- Konu Yazar
yok abi ybr egsozundan.http://www.hizliupload.com/di-1RHG.jpg bu egsozdan mı ?
kısaca bizim özetimizliseye giderken tatil günü lokantada çalışırdım...daimi müşterileri vardı... birisi gelir rızaa abiii ekmek arası tavuk şiş istiyom her şeyi bol parası az olsun derdi.... oda içine 3-5 küçük parça tavuk koyup gönderirdi... :queen::queen:
sen bunu adana antep osmaniyede yapılan 250 300 350 cc liklere mi benzettinbağırır gitmez arka aynı kalsın önü 17 yap
ön 15 kalsa arkayı 42 yapsam nasil olur.bazen basıyorum düz yolda.90 kesmez pek :cherry:sen bunu adana antep osmaniyede yapılan 250 300 350 cc liklere mi benzettin) kardeş sen yap 14 ön dişliyi arkayı elleme. çok hız yapmaz fakan rampadada bayılmaz ve çok seri olur.
ön 15 kalsa arkayı 42 yapsam nasil olur.bazen basıyorum düz yolda.90 kesmez pek :cherry:
:cat::cat:bu şekilde kalsın o zaman arada gitsinde dersen hiç değiştirme 1 diş arkada fazla fark etmez
peki bunların fabrika cıkışı orjınal dişli sayısı kaç
anladım hocam saol...bakaalım ben deneyım amaclı 14 42 dişli alacam bı deneyeyım bakalım once 14 denıycem sadece sonrada arkayı degşcem sadece bakalım motorun tepkısı ne olcaksenin motordaki hali olması gerek 15-41
anladım hocam saol...bakaalım ben deneyım amaclı 14 42 dişli alacam bı deneyeyım bakalım once 14 denıycem sadece sonrada arkayı degşcem sadece bakalım motorun tepkısı ne olcak
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:02 ----------
ybr kullanan bı kurye arkadas orjınal 14 44 oldugunu solemıştı ybrnın.dogrumudur acep
ee 125 cc deilmi bunlar ne için fark etsinki....14-45 ybr ninki benimkide aynı zaten 14-45 ama seninkine bu dişlileri takarsan motor 80 bile yapamaz ama deli seri kalkar
bence sadece 14 dişli tak yeterli 42 yi takma derim
ee 125 cc deilmi bunlar ne için fark etsinki....
sora sora bagdat bulunurmuş dostum.bılgımız yokki bu konuda danışıyoruz arastırıyoruz...45 abartı oldu ama ön 15 arka 42 denıycem.bıde ön 14 41 yapıp ole denıycem...125 cc olduklarına ne bakıyon kardeş önemli olan motorun içindeki dişli oranları ve devri sizin motorun yapısı ile ybrninki farklı aman diyim 14-45 flan yapma seninkini![]()
sora sora bagdat bulunurmuş dostum.bılgımız yokki bu konuda danışıyoruz arastırıyoruz...45 abartı oldu ama ön 15 arka 42 denıycem.bıde ön 14 41 yapıp ole denıycem...
kardeş bıras pimpirik biriyım.soru sormayı severim.bilgilerin benım için degerli.daha fazlası için soruyorum.beklı doğru bıldıklerımız yanlıştr hesabından :thumleft:önce 14 yap dene çok bağırıyor gitmiyor dersen 15-42 yaparsın bizde bilgi veriyoruz kardeş bu arada orjinal halini bakıyom gelen geçen yerde soruyon dedim ya 15-41 diye orjinali![]()
kardeş bıras pimpirik biriyım.soru sormayı severim.bilgilerin benım için degerli.daha fazlası için soruyorum.beklı doğru bıldıklerımız yanlıştr hesabından :thumleft:
öğle tabi sor sor sormak bilgi almak iyidir bende sora sora öğrendim bu işlerde meraklı olmazsan bir şey öğrenemezsin :cherry:
16 41 di bayılıyodu motor.15 41 yaptım atlamaya başladı motor.ama 2 kişi bayılıyo yınede...15 41 dişli ile 120yaptım.yani ne yapsamda hızdan ve cekişten ödün vermesem.anlamadım gittikardeş motor şu anki haliyle 5. vitesde redlineye rahat giriyorsa ( tahminime göre giriyordur ) ön dişliyi düşürmen hızı düşürecektir. redlineye gelmiyorsa artacağını bile söyleyebilirim ama yanlış okumadıysam zaten düşürmüşsün bile dişliyibu seçenek ile karşılaşmayacaksın
hızın mutlaka düşecek. arka dişli sayısını ön dişli sayısına bölersen çıkan sayılardan ne kadar etki edeceğini anlayabilirsin. rakam büyüdükce güç artıp hız düşecektir rakam küçüldükçede tam tersi
örn:
42 / 15 = 2.8
42 / 17 = 2.47
41 / 14 = 2.9
41 / 15 = 2.73
orjinal orana göre ne kadar değiştirdiğini kestirebilirsin. işte böyle bişeyler heralde![]()