Yunus polislik mantıklı mı?

Omurgalı adam işi değildir polislik. Dersen ki "salla başı al maaşı, hak hukuk umrumda değil" o zaman takılırsın istediğin gibi, karı kız da düşürürsün mekanlarda beleşe yer içersin de... ama tasmanı tutanlar gariban suçsuz adamları getir dedi mi getirecen, ekmeğini yediğin mekanlar kıyak istedi mi yapacan. kısaca piyasa polisi olursan rahatsın diğer türlü ya mobbing ya sürgün yersin zaten.

Motosikleti
D400
mühendislik vs. okuyacaksan ana dil seviyesinde ingilizce sahibi değilsen birşey başaramazsın. iyi bir bölüm - okul- yabancı dil ile şehir kısıtlaman yoksa iş bulunuyor. biraz da şans tabi.

polislik kısmına gelirsek; yorum yapmayayım silivri soğuktur

Bu ülkede polislik yapmak, her karakterin harcı değildir. Polis arkadaşlar yanlış anlamasın, onların eleştirmek, kötülemek değil amacım. Bir örnek vereyim; gençliğimde havalimanında güvenlik görevlisi iken, bir olay meydana geldi, ortamı yatıştırmaya çalışırken, elemanın biri hepinizin anasını, avradını deyince bende film koptu, elemanı yere serdim vs. vs. Olay liman karakoluna intikal etti, elemanlar şikayetçi olmadı, özür diledi falan. Sonra bizim kendi müdürümüz (eski 1. sınıf emniyet müdürü) bizlere tutanak tuttu, savunma istedi. Savunma yazmadan önce kendisi ile görüştüm, küfür ettiklerini söyleyince olayın çığırından çıktığını anlattım, bana ne dedi biliyor musun; - ben 20 sene bu işi yaptım, çok anama-avradıma söven oldu, şu gömlekten içeri geçmiyor küfür... Benzer durumlar teşkilatın içi içinde geçerli. Bir çok akrabam, arkadaşım var polis, anlatıyorlar, amirlerin tavırları, bazen üstün verdiği emrin kanundan öncelikli olması, godamanların müdahaleleri vs. O yüzden diyorum, bu ülkede her bünye polisliği kaldıramaz.
Sırf bu yüzden vakti zamanında ben de aile baskısı ile girip kazandığım akademiye gitmedim, sonrasında, sadece başvuru yap biz seni polis yaparız diyen bazı godaman yakınlarıma, sağol almayayım dedim.
Okumak önemli, lakin kendini yetiştirmek artık daha da önemli. Gidip mühendislik okumak kafi değil artık, yanında başka ne kazanımların var; kaç dil öğrendin, bilgisayar kullanımında hangi seviyedesin gibi.

Yunus polisliği diye bişey yok, ayrıca yunuslar asayişin motosikletlisidir. Dışardan şekil şukul 10 numara görünebilir ama uğraştıkları binbir türlü pislik görünmez, girsen bile 1 yıl sonra kafayı yememen zor.

Bi diğer konu sırtını devlete yaslama konusunda memuriyetin en aşağı kısmındasındır. Zemin çok kaygandır, 2 3 sene iyi çalışıp yer edindiğin özel sektör daha sağlamdır, 15 20 yıllık polis de olsan hiç olmayacak konudan 2 günde silahını kimliğini teslim edip ortada kalman işten değildir.

Memurların geneli tarafsız olsa da amirler nerden menfaat sağlıyosa oraya yöneliktir ve polislik amir mesleğidir, naparsan yap amir ne diyosa ne düşünüyosa napıyosa halk nezdinde sen de osundur, kimse senin bireysel düşüncene tavrına bakmaz. Amir çalışmıyosa totonu yırtıyo olsan sen de çalışmıyo olursun, koyu solcu da olsan amirin siyasal islamcıysa sen de öylesindir.

Son olarak emin ol girdikten bikaç sene sonra bırakmayı düşünüp başaramayacaksın, yakana yapışır diğer yeteneklerini becerilerini söndürür polislik, bidaha başka iş yapamayacak hale gelirsin.

İyisi mi yaşın daha gençken sevdiğin teknik bi meslekte ustalaşmaya çalış. İlk başlarda geliri çok olmayabilir ama sevdiğin işi yaparsan zamanla başarıya da paraya da ulaşacaksın. Sakın gençlik avantajını böyle bişeyle kaybetmeye kalkışma, çünkü geri dönüşü yok. 30 yaşına kadar halen aynı kafada olursan kendini yakabilirsin polislikle, öncesinde gerek yok.

Motosikleti
Honda Forza
Polis olup da intihar eden bir sürü örnek var. Bu işler zor işler, full devlet baskısı, full siyaset. Siyaset ve bürokrasinin de ne mok yediği belli değil, geçmişte alayı Fetullahçıydı, bir ara Türk milliyetçisi oldular, şu an "Sayın Apo" düzeyine indiler.

Size tavsiyem; az biraz omurganız, onuruz, mideniz varsa polislik olur başka bir şey olur kamu kurumlarıyla işiniz olmasın.

Bir de kimse söylemiyor ve kusura bakmasın ama halkımız askeri sever, polisi sevmez, üniformadan kaynaklı saygı gösterir gibi yapar ama polis sevilmez. Yunuslar iyidir, cevvaldir ama tek fark Rayban'dır.

45k TL maaş günümüz şartlarında para değildir. O paraya polislik çekilmez. Elektrik tesisatçısı olsanız, pimapenci olsanız, doğalgazcı olsanız daha fazla kazanırsınız.
Kamu personeli omurgasız ya da midesiz mi? Söylediğiniz şey bu mu yoksa ben mi yanlış anladım?

Sana hayatının ilk 10-12 yılında sorulması gereken soru hiç sorulmadığı için bundan sonrasını planlaman da çok zor.

Ne yapmak istiyorsun? Ne işle meşgul olmak değil, ne yapmak istiyorsun?
Çocukluktan beri polisliğe hayransan evet polis olmak iyi bir fikir olabilir de, sırtını devlete yaslamak ve yeşil pasaport gibi avantajlar senin için çekici geliyorsa konu çok başka. Böyle çıkarsan yola, devletle aranı iyi tutmak ve yeşil pasaport almak için çalışacaksın, bunun sonucu da omurgasız ve midesiz olmak olacak. Kamuda çalışan arkadaşların bu konudaki alınganlığını anlıyorum, ama bunları hakaret olarak görmemek ve kendi üzerlerine alınmadan çevreye bakmak lazım. Öte yandan özel sektörde özellikle çok büyük bir firmada ve ayrıştırıcı bir farklılık sunmadan çalışıyorsan daha büyük omugasızlıklar da lazım olabilir - ama bu yolda gerekirse büyük acılar çekerek kendini yönlendirebileceğin alternatifler var. Devletin istihdam ettiği birisi olduğunda bu şansın kalmıyor, başka devlete geçmek mümkün değil bildiğim kadarıyla :p Konu başka yere gidecek ama, iktidara geldiğimde :p ilk yapacağım iş eski bir solcu olarak 657'yi iptal etmek olur.

Neyse, ortak hobin olan abilerinden fikir almak istemen kötü bir şey değil de, motosiklet forumunda sana hayatının rotası ile ilgili akıl verecek adam arıyorsan zaten akıntıya kapılmış gidiyorsundur. Yıldız Teknik'te bir mühendislik programını bitirip işsiz kalan insan olabilir tabii ki, tekil örneklere bakıp buradan feyz alacaksak mağarada doğan, inşaatlarda amelelik yapan ve bugün Türkiye'nin sayılı zenginlerinden olan insanlara bakıp amelelik mi yapacaksın? Öte yandan hayatla ilgili tek başarı kriteri çok zengin olmak mı? Hiç romantiklik yapmıyorum, ama maddi başarının mutlu bir hayatın tek kriteri olmadığı genelde çok geç yaşlarda fark edilen, bazen ölene kadar fark edilmeyen bir gerçek.

Peki ne anlatmaya çalışıyorum ben sana? Hiçbişey. Forumun birinde birinin sana söylediği bir şeyle bir yere varamazsın.
Gördüğün üzere birazdan kendi algılarımız üzerinden fikir telakkisi ile başka tartışmalara geçeceğiz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Öte yandan hayatla ilgili tek başarı kriteri çok zengin olmak mı? Hiç romantiklik yapmıyorum, ama maddi başarının mutlu bir hayatın tek kriteri olmadığı genelde çok geç yaşlarda fark edilen, bazen ölene kadar fark edilmeyen bir gerçek.
Maddiyat olayına zamanında çok kastım düşündüm ve çoğu şeyi yok pahasına sayıp her şeyi hiç gençlik yıllarımı hiç ettim, önüme gelen her şeyi öğrenmeye ve tecrübe etmeye adadım ama şu an bakıyorum ki eğlenecek bir arkadaşım bile yok ve kalmadı çünkü yaptığım artık onlara sıkıcı geliyor. Hani şu gençlik yıllarımı biraz parasız kalıp arkadaş ortamı kurup güzel vakit geçirseydim demiyor değilim, ve günün sonunda anlıyorum ki arabam var gezecek kimse yok, motosikletim var gezecek kimsek yok. Yeni biri arkadaşlık kursam desem hepsi çocuk gibi geliyor, kısacası çıkmaza girdi benim durum.

Her şey vaktinde ve zamanında güzel, 20 yaşlarındaki biri cep harçlığını çıkartacak kadar çalışıp eğlencesine bakıp kendini geliştirmesi lazım, ve bunu dengeli yapması lazım. Eğer tüm sosyalliği silip her şeyi kendini geliştirmek olan biri olursa içinde hep yarım kalan şeyler olur.

Konu dışı ama şu yeşil pasaport olayını çok gözünüzde büyütmeyin bence.
Bizimkiler şu aralar her gittikleri toplantıda karşılarında hangi meslek örgütü varsa onlara yeşil sözü veriyorlar,
Ab vize duvarını bunla aşacaklar akılları sıra.
Eskiden sadece devletin arkasında durduğu kişilere verilen bu hak artık aleni şekilde devlet düşmanlarının da eline geçmiş durumda
Öte yandan Ab nezdinde zaten çok fazla bir hükmü olmayan bir konu, pasaport polisi sanki vize almışçasına didik didik didikliyor,
Yine ab nin verdiği kotayı fazlasıyla doldurmuş durumdayız,
Bugün yarın ABD,Birleşik Krallık, Ermenistan, Avusturalya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde olduğu gibi yeşilin bir hükmü kalmaz.
Benim tahminim en fazla bir buçuk sene.
Sözün özü yeşil pasaport yüzünden memur olmak isteyen adamın alnını karışlarım :))

Maddiyat olayına zamanında çok kastım düşündüm ve çoğu şeyi yok pahasına sayıp her şeyi hiç gençlik yıllarımı hiç ettim, önüme gelen her şeyi öğrenmeye ve tecrübe etmeye adadım ama şu an bakıyorum ki eğlenecek bir arkadaşım bile yok ve kalmadı çünkü yaptığım artık onlara sıkıcı geliyor. Hani şu gençlik yıllarımı biraz parasız kalıp arkadaş ortamı kurup güzel vakit geçirseydim demiyor değilim, ve günün sonunda anlıyorum ki arabam var gezecek kimse yok, motosikletim var gezecek kimsek yok. Yeni biri arkadaşlık kursam desem hepsi çocuk gibi geliyor, kısacası çıkmaza girdi benim durum.

Her şey vaktinde ve zamanında güzel, 20 yaşlarındaki biri cep harçlığını çıkartacak kadar çalışıp eğlencesine bakıp kendini geliştirmesi lazım, ve bunu dengeli yapması lazım. Eğer tüm sosyalliği silip her şeyi kendini geliştirmek olan biri olursa içinde hep yarım kalan şeyler olur.

