Selamlar ,
( 1300 hakkında hissettiklerim şu çizgili paragraftan sonra başlıyor. öncesi benim kişisel tecrübelerimi anlattığım kısım vakit kaybetmek istemeyen hemen aşağıdaki cizgili paragrafın altını okuyabilir )
Çok komik yorumlar okudum. Gs cilerin kendini camiadan soyutlamasından tut test sürüşü yaparak motosikleti değerlendirenlere kadar. Beni biliyorsunuz . Hayatımda ilk kullandığım motosiklet 2001 senesinde yzf 600 r thundercat ile başlayan motosiklet yolculuğum. Evet bir arkadaşımın motosikletiydi hiç iki tekere binmeden üzerinde bir tur atmıştım. O günden sonra camiaya girerek özellikle 4 silindir ve ss motosikletler ile bu yolculuğa başladım.
Daha sonradan bu sevda naked ve sport touring yani bizim örnekleme gerekirse cbf1000, vstrom, süper tenere, multisrada r1200 gibi motosikletlerle devam ettim. Üniversitede çok heves ederek hava soğutmalı 2006 model bir GS aldım. Hayata küstüm. İnanın bana kullandığım tüm japonları aradım. Abs arızalandı zfa kontrol ünitesi bozuldu osu oldu busu oldu. Bulgaristanda bir dağ başında motosikletle kala kaldım. Tabi eski japon tecrübelerime dayanarak başladım motosikleti kurcalamaya ama yok. Yani o kablo bu kablo tesisatı çözemedim. Bırakın kabloların nereye gittiğini hangi kablonun neyle birleştiğini falan bulamadım. Bu arada bu dediğim yıllarda ben komble er6 n motor indiriyorum, cbf depoyu söküp çeşitli bakımlar yapabiliyorum. Yani elim sağlam anahtar tutuyor ama bu motosiklette dondum kaldım. Neyse çekiciyle ora bura derken türkiyeye geldim. Motosikleti ozaman aldığım para sallıyorum 20 bin tl ise bana bmw 15 bin tl gibi bir masraf çıkardı . Km yüksek hasar kayıtlı öğrenci işi bir motordu . O motosikleti satıp. bmw ye tövbe ettim. Çok uzun zaman soran tavsiye isteyen herkese alma abi işletme maliyeti çok yüksek , parçası pahalı falan he paran varsa git 0 garantili al bin keyfini al diye yorumlar yapıyordum.
Taaa ki çoluk çocuk aile hayatı derken sertte motosiklet kullanırım. 2018 senesinde kullandığım vstrom motosikleti eşime otomobil almak için sattım.
2023 senesinde 9 yaşında sulu bir Düz gs aldım. Evet bu motosiklete 650 bin tl para verdim. O paraya hondada yamahada büyük hacim 0 motosiklet alınabiliyordu. Ancak aile olmam ve çok sert motosiklet kullandığım için beni yavaşlatacak ve çizgiye çekecek bir motosiklete ihtiyacım vardı. Öylede oldu. 2014 model anahtarsız çalıştırma koltuk ısıtma vs full bir model aldım. Motosikleti kullanmaya başladığım anda iyiki gs e geçmişim dedim. Çünkü hala motosikleti sert kullanmaya çalışıyordum ve motosiklet bana hop kardeş ben gs im sen sakin ol bana bırak diyerek ekranda çeşitli uyarılar ünlemler yakıp motosiklet kendini yolda tutuyordu. Hele o frenler aman allahım.
Neyse motosiketin km si çok düşüktü ve hep borusana götürmüşlerdi. 12.000 Kmde telefonuma gelen mailde motosikletin geri çağrılmasıydı. Şaşırdım yani ulan 9 yaşında motoisklet ne geri çağırması gittim borusan istinyeye. Aman allahım sanki son model 2 milyonluk bmw kullanıyorum kapıdan girdiğim an beyfendi hoşgeldinler . çay poğça börek ikramları bişeyler bişeyler dedim noluyor lan. Girip bi banka hesabımı kontrol ettim falan. Neyse motosiklet 3 saat içeride kaldı. Güncellemeler revizyonlar değişimler yapıldı. 2 sayfa servis geçmişi çıkarıldı. E dedim borcum ... Borcunuz yok beyfendi herzaman sohbete bekleriz dediler.... Ohaaa

( diyemedim tabi ) çok teşekkür etmeler nazik adam rolleri vs ... Birde sordum. 20.000 Bakımı tahmini ne tutar diye tabi motosiklet hep borusana gittiğinden %30 işçilik %20 parça indirimi mevcut bu sebepten. Dediler 20 biraz fazla tutuyor onlar değişiyor bunlar ayarlanıyor eee dedim. 19 20. bin tl gibi bir rakam söylendi. Ben yine şok tabi. 9 10 yaşında 1200 cc bir motosiketi yetkili servise götüreceğim ve 19 20 bin tl rakam çıkacak yine bir şok yaşadım tabi

İstanbulda x markalara gittiğinizde bırakın karşılamayı sohbeti . Siz birilerine birşey sormadan yanınıza yaklaşan bile olmuyor

hani sorsanız bile o ilgiliyi göremiyorsunuz .
Kapıya bi çıktım abi adamlar motoru bide yıkamışlar... Ulan şu hizmeti honda yamaha verse donumu alırlar heralde... BMW benim o eski kullandığım yıllarda türkiyede motosiklet satmak istemiyordu heralde bunun başka bir açıklaması olamaz . Ben böyle kurumsallık ben böyle hoşgörü görmedim. Neyse birkaç ay daha bindim o motosiklete ve aldığım fiyatın üstünede koyarak sattım. Buda önemli çünkü gs herzaman piyasası düşmeden her devirde satılabiliyor.
Motosikleti sattıktan sonra 1250 adv denedim yaklaşık 3 gün motosiklet bende kaldı . Yok abi adv bambaşka birşeymiş. Hani gs tamam çok teknolojik vs ama düz modeller ile adv modeller gerçekten bambaşka birşey. Öyle diğer markalardaki gibi grenajlar değişiyor motor büyüyor falan değil . Motosikletin vites devir aralıklarından , süspansiyon konforuna viraj dengesine herşeyi bambaşka ... Olmadı. Ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Arkadaşımın yeni aldığı vstrom 1050 denedim olmadı, başka bir eğitmen arkadaşımın ktm 1290 ı denedim olmadı inanılmaz sert geldi . Yani ktm turlarken ilk virajda patates olacakmışım gibi hissettim. Sanırım gs bu yüzden kendine bağlıyor insanları o hileli telelever sistemi.
Buraya kadar anlattıklarım beni tanımanız ve motosiketi yorumlarken tecrübelerimi göz önünde bulundurmanız içindi
----------------------------------
Yaklaşık 2 ay önce borusana 1300 test sürüşüne gittim. Bu arada firmaya gittiğinizde 1300 1600 vs motosikletlerin testi mevcut. Yani borusana gidip ben bir tur atabilirmiyim dediğinizde ehliyetiniz işlenerek motosikletle 15 dakikalık karşılıksız bir test sürüşü yapabiliyorsunuz. Teste aldığım motosiklet 1300 trophy otomatikti . motosikletin görüntüsü harikaydı. üzerine oturduğumda bu neden bukadar alçak hissine kapıldım sanki bir scooter gibiydi 178 boyumla topuklarım yere değiyordu. Sunum yapan arkadaş motosikletin kendini yükseltip alçaltmasından bahsetmişti ama bukadar etkili olacağını düşünmüyordum. Çünkü benim kullandığım 1200 de kendini yükseltip alçaltabiliyordu düğmeyle ama alçak pozisyonu bundan çok daha yüksekti. Neyse motosikleti anlattı arkadaş otomatik şanzumanı anlattı vs . Otomatik hiç düşündüğümden sevdiğimden değilde mecburen test motosikleti otomatikti. Yola bi çıktım . Abi bu ne dedim... bu neeee. yani yukarıdaki tecrübelerimi ss kullanımı hep yüksek cc gördünüz. Böyle bir viraj dengesi ve tork yok. Bana bu motosiklet o an bmw kullandığımı unutturdu ve bir japon kullanıyormuşum hissi verdi çünkü yolu hissediyordum artık. önceki versiyonlarda ekranda bişeyler yanıp sönüyordu gidiyordu. Bu öyle değildi. Ve şöyle bir turlamdan dönerken sert bir viraj buldum ve hızlı girdim. Bana motosiklet virajdayeken, virajını çok sevdiğim Ducati multi yı hatırlattı ondan çok çok daha iyiydi. İnanamadım. O an gerçekten ruhum gençleşti ve yeniden aşık olma hissini yaşamaya başladım.
Borusana dönüp hemen fiyatlar vs konuşmaya başladım. maalesef istediğim trophy rengi yoktu. Önceki gs siyah olduğundan sıkılmıştım artık renkli genç enerjijk birşey istiyordum. Çıktım sarı sitede bulup düz bir troph aldım. Aldığım motosiklette test motosikletinden farklı olarak scorpion trail 2 vardı. Aman allahım bu nasıl viraj nasıl yol tutuş. Yani inanılmazdı. Bu arada motosiklet küçük değil. Kendini alçalttığı için ki bunu kapatabiliyorsunuz ekrandan binmesi inmesi hareket etmesi daha kolay oluyor buda haliyle kullanan kişiye daha küçük gibi hissettiyor. Yoksa motosikletin silindir kısmı eski versiyonlardan 3 cm daha geniş. uzunluk genişlik yükseklik aynı . Dediğim gibi motosiklet aerodinamik tasarımı ve alçalması insanlara daha küçük gibi hissettiyor. Işıklarda durduğumda bir kuryelerle aynı boyda oluyorum
motosikletten anlamayan biri haliyle bu ne lan diyebilir .. 2014 GS benzin alırken bile pompacılar babam bu ne abi bu kaçlık vs diye herkes geliyordu bunda öyle bişey yok
eski danalar kadar ilgi çekmiyor. Ama motosikletin kullanımı sürüş hissiyatı viraj dengesi yakıt tüketimi ( iş gidiş geliş saatlerinde 4.7 istanbul beylikdüzü / bakırköy ) harika. Sanki en iyi japon en iyi alman ve en iyi italyan bir araya gelip bunu yaratmış gibi ... Anlatım abartılı geliyorsa kusuruma bakmayın ama ben gerçekten çok sevdim.
Motosikleti aldıktan sonra kendini bilmiş arkadaşlarım ağzını yayarak yaewwww bu ne yaeww küçük ve sorunlu keşke 1250 alsaydın sorunsuz binerdin, bu çok teknolojik hep borusana gidersin... gibi komik yorumları oldu. Ancak şu zevki yaşamaktan vazgeçip gidip eski dede motorlarına ( eski kasa gslerden bahsediyorum ) binmem. 1200 ve 1250 kullanan hiçbir dede 1300 e geçmeyecek bunu söylüyorum net . Dedeyseniz ve büyük seviyorsanız eski kasaları alabilirsiniz. Ama benim gibi heycanlı, hızlı günlerinizi özlüyor, ve bmw alayım ama hangisini acaba diyorsanız bu tam size göre gazlamaysa gazlama virajsa viraj hissiyatsa hissiyat. 1300 Bambaşka bir motosiklet olmuş . Umarım herkese nasip olur en azından vaktiniz ve zamanınız varsa mutlaka bmw giderek bir test sürüşüne çıkın. Haricinde motosikleti kullanan ve teknik olarak kafasına takılan şeyler olan olursa özelden sorabilirsiniz.
Kitap yazdığıma göre aranızdan ayrılabilirim. Hepinizi seviyorum esen kalın