arkadaşlar sallamayı marifet sayan insanları anlamakta güçlük çekiyorum.fazer la ne kadar basarsan bas 30 krş yakmaz diyenler var burda.normal kullanımda 20 krş yakıyor diyenler var.fazer müthiş bir motordur.ancak lütfen sallamayalım:cat:
sallama kelimesi hoş değil arkadaşım,
bende 300krş yakıyorum bu arada.
bu benzin olayı biraz göreceli benim yada senin kullanımın serttir çok yakar,
başkası cbf 150 gibi kullanır agır hızlandırır devir cevirtmez az yakar oda az derken
100 km de 1-1,5 litre fark eder 6 tl para yapar
100km de ilave 30-40km yol demek oluyor,100 km gidecegine 70km gider demek
4 silindir yüksek devir çeviren bir performans motorundan bahsediyoruz.
az yakıyor diye kimse kendini kandırmasın performans alıyorsanız aracınız yakıyor olmalı ki size güç verebilsin.
almadan verilmez.yakıtı düşünen tek silindire binsin.
hayal kurup yakıtı düşünüp, 4 silindir makine almasın derim ben.
Fazerde 30 krş'tan fazla yaktıran var ise ya onun motorda bi sorun vardır yada benim motorda,ben şimdiye kadar bir sefer bi depoda yaktırabildim 30 krş'u 200 km üstünde yakıyor o değeri..
var var heyo heyo ben yaktırıyorum kardeşim :queen:
Birol siz çok mülayim kullanıyorsunuz,ondan oluyor farklılık ben sert kullanıyorum
hesabı yaparkende ; agzına kadar fullersin yedege geçer gene fulllersin aldıgın yakıtla yolu hesaplarsın dogru rakamı bulursun
bu ölçümünü yaptıgın 100km lik yol ile hesaplamak çok iyi bir ortalama yakıt tüketimi hesabı çıkarmaz ortaya,
uzun yol olur kısa yol olur, sıcak olur soğuk olur, ölçüm 100km ile yapılmaz yani doğru ortalamayı bulamazsın diye düşünüyorum.
cihan sen ben beraber fulleyip bitirelim bakalım ne olacak aynı hızlarda seyir edelim fark var mı görürüz o zaman
aggressive' Alıntı:
bu arada bende 100km yol yapıp geri fulleyeceğim bakalım ne yakmış olacak