Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

onu bilmem de, ben bunu aldım:
http://www.ebay.com/itm/231303474182?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

merceklerin krom kaplama kapakları yanında veriliyor.

ayrıca H1 xenon seti almak gerekiyor. onu da aldım, eve geldi. 35w 4300k aldım, 55w 4300k'nın aksine tam beyaz yanıyor. malzeme kalitesi fiyatına göre çok iyi. ac tip. o da şu:
http://www.ebay.com/itm/221720496076?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=520564848614&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ayrıca bunu tercih etmemin nedeni, angel eye ların ucuz gözükmesi ve motosiklet gibi sürekli far yakan taşıtlarda 6-7 ayda patlaması... farı sürekli fırınlayıp açmayacağımıza göre angel benim için gereksiz hatta olmasa daha iyi.
komple far almak yerine orjinal farın lenslerini açıp montaj yapacağım. genelde yan sanayi farların lensleri çabuk sararıyor, senin attığın ne kadar kalitelidir bilemem.
bir de çok kalın o angel lar bence. daha inceleri (ccfl tip) de sönük yanıyor.

not: videodaki gibi boyama işlemi yapmadan takacağım. böylece kolaylıkla eskiye dönüş yapılabilecek. d2s mercekler gibi kesme biçme işlemi de gerekmiyor :)

merceklerin montajı için:

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Elinde S2 aynası olan var mı arkadaşlar, talibiz kendisine ::sm_smile

onu bilmem de, ben bunu aldım:
http://www.ebay.com/itm/231303474182?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

merceklerin krom kaplama kapakları yanında veriliyor.

ayrıca H1 xenon seti almak gerekiyor. onu da aldım, eve geldi. 35w 4300k aldım, 55w 4300k'nın aksine tam beyaz yanıyor. malzeme kalitesi fiyatına göre çok iyi. ac tip. o da şu:
http://www.ebay.com/itm/221720496076?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=520564848614&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ayrıca bunu tercih etmemin nedeni, angel eye ların ucuz gözükmesi ve motosiklet gibi sürekli far yakan taşıtlarda 6-7 ayda patlaması... farı sürekli fırınlayıp açmayacağımıza göre angel benim için gereksiz hatta olmasa daha iyi.
komple far almak yerine orjinal farın lenslerini açıp montaj yapacağım. genelde yan sanayi farların lensleri çabuk sararıyor, senin attığın ne kadar kalitelidir bilemem.
bir de çok kalın o angel lar bence. daha inceleri (ccfl tip) de sönük yanıyor.

not: videodaki gibi boyama işlemi yapmadan takacağım. böylece kolaylıkla eskiye dönüş yapılabilecek. d2s mercekler gibi kesme biçme işlemi de gerekmiyor :)

merceklerin montajı için:
https://www.youtube.com/watch?v=r3p5jedQcjg

Bilgilendirme için teşekkürler. Montaj yaptığında paylaşım yaparsan memnun olurum. Kolay gelsin :^)

Slmlar arkadaşlar

dişli taraflarından alt kısımdan giderken sanki lastiğe belli aralıklarla birşey sürtüyormuş gibi, haş haş haşşş ses gelince ön dişli muhafazasını söküp kontrol etmek istedim, gördüğüm kadarı ile ön dişlilerde hafif yamukluklar olmuş sanırım sesin sebebi bu, varmı fikri olan.

ZDDBoZ.jpg

Dişliler yamulmaz tek yönlü aşınır, isterseniz sadece ön dişliyi değiştirip var olan zincir dişliyi değiştirebilirsiniz, ön dişli çap olarak küçük olduğundan hızlı aşınır.

Dişliler yamulmaz tek yönlü aşınır, isterseniz sadece ön dişliyi değiştirip var olan zincir dişliyi değiştirebilirsiniz, ön dişli çap olarak küçük olduğundan hızlı aşınır.

ön dişliyi değiştirip var olan zincir dişliyi değiştirebilirsiniz den kastınız nedir hocam, bilgi için teşekkürler.

Ön dişliyi değiştirip var olan zincir ve arka dişliyi kullanabilirsiniz yazacaktım, ya o an başka bişey düşünüp yanlış yazdım ya da klavye otomatik düzeltme yaptı kusura bakmayın...

Zincirin en gevşek ve en sıkı noktasında ciddi bir fark yoksa, gergi yarıyı geçmediyse, kilitli bakla yoksa zinciri değiştirmeye çok da gerek yok bence

Yağ değişim yapıcam. Hangisini tercih etmeliyim sizce? Neden?
Motul 10-40, 10-50, 15-50
Kaç km de bir yağ değişimi yapıyorsunuz arkadaşlar?

Motul ya da başka yağ markalarıda olur 10W40 yarı ya da tam sentetik olur. İmkan varsa 5 binde bir yoksa maksimum 10 bin km bir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------

Doğru olan zincir ve dişli setini beraber değişmen ama imkan yoksa önce ön dişli tabi.

Merhabalar fazer severler :)
Bir yazıda, (fazer s2 ile fazer farkları anlatılıyordu) fazer s2'nin çift pistonlu frenlerle güncellendiğini okumuştum ve fz6 fazer'de de piston yuvalarının olduğu, modifikasyon yapılabileceği yazıyordu. Acaba böyle bir modifiye yapan var mı? Sonuçlardan memnun musunuz? Maliyet ne olur sizce?

Son düzenleme:
İzmir İl Temsilcisi
Enduro pisti pazar antremanı :flower:

VV67pn.jpg
[/url][/IMG]

Yağ olarak 10w40 değil de 10w50 tavsiye ederim. Özellikle Motul 7100 tavsiyemdir.
kaliteli ve tam sentetik ise ~5000, yarı sentetik ise 3000-3500 de değiştirmek lazım.

Fren modifiye ediliyor, uygun adaptör ile kaliperler değişiyor maliyeti de kaliperler ikinci el 400 500, adaptörler de o kadar. 1000 TL kısaca.
Ben onu yapacağıma süspansiyonu ayarladım ve çelik fren hortumu taktım. Ön süspansiyonda her ikisinde de 7 mm lik furş var yay ön yüklenmesini kendi ağırlığa getirebilmek için. Yağı da orj den 1 cm fazla. Böylece daha da progresif bir şekilde sertleşiyor sıkışırken.

Ancak bana yeterli gelmiyor. Race tech marka yay alacağım. Zaten şu haliyle bile eskiye nazaran frenler çok iyi :)

Yayları değiştirince bir de brembo sa fren balataları alırım çiçek gibi olur fren sistemi. Böylece orijinalini bozmadan iyileştirmiş olurum.

Bundan iyisi r6s süspansiyonu + çelik fren hortumu olurdu heralde :D

Ön dişli çap olarak küçük olduğundan zincir ve arka dişiden çok daha hızlı aşınıyor, sadece ön dişli eskiyince hepsini değiştirmek bence israf. Kullanıcının karar vermesi daha doğru ama ben bir zincirde bir arka, iki de ön dişli kullanma taraftarıyım. Tabi ki zincirde kilitli bakla, düzensiz uzama vs mevcutsa set değiştirmek daha mantıklı

Son düzenleme:

tamam itiraf ediyorum virajlarım berbat :D cbr250 ile arkadaşım resmen içimden geçtiya la :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------

tamam itiraf ediyorum virajlarım berbat :D cbr250 ile arkadaşım resmen içimden geçtiya la :D

Motosikleti
XV250 - FZ6
fazer s2'nin çift pistonlu frenlerle güncellendiğini okumuştum ve fz6 fazer'de de piston yuvalarının olduğu, modifikasyon yapılabileceği yazıyordu. Acaba böyle bir modifiye yapan var mı? Sonuçlardan memnun musunuz? Maliyet ne olur sizce?

Nerede yaziyordu bilmiyorum ama sanmiyorum oyle bir modifikasyon olabilecegini. En iyi modifikasyon Özgür'ün dediği gibi R6S amortisoru ve kaliperleri getirtip takmak aslinda. Maliyeti de cikan amortisorler satilirsa 200-500 TL arasina halledilebilir.

http://www.ebay.co.uk/itm/2004-2005-2006-2007-2008-YAMAHA-R6S-FORKS-WITH-AXLE-LOWER-TRIPLE-CLAMP-TREE-/121640863831?hash=item1c525c4857

http://www.ebay.co.uk/itm/2007-2008-2009-Yamaha-YZF-R6S-03-04-R6-Front-Brake-Calipers-Pads-Lines-OEM-B055-/281633749079?hash=item4192adf857

O kadar uyguna gelse çoktan almıştım fazil:) nakliyesi çok para:pale:

Almanya'dan bir şekilde getirme planları peşindeyim ama her ay başka bir şey çıkıyor ve bütçe ayıramıyorum ondan ya hala seleyi alamadım senden:(

İzmir İl Temsilcisi

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------

Sansa ben foto paylasacagim sira sende m3den bahsetmissin :)

Sana gönderme gibi olmus ama alakasi yok lastik cizgilerinden fazeri hakkiyla kullandigin belli oluyor :)
Yanlis anlasilma olmasin.

Biz pist kosullarini buldugumuz icin sınirlarini zorlayip cezasinida cekiyoruz :)

cok dar keskin virajlarda cbr 250 hafif ve daha kivrak olusundan gecebilirde ama otoban virajlarinda ònde olman gerekir :cherry:

Sansa ben foto paylasacagim sira sende m3den bahsetmissin :)

Sana gönderme gibi olmus ama alakasi yok lastik cizgilerinden fazeri hakkiyla kullandigin belli oluyor :)
Yanlis anlasilma olmasin.

Biz pist kosullarini buldugumuz icin sınirlarini zorlayip cezasinida cekiyoruz :)

cok dar keskin virajlarda cbr 250 hafif ve daha kivrak olusundan gecebilirde ama otoban virajlarinda ònde olman gerekir :cherry:

sağol eksik olma ama çok iyi dğeilim maalesef virajlarda, çok pis korku var içimde, istanbulda şile yollar oldukça geniş güzel virajları olmasına rağmen xj6 ve cbr250 uzadı gittiler valla nedense atamıyorum virajlarda düşecem korkusunu :( sizin maşallahınız var kardeşim, motor yerde gidiyor, biz o seviyeye gelene kadarrr.. :(

İzmir İl Temsilcisi
estafurullah zamanla hersey olur :cat:

Bu arada fazerin paglerini nasil daha yukari alabilirim fikri olan varmi ?

Peki 2005 fz6 Fazer için DID zincir dişli set alacağım. En uygun Bursa'da nereden alabilirim? Yada internet mağazası varmı uygun alabileceğim? Zincir özellikle X2 ring olsun istiyorum.
Ayrıca arka balata da lazım. Altta verdiğim linkteki marka nasıldır? Biri sinter metal diğeri organik demişler ilanda. Aralarındaki fark nedir?

http://www.n11.com/yamaha-fz-6-brenta-sinter-metal-arka-fren-balatasi-P26767354
http://www.n11.com/yamaha-fz-6-brenta-organik-arka-fren-balatasi-P26767150

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar