çare bularak montesini yaptık.


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------

    @burakcvck motorcuya gittim küçük motorlar için olan sağ kütükten istedim,
    nceki mesajımda yanlış hatırlayıp yanlış yazmışım bağlantıları fotoğrafı çekerken fark ettim,
    Sis farının uzun kısa bağlantısını kütükte normal far için bulunan düğmeye bağladık, düğme üç konumlu "kapalı/kısa/uzun" tam istediğim gibi oldu.
    Bu sayede ana fardan bağımsız olarak aç kapa yapabiliyorum, dörtlü modül bağladığımı söylemiştim, onu da kütükteki dörtlü düğmesine bağlamışız, modülü büyük farın içine konumlandırdı diye hatırlıyorum, ortada parça falan görünmüyor yani.
    Boşta marş düğmesi kaldı sadece ona da kpek kovucuyu bağlayacam inşallah önümüzdeki günlerde.

  13. #2953
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Ağustos 2015
    Beyler regal raptor için servis öneriniz varmı acaba?

  14. #2954

    Üyelik
    20 Mart 2016
    Öncelikle herkese merhabalar,

    Burda anlatılanlardan yola çıkarak kararımı verdim ve 3 hafta önce 2015 model sıfır motorumu aldım. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Şu an 600 km'de. İlk 500 km vites geçişleri açısından sıkıntı yaşadım. İlk yağ değişiminden sonra bu sıkıntı büyük ölçüde düzeldi ancak bu kez de düşük devirde vites geçişlerinde ve ilk kalkışta dişli sıyırmaya başladı. Umarım bu sıkıntı kullandıkça düzelecek. Bahsetmek istediğim asıl sıkıntı ise ikili ayaklık ile alakalı daha önce de böyle bir sorundan bahsedilmemiş. Daha önce sürdüğüm yollarda yere sürtmezken, en ufak kasiste ve en ufak dönüşlerde yere sürtmeye başladı. Ayakçağı kontrol ettim ve herhangi bir anormallik göremedim. Servise de götüreceğim ancak neden böyle bir sorun yaşayabilirim herşey normal gözükürken anlam veremedim. Lastik basıncını kontrol etmedim henüz ama gördüğüm kadarıyla motoru yere yaklaştıracak derece anormal bir basınç düşümü gözükmüyor. Fikir verebilirseniz çok sevinirim.

  15. #2955
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @jounes ; fazla olmamak şartı ile arka amortisörün bir miktar yükseltilmesi ve zincire değmeyecek şekilde orta sehpa takozunun (plastik) çok az kesilmesi gerekiyor.

    @umutlu ; bence sislerdeki ampulü LED ile değiş, hem çektiği akım azalır hem de ısınmaz.

  16. #2956

    Üyelik
    17 Ekim 2015
    Şehir
    Adana/Seyhan
    Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @jounes ; fazla olmamak şartı ile arka amortisörün bir miktar yükseltilmesi ve zincire değmeyecek şekilde orta sehpa takozunun (plastik) çok az kesilmesi gerekiyor.

    @umutlu ; bence sislerdeki ampulü LED ile değiş, hem çektiği akım azalır hem de ısınmaz.
    Öneri için teşekkürler; led de çift devre göremedim, o yüzden normal far lambası aldım bende
    ay başına anca bakarım artık onun değişimine

  17. #2957

    Üyelik
    29 Ağustos 2015
    Şehir
    yerde
    Sisybar çantaları n olduğu vidalarami monte ediliyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

    Alıntı barisilgas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrica metzellerinde var fakat micheline gore biraz tuzlu metzeller me77 on 330 tl 110-90/16 arka 500tl 130-90/15
    Telefondaki resimleri bunlar yariN daha detayli cekip yuklerim
    http://i.hizliresim.com/VVAzOR.jpghttp://i.hizliresim.com/MEXB36.jpg
    Sisy bar çanta vidalarına takılıyor değilim i

  18. #2958
    burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2015
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    @umutlu Bilgilendirme için teşekkürler.

    @shadow, Üstat sis farları bugüne kadar akude sorun çıkarttı mi baya bir zamandır kullanıyorsun?

    Bende yazın bahsettiğim led sisleri artık taktirayim diyorum.

    'U2 cree led' diye geçiyor piyasada. Kısa, uzun ve çakar modlari var. Beni korkutan 30 w olarak geçiyor. Yani iki tanesi 60w ,bizim akü ve şarj dinamosuna çok mu yüklenir acaba http://www.amazon.com/Factory-Direct.../dp/B00M7VKJ42

  19. #2959
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @Burak; bende hem o ürünün U5 olanı var hem de ana far yanında 2 sis daha mevcut. Anahtar ile ayırıp bağlantıya röle koyarsan bir şey olmaz. Ben yine de tedbirli davranıp hepsini birden açmıyorum, bir de anahtardan 3 kademelilerde akü kendini toplamadan açarsanız senkron kaybediyor aklınızda olsun (sağ kısa sol uzun, sağ çakar sol kısa vb)

  20. #2960

    Üyelik
    31 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    caner şimdi mesajına denk geldim aynı ses benim motorumdada var yaklaşık 6 aydır bakmadığım yeri kalmadı. Ama artık depodan geldiğine eminim gibi. Bir ara sol taraftaki nikelaj görünümlü kapak depoya vurduğundan şüphelendim çıkardım onu sanki gitti gibi geldi ama ordan da değil.

    Hiç depoyu söken oldumu şaseyle depo bağlantı arasında contalar mı var? Onlar yıpranmış düşmüş olabilir mi?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)