Yeni r1300 gs hakkında düşünceleriniz nedir ?

Motosikleti
K 1600 GTL
Ya şimdi kullanıcıları neden böyle bir şey demiyor konusu çok sosyolojik tespite kaçar. Türkiye'deki GS sahiplerinin çoğunluğunun GS tercihinin sebebi aslında üstünde GS yazması, böyle bir kitleden ne bildirim alacağız? "Böyle kitle" derken kimseyi hor gördüğümden değil, motorun marka değeri bu seviyede, motorla alakası olmayan insanları da çekiyor. Misal motosikletle uzaktan yakında bağı olmayan, habire bana "ulan 150kg demire verdiğin paraya bak" diyen arkadaşım da bir gün motor sürersem GS sürerim diyor. Kötü bir şey söylemiyorum yani GS ile ilgili, sahip olduğu rakipsiz imajın bedeli bu. Eh yani çok öyle sürüşle etliyle sütlüyle işi olmayan insanlar için de müthiş bir güven sunuyor Telelever, normal bir uzun bacaklıyla asla yapamayacağı şeyleri GS'te yaptığı zaman da bu doğal olarak motorun üstünlüğü şeklinde tercüme ediliyor.

Hissizlik neyin nesi? GS sahip olduğu teknolojinin ve zaten üretim felsefesinin bu olmasının sonucu olarak "hissiz" bir sürüş sunuyor. Ruhsuz diyemem ben, iki tekerlekli bir şeyin için bence uygun bir sıfat değil. Bu hissizliği otomobilden örnekleyebiliriz, ben son yıllarda çıkardıkları gudubetler dışında çok sıkı bir BMW severdim, insanlar birbirinin çok benzeri olarak görse de Mercedes ise elimi sürmek istemeyeceğim markalar arasındaydı, keza Audi de öyle. Çok kaliteli, çok iyi otomobiller yapıyorlar, ama atıyorum bir A4'ün çok basite indirgeyerek viraj hızı kapasitesi BMW 3'ten yüksek olsa da direksiyonu o lezzeti vermiyor. GS de biraz Mercedes gibi bir şey, ben elimi sürmek istemiyorum diye tükaka olacağı yok koca Mercedes'in, GS'in de tabii ki.. Bu GS'i kötü yapmaz, ama bu geri bildirim eksikliği benim istemediğim bir şey, o nedenle sevmiyorum. Bu dediğimin ne demek olduğunu bilmeden GS kötü ezberine devam eden ve deneyimlemediği şekilde kalıplaştıran insan da vardır, ona da itirazım yok.

Günün sonunda müthiş bir mühendislik ürünü. Buna itiraz etmek delilik olur. Ama not my cup of tea, tıpkı Panigale'nin de başkasına hitap etmemesi gibi.
Benim bahsettiğim kişiler yüzbinlerce km tecrübesi olan sertifikalı sürücüler yani sadece üstünde GS yazdığı için alacak profil değil. Yoksa dediğin gibi imaj için alan bir kesimde var tabiki. Ben bir GS i almaktaki en öncelikli sebebin ne gitmesi ne hissiyatı değil durması olduğunu düşünüyorum motorun kullanıcısına verdiği en önemli şey güvenlik.

Benim bahsettiğim kişiler yüzbinlerce km tecrübesi olan sertifikalı sürücüler yani sadece üstünde GS yazdığı için alacak profil değil. Yoksa dediğin gibi imaj için alan bir kesimde var tabiki. Ben bir GS i almaktaki en öncelikli sebebin ne gitmesi ne hissiyatı değil durması olduğunu düşünüyorum motorun kullanıcısına verdiği en önemli şey güvenlik.

Tanımadığım insanlar hakkında yorum yapmam saçma olur, ama yüzbin km sürmek veya IAM Diamond almak falan benim gözümde pek para eden şeyler değiller. Şunun için söyledim bunu, bu yetkinlikler spesifik söylediğim şeyle ilgili değil. Ama dediğim gibi tanımadığım kişi hakkında bir yorum yapamam. En nihayetinde müthiş bir sürücü de olabilir ve tercih edebilir yine tabii ki, buna engel bir durum da yok.

Güvenlik geçerli bir sebep evet. Ama ben bunun iyi frenden ziyade Telelever sayesinde oluşan güvenlik hissiyatı olduğunu düşünüyorum. Multi ile girip dağılmaları hissettiğin durumda GS hiç bir şey hissettirmeden devam ediyor ve doğal olarak bir çok insan bunu GS'in virajda daha dengeli/stabil/iyi olduğu şeklinde tercüme ediyor. Yine kişisel bir şey, bu benim için tam tersine güvensizlik hissi demek, ama dedim ya her şey hissiyat en nihayetinde. Bir insan çok iyi motor sürüp hissiyata önem vermiyor da olabilir, hisle ilgilenmediği için hissetmiyor da olabilir, bunu yine bir beceri eksikliği gibi algılamamak lazım. Hassas göt doğuştan bir yetenek falan değil buna zaman ve emek harcayınca oluşan bir şey. En nihayetinde kim neyle mutluysa onunla mutludur. Goygoy hakkımız baki.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
GS iyi motordur, dengeli ve frenleri çok iyidir. Vstrom kullanırken Ballıkpınar'da test sürüşü yapmıştım 2014 gibi galiba, iyiymiş demiştim sonraki sene ikinci el aldım bi tane. Başka motora bakmam zaten 10 senedir alışmışım. Kıssadan hisse, bu tarz makina kullanıyorsanız gs test etmeyin. 1300gs için test istemiştim gelen motor arızalı parça bekliyoruz dediler ben de peşine düşmedim, dolayısıyla müşteri gitti tabi, duy bunları çayyolu borusan.

1300GS ile de milletimizin en büyük dertlerinden boy yetmeme işine çare bulmuşlar, güzel cihaz, biraz pahalı tabi. Anca showroomda üzerinde poz veriyoz, corolladan ucuz gerçi bu bakış açısıyla alınır. Şu çantalara giden elektrik bağlantısı kapaklarına bi çare bulmaları lazım, millet çalar onları :p festivale filan giderseniz çantaları sökmeyin :) gerçi bi dakka ya 1300gs alanın bitli festivalde ne işi var arkadaş :)
Benim vstrom kullanan arkadaşlarım GS aldılar emekli olunca. hatta ben vstrom alınca da şimdiden GS için para biriktirmeye başla bu işin sonu GS diye takılıyorlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İşin sonu GTL yada Goldwing ;)
Goldwing daha bi yaşlanınca 65'den sonra olur, tabi her tarafını ışıklarla donatmak lazım. :)

Bana vstrom şimdilik yetiyor, her gün işe gidip gelmiyorum, ulaşım amaçlı kullanmıyorum motoru zaten, ayda yılda bir istanbul'a gidip gelmem gerekiyor otobandan 200km yol, otoban sıkıcı ama otobanda da üzmüyor, keyif için şehri dışına çıkıp köyler arası traktörlerin falan geçtiği, arabayla olsam gitmeyeceğim, bu iki köy arasında da mı yol varmış diyeceğim yollardan sürdüm geçen yaz vstrom çok yeterli ve eğlenceli geldi, GS olsa aynı rahatlıkla ve artçı ile giderdim, belki daha konforlu olurdu. Öyle performanslı viraj yapayım dertlerim de yok, eşyalar yüklü şekilde kamp yerine konforlu ulaştırsın yeter. Yukarıda biri yazmış, denize girmeye yunanistana gidebileyim, köfte yemeye köfteciye gidebileyim, peynir almaya edirneye gideyim falan.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Tanımadığım insanlar hakkında yorum yapmam saçma olur, ama yüzbin km sürmek veya IAM Diamond almak falan benim gözümde pek para eden şeyler değiller.

Sevgili Killingroad , senin gözünde para etmese de bir terimi düzeltmek durumundayim .

IAM ve Diamond tamamen ayri kurumlar . Sanirim senin ifade etmek istedigin seviye IAM First olmali.

Türkiyede Ayni anda Hem Diamond hem de RoSPA dan egitmenlik derecesi ve IAM üyesi olan sanirim 4-5 kisiden birisi olarak bu üc kurumun birbirinden farkli ama herbirinin ayri ayri cok degerli kurumlar oldugunu söylemeden gecemeyecegim.

Egitmenler ile ne deneyimler yasadigini bilemem ama kurumlar icin bu kadar acimasiz olmamalisin.

Sevgilerimle

Motosikleti
K 1600 GTL
Goldwing daha bi yaşlanınca 65'den sonra olur, tabi her tarafını ışıklarla donatmak lazım. :)

Bana vstrom şimdilik yetiyor, her gün işe gidip gelmiyorum, ulaşım amaçlı kullanmıyorum motoru zaten, ayda yılda bir istanbul'a gidip gelmem gerekiyor otobandan 200km yol, otoban sıkıcı ama otobanda da üzmüyor, keyif için şehri dışına çıkıp köyler arası traktörlerin falan geçtiği, arabayla olsam gitmeyeceğim, bu iki köy arasında da mı yol varmış diyeceğim yollardan sürdüm geçen yaz vstrom çok yeterli ve eğlenceli geldi, GS olsa aynı rahatlıkla ve artçı ile giderdim, belki daha konforlu olurdu. Öyle performanslı viraj yapayım dertlerim de yok, eşyalar yüklü şekilde kamp yerine konforlu ulaştırsın yeter. Yukarıda biri yazmış, denize girmeye yunanistana gidebileyim, köfte yemeye köfteciye gidebileyim, peynir almaya edirneye gideyim falan.
65 ten sonra kaldırmak zor olabilir ( Goldwingi :cool: )...

Motosikleti
65 ten sonra kaldırmak zor olabilir ( Goldwingi :cool: )...

Hic de zor degil . Goldwing o koca cüssesi bir kez hareket ettikten sonra sanki 4 tekeri varmis gibi dengeli davranan bir makina. Olduda bir sanssizlik eseri düserse , gövde yapisi nedeni ile tam olarak yere yatamadigi icin kaldirmasi da normal bir motora nazaran daha kolay.

Ayrica Espresso yasina göre saglikli bir adama benziyor. 65 ine geldiginde de kaldiramayacagi bir sey (motor :cool: ) olacagini zannetmiyorum.

Sevgilerimle

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sevgili Killingroad , senin gözünde para etmese de bir terimi düzeltmek durumundayim .

IAM ve Diamond tamamen ayri kurumlar . Sanirim senin ifade etmek istedigin seviye IAM First olmali.

Türkiyede Ayni anda Hem Diamond hem de RoSPA dan egitmenlik derecesi ve IAM üyesi olan sanirim 4-5 kisiden birisi olarak bu üc kurumun birbirinden farkli ama herbirinin ayri ayri cok degerli kurumlar oldugunu söylemeden gecemeyecegim.

Egitmenler ile ne deneyimler yasadigini bilemem ama kurumlar icin bu kadar acimasiz olmamalisin.

Sevgilerimle
Şimdi hocam bende kellik var, göbek de var, bir tane Oakley gözlük alsam , hazır Rahmi Hoca da bu işleri bıraktı, onun pazardan pay alabilir miyim? (Lütfen sürüş bilgisi ve tecrübesinden bağımsız düşünelim)

Motosikleti
Uzun yol çok yapıyorum, otoban sürüşlerinde Rt gibi touring bir makine epey işime yarardı ama onunla da şehir içinde rahat süremem, çok geniş motor. Skuter işi benlik değil.

Türkiye dahil dünyadaki büyük sayida polis teskilati senin gibi düsünmüyor Tommycim . Mesela Almanyada RT disinda polis motoru yok .

Motosikleti
Şimdi hocam bende kellik var, göbek de var, bir tane Oakley gözlük alsam , hazır Rahmi Hoca da bu işleri bıraktı, onun pazardan pay alabilir miyim? (Lütfen sürüş bilgisi ve tecrübesinden bağımsız düşünelim)

Alamazsin....

Rahmi hocanin bilgisi ve tecrübesinden sual olunmaz ama onun en önde gelen özelligi disiplinli ve tavizsiz calisma düzeniydi.

Egitimlerinde kurallarin disina cikan hicbir ögrencisine karsi para kaybetme korkusu ile taviz vermedi. Camia Rahmi hocanin egitimden kovaladigi ya da asagidaki fotografta görüldügü gibi benimde deneyimledigim , acimasizca fircaladigi ögrenciler ile doludur ;)

Not: Fotografta el ele romantik bir tablo var gibi görünsede 2 parmak fren yüzünden hunharca fircalaniyorum. Bir sonraki uyarida parmaklarimi paket bantiyla bantladi :ROFLMAO:

464599719_10161926404848624_3991472960227518931_n.jpg

bir tanıdığımda var, yakından görüp artçı olarak gezme şansım da oldu. acayip bir makine, akıyor yolda, süzülüyor resmen. müthiş kolaylık. benlik değil gibi, ben şehir içi dolanayım, ara sıra Uludağ'a çıkıp turlayıp geleyim kafasındayım. ha ileride öyle bir lüksüm olur uzun yol için alacağım tek motordur. aşırı beğendim, bir 125cc kullanıcısı olarak bana heybetli ve t***aklı geldi baya. :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Alamazsin....

Rahmi hocanin bilgisi ve tecrübesinden sual olunmaz ama onun en önde gelen özelligi disiplinli ve tavizsiz calisma düzeniydi.

Egitimlerinde kurallarin disina cikan hicbir ögrencisine karsi para kaybetme korkusu ile taviz vermedi. Camia Rahmi hocanin egitimden kovaladigi ya da asagidaki fotografta görüldügü gibi benimde deneyimledigim , acimasizca fircaladigi ögrenciler ile doludur ;)

Not: Fotografta el ele romantik bir tablo var gibi görünsede 2 parmak fren yüzünden hunharca fircalaniyorum. Bir sonraki uyarida parmaklarimi paket bantiyla bantladi :ROFLMAO:

464599719_10161926404848624_3991472960227518931_n.jpg
MEG Dernek eğitiminde benim de parmaklar koli bandıyla bantlanmıştı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yeni GS'lerdeki Telever de yeni / eskilerden faklı EVO Telelever'miş. Aşağıda Telever, Duolever ile ilgili detay bilgi ve EVO Telelever ile ilgili daha kısa bir yazı var:

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Forumdakilerin %95'inin bunu almaya parası yok (Oran bir yerden uydurulmuştur). Zaten %95'in %95'ide şehiriçi kullanıyoruz (Oran gene uydurulmuştur). Almaya paramız yetse bile bu motorların şehiriçi kullanmaya pek uygun olduğunu sanmıyorum. Aradan uçar kaçar modeller değil. Yani çoğunluğumuz için gözlemeci motoru olarak kalmaya devam edecek gibi.
Siz şehir içinde usta bir binici tarafından kullanılan GS görmemişsiniz galiba? Bu kombinasyon trafiği öyle güzel bir "yarar" ki şaşar kalırsınız...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar