Suzuki gsx 250 bu ses normal mi

Suzuki 4.000-8.000-12.000-16000-20.000 tüm bu km'lerde supap açıklık ayarı kontrol edilmelidir demiş. :)
Evet bana da akıl almaz geldi, ama yanlış bir pdf'e bakmadıysam: https://mc.suzuki.com.ph/wp-content/uploads/2024/04/GIXXER-250FSF.pdf

Hz. Google'a sorunca da 15.000km dedi, gsxr forumdan bakmış o da.
Her halukarda, bunu çektiğin açıdan ve o motora çok aşina olmadan tam olarak ayırt etmek zor, ancak benim anladığım motosiklet 4bin'de bir de desek 15bin'de bir de desek ya hiç supap kontrolüne girmedi, ya da girmesi gereken bir km'de.

Ben bu sesi alıyorken yola çıkıyorsam sesin ne olduğunu biliyorumdur. Bilmiyorsam çıkmam. Belki gergi arada takılmıştır, ısınınca geçiyordur, hiçbişey olmaz. Belki de zincir uzamıştır, motor zamanlama şaşırmaya başlar, hop bloğun üstü elinde kalır.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Gerçekten Subap sesine benziyor, bence riske atmadan ustana götür. Ben uzun yollardan önce 2K kilometre falan kaldıysa hiç riske atmadan direkt bakımlarımı erkenden yaptırıyorum.

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
bu makineyi 4 sene kullandım ,çıkardığı her notayı bilirim :)
ses normal değil , bunu her zaman mı yapıyor ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

egzantrik zinciri gsx 250 r 'da bu şekilde ses yapmaz
büyük ihtimalle debriyaj tasından geliyor, bu motosiklerde biraz kronik diyebilim ,ses rahatsız ediyorsa değiştirin fakat bence kalkışta titreşim yapana kadar gerek yok , boşa masraf
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

30bin bakımında yetkili servis size egzantrik zinciri değişimi gelmiş diyecek ,hemen değiştirmeyin.
Bu motosiklet inazuma ile aynı motor bloğuna sahiptir ve evladiyelik bir bloktur , eğer devamlı motor freni kullanıp makinenin ciğerini sökmediyseniz zincire kolay kolay bir şey olmaz , olunca da sesi çok belirgindir, size nasıl tarif etsem? komik olacak şimdi :) egzantrik zinciri gevşediğinde özellikle 3. ve 4. viteste VUU-uuvv VUU-uuvv diye pervane sesine benzer bir ses çıkarır ve hızlanınca ses kaybolur ,işte bu egzantrik sesi ,bu olana kadar değişime gerek yok ,ses olduktan sonra da birkaç bin kilometre daha öyle binebilirsiniz , bu motosiklete kolay kolay zarar veremezsiniz :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar