İstanbul'un Kurye Sorunu

Motosikleti
D400
Genelin aksine verdikleri yeni isimler gavurca değil ama.... :D Başka bir sebep olmalı...
Çekirdek > Çiğdem
Simit > Gevrek
İncir > Yemiş

Birde Türk kahvesini çay bardağında içip başka bir şey diyorlardı aklıma gelmedi... İzmirlinin biri söylesin.

süvari dediğin şey

fakat cogu ege şehri, adana-hatay - mersin yöresi de süvari der.

izmirin adı cıkmış :D

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Anadolu hiçbir zaman Yunan toprağı olmadı aslında. Anadolu'daki Helence konuşan insanlar Yunan değildi, sadece dilleri Helenceydi. Rum ile Yunanı ayırmak lazım aynı şey değil. (Rum -> Romalı demek - Doğu Roma İmparatorluğu tebaası, bunların ortak dili Koini Grekçesi...) Anadolu'da neden Grekçe konuşulmaya başlandığı sebebi Büyük İskender'in fetihlerine kadar gider. Yunanların Anadolu'da kolonileri vardı ama Anadolu Yunan değildi ve hiç olmadı.
Sonunda biri dogru biliyor😂
Yalniz bir ekleme yapmak isterim: grekce de hakim dil olmadi baya bi sure, grek alfabesi kullanildi ama ornegin karyalilarin, truvalilarin, friglerin dili grekce degildi (yanlissam duzeltin).
Musakka, kahve, vb seyleri Yunan bizden caldi demek bana sacma geliyor. 400 yil kadar ayni cografyada ayni devlet yapisi altinda yasamis kulturlerin arasindaki geciskenliklerdrn biri de yemek kulturudur. Misal milli ickimiz var ya hani icine su koyunca rengi degisen, tahmin edin kimler yapiyordu eskiden? Tersi ornek vermek gerekirse de hani bi peygamberin kani oldugu metaforu ile icilen ve milletimizin onemli bir kisminin dusmani oldugu ickinin de tassvvufta bile metafor olarak kullanildigi...
Neyse, konuya donersek; ulkemizde ne yazik ki ahlak, egitim vb neredeyse hic bir zaman istikbal meselesi olarak gorulmedi ancak son donemlerde moku cikti. Kuryeler ve bazi dayilar gercekten trafik teroru olusturuyorlar. Bir suru sosyoekonomik nedeni vardir elbette ama kafa yapisi degismeden kurye, arabaci, kamyoncu vb farketmeksizin trafigi duzeltmek hayal.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
yunan istanbula çıktığında istanbulda bir kişi dışında kimsenin umrunda olmadı hatırlatalım😎

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yunan İstanbul'a rüyasın da mı çıktı ?
Islak rüyalar :D

Bu arada ben çok sonuna denk geldim de benden bir önceki nesilde o zaman İstanbul denen yerlerde (özellikle Beyoğlu'nda) hemen hemen herkes derdini anlatacak / işini görecek kadar Rumca konuşmayı bilirmiş. 6-7 Eylül ve Kıbrıs meselesinden sonra demografi çok değişmiş bu bölgelerde.

Motosikleti
CBF 1000
Geçiniz efendim geçiniz .. İzmir'de erkekler genelde düğmecidir ancak hep İstanbul erkekleri için "millet LGBT bayrağı taşıyor, erkekler düğmeci oldular" derler .. Her şeyi İstanbul'a yüklüyorlar. Bu ifadeleri düzeltmemiz lazım.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
yunan izmir'e çıksa "istanbula 500 km uzaktaki şehire saldırı oldu, sıra istanbulda mı?" diye paylaşım yaparlarsa şaşırmam

Yunan İstanbul'a rüyasın da mı çıktı ?
haklısın hemen düzeltiyorum. Yunan izmire çıktığında istanbulda bir tek kişi dışında kimsenin umrumda olmadı.

not: yanlış yazdığım mesajı neden düzenleyemediğim hakkında malumatı olan var mı? hani olur da bu forumun bir modu olur diye soruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar