21 yaşındayım, bende bu yoldan geçtim bu yüzden cevaplamak istedim. Orta okulda ve lisede yaz tatilinde 2-3 aylığına işe gidiyordum evde boş durmayayım diye. Derslerim iyiydi fakat liseye geçince sarsılmıştım, dersler zor gelmeye başlamıştı, iş ise 12 saatti ve hiç zaman kalmıyordu. Ayakta çalışıyordum bir ton ayak işlerini yapıyordum. Ailemin durumu iyi değildi bu yüzdende para kazanmak istiyordum en azından kendi istediklerimi alacak kadar. Lise 2 de düşündüm şöyle 6 sene okul okuyacağım, para kazanamayacağım ve ailemin okumam için destek olması lazım vs bi ton şey geçiyordu aklımdan. Bir yandan da çalışmak istemiyordum zaten sevdiğim bir iş değildi. Oyun oynamayı seviyordum, çoğu vaktim oyunda geçiyordu yeteneğimde vardı daha sonrasında bu hobimi işe dönüştürüp espor oyuncusu oldum ve 3 sene kadar devam ettirdim. Oynadığım oyun yeniydi fakat iyi takımlarda oynayıp hep şampiyon olduğumuz için iyi para kazandım. O yaşta o para çok iyi geliyordu. Bu arada olmayadabilirdi fakat risk alıp denedim, etrafımdaki herkes ailemde dahil oyun oynayarak para mı kazanır diyordu ben ise devam ettim çünkü seviyordum işimi (bu sayede yurt dışınada çıktım ve 2 kere schengen vizesi aldım(yurt dışına gitmek istiyordum bu sayede oyun vesile oldu ve pasaportuma işlendi) . Oyun oynarken yayıncılık , youtube işine de gireyim derken edit, grafik tasarım vs öğrendim. Oyunda daha da geliştikçe yabancı kişilerle oynamaya başladım fakat ingilizce konuşamıyordum. Evde 3-4 ay boyunca düzenli ingilizce çalışıp b1 seviyesine kadar ilerledim. Daha sonrasında oyun işi bitti, turnuvalar yeteri kadar para kazandırmıyordu ve oyunun hype'ı düşmüştü bu yüzden oyun işini bırakıp bir kaç ay dinlendikten sonra otel sektörüne girdim. Bellboy olarak başladım işe, misafirlerin konuşmasını duyarak, resepsiyonların neler yaptığına bakarak hem ingilizcemi hem de işimi iyice geliştirdim ve daha sonrasında resepsiyon oldum. Yaklaşık 1 yıldır da spor yapıyorum ve spor işini sevdim eskiden bütün gün evde durup oyun oynuyordum, hareket yok, uyku düzeni yok, beslenme yok. Şimdi ise ispanyolca öğreniyorum ki başka dillerde öğreneceğim bunun yanında online koçluk yapmayı düşünüyorum fitness sektöründe. Kısaca sevdiğin işi yap ve önü açık meslekleri seçmeye çalış. İlla ki bir şeylere yeteneğin vardır ya da bir hobin vardır geliştirebileceğin. Tabi ki her istediğimiz olmuyor hayatta belki şansın yaver gitmeyecek belki bir şeyler yaşayacaksın ve olmayacak ama önemli olan devam etmek. Benim 15-16 yaşımdan beri bir tane arkadaşım yok dışarıda buluşabileceğim, bana faydası yoksa çevremin, zararı olucaksa olmamasını tercih ederim ki bu yaşta bunu yapmak bana çok şey kattı. Benim hedeflerim var, bir meslek sahibi olayım şu kadar maaş alayım gibi bir derdim yok. Kendini geliştirmenin bir sınırı olmadığına inanıp sevdiğim işleri yaparak para kazanmaya devam etmek istiyorum. Özet olarak vereceğin karar önemli fakat bir o kadar da değil. Hiç bir şey için geç değildir ileride mesleğini sevmeyip başka bir işe de atılabilirsin. Kazandığın parayı bu yaşta olduğunca harcamayıp birikim yap en azından belli bir hedefin olana kadar birikim yap. Senin yolundan geçmiş biri olarak hatta o yolda hala devam eden birisi olarak yazmak istedim. Benden yaş olarak daha büyük ve kötü veya iyi bir şeyler yaşamış abilerim tecrübelerini senle paylaşacaktır. Benim diyeceklerim bu kadardı umarım faydası dokunmuştur. (bu arada yunus polis olmak havalı o motorları sürmek isterdim