Ya buna şöyle kontra da bakabiliriz, maksat muhalefet olsun. Benim buradan tanıdığım kadarıyla sen zaten mekanik ve introvert bir adamsın. Edinmiş olacağın arkadaşların canını sıkıp kafanı şişirip içini bayacaktı da yine kendi hobilerine dönecektin belki de? Belki de hiç öyle değil ben işkembeden atıyorum, ama işte bu tamamen kişinin kendini bilmesiyle alakalı. O yüzden ilk 10-12 sene hiç sorulmayan soru dedim arkadaşa.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Öncelikle şunu söylemeliyim mezuna kaldım ve içimde artık ders çalışma isteğim kalmadı. Lisede 9 10 ve 11. Sınıfta full yattım 12'de biraz ders çalıştım ve sayısal 320k yaptım. Hedefim bu sene 50k yapmak ve elektrik-elektronik mühendisliği okumaktı. Alt komşumuzun oğlu üniversite sınavında oldukça iyi bir sonuç yapıp yıldız tekniğe gitmiş ve orada mühendislik okumuş(hangi bölüm bilmiyorum) İstanbul'da iş bulamadığından aile evine geri döndü ve şuan bir tekstil atölyesinde çalışıyor ve 28 yaşında. Onun bu halde olması beni çok strese soktu acaba ben de aynı duruma düşer miyim diye. Öte yandan yunus polislik istemediğim bir meslek te değil açıkçası çocukluğumdan beri hayranlık duymuşumdur Ayrıca sırtını devlete yaslamak, yeşil pasaport gibi ekstraları da var. Bunu aileme söylediğimde onlar da yunus polis olmamı istediklerini bu devirde okuyanın daha kötü olduğunu söylediler ve alt komşunun oğlunu örnek olarak gösterdiler. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Şu hayattaki en değerli şey özgürlüktür.
Özgürlüğünü kısıtlayacak meslekler seçmemeni tavsiye ederim.

Konu dışı ama şu yeşil pasaport olayını çok gözünüzde büyütmeyin bence.

Bugün yarın ABD,Birleşik Krallık, Ermenistan, Avusturalya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde olduğu gibi yeşilin bir hükmü kalmaz.
Benim tahminim en fazla bir buçuk sene.
Sözün özü yeşil pasaport yüzünden memur olmak isteyen adamın alnını karışlarım :))

AB nasıl hala bunu yapmadı aklım almıyor.
AKP bokunu çıkarmadan önce de yeşil pasaport saçma bir şeydi. Özel pasaport kavramı her ülkede var tabii de, 20 sene öğretmenlik yapana değil, yurtdışında ülkesini temsil eden falan fıstık gibi gerçekten özel durumlarda verilen bir şey. Bizdeki uygulama tam bir manyaklık.
Öte yandan zaten dediğin durum söz konusu, artı geçen bir yerde haberlere maruz kaldım da Kütahya'da adamlar örgütlenmişler sakllarını alıp millete gri pasaport bastırmışlar. Zaten bizdeki durum içler acısı.

Omurgalı adam işi değildir polislik. Dersen ki "salla başı al maaşı, hak hukuk umrumda değil" o zaman takılırsın istediğin gibi, karı kız da düşürürsün mekanlarda beleşe yer içersin de... ama tasmanı tutanlar gariban suçsuz adamları getir dedi mi getirecen, ekmeğini yediğin mekanlar kıyak istedi mi yapacan. kısaca piyasa polisi olursan rahatsın diğer türlü ya mobbing ya sürgün yersin zaten.
Ali Gaffar Okan gibi Fethi sekin gibi bu mesleğe vatana millete canını veren insanlar varken bu yorum ağır olmuş.
Hiç bir iş omurgalı adam işi değil o zaman.
Özel sektörde patrona yok yapmam demiyorsun.
Esnafsan müşteriye eyvallah çekiyorsun.
Şura da kaç kişi Şehit Fethi sekin gibi ölüme koşarak gider bir düşünelim.
Polislik sadece motosikletlilere arıza çıkarıp ceza yazmaya çalışan insanlardan oluşmuyor.
Vatandaşa ego mastürbasyonu yapan dallamalar olarak görmemek lazım herkesi.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yine doluşmuş buraya çakma Ombudsmanlar. Her konuda fikri olanın, kamu çalışanları hakkında sessiz kalmasını beklemiyorduk herhalde...

"Omurgasız", "gurursuz", "midesiz"...

Peh peh peh...

Kim söylüyor bunları ve kimin için söylüyor arkadaş? Siz kimsiniz yahu? İnsanları nasıl bu kadar umursamazca kıçınızdan kategorize edebiliyorsunuz? Siz ne iş yapıyorsunuz da, kamu çalışanlarını bu denli kibirli tavırlarla küçümseyebiliyorsunuz?

Kuvvet komutanından, üniversite rektörüne; kıçınız sıkıştığında koştuğunuz asker/polisten, size okuma yazma öğreten öğretmene kadar; hız sınırlarını zorladığınız otoyolları projelendiren, barajları dizayn eden, yazılım geliştiren mühendislere kadar, bok attığınız insanlar kamu çalışanı! Farkında mısınız?

Kendi işini yapan, serbest çalışan veya özel sektörde patron emrinde hizmet eden sizler daha mı adamsınız yani? Nasıl bir kibirdir bu arkadaş?

Bir de şu yeşil pasaport çekememezliği var...

Her devlet memurunun yeşil pasaport aldığını falan mı sanıyorsunuz? Bunun için en az 3. derece ve belli bir hizmet koşulu gerektiğini bilmiyor musunuz? Tamam, ben de yanlış uygulamalar ve kötüye kullanmalar nedeniyle yeşil pasaportun dışardaki algısının pek de matah olmadığını kabul ediyorum, lakin bunu hak eden insanların verdiği emeği de yok mu sayacağız?

Dilinizin bir kemiği de oluversin bi zahmet...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pazarda limon sat ama gururunla yaşa kardeş, 6 ay askerlik üstüne 6 ay da sözleşmeli kaldım sana söyleyeceklerim bunlar

Motosikleti
K 1600 GTL
Yine doluşmuş buraya çakma Ombudsmanlar. Her konuda fikri olanın, kamu çalışanları hakkında sessiz kalmasını beklemiyorduk herhalde...

"Omurgasız", "gurursuz", "midesiz"...

Peh peh peh...

Kim söylüyor bunları ve kimin için söylüyor arkadaş? Siz kimsiniz yahu? İnsanları nasıl bu kadar umursamazca kıçınızdan kategorize edebiliyorsunuz? Siz ne iş yapıyorsunuz da, kamu çalışanlarını bu denli kibirli tavırlarla küçümseyebiliyorsunuz?

Kuvvet komutanından, üniversite rektörüne; kıçınız sıkıştığında koştuğunuz asker/polisten, size okuma yazma öğreten öğretmene kadar; hız sınırlarını zorladığınız otoyolları projelendiren, barajları dizayn eden, yazılım geliştiren mühendislere kadar, bok attığınız insanlar kamu çalışanı! Farkında mısınız?

Kendi işini yapan, serbest çalışan veya özel sektörde patron emrinde hizmet eden sizler daha mı adamsınız yani? Nasıl bir kibirdir bu arkadaş?

Bir de şu yeşil pasaport çekememezliği var...

Her devlet memurunun yeşil pasaport aldığını falan mı sanıyorsunuz? Bunun için en az 3. derece ve belli bir hizmet koşulu gerektiğini bilmiyor musunuz? Tamam, ben de yanlış uygulamalar ve kötüye kullanmalar nedeniyle yeşil pasaportun dışardaki algısının pek de matah olmadığını kabul ediyorum, lakin bunu hak eden insanların verdiği emeği de yok mu sayacağız?

Dilinizin bir kemiği de oluversin bi zahmet...
Cehalet o kadar yüceltilince ve cahil takımı da buna inanınca böyle oluyor... Farkındamısınız diye sormuşsun ama farkında olsalar bugün bu hallerde olurmuyduk ????

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Cehalet o kadar yüceltilince ve cahil takımı da buna inanınca böyle oluyor... Farkındamısınız diye sormuşsun ama farkında olsalar bugün bu hallerde olurmuyduk ????
Tek bilgi kaynağı youtube olan bu güruhtan hiç bir beklentim yok. Forumun da buna ayak uydurmasına şaşırmıyorum dolayısıyla...

polis çocuğu olarak yorum yaptım açık açık her şeyi yazmıcam buraya anlayan anladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar