- Motosikleti
- K 1600 GTL
Benim bahsettiğim kişiler yüzbinlerce km tecrübesi olan sertifikalı sürücüler yani sadece üstünde GS yazdığı için alacak profil değil. Yoksa dediğin gibi imaj için alan bir kesimde var tabiki. Ben bir GS i almaktaki en öncelikli sebebin ne gitmesi ne hissiyatı değil durması olduğunu düşünüyorum motorun kullanıcısına verdiği en önemli şey güvenlik.Ya şimdi kullanıcıları neden böyle bir şey demiyor konusu çok sosyolojik tespite kaçar. Türkiye'deki GS sahiplerinin çoğunluğunun GS tercihinin sebebi aslında üstünde GS yazması, böyle bir kitleden ne bildirim alacağız? "Böyle kitle" derken kimseyi hor gördüğümden değil, motorun marka değeri bu seviyede, motorla alakası olmayan insanları da çekiyor. Misal motosikletle uzaktan yakında bağı olmayan, habire bana "ulan 150kg demire verdiğin paraya bak" diyen arkadaşım da bir gün motor sürersem GS sürerim diyor. Kötü bir şey söylemiyorum yani GS ile ilgili, sahip olduğu rakipsiz imajın bedeli bu. Eh yani çok öyle sürüşle etliyle sütlüyle işi olmayan insanlar için de müthiş bir güven sunuyor Telelever, normal bir uzun bacaklıyla asla yapamayacağı şeyleri GS'te yaptığı zaman da bu doğal olarak motorun üstünlüğü şeklinde tercüme ediliyor.
Hissizlik neyin nesi? GS sahip olduğu teknolojinin ve zaten üretim felsefesinin bu olmasının sonucu olarak "hissiz" bir sürüş sunuyor. Ruhsuz diyemem ben, iki tekerlekli bir şeyin için bence uygun bir sıfat değil. Bu hissizliği otomobilden örnekleyebiliriz, ben son yıllarda çıkardıkları gudubetler dışında çok sıkı bir BMW severdim, insanlar birbirinin çok benzeri olarak görse de Mercedes ise elimi sürmek istemeyeceğim markalar arasındaydı, keza Audi de öyle. Çok kaliteli, çok iyi otomobiller yapıyorlar, ama atıyorum bir A4'ün çok basite indirgeyerek viraj hızı kapasitesi BMW 3'ten yüksek olsa da direksiyonu o lezzeti vermiyor. GS de biraz Mercedes gibi bir şey, ben elimi sürmek istemiyorum diye tükaka olacağı yok koca Mercedes'in, GS'in de tabii ki.. Bu GS'i kötü yapmaz, ama bu geri bildirim eksikliği benim istemediğim bir şey, o nedenle sevmiyorum. Bu dediğimin ne demek olduğunu bilmeden GS kötü ezberine devam eden ve deneyimlemediği şekilde kalıplaştıran insan da vardır, ona da itirazım yok.
Günün sonunda müthiş bir mühendislik ürünü. Buna itiraz etmek delilik olur. Ama not my cup of tea, tıpkı Panigale'nin de başkasına hitap etmemesi gibi.