Yunus polislik mantıklı mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İlave yapayım özel sektörde omurgalı ve gururlu çalışan arkadaşlara yarın sizi isterseniz kamu personeli olarak alacağız deseler istinasız yüzde doksanı balıklama atlar.....
Özel sektörden gidilecek tek bir yer vardır o da kendi işinin patronu olmaktır. Özel sektörden kamuya ancak nispeten vasıfsız işlerden geçiş olur sanki? (İstisnalar olabilir tabi, geneli ifade etmez. Adı üstünde; istisna...) İstisnalar hariç böyle bir geçiş yapan "özelde iş bulamadığı/bulamayacağı için teskere bırakmış yedek subay" kıvamında bir şey olur sanki?

Genç arkadaşlar için bir sır vereyim; konformizm ile hiçbir şekilde ilerleyemezsiniz. No pain no gain. Risk almadan iyi kazanç elde edemezsiniz. Ben uzun süre konformist takılmışım hayatta, çok geç atılım yaptım - 20 yıl önce iş kursaydım şimdi çok farklı bir hayatım olurdu. (Buna da şükür...)

Konu sahibi arkadaşa da herhangi bir mesleği / meziyeti iyi öğrensin diye tavsiye etmek isterim. (Örnek olay: Kaynakçılığı çok iyi öğrenir ve çok iyi bir kaynakçı olursun + dil de öğrenirsin, sonra tutmasınlar seni - meziyetinin para ettiği bir ülkeye git hayatını kurtarırsın...) (Öyle bir şeyler işte, bakmayın ülkemizde işçilik ucuz, işini iyi yapana başka yerlerde çok güzel paralar var...)

Motosikleti
K 1600 GTL
Özel sektörden gidilecek tek bir yer vardır o da kendi işinin patronu olmaktır. Özel sektörden kamuya ancak nispeten vasıfsız işlerden geçiş olur sanki? (İstisnalar olabilir tabi, geneli ifade etmez. Adı üstünde; istisna...) İstisnalar hariç böyle bir geçiş yapan "özelde iş bulamadığı/bulamayacağı için teskere bırakmış yedek subay" kıvamında bir şey olur sanki?

Genç arkadaşlar için bir sır vereyim; konformizm ile hiçbir şekilde ilerleyemezsiniz. No pain no gain. Risk almadan iyi kazanç elde edemezsiniz. Ben uzun süre konformist takılmışım hayatta, çok geç atılım yaptım - 20 yıl önce iş kursaydım şimdi çok farklı bir hayatım olurdu. (Buna da şükür...)

Konu sahibi arkadaşa da herhangi bir mesleği / meziyeti iyi öğrensin diye tavsiye etmek isterim. (Örnek olay: Kaynakçılığı çok iyi öğrenir ve çok iyi bir kaynakçı olursun + dil de öğrenirsin, sonra tutmasınlar seni - meziyetinin para ettiği bir ülkeye git hayatını kurtarırsın...) (Öyle bir şeyler işte, bakmayın ülkemizde işçilik ucuz, işini iyi yapana başka yerlerde çok güzel paralar var...)
Yok aksine gayette vasıflı kişiler geçmek istiyor. Özel sektör de üniversite mezunu insanların aldığı maaşlar ve çalışma şartları belli. Bunun dışında tabiki özel sektörde belli tecrübesi vasfı olan kişiler kamuya geçmezler. Benim kast ettiğim bu şekil nitelikli kişiler değil.

Motosikleti
Yok aksine gayette vasıflı kişiler geçmek istiyor. Özel sektör de üniversite mezunu insanların aldığı maaşlar ve çalışma şartları belli. Bunun dışında tabiki özel sektörde belli tecrübesi vasfı olan kişiler kamuya geçmezler. Benim kast ettiğim bu şekil nitelikli kişiler değil.
Bilemedim, benim sigortalılığım 1991'de başladı. Benim nesilde (ve bulunduğum çevrede; İstanbul, orta-direk) kamu pozisyonları hiçbir zaman tercih edilen pozisyonlar değildi. Farklı nesiller ve çevreler için farklıymış demek ki...

Şimdiki apartman üniversitesi / yüksek lise mezunlarını üniversite mezunu sayıyorsak konu farklı tabi. 80 ve 90'larda mezun olanlar ile 2020'lerde mezun olanları bir tutamayız. Çok ciddi kumaş farkı var...

Motosikleti
K 1600 GTL
Bilemedim, benim sigortalılığım 1991'de başladı. Benim nesilde (ve bulunduğum çevrede; İstanbul, orta-direk) kamu pozisyonları hiçbir zaman tercih edilen pozisyonlar değildi. Farklı nesiller ve çevreler için farklıymış demek ki...

Şimdiki apartman üniversitesi / yüksek lise mezunlarını üniversite mezunu sayıyorsak konu farklı tabi. 80 ve 90'larda mezun olanlar ile 2020'lerde mezun olanları bir tutamayız. Çok ciddi kumaş farkı var...
Konu güncel dönem için açılmış haliyle bende güncel değerlendirme yaptım... Son iki mesajında yazdıklarına da sonuna kadar katılıyorum....

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yumuşatmaya çalışmak gibi bir niyetim yok, akıl vermek gibi de...
Yasal haklar, yasal olmayan uygulamalar falan filan... Yaşadığımız ülkeyi unuttunuz herhalde?
Sevgili hocam ne sizinle, ne de ısrarla üzerine alınan @wing50i ile konu özelinde örtüşmeye çalıştırdığım bir retorik yok. Sadece hakim olunmayan konular hakkında, forumlarda klavye oynatmanın bir adabı olması gerektiğini söylüyorum. Başta yazılan ile sonradan sündürülen mesajlar arasındaki farkı görebilmek pek zor olmasa gerek. Bunu da kimin yaptığı belli. @wing50i itiraz edenleri meseleyi tam özümsemeden Fetö torbasına atmış, bir diğeri nobran bir özel/kamu sektörü fotoğrafı çekmiş, çok bilmiş youtuberımız herşeyi çorbaya çevirmiş vs. Muhtemelen sizden uzun yaşadığım bu toprakların dinamiklerini de bir zahmet sizden iyi bileyim...

Kamu dediğiniz sadece vergi dairesinde veya belediyede gördüğünüz memurlar değil arkadaşlar...

Çok donanımlı yazılım mühendislerinden, yıllarını adamış hekimlere, Türkiye'nin yer altı kaynaklarının fotoğrafını çeken mühendisinden, sulama sistemlerini dizayn eden Ziraatçisine kadar devlet memuru var...

Öyle özel sektörde çalışan her adama derin anlamlar yükleyip, anca vasıfsızı kamuya geçer diyenler komik oluyorlar. Sizi cebinden çıkaracak adamlar var kamuda, yakinen tanıyorum da konuşuyorum :)

Motosikleti
...
Kamu dediğiniz sadece vergi dairesinde veya belediyede gördüğünüz memurlar değil arkadaşlar...

Çok donanımlı yazılım mühendislerinden, yıllarını adamış hekimlere, Türkiye'nin yer altı kaynaklarının fotoğrafını çeken mühendisinden, sulama sistemlerini dizayn eden Ziraatçisine kadar devlet memuru var...
...
Mutlaka. Ama toplam kamu personeli içinde sayıları epsilon kadar. (Tarım ve Orman Bakanlığı 65.000 memur, Diyanet İşleri Başkanlığı falan kaç acaba? Anlaşılmıştır sanırım...) İstisnalar kaideyi bozmaz. Genel toplum ortalamasından aşırı farklı bir durum yok.

Kamu deyince benim aklıma Cumhuriyetin ilk yıllarındaki "propaganda" filmlerindeki müthiş sahneler gelmiyor, hele ki şimdi hiç! (Eskiden de gelmezdi...)

Siz farklı bakabilirsiniz ama ben ille de kamu kamu diyen adama çok da pozitif bakmam açıkçası - değişik bulurum. Bunda şaşıracak bir şey de olmasa gerek? (Bu da özel sektör güzellemesi yapmak anlamına gelmez - özel sektörün de genel toplum ortalamasından aşırı farklı bir durumu yok bu arada...)

Pek fark olmadığını üzülerek söyleyebilirim. 10 sene önce de "yetkin kişileri nasıl çekeceğiz" kaygısı ve tartışması vardı, şimdi de aynısı var.
Yıllarca özel sektörde çürümüş ve istediği noktaya ya da fark yaratabilecek noktaya gelememiş insanlarda "keşke kamuya girseydim" serzenişi var ve eskisinden fazla var doğru. Mevcut genç nüfusun büyük ve geçmişe göre daha büyük kısmında da "abi devlete kapağı atmak lazım" niyeti veya planı var, ama zaten bu kitle de yine arzulanan yetkin kitle değil. Özel sektördeki yetkin kitlenin önemli kısmı zaten yurt dışına gitti veya gitmeye çalışıyor, ancak kalanlar arasında da kamuya yönelen sayısı yine önem arz edecek seviyede değil.
Kamuda başlayan ve kalan bir idealist kitle var, ama onların da zaten önemli bir kısmını a-b-c yöntemlerle ya direkt attılar ya da soğuttular. Bu açıdan bakarsak özel sektördeki yetkinlik ortalaması gibi kamudaki yetkinlik ortalaması da aşağı yönlü gidiyor, ama dediğim gibi bu zaten özel/kamu fark etmeksizin yaşanan bir düşüş.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Mutlaka. Ama toplam kamu personeli içinde sayıları epsilon kadar. (Tarım ve Orman Bakanlığı 65.000 memur, Diyanet İşleri Başkanlığı falan kaç acaba? Anlaşılmıştır sanırım...) İstisnalar kaideyi bozmaz. Genel toplum ortalamasından aşırı farklı bir durum yok.

Kamu deyince benim aklıma Cumhuriyetin ilk yıllarındaki "propaganda" filmlerindeki müthiş sahneler gelmiyor, hele ki şimdi hiç! (Eskiden de gelmezdi...)

Siz farklı bakabilirsiniz ama ben ille de kamu kamu diyen adama çok da pozitif bakmam açıkçası - değişik bulurum. Bunda şaşıracak bir şey de olmasa gerek? (Bu da özel sektör güzellemesi yapmak anlamına gelmez - özel sektörün de genel toplum ortalamasından aşırı farklı bir durumu yok bu arada...)
Şimdi hem anlaştığımız hem ayrıştığımız noktalar var...

Anlaştığımız şu ki; gerçekten vasıflı, donanımlı, işini bilen, kendini geliştiren, yenilikçi, idealist kamu personeli çok eskilerde kaldı. Bir dönem gerçekten akademik düzeyde işini yapan insanlar vardı. Yeni jenerasyondan ben de muzdaribim...

Ancak dediğinize katık yapmam gerekirse, genel insan profilimiz 80'lerden beri sürekli erozyona uğradığından, bundan ne kamu ne de özel sektör muaf kalamadı maalesef. Bunun çalışılan sektörle değil, yaşama bakışımızla ilgili çok daha derin sosyolojik boyutları var ve tabii ki forum ortamında bunu tartışmanın pek de pratik sonucu olmayacak.

Ez cümle, öneri isteyen üyemizin iyice kafasını karıştırma pahasına meseleyi çok da dallandırmanın bir anlamı yok. Günümüzde artık hayal edilen değil, fırsat bulunan işler peşinde koşuluyor. Ortalama Türk vatandaşı için bunu aşmanın pek bir yolu yok sanki...

anlayana sivrisinek saz anlamayana davul soksan az... siktir et o yüzden.

bunlara anladığı dilden konuşulcak bundan sonra.
Konu da bize hitap etmiş sana değil.
Arkadaş benim adımı geçirerek örnek vermiş. Sen saza davul soksana girmişsin :)
Sen anladığı dilden konuşulacak diyorsun.
Lütfen anladığım dilden konuş .
Klavyeden yazmak gider yapmak gerçekten çok kolay.
Sürekli bir gerginlik peşindesin ağzında bir fetö takılı kalmış.
Herkese fetöcü diyenlerin asıl fetö seviciler olduğunu biliyoruz.
Kamuda yıllarca ezilenler sürgün yiyenler en çok fetöcülerden çekti.
Omurgasızlık yapmadık mücadele ettik.

Çocuk meslekle alakalı bir şey sormuş .
Konunun geldiği yere bak .
Gayet basit derdini genelleme yapmadan anlatırsın.
Polislerden askerlerden kamu çalışanlardan nefret ediyorsan içinden sövebilirsin.
Dışından yorum yapıyorsan da karşında ki insanları kırmadan gücendirmeden yaparsın.

Konu da bize hitap etmiş sana değil.
Arkadaş benim adımı geçirerek örnek vermiş. Sen saza davul soksana girmişsin :)
Sen anladığı dilden konuşulacak diyorsun.
Lütfen anladığım dilden konuş .
Klavyeden yazmak gider yapmak gerçekten çok kolay.
Sürekli bir gerginlik peşindesin ağzında bir fetö takılı kalmış.
Herkese fetöcü diyenlerin asıl fetö seviciler olduğunu biliyoruz.
Kamuda yıllarca ezilenler sürgün yiyenler en çok fetöcülerden çekti.
Omurgasızlık yapmadık mücadele ettik.

Çocuk meslekle alakalı bir şey sormuş .
Konunun geldiği yere bak .
Gayet basit derdini genelleme yapmadan anlatırsın.
Polislerden askerlerden kamu çalışanlardan nefret ediyorsan içinden sövebilirsin.
Dışından yorum yapıyorsan da karşında ki insanları kırmadan gücendirmeden yaparsın.
senden helallik istedim konuyu kapattım gidip lavuğun bel altı yaptığı yorumu beğendin.
geldin gene laga luga yapıyorsun. seni şizofren kabul edip daha da münakaşaya girmeyeceğim.
polisle askerle derdim yok hele askeri ayrı severim.
omurgasız her kim varsa üstüne alınır caz yapmaya devam eder.
burda günlerce yazarım isteyen olursa mahkeme mahkeme gezeriz.
erkek olan varsa yüzyüze de hallederiz.
lafından dönen namerttir.
bu forum iq'su düşük, anlaması kıt, yalancı ve iftiracı laf kaşarları ile doluymuş öğrenmiş olduk.
Bu da forumda girdiğim son entry'dir.
Mesele kişiselleştirilip yeterince saygısız şeyler yazıldı.
Kendiniz çalıp oynayın boş kafalara laf anlatacak daha fazla vaktim yok maalesef.
Derdi olan dm atabilir.

Son düzenleme:
senden helallik istedim konuyu kapattım gidip lavuğun bel altı yaptığı yorumu beğendin.
geldin gene laga luga yapıyorsun. seni şizofren kabul edip daha da münakaşaya girmeyeceğim.
polisle askerle derdim yok hele askeri ayrı severim.
omurgasız her kim varsa üstüne alınır caz yapmaya devam eder.
burda günlerce yazarım isteyen olursa mahkeme mahkeme gezeriz.
erkek olan varsa yüzyüze de hallederiz.
lafından dönen namerttir.
bu forum iq'su düşük, anlaması kıt, yalancı ve iftiracı laf kaşarları ile doluymuş öğrenmiş olduk.
Konuyu kapattıktan sonra yorum beğendim diye beni tekrar katan sensin.
İstediğim yorumu beğenme hakkım var sanıyorum.
Yorum beğenmemi üstüne alıyorsan o senin problemin yukarı da yazdığın gibi .
iq seviyemizi bu üslupla daha çok yükseltemezsin ama.
15 16 yaşın da gençler şu muhabbeti yapar. Klavyeden sallamak çok kolay.
Erkek olan varsa yüz yüze görüşürüm demişsin. :)
Yüz yüze görüşmemiz muhtemelen 30 saniye falan sürer boşuna lisanslarım dan olmayayım gerek yok.
Sende bu üslup varken zaten başın belaya girer .
Benden tavsiye bilip bilmediğin kimseye klavyeden de olsa hakaret etme.

İnsanlar ne olduğuna değil, ne yapabildiğine bakar evlat. Meslek veya Kamu Kurumunda değilsen yaprak gibi savrulursun.

Tercihlerini yaşarken pişmanlık yaşama.

Yolun açık olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar