- Motosikleti
- 1190 ADV
Kaldırım mühendisliğinde iyi para var diyollaaa.
Bölüm ihtiyaçtan fazla mezun veriyor, o yüzden eski rağbet yok. Kaldırım üzerinde bekleyerek müşteri bulma uzmanlığı en güzeli
Kaldırım mühendisliğinde iyi para var diyollaaa.
Meramımı yanlış ifade etmişim. Sözlerim tabi ki tüm kamu personeli için olamaz. "Bir kısım" dersem daha doğru bir ifade olur.Herşey tamamda kamu çalışanları omurgasız mı,gurursuzmu yada midesiz mi .
Kamu personeli omurgasız ya da midesiz mi? Söylediğiniz şey bu mu yoksa ben mi yanlış anladım?Polis olup da intihar eden bir sürü örnek var. Bu işler zor işler, full devlet baskısı, full siyaset. Siyaset ve bürokrasinin de ne mok yediği belli değil, geçmişte alayı Fetullahçıydı, bir ara Türk milliyetçisi oldular, şu an "Sayın Apo" düzeyine indiler.
Size tavsiyem; az biraz omurganız, onuruz, mideniz varsa polislik olur başka bir şey olur kamu kurumlarıyla işiniz olmasın.
Bir de kimse söylemiyor ve kusura bakmasın ama halkımız askeri sever, polisi sevmez, üniformadan kaynaklı saygı gösterir gibi yapar ama polis sevilmez. Yunuslar iyidir, cevvaldir ama tek fark Rayban'dır.
45k TL maaş günümüz şartlarında para değildir. O paraya polislik çekilmez. Elektrik tesisatçısı olsanız, pimapenci olsanız, doğalgazcı olsanız daha fazla kazanırsınız.
Maddiyat olayına zamanında çok kastım düşündüm ve çoğu şeyi yok pahasına sayıp her şeyi hiç gençlik yıllarımı hiç ettim, önüme gelen her şeyi öğrenmeye ve tecrübe etmeye adadım ama şu an bakıyorum ki eğlenecek bir arkadaşım bile yok ve kalmadı çünkü yaptığım artık onlara sıkıcı geliyor. Hani şu gençlik yıllarımı biraz parasız kalıp arkadaş ortamı kurup güzel vakit geçirseydim demiyor değilim, ve günün sonunda anlıyorum ki arabam var gezecek kimse yok, motosikletim var gezecek kimsek yok. Yeni biri arkadaşlık kursam desem hepsi çocuk gibi geliyor, kısacası çıkmaza girdi benim durum.Öte yandan hayatla ilgili tek başarı kriteri çok zengin olmak mı? Hiç romantiklik yapmıyorum, ama maddi başarının mutlu bir hayatın tek kriteri olmadığı genelde çok geç yaşlarda fark edilen, bazen ölene kadar fark edilmeyen bir gerçek.
Maddiyat olayına zamanında çok kastım düşündüm ve çoğu şeyi yok pahasına sayıp her şeyi hiç gençlik yıllarımı hiç ettim, önüme gelen her şeyi öğrenmeye ve tecrübe etmeye adadım ama şu an bakıyorum ki eğlenecek bir arkadaşım bile yok ve kalmadı çünkü yaptığım artık onlara sıkıcı geliyor. Hani şu gençlik yıllarımı biraz parasız kalıp arkadaş ortamı kurup güzel vakit geçirseydim demiyor değilim, ve günün sonunda anlıyorum ki arabam var gezecek kimse yok, motosikletim var gezecek kimsek yok. Yeni biri arkadaşlık kursam desem hepsi çocuk gibi geliyor, kısacası çıkmaza girdi benim durum.
Her şey vaktinde ve zamanında güzel, 20 yaşlarındaki biri cep harçlığını çıkartacak kadar çalışıp eğlencesine bakıp kendini geliştirmesi lazım, ve bunu dengeli yapması lazım. Eğer tüm sosyalliği silip her şeyi kendini geliştirmek olan biri olursa içinde hep yarım kalan şeyler olur.
Şu hayattaki en değerli şey özgürlüktür.Öncelikle şunu söylemeliyim mezuna kaldım ve içimde artık ders çalışma isteğim kalmadı. Lisede 9 10 ve 11. Sınıfta full yattım 12'de biraz ders çalıştım ve sayısal 320k yaptım. Hedefim bu sene 50k yapmak ve elektrik-elektronik mühendisliği okumaktı. Alt komşumuzun oğlu üniversite sınavında oldukça iyi bir sonuç yapıp yıldız tekniğe gitmiş ve orada mühendislik okumuş(hangi bölüm bilmiyorum) İstanbul'da iş bulamadığından aile evine geri döndü ve şuan bir tekstil atölyesinde çalışıyor ve 28 yaşında. Onun bu halde olması beni çok strese soktu acaba ben de aynı duruma düşer miyim diye. Öte yandan yunus polislik istemediğim bir meslek te değil açıkçası çocukluğumdan beri hayranlık duymuşumdur Ayrıca sırtını devlete yaslamak, yeşil pasaport gibi ekstraları da var. Bunu aileme söylediğimde onlar da yunus polis olmamı istediklerini bu devirde okuyanın daha kötü olduğunu söylediler ve alt komşunun oğlunu örnek olarak gösterdiler. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Konu dışı ama şu yeşil pasaport olayını çok gözünüzde büyütmeyin bence.
Bugün yarın ABD,Birleşik Krallık, Ermenistan, Avusturalya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde olduğu gibi yeşilin bir hükmü kalmaz.
Benim tahminim en fazla bir buçuk sene.
Sözün özü yeşil pasaport yüzünden memur olmak isteyen adamın alnını karışlarım)
Ali Gaffar Okan gibi Fethi sekin gibi bu mesleğe vatana millete canını veren insanlar varken bu yorum ağır olmuş.Omurgalı adam işi değildir polislik. Dersen ki "salla başı al maaşı, hak hukuk umrumda değil" o zaman takılırsın istediğin gibi, karı kız da düşürürsün mekanlarda beleşe yer içersin de... ama tasmanı tutanlar gariban suçsuz adamları getir dedi mi getirecen, ekmeğini yediğin mekanlar kıyak istedi mi yapacan. kısaca piyasa polisi olursan rahatsın diğer türlü ya mobbing ya sürgün yersin zaten.
Cehalet o kadar yüceltilince ve cahil takımı da buna inanınca böyle oluyor... Farkındamısınız diye sormuşsun ama farkında olsalar bugün bu hallerde olurmuyduk ????Yine doluşmuş buraya çakma Ombudsmanlar. Her konuda fikri olanın, kamu çalışanları hakkında sessiz kalmasını beklemiyorduk herhalde...
"Omurgasız", "gurursuz", "midesiz"...
Peh peh peh...
Kim söylüyor bunları ve kimin için söylüyor arkadaş? Siz kimsiniz yahu? İnsanları nasıl bu kadar umursamazca kıçınızdan kategorize edebiliyorsunuz? Siz ne iş yapıyorsunuz da, kamu çalışanlarını bu denli kibirli tavırlarla küçümseyebiliyorsunuz?
Kuvvet komutanından, üniversite rektörüne; kıçınız sıkıştığında koştuğunuz asker/polisten, size okuma yazma öğreten öğretmene kadar; hız sınırlarını zorladığınız otoyolları projelendiren, barajları dizayn eden, yazılım geliştiren mühendislere kadar, bok attığınız insanlar kamu çalışanı! Farkında mısınız?
Kendi işini yapan, serbest çalışan veya özel sektörde patron emrinde hizmet eden sizler daha mı adamsınız yani? Nasıl bir kibirdir bu arkadaş?
Bir de şu yeşil pasaport çekememezliği var...
Her devlet memurunun yeşil pasaport aldığını falan mı sanıyorsunuz? Bunun için en az 3. derece ve belli bir hizmet koşulu gerektiğini bilmiyor musunuz? Tamam, ben de yanlış uygulamalar ve kötüye kullanmalar nedeniyle yeşil pasaportun dışardaki algısının pek de matah olmadığını kabul ediyorum, lakin bunu hak eden insanların verdiği emeği de yok mu sayacağız?
Dilinizin bir kemiği de oluversin bi zahmet...
Yukarıda düzeltme yaptım.Kamu personeli omurgasız ya da midesiz mi? Söylediğiniz şey bu mu yoksa ben mi yanlış anladım?
Tek bilgi kaynağı youtube olan bu güruhtan hiç bir beklentim yok. Forumun da buna ayak uydurmasına şaşırmıyorum dolayısıyla...Cehalet o kadar yüceltilince ve cahil takımı da buna inanınca böyle oluyor... Farkındamısınız diye sormuşsun ama farkında olsalar bugün bu hallerde olurmuyduk ????