Türk usulü işler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence süper bi pratik zeka..:)

o zihniyetin gelişmesini diliyorum.

çevreye daha az zarar verecekse, performans olarak çokta fazla etkilemiycekse, koyduğun gazın tamamı yanacak ve havaya para saçmış olmayacaksan (hiç bir motor benzini tamamen yakamaz, lpg nin yanma direnci benzinden daha az olduğu için tamamen yanar ve neticede hada az hava kirletir.) vede ekonomik yönden daha ucuza mal edeceksek yakıtı , durduk yere benzine niye fazladan para ödiyelim. zaten dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz.

gösterişi çok seviyoruz demişsin, lpg kullanmakmı gösteriş şimdi:silent:

ayranı yok içmeye demişsin, yurt dışında adamlar arabayı sıfır aldığı gibi ilk iş lpg takıyor, koca kraliyet arabaları lpg kullanıyor, lüks araçlara gönül rahatlığıylatakılıyor ,şimdi onlarındamı ayranları yok içmeye, onlardamı züğürtte iki kuruşluk benzin parasını karşılayamadıklarından lpg kullanıyolar.

arkadaşın dediği gibi, bizim ülkemizden başka ülkede lpg yada benzin kullanmanın statü göstergesi haline geldiği sanmıyorum. ama bu düşüncede boş değil. bugüne kadar patlayan otomobilleri ve lpg istasyonları görünce ister istemez akıllarda o kötü imaj oluşuyor. ama durum şu an eskiye nazaran çok farklı, gerek kullanılan sistemler ,gerekse istasyonlara getirilen standartlar baya ilerledi. araçlara özel tasarlanan kitler başarıyla uygulanıyor ve performansta yada motorun genel ömründe eskisi gibi düşüşler olmuyor. yanlış bilmiyorsam volvo orjinal lpg li araçlar üretiyordu. sonuç olarak lpg güzel bi sistem:cat:

O zihniyet bizde daha fazla gelişmesin bence, bırakalım bu işi yapanlar ona göre yapsın.:cat:

Ayrıca LPG ile ilgili söylediğiniz ekonomik ve bilimsel yorumların tamamında sizinle hemfikirim; dünyanın en pahalı benzinini ve LPG' sini kullandığımız bir ülkede tabiiki en pahalı benzin yerine en pahalı LPG' yi kullanmak daha mantıklı..

Gösterişi seviyoruz dedim evet, ama LPG kullanmak gösteriş değil tabiiki :) burada anlatmak istediğim şey şuydu:

"Biraz daha para verip daha gösterişli bir araba alayım, çok yakarsa tüplü yaptırırız nasıl olsa" zihniyetinden bahsediyorum ben. Halbuki aynı adam, gidip V8 motorlu böyle bir araba alacağına, aynı işi görebilecek, ihtiyaçlarına cevap verebilecek, orjinal donanımı ile bu vasıflara sahip, daha ekonomik bir araç alma şansına da sahip. Ama illa daha gösterişli olacak.

Binlerce dolar para harcayıp böyle bir araba alıyorsun ve farkını vereceğin 3 kuruş yakıtın hesabını yaparak, her ne teknoloji kullanılırsa kullanılsın, motor aksamına uzun vadede zarar vereceği ve performansı düşüreceği su götürmez bir gerçek olan LPG teknolojisini bu araca uygulatıyorsun. Senelik vergisi ortalama 2000 YTL' ye yakın bir araç satın alacak ekonomik güce sahip bir kişinin, bu derece gereksiz bir hareket yapmasını ben pek mantıklı bulmuyorum açıkçası. Burada yapılan, gösteriş budalalığıdır bence.
Hem ne güzel demişsiniz, Volvo orjinal LPG' li araç üretmiş diye, o zaman gider o aracı alırım; alan memun satan memnun:cat:

Ayranı yok içmeye dedim;
Bence burada zihniyet şu olmalı: Benzine harcayabileceğim aylık bütçeyi çıkartırım ve aradığım özelliklere sahip en yakın motosikleti belirlerim. Kilometrede 160 kuruş yaksın dersem gider çift silindirli GT250R alırım, yok ben fazlasının üstesinden gelebilirim, 250 kuruş yaksın dersem, 4 silindirli 600RR alırım, ona da tüp taktırmam. Yani bütçeme göre en mantıklı seçimimi yaparım, benzin parasını karşılayamayacağımı bile bile gidip de 600lük 4 silindir makina almam; alırsam bu gösteriş budalalığıdır işte.
Bunu yapan da çok arkadaş var aslında, benzin parası bulamadıkları için motorlar garajda yatar, ama sorduklarında adam 600RR' ım var der, bu da en büyük mutluluktur zaten onun için, yeter de artar bile. İşte bu, "Ayranı yok içmeye.." mantalitesidir.:)

LPG' nin statü göstergesi olması gibi bir düşüncem de yok bu arada, onu da açıklığa kavuşturalım; sadece bu yüksek maliyetli araç örneğinde gereksiz bulduğumu belirtmek istedim. Nihayetinde, herkes dilediğince ekonomi yapmakta özgür tabiiki.

Sonuç olarak LPG güzel bir ekonomik sistem olmakla birlikte, isterseniz geri kafalı deyin bana ama, nacizane fikrim; araca ekstra olarak sonradan takılan bu sistemin çok gerekli olmadıkça, fabrikadan belli standartlara göre üretilip piyasaya sürülen araçlara uygulanarak, orjinalliğini bozmasına karşıyım.

Saygılarımla..:rendeer:

Nereden nerelere geldik yaw:)

Son düzenleme:
motosiklet fotolarını görünce siteye koyarken ters konmuş herhalde dedim:) sonra farkettim olayı. dahice zahmetsiz. türk usulü.
LPG olayına gelince bence normal. adam jip alacak kadar zengin olabilir ama dünyanın en pahalı benzinini kullanmayacak kadarda cimri olabilir. bu gidişle motorinin olduğu gibi LPG ninde fiyatı benzinle eşitlenecek ya neyse.:pr:

Türkler akıllıdır, çalışkandır, en kolayını ve pratiğini seçer, ne uğraşacak antel dantelle :mrgreen: Önemli olan işimizi görsün :) Paylaşım için teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yaw 3 kuruş veripte bir lift almak zor geliyor,düşürecek motoru adamın kafasını yaracak yuh be.Aha kafası yarıldı:queen::queen::queen:

Bence gayet güzel çalışıyorlar. :) Ekip çalışması, birlikten kuvvet doğar...:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
koskoca şavrolet tüplü :queen:

yuh be amerika yakında ceker bu makinayı:)):queen:

hele o cip e bayıldım... yaww aldınız bari hakkını verin kardeşim. yoksa binmeyin...

Motor için pratik zeka diyebilirim, araba için çok görmüyorum, başka bir türk ferrariye tüp takmaya kalkmıştı, bu adamınki normal, gezmek için almış arabayı gibi...

harbi türk işi olmuş.
chevrolet de çok yakıyodur adam ondan tüp taktırmıştır:cherry:

lpg ye gelınce ona solenecek hıc ama hıc bısı yok:queen:

abi o pick-up herhalde adama piyangodan çıktı yoksa o aracı alan tüplü yaptırmaz

vay anasını sayın seyirciler chevrolete lpg pes doğrusu geçenlerde bende bir resim bulmuştum ama kyıp ettim adam 110 luk motoya lpg taktırmış

ferrari' ye tüp takan zihniyet aynen devam..:silent:

Be adam, madem o kadar pintisin, git az yakan bir araba al.

Türk milleti olarak gösterişi çok seviyoruz arkadaşlar; hani bir laf vardır ya:

"Ayranı yok içmeye, vs.." anladınız siz:p

LPG hakkında neden bu kadar ön yargılıyız ve neden LPG kullanan insanları aşşağılama yada küçük görme yada en basidinden cimrilikle - pintilikle suçlama çabasındayız?

LPG dünyanın en temiz yakıtlarından biridir, benzine göre hem daha ekonomik hem daha çevrecidir.

İngiliz Kraliyet ailesinin tüm arabalarının LPG li olduğunu biliyor musunuz? Ne kadar pintiler di mi :p

Ayrıca bir çok avrupa ülkesinde devletler LPG kullanımını teşvik etmektedir vergi indirimi vs. gibi şeylerle.

Bizde ise birisi LPG taktırmayı düşünse planlasa her hesabı yaptıktan sonra birde "lan millet dalga geçer mi" diye düşünür :)

bende 88 doğan var tüplü, 2001 model megane var tüplü ama gidipte şavrolet alırsam son model tüp takmam be abi

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
İyide neden?

Adamlar rolls royce lara , bentley lere takıyorlarda biz neden şeroleye takmıyalım?

Ha çok binmiyorum ara sıra kullanıyorum ayda 500 km ya yaparım ya yapmam diyorsan eyvallah.

Ama sürekli km yapıyorsan eğer benzin kullanmak saçma.

Eyvallah , bende Subaru ya Porche ye Ferrariye takalım demiyorum. Bu tarz arabalar spor içindir performans içindir, çelişkili olur mantıksız olur.

Ama iş için yada binek kullanılan bir arabaya takmam demen için bir neden göstermen lazım bana.

Kraliyet ailesinden daha mı zenginsin yoksa :p

abi o şavrolet arazi aracı ben şehir içinde o büyüklükteki araçların yollarda olmasıla bile karşıyım. tamamen arazi aracı o şavrolet iş için kullanılacak bir yanı yok. ve arazı aracındakı tupten arazide ne gibi bişi beklenır bılmem kraliyet ailesinin belki tek maksatı vardır ülkesindeki insanlara bakın biz biniyoruz sizde binin deyip petrol azlıgından da pay cıkarması ve amerıkaya muhtac olmaması belkide

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
petrol azlıgından da pay cıkarması ve amerıkaya muhtac olmaması belkide

Biz petrolü ağaçtan topluyoz di mi :p (o nasıl oluyorsa)

ayrıntıya takılma cip işte biz Türküz yüksek büyük tekerlekli ne görsek cip deriz :queen:

bak kardes su aptalca yorumları yapmayın..bız TÜRKLER ulu yuce bı mılletız..ne kotu sey varsa kesın Türktür demesin..artık Türktür herşeyı yapar lafını aklınızdan sılıp atın..lutfen..:pr::pr::farao:

Motorun ya silindir kapağını sökecek ya öyle yapacak mantılı . Abi devir tasarruf devri jipe lafım yok adam haklı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar