HAYALBUYSA' Alıntı:
R6 sı olanların başka hiç bir motor ile uğraşmayacağını kim söyledi.tavır olayına gelirsek. genellikle basit ve yalın yazılar yazmaya çalışırım. öyle bilge adam veya keşiş havalarında olmam. Benim CBR a hiç bir düşmanlığım veya çinlilere sempatim yok.
Benim tepki gösterdiğim CBR 125 çılgınlığının ileri boyutlara, anlamsız kıyaslamalara çıkması.....
Tamam CBR125 belki ilk motorunuzdur. onu çok seviyorsunuzdur. Benim de ilk motorum honda vision du.Kinetic lerin babası yani... ben de de aynı sizdeki kibir vardı o zamanlar en kral motor benim ki onla mı kağışsam bunlamı yarışsam diye aklımdan çok geçti.. PTT cilerin 250cc jaawa ceylanları vardı onlarla kapışmaya çalışırdım Sonuç hep hüsran olurdu tabi:salut:
demek istediğim 125 cc lik bir replica motoru bu kadar allayıp pullamanıza, haddinden fazla itibar vermenize kıl oluyorum.Forumda bazıları RS125 ile karşılaştırıyor sizin makinaları.Cbr 125 hiçbir zaman race bir makina olamaz. o iyi bir replica dır. yani büyük abilerinin kıyafetlerini giymiş küçük kardeştir. Herkes ulaşabilsin, kullanabilsin diye minimum güç ve kullanım kolaylığı sağlayan bir alettir o kadar...
Zaten onun sınıfında ondan başka kimse yok. tek kişilik yarışta birinci konumdadır şu an.
Derby ,cagiva mito , aprilla Rs iki zamanlı olmaları nedeniyle daha atik ve tam bir race dir.
Video da 150 yapmış diyorsun. peki sen bu bütün videolara inanıyormusun.bir anda fırlayan ibreler, devir saatiyle uyumsuz hareket eden hız göstergeleri ile dolu bir sürü video bulurum ben sana, ister gözüne sok ister otur izle.....
Bir düşün bakalım 13 Bg lik bir motorun 150 kmh yapabilmesinin mantığı var mı sence. ya da niye honda sitesinde bu motorun son hızı senin dediğin gibi yazmıyor...
benim basit tavırlı olduğumu söylüyorsun.ancak sen R6 sahibisin neden 125 cc topiclerine yazıyorsun diyerek saçma tavırlar takınıyorsun.... 600 cc motorum var diye 600 cc lik topiclere mi yazma hakkım olacak. eğer öyle ise düne kadar akbil kullanan sen niye her topic e atlıyordun.... !!!!!
Motor yatırmak kavramı çok genel bir olay motoru yatırmak gibi bir de o motoru viraj çıkışında silkelemeden kaldırmak önemlidir. senin hocan iyi yatırıp kaldırmış olabilir ancak herkes hoca değil apex noktasını bi kaçırırsan hoca da kurtaramaz seni....
Padişahım çok yaşa diye bağırmak hiçbir zaman bir fayda sağlamaz, yeri geldiğinde kral çıplak diye bağırmak gereklidir.
kal salıcakla.....
1. Basit ve yalın yazmak ayrıdır, basit ve alaycı yazmak ayrı. Basit kelimesini hep tırnak içinde kullandım anlayana..
2. Herkes CBR 125'in ne olduğunun farkında. 2 zaman ile 4 zaman motor kıyaslaması asla mümkün olamaz zaten, ancak birisi 140-145 yaptım diyorsa ki Ankara Motur grubunda 2 arkadaşımda daha var ve 2 tanesi yokuş aşağı ve rüzgar etki etmiyorken 155 yapabildiğini söyledi, tecrübelendikten sonra ben de deneyeceğim ama sen yine bir bahane bulacaksın.
3. Hyosung testlerinde GV 250 R için son hız 130 diyor inanıyor musun sen buna? Markalar kendi sitelerine asla zorlanmış son hızı yazmazlar. İdeal devirde, ideal sarsıntıdaki maksimum hızları yazarlar. Bunca yıl o kadar motor değiştirirken bunu nasıl öğrenemedin hayret...
4. Elbetteki her başlığa yazabilirsin ancak, inadınaymış gibi her 125 başlığı mutlaka tartışmaya dönüyor sayende. Ben burda bir fesatlık olduğunu düşünüyorum ve ne olursa olsun düşünmekte de haklıyım. Ha doğru ya da yanlıştır ama beni bunu düşünmeye iten nedenler ortada...
5. Ben AKBİL basmam Ankara'dayım

Kalkıp da 600cc motorların teknikleri için de şöyledir böyledir diyemem çünkü bana uzaktır, erişebileceğim motorlar daima daha çok bildiğim motorlardır. Ve yine kendi bildiğim ve bindiğim motor hakkında daha çok bilgiliyimdir, diğerlerini görsel olarak ve kaynak gösterilebilinecek yazılarla söylerim. Ancak senin maşallahın var hep 125cc (ve düşük cc'li motorlar) başlıkları hep de CBR 125 kötülemesi.
(Hemen örnekleyelim:
- Zeal Sun 200 GS mi yoksa Honda CBR 125 mi?
- Honda CBR 125 - Hakkında Her Şey (Resimli)
- ZEALSUN ZS 200 GS <sport>
- Kawasaki ER6F - Hyosung GT650R
- cbr 125 & aprilia rs 125 ???
- x9 mu ? burgman mı ?
- 20 Lirayi 120 Km. de yiyen 150ZAT a ne denir?
- cbr 125 mi daha hızlı cbf 250 mi ???
- Cagiva 125 race satışa bakın !
- Yamaha 2006 - MT5-3, R1, R6, FJR 1300A, TDM 900A, XP500 TMAX,
- Cbr 125'de neden ''200'' kadran var
- Tiger 250cc Bu Başlıkta
- cbr250
- Derbi GPR test sürüşü videosu..
- honda NSR125 R hakkında
- Aprilia Rs 125 2006 ShoW TiMe
6. Sadece hocam değil verdiğim video'lara bakarsan insanların bu motoru pekala yatırabildiklerini görebilirsin.
7. Elbette ki biz de farkındayız bu motorun 600F ya da 600RR olmadığının. Ancak bir Çin motorundan daha az sorun çıkaracağı ve daha az problemli olacağı aşikar. Yatamıyor, sürati düşük vs derken rakip olarak karşılaştırdığınız motorlara da dikkat edin lütfen. Ayrıca 125cc, 4 zamanlı, su soğutmalı ve kaliteli bundan iyi motor yok, bunu da kabul edin (zor olacak ama).