Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
o zaman sıkıntı yok aylık benzin bütçesine göre mio+fazer yaparsın olur biter
ama yeni heves tahmin ediyorum ki gazlarsın 300krş yakarsın hız denemesi felan derken bakmışsın depo boş

KBC

o zaman sıkıntı yok aylık benzin bütçesine göre mio+fazer yaparsın olur biter
ama yeni heves tahmin ediyorum ki gazlarsın 300krş yakarsın hız denemesi felan derken bakmışsın depo boş

yok işin açıkcası hız tutkum yok , diceksinki ozaman neden bu makina , bu biraz hayalimi gerçekleştirmek olucak biraz kendimi tatmin etmek ve trafikte altımda güçlü bir makina olması daha işime yarayacak + tutku :)

var var heyo heyo ben yaktırıyorum kardeşim :queen:

Birol siz çok mülayim kullanıyorsunuz,ondan oluyor farklılık ben sert kullanıyorum

hesabı yaparkende ; agzına kadar fullersin yedege geçer gene fulllersin aldıgın yakıtla yolu hesaplarsın dogru rakamı bulursun

bu ölçümünü yaptıgın 100km lik yol ile hesaplamak çok iyi bir ortalama yakıt tüketimi hesabı çıkarmaz ortaya,

uzun yol olur kısa yol olur, sıcak olur soğuk olur, ölçüm 100km ile yapılmaz yani doğru ortalamayı bulamazsın diye düşünüyorum.

cihan sen ben beraber fulleyip bitirelim bakalım ne olacak aynı hızlarda seyir edelim fark var mı görürüz o zaman

Sen bi rahat durmuyosun ki yolda,yolda bazen benide korkutuyosun zırt diye geçiyosun yanımdan alırım anahtarını hee.:p:p:cherry:

Ama daha güneşli bir yol yüzü görmedi daha garibim,tam depo ile de yapıcam denemeyi bakalım sonuçta çok fazla bi değişme olucak mı.

Zaten uzun yolda kuzenle istesekte mülayim kullanamayız sert olmamız lazım ki günü birlik 700-800 km yol alacağımız için sağlam bir sonuç olur.:cherry:

Attığım resimlerde ki değerler sakin kullanım değerleri zaten hesaba göre o günün benzin fiyatına göre 210 krş felen çıkıyor.

Ama bir depo ile 240 km hızla sabit gidip depoyu bitirdiğin zaman bile o kadar sallasak bile yani 40-50 krş yakmaz bu makine en fazla yakacağı 35 krş yakar benim fazer başkasının makinasına aklım ermez.:cherry::bounce:

Çünkü benim fazer bana böyle bir ...nelik yapamaz çamura sokarım oda iyi biliyor bunu.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Bakınız:

Fazla kalmadı zaten bende...:cherry:

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
Allah iyiliğiniz versin Birol

Cihanda söyledi geçen gün çamur olayını :)

fazerim varken şehirdışı en az 4,81 lt/100km yaktım,ama hızlanırkende yavaşlarken de normal sürüşte de azami dikkat ettim ve 90km/h sürati de pek geçmedim.bu deneme amaçlıydı :) normal şehir içi -dışı karışık sürüşlerde de ben ortalama 6-7 lt civarı yaktım hep,ama hiçbir zaman 200 üstü süratlerde devamlı kullanmazdım.bence kategorisinde az yakan bir motor.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
fazerim varken şehirdışı en az 4,81 lt/100km yaktım,ama hızlanırkende yavaşlarken de normal sürüşte de azami dikkat ettim ve 90km/h sürati de pek geçmedim.bu deneme amaçlıydı :) normal şehir içi -dışı karışık sürüşlerde de ben ortalama 6-7 lt civarı yaktım hep,ama hiçbir zaman 200 üstü süratlerde devamlı kullanmazdım.bence kategorisinde az yakan bir motor.

hızlanırken ve yavaşlarken araca yumuşak davranmak depoya yumuşak davranmak demektir :cat:

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
fazerda kendi kaşınıyor be Birol

bana gaz ver, bana gaz ver diye bağırıp duruyor

Ama abi şimdi doğruya doğru,fazer aldığını fazlası ile geri veren bir motor,onun için bu kategoride en ideal motor benim motor.:cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
işkembeden sallamıyoruz heralde.sen de en fazla 30 krş yakar diyosan bişey demiyorum.kaçak benzin mi alıyosunuz nedir.abimiz 2007 fz6 sı vardı geçen sene benzin daha ucuzdu yinede bu sayfada sallayanların ki kadar az yakmıyordu.şuanda da arkadaşımda fazer var 2008 yine sizinki kadar az yakmıyor.demek istediğim sallamak ne işinize yarıyor.dürüst ol arkadaş senin yazına güvenip garibanın biri bu motoru almasın

Arkadaşım.... Arkadaşım dşiyorum sonuçta abin de olsam forum arkadaşımsın....:rendeer:

Şunu unutma..Kulaktan dolma şeyler her zaman yanlış kalır akılda....
Arkadaşlar doğru söylüyor.... Yakıtı şehir içinde 30 kuruşu asla bulmaz.... 20-25 kuruşu gram geçmez.... :cat::cat::cat::cat:

1 depo ful benzinle arasıra agresif kullanmalarla 300 km ye yakın gidiyorum... Eğer o agresiflikleri de yapmasam uzun yolda 300 km yi çok rahat şekilde geçicektir....

şehir içinde 200 km nin çok üzerinde yol yaptığına defalarca şahit oldum.... :cat::cat:

inşallah yakın zamanda ben de alacağım fazer.ne yaktığını bilerek alacağım arkadaşlar.ancak bilmeyenler de olabilir.motor az yakınca madalya mı takacaklar bize ne olacak?

Değilmi... :wiinkk::wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:32 ----------

senin fazer da 20 krş mu yakıyor?inanıyormusun buna:)

Ben inanıyorum.... İnanmakla kalmıyor altına imzamı atıyorum.... :cat::cat::cat::cat:

Yaktığının hakkını FAZLASI ile verecek bir motordur fazer, kalıbının adamıdır bence :)
(kullanıcısı değilim, sadece tahmin ediyorum)

syglr

garibanın biri bu motoru almasın
bu kelimeyi söyleyen arkadaş ya cbf 150 yada ybr 125 alsın derim.
gariban fazer alırsa ya süs diye alır,
yada hurdaya çıkarır motoru
arkadaşım sözüm meclisten dışarı ancak,
gariban birisi fazeri ne yapsın ?

he sakın yanlış anlaşılmasın gariban fazer alamaz diyorum, ama
senin dedigine örnek verirsek,

asgari ücretle çalışan birisi hafta sonu gelince takisye binip taksime eğlenmeye giderse, bu adam ne evdeki faturalarını ödeyebilir ne de fazera benzin alabilir.:queen::queen:

Arkadaşım.... Arkadaşım dşiyorum sonuçta abin de olsam forum arkadaşımsın....:rendeer:

Şunu unutma..Kulaktan dolma şeyler her zaman yanlış kalır akılda....
Arkadaşlar doğru söylüyor.... Yakıtı şehir içinde 30 kuruşu asla bulmaz.... 20-25 kuruşu gram geçmez.... :cat::cat::cat::cat:

1 depo ful benzinle arasıra agresif kullanmalarla 300 km ye yakın gidiyorum... Eğer o agresiflikleri de yapmasam uzun yolda 300 km yi çok rahat şekilde geçicektir....

şehir içinde 200 km nin çok üzerinde yol yaptığına defalarca şahit oldum.... :cat::cat:

istanbul şehir içinde 125 lik motor kullanır gibi kullandığımda 220 km yi geçmedi.yapıştırınca 180 km de bitiyordu.sen 300 km yapıyosan helal olsun ne diyeyim.arkadaşımın şuanki fazer ında da durum aynı.ya bizim benzine su katıyolar,ya da motorlarda bişey var:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:50 ----------

bu kelimeyi söyleyen arkadaş ya cbf 150 yada ybr 125 alsın derim.
gariban fazer alırsa ya süs diye alır,
yada hurdaya çıkarır motoru
arkadaşım sözüm meclisten dışarı ancak,
gariban birisi fazeri ne yapsın ?

he sakın yanlış anlaşılmasın gariban fazer alamaz diyorum, ama
senin dedigine örnek verirsek,

asgari ücretle çalışan birisi hafta sonu gelince takisye binip taksime eğlenmeye giderse, bu adam ne evdeki faturalarını ödeyebilir ne de fazera benzin alabilir.:queen::queen:

üstad gariban niye cbf 150 ya da ybr alsın.bu sayfada yazanlara göre fazer 20 krş yakıyor.adam 13krş yakıp ybr ye bineceğine 20 krş yakar fazera biner :) hem 40000-50000 km de olanlar alınır yazıyor burda adam sıfır ybr ye 4000 tl vereceğine 9500 e 50000 de fazer alır :mrgreen:

slm , nisan ayının ilk haftası fz6 fazer almak istiyorum, 2006 model veya ustu, km si makul seviyelerde ki fazer sahiplerinden acaba satmayı dusunen varmı, tutturabilirsem diye abartılı fiyatlar isteyenlere demiyorum, olucude degilim, iki tarafında anlasabilecegi makul bir fiyatta anlasabilecegim ciddi saticilarla iritibata gecmek istiyorum, İstanbul Ankara Kayseri tercihimdir, niye buraya yazdım? cunku sahibinden bak bak yeni ilan varmı diye yok bunun ili ters, yok bu cok km li, bu iyiymis ama fiyatı cok fazla gibi bakmaktan yoruldum, yok egsozu buymus sesi guzel cıkıyormus, yok benimki 250 basti yok benimki 230 u gecmedi gibi seylerle ilgilenen bir motorcu degilim, alıyım biraz bineyim tutturabilirsem kar ederek satarım diye de dusunmuyorum, alacam uzun uzun km yapacagim, kafamı agrıtmayacak bir motor arıyorum
ozelden mesaj atabilirsiniz yada
[email protected] dan e posta ile irtibat kurabilirsiniz
herkese iyi surusler

2005 Fazer ile:

Bir depoyla artçılı uzun yolda 110-120 sabit hızla 338 km yol yaptığım oldu.
Tek başıma sürekli 200+ giderek 160km'de depo bitirdiğim oldu.
Şehir içinde karışık kullanımla 240km civarı gdiyor bir depo.

Nasıl kullanırsanız öyle tüketirsiniz.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
2005 Fazer ile:

Bir depoyla artçılı uzun yolda 110-120 sabit hızla 338 km yol yaptığım oldu.
Tek başıma sürekli 200+ giderek 160km'de depo bitirdiğim oldu.
Şehir içinde karışık kullanımla 240km civarı gdiyor bir depo.

Nasıl kullanırsanız öyle tüketirsiniz.

aynen katılıyorum herkes aynı yakıtı yakamaz

çok basan çok yakar, az basan az yakar :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar anlamadığım şey bu benzin olayı neden bu kadar çok uzadı. bu motorda gazı ne kadar açarsan o kadar yakar bu kadar basit. benzin hesabı yapan adam gitsin ybr alsın.

slm

Arkadaşlar anlamadığım şey bu benzin olayı neden bu kadar çok uzadı. bu motorda gazı ne kadar açarsan o kadar yakar bu kadar basit. benzin hesabı yapan adam gitsin ybr alsın.

Ybr fazla yakar, today ın vegısı yok en guzelıde cok az benzın yakar
4 sılındır 78, 98 hp bır motosıklete bınıyorsan yakıdını dusunme :cat:
TODAY ONERIRIM

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar