o zihniyetin gelişmesini diliyorum.
çevreye daha az zarar verecekse, performans olarak çokta fazla etkilemiycekse, koyduğun gazın tamamı yanacak ve havaya para saçmış olmayacaksan (hiç bir motor benzini tamamen yakamaz, lpg nin yanma direnci benzinden daha az olduğu için tamamen yanar ve neticede hada az hava kirletir.) vede ekonomik yönden daha ucuza mal edeceksek yakıtı , durduk yere benzine niye fazladan para ödiyelim. zaten dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz.
gösterişi çok seviyoruz demişsin, lpg kullanmakmı gösteriş şimdi:silent:
ayranı yok içmeye demişsin, yurt dışında adamlar arabayı sıfır aldığı gibi ilk iş lpg takıyor, koca kraliyet arabaları lpg kullanıyor, lüks araçlara gönül rahatlığıylatakılıyor ,şimdi onlarındamı ayranları yok içmeye, onlardamı züğürtte iki kuruşluk benzin parasını karşılayamadıklarından lpg kullanıyolar.
arkadaşın dediği gibi, bizim ülkemizden başka ülkede lpg yada benzin kullanmanın statü göstergesi haline geldiği sanmıyorum. ama bu düşüncede boş değil. bugüne kadar patlayan otomobilleri ve lpg istasyonları görünce ister istemez akıllarda o kötü imaj oluşuyor. ama durum şu an eskiye nazaran çok farklı, gerek kullanılan sistemler ,gerekse istasyonlara getirilen standartlar baya ilerledi. araçlara özel tasarlanan kitler başarıyla uygulanıyor ve performansta yada motorun genel ömründe eskisi gibi düşüşler olmuyor. yanlış bilmiyorsam volvo orjinal lpg li araçlar üretiyordu. sonuç olarak lpg güzel bi sistem:cat:
O zihniyet bizde daha fazla gelişmesin bence, bırakalım bu işi yapanlar ona göre yapsın.:cat:
Ayrıca LPG ile ilgili söylediğiniz ekonomik ve bilimsel yorumların tamamında sizinle hemfikirim; dünyanın en pahalı benzinini ve LPG' sini kullandığımız bir ülkede tabiiki en pahalı benzin yerine en pahalı LPG' yi kullanmak daha mantıklı..
Gösterişi seviyoruz dedim evet, ama LPG kullanmak gösteriş değil tabiiki

burada anlatmak istediğim şey şuydu:
"Biraz daha para verip daha gösterişli bir araba alayım, çok yakarsa tüplü yaptırırız nasıl olsa" zihniyetinden bahsediyorum ben. Halbuki aynı adam, gidip V8 motorlu böyle bir araba alacağına, aynı işi görebilecek, ihtiyaçlarına cevap verebilecek, orjinal donanımı ile bu vasıflara sahip, daha ekonomik bir araç alma şansına da sahip. Ama illa daha gösterişli olacak.
Binlerce dolar para harcayıp böyle bir araba alıyorsun ve farkını vereceğin 3 kuruş yakıtın hesabını yaparak, her ne teknoloji kullanılırsa kullanılsın, motor aksamına uzun vadede zarar vereceği ve performansı düşüreceği su götürmez bir gerçek olan LPG teknolojisini bu araca uygulatıyorsun. Senelik vergisi ortalama 2000 YTL' ye yakın bir araç satın alacak ekonomik güce sahip bir kişinin, bu derece gereksiz bir hareket yapmasını ben pek mantıklı bulmuyorum açıkçası. Burada yapılan, gösteriş budalalığıdır bence.
Hem ne güzel demişsiniz, Volvo orjinal LPG' li araç üretmiş diye, o zaman gider o aracı alırım; alan memun satan memnun:cat:
Ayranı yok içmeye dedim;
Bence burada zihniyet şu olmalı: Benzine harcayabileceğim aylık bütçeyi çıkartırım ve aradığım özelliklere sahip en yakın motosikleti belirlerim. Kilometrede 160 kuruş yaksın dersem gider çift silindirli GT250R alırım, yok ben fazlasının üstesinden gelebilirim, 250 kuruş yaksın dersem, 4 silindirli 600RR alırım, ona da tüp taktırmam. Yani bütçeme göre en mantıklı seçimimi yaparım, benzin parasını karşılayamayacağımı bile bile gidip de 600lük 4 silindir makina almam; alırsam bu gösteriş budalalığıdır işte.
Bunu yapan da çok arkadaş var aslında, benzin parası bulamadıkları için motorlar garajda yatar, ama sorduklarında adam 600RR' ım var der, bu da en büyük mutluluktur zaten onun için, yeter de artar bile. İşte bu, "Ayranı yok içmeye.." mantalitesidir.
LPG' nin statü göstergesi olması gibi bir düşüncem de yok bu arada, onu da açıklığa kavuşturalım; sadece bu yüksek maliyetli araç örneğinde gereksiz bulduğumu belirtmek istedim. Nihayetinde, herkes dilediğince ekonomi yapmakta özgür tabiiki.
Sonuç olarak LPG güzel bir ekonomik sistem olmakla birlikte, isterseniz geri kafalı deyin bana ama, nacizane fikrim; araca ekstra olarak sonradan takılan bu sistemin çok gerekli olmadıkça, fabrikadan belli standartlara göre üretilip piyasaya sürülen araçlara uygulanarak, orjinalliğini bozmasına karşıyım.
Saygılarımla..:rendeer:
Nereden nerelere geldik yaw