Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2121
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Alıntı canneerr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakin zamanda motorsikletimin ilk bakimini yaptiracagim(500km), servis ipone10w40 yag kullaniyormus, hangi cesididir bilemiyorum ama israrla Motul almama gerek var midir? Veya yag seciminde dikkat etmem gereken bir ozellik var midir?
    iphone da motul kadar iyi bir yağdır,kullanmakta bir sakınca yok. Tek tavsiyem yağ değişimi sırasında servisin başında durun. Yağın ambalajından açıldığına emin olun. Motul, iphone şişesine varilden yağ doldurup kakalamaya çalışanını da gördük bunca yıl.

    Daha önce de yazmıştım, 1.yağ değişiminde kesinlikle yapılması gereken şey yağ süzgecinin temizlenmesidir, ilk değişimde, fabrikadan kaynaklanan çapak ve silindir / piston / şanzıman ana dişli ve vites dişlilerinin ilk 500km içindeki temaslarında oluşan doğal mikrometrik metal kalıntıları ancak bu şekilde atılabilir karterden. Temizlenmezse bu kalıntıların motorun ömrünü etkileyecek bir aşınma yapma riski vardır. Servisiniz "gerek yok" dese de ısrarcı olun ve yağ süzgecini temizletin mutlaka...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2122
    canneerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2015
    Tamamdır, bilgi sahibi oldukça daha özgüvenli biniyoruz motorsikletlerimize..Siz ve sizin gibi bilgili ve yardımcı kullanıcılar sayesinde. Teşekkür ederim.

  3. #2123

    Üyelik
    15 Temmuz 2012
    Şehir
    antalya
    Shadow kardeşim. Hala 16 janta 15 lastiği nasıl montaj yapıldığını anlamadım inan.. On jantlar 16 ama 15 michelini nasıl taktırdınız

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------

    Bir de arka fren neredeyse hiç tutmuyor. Kampanada ne değiştirilir acaba

  4. #2124
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @drakyuz ; fotoğrafa bir daha bakar mısın lütfen, ön lastiğim 16, arka lastiğim 15, olması gerektiği gibi

    Arka fren ayarın düşmüştür büyük ihtimalle, ayar edilince toplar frenin.

  5. #2125
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sonuç aitabi ile bakımı olayana hondanında yamahanında teli kopar,motorundada sıkıntı olur.
    Bakım demekten kasıt zaten periyodik anlamda motorun yağ değişimi ,tellerin durumu,zincir aksamının bakımları vs gibi temel teknik konulardır.Bunlarıda servis bakar,halleder.Elini,z yatkınsa sizde yapabilirsiniz.Diğer anlamda koltuğun vidası gevşemiş ,aynaların vidaları bollaşmış vs durumları herkesce yapılabilecek şeyler.Yani ybr olsun cbr olsun bakımları uzun aksak yaptırırsam giderim ama çinliler öyle değil haftabir bakım lazım mantığında değil honsası yamahası en kralı yolda kalır.Ben şahsen 1500km de bir yağ değişim vakitlerinde söylediğim bakımları periyodik yaptırıyorum,sıkıntı olmuyor.
    1500 km de 1 yağ değişimi ve periyodik bakım yaptırıyorsunuz bide doğrumu? Birde haftada 1 vidaları kontrol etmek lazım sanırım birde zenn motordan lastik.. sanırım 5 e felan alıcam 2. el temiz bi kuba 2. motor olarak ybr iyi hoş ama farklı tarz olsun istiyorum çanta olayıda güzel hem

  6. #2126
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    1500 km de bir periyodik olarak yağ değişimi yaptırıyorum çünkü sl200 makineler yağ soğutmalıdır ve ister istemez yağ eksiltme yapar.Ben bir ara 2100km de değiştirmiştim sorun olmamıştı ama 1500de bir kendi sistemimdir,tavsiye ederim herkezede.Haftada bir motor yıkama seanslarında vida sıkma kontrolleri vs elden geçirilmesi tavsiyedir.Lastikleri moto zenn'den aldık ,memnunuz ,tavsiye ediyoruz.Çanta olayı kişisel zevk,feyzioğlu motora gidin çantalara bakın,beğenin alın tercihinize göre değişmek isterseniz.Opsiyonlar geniş o anlamda.ön ve arka kısa sosis çanta,arka çamurluk üstü büyük çantada takrıabilirsiniz.
    YouSuffer bunu beğendi.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

  7. #2127
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Minik bir teknik ilave yapayım
    SL200'ler temelde hava soğutmalıdır, 2013 ikinci yarı modellerden sonra ön tarafa yağı da soğutmak için ilave bir radyatör konmuştur. Yağ devirdaim ederken buraya gelen hava ile soğur, ama bu ancak yolculukta mümkündür yani ancak giderken soğur, radyatörde fan yoktur.

  8. #2128

    Üyelik
    20 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 EFI
    850 lira verip motora montajlatmadığım dunlop lastikleri 500 e indirdim hala 450 falan teklif eden var 500 veren çıkmazsa lastikleri evin önünde ateşe vercem arkadaşlar haberiniz olsun
    tanjuzafer bunu beğendi.

  9. #2129

    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Beyler motoru alalı 1 hafta oldu, şimdi sevgili sl200 ün nerelerini sıkmamız lazım. Forumda vida, somun sıkma ile ilgili bir gönderi vardı fakat bulamadım. Bir de omuzlarımı gösteren aynalarımı nasıl uzatıcam? Aparatı nerede bulunur? servislerde varmıdır? Bir de yağını kontrol etmek istiyorum bunun içinde ne kadar var, illa servise mi gidip baktırmam lazım.

  10. #2130

    Üyelik
    15 Temmuz 2012
    Şehir
    antalya
    Arkadaşlar motorlarınız sağlam motorlar. 20 bin km binen 2 metrelik arkadaşım var, 3000-5000 km de yağ değiştirtirdi, bir kez lastiği patladı onun dışında yolda kalmadı..enseyi karartmayın Güzel motordur fiyatına göre..

  11. #2131
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @madlypxl ; hayırlı olsun ...
    Sıfır aldıysan henüz vida sıkmana gerek yok, başlığı iyice araştırana kadar gevşemez daha
    Orta sehpada iken ve motor soğukken sağ tarafta motor bloğu altında yuvarlak bir cam bölme var, oradan kontrol edebilirsin, yağ yuvarlağın çok az altında olduğu sürece problem yok. 500km sonra serviste değişmen gerek.

  12. #2132

    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    @shadowmaster ;
    teşekkürler, aynen motoru 0 aldım çok fazla binme fırsatım olmadı. Sürekli binecek zamanım olmuyor korunaklı bir garajda tutuyorum. İş yerim yakın, bazen işe sl200 le gidiyorum bazen yürüyerek. Yürümediğim günlerde çıkartıyorum, 5 dk çalıştırıyorum sesini dinliyorum 15 dk dolaşıp garaja koyuyorum.

    Bugün de dediğin gibi çalıştırmadan orta sehbaya aldım, yağına baktım, yağ camı azına kadar dolu.

    Her ay durumum müsait olduğunca motora bir parça yada aksesuar alıp takmak istiyorum. Özellikle topcase. Senin motorundaki topcaseyi çok beğeniyorum shadowmaster, buna benenzer bir çantayı yada aynısını nasıl temin edebilirim.

    aliexpress gibi sitelerden superlight için parça, aksesuar bulmak ne kadar mümkün?
    Ayna uzatma aparatları çok pahalı geldi bana 150-190 tl arasında genelde. Facebookdaki ayna uzatma aparatı sayfasındaki aparat olur mu alan var mı?

  13. #2133

    Üyelik
    23 Eylül 2015
    beyler ön sıperlik herkesin siyah bende edirnede yaşıyorum bı kac yere sordum motor camına olmaz dıyorlar cam plastık nikamı ne dedıler sız nerde yaptırdınız yada satın alıcam sıyah cam nasıl olcak bilgisi olan var mı yada bır marka söyleyın onu alayım baktım ama bulamadım nette bunla ılgılı bırsey ..
    Bide bu döner eksoz mikser eksoz nasıl motora almayı düsünüyorum bır sakıncası olur mu motora

  14. #2134
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @madlypxl ; aliexpress üzerinden uyumlu birçok parçayı sipariş etmek mümkün ancak artan dövüz fiyatları ve en az 20 gün bekleme süresi var, yine de en ekonomik çözümler orada mevcut ...

    Ben arka çantayı www.feyizoglu.com'dan aldım. Aldığımda 90 Tl idi. Sisybar arkasına uzatma aparatını da kendim çizip bir kaynakçı ustaya yaptırdım, o dönem bana toplam maliyeti 115 TL olmuştu.

    Uzatma aparatı için https://www.facebook.com/Aynauzatma/?fref=ts buradan irtibata geçebilirsin, bu forumu söylersen destek verecektir üretici. Montaj için alternatifli çözümler hem bu forumda hem de facebook sayfamızda var.

    @alper92 ; İstanbul Maltepe Motor, Moto İlyas'ın elinde olabilir. Sormanda fayda var : 0216 441 38 55

  15. #2135

    Üyelik
    29 Kasım 2015
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    sevgili superlight 200 kullanan arkadaşlarım aranıza birkaç dakika önce katılmakla birlikte hemen bir soru sormak istiyorum bu arada superlight başlığını görünce daldım konuya herneyse soruma geçeyim nasip olursa pazartesi yada salı günü ikinci el 4 bin km de bi süperlight almak için şehir dışına çıkacagım size sormak istediğim motoru almadan nelerini kontrol etmeliyim özellikle şurasına dikkat et , şurasınada bakmayı unutma dediğiniz yerler nerelerdir siz süperlight 200 kullandığınız için işin püf noktalarını biliyorsunuz tabiki o yüzden yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

  16. #2136
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @mikail ; hayırlı olsun öncelikle ;
    1- Motor orta sehpada iken ve soğukken yağ seviyesi kontrol edilmeli,(yuvarlak cam pencerenin üstünde çok az bir boşluk varsa normaldir)
    2- Eski sahibinden yağ en son ne zaman değişti ve başka değişen parçası var mı sorulmalı,
    3- Üzerinde sürücü otururken zincir gergisi kontrol edilmeli, yaklaşık 2 parmak boşluk olmalı,
    4- Arka fren ayarı düşmüş olabilir, uzun yola çıkılmadan kontrol edilip ayarlanmalı,
    5- Sol taraftaki kapak altında kırmızı plastik kutuda ana sigortanın bir yedeği olmalı, yoksa 15A yedek sigorta alınmalı,
    6- Buji kontrol edilmeli, ucunda aşınma varsa değişmeli ya da kurum oluşumu varsa temizlenmeli, buji kablosu ve buji piposu kontrol edilmeli,
    7- Lastikleri orjinal fabrika lastikleri ise, özellikle ıslak zeminde çok kayacağı düşünülerek sürüş yapılmalı,
    8- Yol boyunca sürekli tam gaz gidilmemeli, arada 90km/h ile yol alıp motor sakin kullanılmalı, mümkünse saat başı 15-20 dk dinlendirilmeli,
    9- Depo mümkün olduğunca 1/2'nin altına indirilmemeli, benzin musluğu doğru pozisyonda mı kontrol edilmeli, (kısa uç aşağıya bakacak)
    10- Jikle doğru konumda mı kontrol edilmeli ( en alt konumda kalacak ortada değil, üst konumda stop eder zaten)
    11- Yola çıkılmadan zincir yağlanmalı ve yol boyunca 300km'de bir yağlama yapılmalı,
    12- Hava filtresi kontrol edilip gerekli ise temizlenmeli,
    13- Rölanti 1.800 RPM olarak ayarlanmalı,
    14- Molalarda dikkatli bakışlar motorun üzerinde olacağı için ilgilenenlere gülümsenmeli ve bir adet nazar boncuğu hazırda tutulmalıdır

  17. #2137

    Üyelik
    24 Haziran 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200 - 2015
    İyi akşamlar, bugün turlamaya çıkarken jiglemin en üst kademede olduğunu fark ettim. Ne zamandır böyle kullanıyorum emin değilim ancak forumda ortada olması gerektiğini okuduğumu hatırlıyorum.
    Ortadayken 4. viteste 65 5. viteste 80 leri zor gördü performans çok düştü,
    tekrar üst pozisyona aldım eski haline geri döndü.
    Bu normal midir yoksa ben ortada olması gerektiğini yanlış mı hatırlıyorum?

  18. #2138
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Alıntı bay mechanic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi akşamlar, bugün turlamaya çıkarken jiglemin en üst kademede olduğunu fark ettim. Ne zamandır böyle kullanıyorum emin değilim ancak forumda ortada olması gerektiğini okuduğumu hatırlıyorum.
    Ortadayken 4. viteste 65 5. viteste 80 leri zor gördü performans çok düştü,
    tekrar üst pozisyona aldım eski haline geri döndü.
    Bu normal midir yoksa ben ortada olması gerektiğini yanlış mı hatırlıyorum?
    jigle konusu eski sayfalarda çok konuşuldu,irdelendi.Şuan siz jigle açık kullanıyorsunuz ve hava akışı karbüratöre fazla geliyor.orta kısım hava akışını kesiyor,benzinle alakası yok dolayısı ile motorunuz boğuluyor,gitmiyor.En alt kademede jiglenizi sabitleyiniz ve oynamayınız.Sıkıntı yaşıyor iseniz "jigleniz en alt konumda iken" karbüratör ayarlarınızı yaptırınız.Havanın şartları ne olursa olsun jigle ile oynamayınız zira jigle benzin değil hava akışını ayarlamaya yarıyor sl200de buda karbüratörünüzün normal ayarlarını etkiliyor.Ben şahsen en alt konumda ,gerekli devir ayarlarımı yaparak devam ediyorum.Hava şartları ne olursa olsun bu değişmiyor.Kış ayı itibari ile devir ayarını 1900rpm aralığına getirebilirsiniz ama bunu jigle üstünden denemeyin,faydası olmuyor ve performans düşünüyor.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

  19. #2139

    Üyelik
    23 Eylül 2015
    Su kırmızı ışık neydi kronometrenin altında yanıyor motoru yikadiktan sonra oldu motorda sıkıntı yok çalışıyor

  20. #2140
    muko_18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha XVS1100A Dragstar Classic
    Alıntı alper92 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Su kırmızı ışık neydi kronometrenin altında yanıyor motoru yikadiktan sonra oldu motorda sıkıntı yok çalışıyor
    merhaba @alper92;

    forumdan okuduğum kadarıyla yanlış hatırlamıyorsam uzaktan kumanda ile çalıştırılan keeway modellerinde alarm ışığı olarak hatırlıyorum. aynı ışık benim 2015 model SL'imde de var ama ne işe yaradığını bilmiyorum. ben de çok yıkadım benzinlikte tazyik tabancasıyla ama bende öyle bir sorun henüz oluşmadı. muhtemelen su almıştır. daha önce aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar kuruyunca geçtiğini söylemişti.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)