- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Özel sektörden gidilecek tek bir yer vardır o da kendi işinin patronu olmaktır. Özel sektörden kamuya ancak nispeten vasıfsız işlerden geçiş olur sanki? (İstisnalar olabilir tabi, geneli ifade etmez. Adı üstünde; istisna...) İstisnalar hariç böyle bir geçiş yapan "özelde iş bulamadığı/bulamayacağı için teskere bırakmış yedek subay" kıvamında bir şey olur sanki?İlave yapayım özel sektörde omurgalı ve gururlu çalışan arkadaşlara yarın sizi isterseniz kamu personeli olarak alacağız deseler istinasız yüzde doksanı balıklama atlar.....
Genç arkadaşlar için bir sır vereyim; konformizm ile hiçbir şekilde ilerleyemezsiniz. No pain no gain. Risk almadan iyi kazanç elde edemezsiniz. Ben uzun süre konformist takılmışım hayatta, çok geç atılım yaptım - 20 yıl önce iş kursaydım şimdi çok farklı bir hayatım olurdu. (Buna da şükür...)
Konu sahibi arkadaşa da herhangi bir mesleği / meziyeti iyi öğrensin diye tavsiye etmek isterim. (Örnek olay: Kaynakçılığı çok iyi öğrenir ve çok iyi bir kaynakçı olursun + dil de öğrenirsin, sonra tutmasınlar seni - meziyetinin para ettiği bir ülkeye git hayatını kurtarırsın...) (Öyle bir şeyler işte, bakmayın ülkemizde işçilik ucuz, işini iyi yapana başka yerlerde çok güzel paralar var...)